Відповідь: Все про хрещення Ну, так Домініканка - то греко-католицька церква. У нашій церкві то є радше на бажання мами та родини :xaxa: (то з моїх спостережень), а не обов*язок. Я не мала виводу ні разу: ні після шлюбу, ні після хрещення. Зрештою, ми не були дуже традиційними греко-католиками, бо мали і шлюб, і хрещення під час Літургії. Так часто є, що в одній церкві роблять, в іншій - ні, але як родина попросить, то зроблять. Мама може бути поруч із дитиною постійно. Просто наші священики різну формацію проходили, тому не всі однаково знають, що робити. Але для дійсності хрещення то великої ролі не грає, бо то другорядні речі. А хіба незаміжню брати не можна? І тоді під тим самим кутом поясніть забобон про те, що хресними не може бути подружня пара.
Відповідь: Все про хрещення Ну, римо-католики так і мають. А ми вирішили теж піти за давньою традицією. Нам дуже сподобалося і присутнім також. Відбувається звичайна Літургія, а в неї вставлені частини із шлюбу/хрещення. Такий обряд дає дуже сильне відчуття спільнотності. Хрещення ми мали на звичайній суботній Літургії, там було багато чужих людей, але потому нас вітали всі підряд. Стільки усміхнених облич було... Отака сила таїнства! Ну, але ми завжди були оригіналами й мали друзів багато, котрі нам і допомагали реалізовувати такі ідеї. Ціле щастя, що о. Ігнатій ніколи не був проти! З одного боку незвично, бо досить довго то відбувалося, а з другого боку супер - бо можна насолодитися моментом і подією. Літургія зі шлюбом була на 11 ранку, розписки ми в той день не мали. Так що з часом усе було теж дуже файно. А з хрещенням ще простіше, бо гостину байдуже коли мати потому і чи мати взагалі.
Відповідь: Все про хрещення Ну та власне що ні Кажу ж: була присутня не один раз на хрестинах у греко-католицьких церквах, де маму тримали буквально під церквою. Дивно звісно, та все ж...
Відповідь: Все про хрещення цитата : А хіба незаміжню брати не можна? Тут просто про це багато говорилося (попередні сторінки, гляньте уважніше)- от я і для "народних мас " висуваю припущення (щоб без аури та чакр) - а чисто життєво - щоб "нарід "не боявся - а то долю відберуть....ітд ітп На мою думку , багатьом забобонам можна дати просте , життєве пояснення - бо забобони - від переляку та незнання
Відповідь: Все про хрещення Не буду говорити про Римокатолицьку церкву бо у них є свої канони... Та всі Православні церкви до якого Патріархату вони б не відносилися ,служать по-уставу одному і треби виконують з требника одинаково, і Грекокатолики також по-православному, лише деякі зміни в службах ,але не в требах. А що до хрещення, то тут як дивитися,одне хрещення, і священник читає з требника одні молитви, а от що до (одягу, покритої голови хустинкою, хресних...)то залежить від нього, як він сам дотримується канонів встановлених церковним синодом. Апостол Павло сказав,що жінка має МОЛИТИСЯ з покритою головою і в чистоті(жінка ,яка народила проходить сорокаденне очищення) тому вона не може бути присутня під час хрещення по-причині нечистоти,(під час хрещення, якщо навіть вдома хрестити є Св.Євангліє і Хрест, яким освячують воду ,не можна її підходити до Святих речей.Навіть коли хрестити дитя скоріше ,то до ВИВОДУ приходять після сороковогодня дня ,не раніше .Бо тоді читається молитва над жінкою і дитям для ОЦЕРКОВЛЕННЯ.І хресна відповідно має бути в чистоті по тій же причині. Добре брати хресних з Щирим серцем,лагідних, не розлучених... бо вручаємо їм своє дитя ,а вони несуть відповідальність ще більшу ніж батьки які народили. Хресні клянуться перед Богом за маленьку Душу ,і несуть найбільшу відповідальність особливо, до-повноліття. Бо коли хрестяться у дорослому віці то і хресних не треба,вони самі відмовляються від С..... і передають свою Душу в руки Господні і Ангел -Охоронець їх береже.Недарма вибираємо ім"я ретельно,щоб мав заступника на небі, і не треба давати Ім"я дитині нестандартне, або називати на честь когось,треба мати щосекундного охоронця небі . Бажано ,щоб хресними була пара кумів ,або обидвоє одружених ,або хлопець і дівчина(не має значення хто похресник перший дівчинка чи хлопчик). Ще можна багато писати.... Можна думати ,що ми живемо за правилами забобонів, а не церковними... НАЖАЛЬ:umbrage:
Відповідь: Все про хрещення От зробили з тата вар"ята - я вам Петра - ви мені про Івана! Я вам не про канони, а про своє бачення життєвого пояснення одного з забобонів. писи. і дописи не дублюйте
Відповідь: Все про хрещення Голосно сказано. Було би файно, якби так було. Але то тільки ідеал, від якого нам довго допомагали відходити подалі. Є така штука, називається латинізація. Хоча і свої плюси в кожному мінусі теж бувають... Можуть. Це не є перешкодою. Канони читай.
Укотре хочеться довідатися. Чому ті, хто так ревно сповідує жидівські закони, увесь Великий Четвер і П'ятницю співають антисемітські стихири? Не парадокс, ні? Як на мене, Христос чітко показав на прикладі кровоточивої, що вона не є нечистою. Чому конче чіпатися за слова Павла, котрий не міг вийти за рамки власного жидівства та з поваги до інших членів Церкви, котрі теж були із тих же культурних рамок, писав так, аби вони не зразилися до церкви? Я не підважую його слова, але ж є певні обставини в тому плані. І недаремно богослови кажуть, що якби Павло знав, що його внесуть до священних писань, то писав би трохи інакше, обережніше. Крім того, апостол Павло сказав, аби жінка мовчала в церкві. То чому жінкам дозволяють співати? До речі, яким саме чином відбувається оте 40-денне очищення поза жидівською традицією? І в чому ота нечистота? Чому вона лише стосовно жінки застосовується, якщо у Старому Завіті і про чоловіка згадують?
Відповідь: Все про хрещення А хіба воно має бути окремо? Мою Андріану хрестили під час звичайної недільної Служби і свідками її хрещення була вся громада, хоча до нас до хати на гостину пішла тільки родина.
Відповідь: Все про хрещення Воно так є, Марусю. Окремий 30-хвилинний обряд. А ти би бачила конвеєрне хрещення... Дуже часто церква є для людей таким собі агентством сакральних послуг, куди приходять одружитися, похрестити, поховати. Відти й усі забобони...
Відповідь: Все про хрещення Я такого дуже не хотіла своїм дітям. Кожне хрещене окремо як і полягається.
Відповідь: Все про хрещення Лілю, а можете дати лінк якийсь на те місце, де таке згадується? цікаво просто, бо я й не знала...
Відповідь: Все про хрещення На таке йдуть ті, хто і так до церкви не ходить. То для них іще одна можливість понарікати на церкву та її безнадійність.
Відповідь: Все про хрещення та не в республіці а в церкві, воно трошки поближче :D:D:D Але якщо вже бути корректними то це не Домінікани і навіть не Домініканка а церква Пресвятої Євхаристії, якщо я добре пам*ятаю. Ви ще скажіть Музей Релігії і Атеїзму.
Відповідь: Все про хрещення Марусю, та я думаю всі розуміють Не ображайтеся, просто звиклося так ---------- Додано в 10:25 ---------- Попередній допис був написаний в 10:18 ---------- ??? Давайте не узагальнювати Ситуації у людей різні бувають. Окрім того, на нашій парафії (територільно ) дітей під час Літургії отець не хочуть хрестити, зате потім собі штук 5-7 збирає, йому видно так простіше. Хоча там і про бесіду із хресними ніхто не згадує і дошлюбні науки 30 хв тривають
Відповідь: Все про хрещення Тут і вважати не треба бо воно так і є, при нагальні потребі Хрещення вважається дійсним ,якщо будь який християнин (нарік ім"ям дитя Во Ім"я Отця і Сина і Святого Духа і окропив водою навіть ,якщо і не освяченою) то вже є хрещення дійсне,Можна потім ,якщо з дитям усе добре доповнити чин хрещення, за требником. А про те ,що жінка має бути в чистоті(і тут нідочого жиди) просто навіть фізіологічно післяродовий період очищення у кожної жінки різний(одна є чиста через три тижні ,а інша чотири, та ще іншій треба і сорок днів). А про кровоточиву, яку Господь зцілив,то зовсім інше, вона ж не після пологів була і на вулиці до Нього підійшла,не треба все змішувати. Кожен розуміє ,як хоче розуміти. Я зовсім нікого не хочу і нехотіла ображати ,а тим більше сперечатися. Я просто знаю , усі священники до якої церкви вони б не належали ,служать за церковним уставом установленим їхнім Церковним синодом і з Благословення Патріархів чи Кардиналів, а вже як вони - це виконують - чи дотримуються усіх правил то не мені судити і не суджу нікого. Та забобони завжди були і напевно будуть...:confused: