Хочеш жить - умiй крутитись?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Koza-Dereza, 3 Серпень 2009.

1. Chereshka

Chereshka New Member

Відповідь: Хочеш жить - умiй крутитись?

стосовно штатів я літом собі там закупилась і досить нормально, купила кілька брендових светриків на сейлі по 10-20 доларів, сумку собі таеж купила, за джинси Levis віддала 30 доларів і ше купа шмоток, плаття від Вікторії. Але коли приїхала в Україну, то жах ледеве стримала. Світер якись 200 грн, а то є і більше до 600 дотягує, сумка 500 грн, якщо пошукати то можна і дешевше, а взуття то мама дорогая. І ще мене здивувала як люди при зарплатах 1000-2000 можуть себе так одівати за такі ціни, це ж кража людей. А на базарі якась там тьотка шила в підвалі то плаття а за нього тре віддати 700-800.
    тощо я тепер також по стоках секондах, купила фірмову футболку недавно від Puma, не повірите, за 2 грн 40 коп, при цьому вона нова була з бірками і всяке таке. Так сміялась. Тощо тре возити речі з Америки чи з інших країн, там хоть дешевше.

2. Даніелла

Даніелла Well-Known Member

Класні фірмові речі я купую в секоді. Мані не стидно про це писати. Поперше якісно, порівняно дешево,подруге єксклюзив.Досить добре вируває в часи кризи. дитячі речі купую тільки там. Невартує за дитячі речі вивалювати великі суми. Діти швидко виростають і нищать речі.

3. Stella

Stella New Member

Складно порівнювати Україну з Америкою, зовсім різні держави, суспільство, менталітет.
    Завдяки Совку, в нас ніколи нічого небуло...не те що одягу, а навіть нормальних побутових товарів...а закордон взагалі невипускали щоб часом ніхто не довідався як "там погано" живуть люди. Тому нема нічого дивного що зараз народ дорвався, всі хочуть нарешті жити "по-людськи". Тільки на нашу офіційну зарплату "по-людськи" не заживеш...тому і крутяться всі, хто як може. Буває що за місяць нічого незаробиш, а буває - що "зовсім непогано". Але то ж нестабільно, і залежить вже від того хто чим займається...:cool: Тому, іноземці зрозуміти неможуть - як то ми живемо тільки "на одну" зарплату. Заробимо пару долярів і бігом на базар щоб щось гарне купити і отримати задоволення. Звичайно, часом доходить до крайності... Просто в нас ще не всі люди розуміють що можна "розважатись" якось по-іншому - що замість того щоб купувати постійно дорогі шмотки, можна за ті гроші поїхати десь відпочити. Але вірю, що з часом воно зміниться. Бачу (і знайомі з закордону зауважують) що потихеньку-потихеньку, молодь стає більш розкутою, простішою... такщо "не все еще потеряно".:girl_smile:

То добре, що люди в Америці непридають одягу такого великого значення, і вважаю їх щасливими - бо ніколи незнали що таке дефіцит товару чи якась заборона. Але, тут - друга крайність. Дуже часто можна побачити людей які зовсім за собою неслідкують, пім'ятий одяг, неохайність...:8:Молодь на пари в університет може прийти в піжамі і домашніх тапочках (в стилі, типу "I don't care..."). А розкутість часом доходить до крайнощів (але то друга тема)... Всюди має бути якась міра. Я тільки "за" - щоб вдягатись простіше, комфортніше; але нерозумію чого неможна хоч трошки за собою подивитись. З іншого боку, мені подобаєься як виглядають старші пані (пенсійного віку). Охайні, легенький макіяж, якщо кудись йдуть - то вдягаються зі смаком. Те саме можна сказати й про багатших людей, які вдягаються відповідно до свого статусу, хоча не завжди це видно. Простенькі, на перший погляд, джинси і маєчка можуть коштувати ого-го... А в великих містах, наприклад в Нью Йорку, то взагалі гонка за брендами один на перед другого.
    Про заробітки. Так, здається що американська зарплата дуже велика. І дивуєшся, коли люди в Америці розказують що не можуть собі позволити купити той же одяг чи шось інше. Але дійсно, ніби заробив (по українським міркам) багато... але коли приходиться оплачувати всі рахунки - за кредитні карточки, кредити, машину в кредит (яка тут не розкіш, а необхідний спосіб пересування) і оплату за житло (оренду квартири чи кредит за будинок на 30 років), то і виходить вкінці місяця - що не дуже собі можеш дозволити ті ж джинси за 50 чи 100$. Та й коли живеш роками - то сам стаєш частиною суспільства і менше приділяєш увагу одягу.:girl_smile:

4. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

5. Stella

Stella New Member

та я про всіх і не говорила, але часом то дійсно так ;)

6. bora

bora Well-Known Member

Відповідь: King Cross Leopolis - новини, бренди, відгуки

Цей факт в Європі ніхто не заперечував.

Є люди які купують китайські джипи і можуть вважати, що це круто. Це їх право. Але по якості це не те саме, що німецькі автомобілі. Я це маю на увазі. Не більше. Просто, щоб ті хто там не був, не відчули значного розчарування.

7. Svetylya

Svetylya New Member

Ну та так бірки.... це лише через дешеву робочу силу, але моделі не китайські і не тайванські:))) От наприклад я обожнюю adidas але реально на кожній бірці пише індонезія в кращому випадку, але той адідас дуже добре носиться, або в Антошці теж море одягу китайського виробництва, а якість відмінна!

8. ulcha

ulcha New Member

згідна є фірми які дозволяють собі пошиття в Китаї і тощо. але я НІКОЛИ не бачила, наприклад, долчегабану з такою біркою.

9. Drizzle

Drizzle New Member

Щось не дуже бачила криві шви на Зарі... Не знаю, може,хто вдягає щось дорожче і якісніше, чи бачив дешевше і якісніше, та мене Зара цілком задовільняє. Щодо пошиття в Китаї, то ... див.пости вище - цілком підтримую. Я сама навіть на секонді часто брала Зару, Манго, і досі ношу - ніяких претензій.
    Не "в обіду будь сказано", та якого ж соціального і матеріального рівня мають бути дописувачки, для котрих іспанський відомий бренд заслабий? Соррі, якщо що...
    І ще... відомо, що багато фірм шиють за кордоном, там, де дешевша робоча сила і там, де є традиції роботи з певним матеріалом: вироби із шовку - дуже часто -Китай, бавовна -Індія, бавовняні чоловічі сорочки - Пакистан, і т.д. У Франції чи Італії шиють вже еліт-сегмент, а я на нього і не претендую - є ще багато в житті речей, крім Дольчі-Габани, куди можна витратити гроші.

Останнє редагування: 22 Квітень 2010
  10. Virginia

Virginia Well-Known Member

Моя тьотка вже 10 років живе в Італії... то вона каже, що хоч і заробітчанка, але може собі дозволити НЕ купляти Зару. Зара, то в Італіїї найдешевший одяг. То так як в нас в Арсені купляти собі одяг.
    Особисто я, нічого не маю проти Зари... гарні моделі, натуральні тканини і ціни середні...

11. Дана

Дана Well-Known Member

От не можу погодитися, маю рідну людину в Мадриді, Зара нормальна не супер-пупер а просто нормально і досить популярна марка. Тобто відповідність ціна якість іспанців Заранавіть дуже задовільняє, а Віші вона купує в Мадриді в аптеці а не в супермаркет,і не кажіть що найдешевші, хіба ціни в Італії і Іспанія аж так різняться, по ціні те саме що і у нас в них баночка оліго25 20 евро, в нас так само:girl_wink:

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ну не можу з тим згодитися...ніяк..по-перше, моя мама теж вже не один рік в Італії.І каже,що ця марка там дуже популярна серед молоді! Я була в Зарі в Голандії,там постійно купа народу, порівнювати цю марку з одягом з Арсену.......ну просто смішно.... У них теж там є такі маркети,де є все.. Від продуктів до взуття. наш Арсен не унікальний.Але Зара це таки бренд, молодіжний,доступний по ціні, але дуже популярний!!

---------- Додано в 22:01 ---------- Попередній допис був написаний в 21:59 ----------

де ви таке бачили?? шось ваші родичі певно вам трохи не правду кажуть.Я сама була в Італії, не раз, Віші продається в аптеках!! На власні очі бачила ,бо спеціально заходила порівняти ціни.Ціни такі як в нас.В супермаркетах була! нема там Віші!!Нівея є, так, і у нас є в супермаркетах.І що? Ціни і в нас на Нівею доступні, і там.

13. ulcha

ulcha New Member

я б теж не тратилась, мені прислали. маю їхню одну футболку. і дитячі рожеві вєльвети на 1 рочок(дуже гарнюні). а взагалі я теж не перплачую за НАШІ бренди, бо ті ж самі за кордоном дешевші

14. Drizzle

Drizzle New Member

Ехх, та якщо не іронізувати та не лукавити,хотілось би трохи собі потратити на дорогий одяг... І в блідо-салатовій шовковій сукні,що розвівається на вітрі, сидіти на палубі білої яхти, тримати в руках бокал шампана і мружитись від середземноморського сонця...
    А поки - Львів, Південний і Зара.

15. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

В Чорногорії теж тільки в аптеках продається.А ціни набагато вищі від наших.Віші ж рахується аптечною косметикою,її впринципі і не можна продавати поза нею.

17. Almariel

Almariel Well-Known Member

частенько проходжуюсь по фірмових магазинчиках під час знижок і купую, лише якщо розумію, що на базарі я дешевше не куплю. тільки як дуже щось сподобається, то купую. нещодавно купили туфлі чоловіку (в Карло Пазоліні) за 500грн, бо дуже були класні, хоча розраховували по знижках знайти хоч за 300. а потім через тиждень купили зимові чоловічі теж за 500грн (а то вже звичайної черкаської фабрики). тому я геть не зациклююсь на фірмі
    а от про ціну - якщо дуже сподобається, то можу і більше викласти, ніж розраховувала (але без фанатизму) - от як з чоловіковими туфлями. от недавно купила собі сорочечку за 67 грн, світер за 127 грн, а потім не втрималась і купила кофтинку за 284грн (а це для мене дорого).

а про китайське - то на щастя: одні зимові носились 7 років кожного дня!!! київське взуття осіннє відносила 4 роки. пальто ношу 4 роки вже, а свекруха нещодавно запитала: "о, новеньке пальтечко собі купила?", мабуть, ще стільки носитиму, як не більше.

подружка купила у Німеччині супер-класний чоловічий костю по супер-знижці за 100євриків, прийшли додому, подивились, а там написано "Мейд ін Юкрейн")))

вважаю, що краще купити 1 річ якісну (а часто це означає дорожчу), ніж кілька дешевших, синтетичних, щоб для різноманіття їх було ІМХО.

18. talja

talja Member

Це справді так! Раніше поки не мала сім'ї замовляла собі взуття в дизайнера, знімали мірки підганяли колодки, розробляли модель, та й коштувало в разів три дорожче... Проте взуття на нозі не відчувалось, на каблуках ходив цілий день і ноги не відчували та й носилось кілька років! Тепер купуєш взуття в магазині, дешевше та як на мене до нічого... навіть сезон не дотягує, ноги не відчуваєш як ходиш, низьке просто не дуже люблю, от і висновки! Добре що друзі та родина виручає... передає Америка, Іспанія час від часу...Літнє взуття не пригадую коли купувала, от правду не знаю що б робила, воно у них набагато дешевше і якісніше! Колега гостював у нас, то був в шоці, від такої поганої якості, а високих цін!

Останнє редагування: 18 Листопад 2010
  19. WildWind

WildWind Member

Не купляла, і не купую, бо наразі не заробила на такі. Можу купити взуття від Коламбії, бо маю велику проблему з розміром, одного разу майже за цілу зарплату (яка тоді була 860 грн.) я купила літні кросівки від Коламбії, бо носила дешеві, за 100 грн з базару, замінник, і мала постійно мокрі ноги, і мозолі... А ще моя подруга, котра попрацювала трохи в Америці, накупляла там собі багато доброго взуття, в нас за такі гроші тільки замінник.. Ну немає в нас якісного взуття для середнього класу, немає і все. Тому зараз чоловік "радує" мене хорошим взуттям з Коламбії, але лише спортивним)) На каблучку дуже свариться, бо в мене маленька ножка, і зручної колодки немає.. і якщо куплю взуття за 500 грн на каблучку, то плачу, бо не можу ходити. В принципі чоловік нічого би не сказав, якби купила і дорогі "італійські" абощо, але мені чи то гордість, чи совість не дозволяє.
    Ото мені теж така думка недавно закралась в голову. Всі говорили про стоки, знайомі прям ходили "в брендах" за 10 баксів. Ну думаю. Я ж не гірша. Пішла. Нове, з бірочкою. Спершу то були кажись кросівки Маркс і Спенсер. "Дешево" вийшли, 100 з чимось гривень. Не можу ходити, коли міряла, ніби нормально сиділи. Виявилась не зручна колодка, короче якось так пошито, ніби брак. Потім ще щось було.. не пам'ятаю, закінчилось моє знайомство зі стоком джінсами для чоловіка Lee, 300 грн. Після першого носіння повідлітали "болти" з ширінки, і бачу, що строчки поряться))))
    Короче воно на стоці і дешеве, або тому, що в партіїї був брак, або тому, що підробка. Більше на сток я не піду. Бо якби заплатила за джінси навіть 100 баксів, але в фірмовому магазині, то повернула би гроші і мала би вибачення. А так, дулю з маком і нерви.
    А ще щодо "Китаю" на бірочках, все та ж подруга з Америки каже, що є там китайський квартал, де є фабрики того ж таки одягу, і ніби формально вони в Америці, на тому одязі пише "зроблено в Китаї". Тільки на тому треба розумітись, знати фірми і т.д. і т.п.
    Наразі якщо в мене і є речі, які коштують дорого, то я ношу їх роками. А якщо не можу дозволити собі щось хороше і якісне, нехай білоруське, чи укр., але шкіряне (якщо то взуття) і щоб гарно сиділо, то я не купую нічого, ходжу в старому.

20. Stella

Stella New Member

в Америці тепер практично всі речі з Китаю або Мексики і т.п... не так давно купила куртку, ще пару років тому речі цієї фірми були "made in USA" , а тепер - "made in Bangladesh"...
    Про китайський квартал з фабриками - цікаво...Хоча чула що недалеко від мексиканської границі також такі фабрики працюють, переважно нелегально... бо ніби знаходяться на території США але платять там робітникам як в тому ж Китаї або Мексиці... Зводиться все, (нажаль) не до якісного товару а до дешевої робочої сили.