Хочеш жить - умiй крутитись?

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Koza-Dereza, Aug 3, 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Хочеш жить - умiй крутитись?

Моя найвища марка це $150 на плащ. На решта речей стараюсь триматись нижче пятдесятки або сотки, в залежності що за річ.

• Подобається Подобається x 9
  2. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

Я за брендами нігди не ганялася. Основне в одязі - приємний на дотик матеріал і цікавий крій.
    Переважно закуповуюсь в гамазінах, ібо для мене товктися біля ятки на базарі - реалізація найстрашніших снів:)
    І я краще куплю щось "фірмове", дорожче і якісніше, ніж базарне китайське фуфло.
    Ну і стосовно витрачання грошей на бренди: якщо людина працює всі будні в поті чола, так що бачить лише роботу, дім і форум:) - вихідні - єдиний шанс файно погудіти, невід.ємним атрибутом якого є шопінг:)
    і, впринципі, я готова віддати півзарплати за файні дорогі мешти, і цілий місяць жерти макаронки й гречку - в моїй системі цінностей задоволення від споживання лахів) стоїть на вищому щаблі, аніж задоволення від споживання файної іжі і оплати за комунальні:)
    і наостанок: коли людина, наприклад киянин, заробляючи гарні гроші, не може розраховувати на самостійну купівлю житла в Києві через високі відсотки, через космічні ціни, ну то вибачте де їй ще дівати гроші?:) Інвестування в більшості випадків невигідне і невідомо коли окупиться, а поточне споживання - приємне і приносить задоволення:)

• Подобається Подобається x 12
  3. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Секонд - наше всьо :girl_cool:

Мені наразі дуже пощастило, що свекруха для віпочинку в обідню перерву ходить на базарчик, де є секонд. Ми його називаємо "Дністровська стріт" :girl_crazy: Реально там знайти щось з першого разу важко, але її там вже всі знають, знають розміри усіх членів родини, і одразу кажуть: а є таке на невістку, а таке на чоловіка, а таке на зятя. І дають додому міряти. Так що більшість речей у нас власне звідти, при чому нових хороших речей, і хороших "брендів" (імхо) - олівер, том тейлор, некст і т.д., в чоловіка джинси дизель і т.д. І речі носяться довго (в мене принаймні). Пам'ятаю, років 5 назад купила на Шулявці здається футболку геп за 3 грн :girl_crazy: для дому, ношу її постійно+беру в гори. А їй хоч би що. і скільки вже пралась-таскалась, не кашлатиться, не рветься і приємна до тіла.

До речі, в Метро теж часом можна натрапити на цікаві недорогі речі нашого виробництва.

Чесно кажучи не розумію "сконцентрованість" на одягу-аксесуарах-косметиці-духах, імхо воно усьо має бути, але десь так в стороні, щоб не заважало жити. Витрачати вихідні на "шопінг" я не готова, хіба щось треба - поїхали, купили, видихнули.
    Витрачати півзарплати чи збирати на дорогу річ - теж.

Стосовно кризи - звиняйте, але обидві точки зору і праві, і неправі. Одні її не бачать і бачити не будуть через те, що в них все добре, і в оточенні також, а інших вона накрила з тих же причин.

Нас вона таки трохи накрила, чоловік лиш як місяцб назад знайшов роботу і то за 2 тижні встигли змінити умови оплати для усього відділу, я далі працюю, але підробітку у вигляді перекладів стало в рази менше, іто вже не від мене залежить. І хто скаже, що ми не крутимось? Чи хто скаже, що самі собі таке обрали і винні? В кожного своя ситуація, і так категорично заявляти ні одне, ні інше не можна.
    Просто та "криза" разом з нашими "можновлядцями" з'їли беззаперечну надію на світле майбутнє.

• Подобається Подобається x 20
  4. Oddly

Oddly Well-Known Member

та що ви, все світле майбутнє вони не з"їдять - подавляться! (сказала та, що дві останні ночі, хоч і вихідні, добивала тупий переклад, бо якби відмовлялася - не знати, чи були б далі замовлення, а без кризи - то би ще й як вибирала)

• Подобається Подобається x 9
  5. nattsol

nattsol Well-Known Member

в нас майже весь одяг з секонду, а от взуття собі купляємо десь за 100-120$ в магазині (боюся брати ношене), зате носимо йго по 3 роки. верхній одяг теж доводиться купувати в магазинах чи на базарі (з таким на секондах не дуже щастить), але таке купується теж раз на кілька років.

• Подобається Подобається x 10
  6. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Я сподіваюсь :girl_crazy:, най си подавлять і звалять десь на лікування. При чому всі. :girl_devil:
    От і я про те, колись я від підробітку і відмовлятись могла, бо розуміла, що "овчинка не стоит выделки", а тепер беру все, що дають, але ж і дають мало :girl_cray::girl_cray::girl_cray:

П.С. Кому тре послуги перекладачів - свистіть :shy::shy::shy:

• Подобається Подобається x 8
  7. Mokka

Mokka Well-Known Member

Капець.
    Почитала я ті всі дописи - для мене то як китайська мова, тоті назви брендів. У всьому моєму одязі/взутті не знайдеться НІ ОДНОГО БРЕНДУ. І тим не менше, люди деколи відмічають, що в мене якась цікава кофтинка чи мештики. Бо якщо воно цікаве і більш-менш якісне, то яка мені різниця, що за фірмА? А віддавати купу грошей за шмотку, яка нібито фірмова - та ну... До речі, останнім часом я купляю взуття та деякий одяг в "КУ", останній раз купила там босоніжки за 180 грн. :)

• Подобається Подобається x 11
  8. Megan

Megan Well-Known Member

Просвітіть темноту, де це?

• Подобається Подобається x 1
  9. Mokka

Mokka Well-Known Member

Один - на вулиці Франка, там де трамвай ходить, між готелем "Бюргер" і "Аромат 2000", а другий - навпроти кафе "Галка", в центрі, не знаю, як вулиця називається. Ага, і ще один є в районі Краківського, але цей найгірший.

• Подобається Подобається x 2
  10. La esposa

La esposa Moderator

А мені з Ку не везе чомусь... Коли не зайду - бачу те саме що на Краківському, тільки трошки дорожче...

11. Mokka

Mokka Well-Known Member

Там тре питати, коли в них завіз, бо все нормальне в два дні розмітають. І ще треба то нормальне побачити, бо хламу теж вистачає.

• Подобається Подобається x 3
  12. enigma

enigma Well-Known Member

Я всі три обїздила, поки знайшла пару мешт, які дуже хотіла - в одному, брудні, бо міряли багато раз. в другому - розпаровка, зато з третього я вийшла довольна! Перед тим обійшла Південний і Добробут і всі магазини, які знала.
    Тому всяко буває, інколи на розпродажі Еко файні вхопиш, а інколи купиш відверту Туреччину (чи що там) в Ку.

• Подобається Подобається x 4
  13. Яруська

Яруська Well-Known Member

Одяг там дійсно можна цікавий знайти, от недавно купила суперові бріджі і до них майочки прикільні. А от взуття їхнє не купую, бо то гума. Хіба якісь плетені босоніжки...

• Подобається Подобається x 2
  14. Відповідь: Хочеш жить - умiй крутитись?

шановна Наторелла! Не завжди хочеться палити контору і говорити * секонд-хенд*, тому говоримо завуальовано---*Ексклюзив* або * Шматекс*!!!! Розу міють тільки одиниці!!!!

• Подобається Подобається x 5
  15. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Після того як я знайшла собі там цікаві джинси і вони в один прекрасний день трісли коли залазила в маршрутку( не тому що були малі, а тому що якість така благо була в плащі) нічого там не купляю, хоч муж носить і все супер. А взуття то взагалі абзац в моєї співробітниці від їхніх балеток була така алергія що ледве вилікувала. ноги понабрякали як в Вінні-Пуха

16. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Я теж колись спокусилась ціною і купила 2 футболки-одна така ще нічого, а інша зразу по місцях зшиву поторочилась, і як тільки її одягаю, відразу навіть спина потіє, як у фітнес залі.

• Подобається Подобається x 3
  17. Ольга

Ольга Well-Known Member

Були в Плато, ціни ШАЛЕНО змінилися з часу останніх покупок на дитяче взуття. Прості мештики поза 400 грн, зимові чобітки майже 700 грн! Я шокована... раніше від 100 -300 грн можна було купити прекрасні топіки, а тепер... прийдеться купувати все-одно на зиму Юстині...
    В нас нема вибору, або купувати за такі ціни, або шукати в секонді, або мати за кордоном когось хто може купити на розпродажах. І однозначно не варто купувати дешевше, але на базарі чи в невідомому магазині де ціни явно не нижчі...
    Думаю це явно дурість давати за китайські мешти 100 уо на південному, але взуття Geox чи Ecco я купую бо немає альтернативи...

• Подобається Подобається x 6
  18. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я доречi, до сих пiр маю СУПЕРОВИЙ шерстяний светер з секонд хенду, який я купила 10 рокiв назад за $5 (що для секонду ДОРОГО), i ношу його зимою пiд всi куртки. I то вiн був новий, з бiрочкою, просто не дуже гарний i модний, зато такииииий теееееплий. А ще колись джинси купила Wrangler та Lee теж майже новi, або хоч так виглядали. Носила, поки не поправилась. Проте вони були в доброму станi i я їх же й вiддала на такi самi цiлi, звiдки я їх i купила. То напевно єдинi брендовi джинси що я мала.

19. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я думаю що ви всетаки жартуєте. Пiв зарплати на мешти???? Скажiть чесно ви колись жили весь мiсяць на самих макаронах i гречцi? Тiльки чесно пречесно. Я особисто нiколи так не жила, але маю дуже добру колiжанку з Львова, яка розказувала менi як жила на самi макарони, з певних обставин. Для неї це не було нi смiшно, нi романтично. Та й менi, читаючи про її скруту, теж не було радiсно.

• Подобається Подобається x 8
  20. natorella

natorella Well-Known Member

та я питаю адресу того *бутіка* - розумію жи то є супер-пупер магазин відповідного профілю

• Подобається Подобається x 1