Хочеш жить - умiй крутитись?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Koza-Dereza, 3 Серпень 2009.

1. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: Хочеш жить - умiй крутитись?

Поки що буде 3 сезон осінні і другий літні, ще були в дитини і вже доношує друга дитина:girl_smile:
    А з китайським - то як русска рулетка - може пощастити а може промокати, линяти фарба і розлазитись на ногах, бо чеку і гарантії на нього на базарі ніхто не дає. А в магазині за наявності чеку гарантія на взуття на сезон.

• Подобається Подобається x 3
  2. Iryha

Iryha Well-Known Member

Відповідь: Праця вагітної, або як готуватися до пологів

Може хтось і халявить в державній установі, а криза вона є тільки не для всіх. ФСС на ліканяні грошеА коли позрізали все і премії і надбавки, сидиш на голому окладі. Фінансуються тільки захищені статті поки що ( з/п, енергоносії, і трошки поточних видатків це телефони, послуги банків і трішки канцтоварів ), а далі може і того не фінансуватимуть (в вересні). То думаєш чи допрацювати до декрету і боїшся кинути роботу.

• Подобається Подобається x 1
  3. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Зовсім Ви не дивні, то природні запитання, по порядку:

я не купую собі аби що, речі мені дуже подобаються, навпаки, бувають випадки, що варто б за 5 років викинути, але ще можна носити :girl_crazy:

о, нова річ, то справді приємність, і я в тому собі не відмовляю :girl_crazy:, просто за деякий час до старішого одягу додається новий, не тому що зносилося, а тому що хочеться чогось новенького. Потім трохи проблеми з місцем в шафі. Так і назбирується по 10 джинсів.

Стосовно цього я писала, шо не купую собі ультра модних речей, люблю просту красу-щоб гарно сиділо і було максимально простим. Тому й з моди не виходять.
    Якшо мова йде про тенденції, то згадайте скільки часу ми вже носимо вузенькі джинси "скінні"? мінімум 4 роки (то я по своїх рахую, і повірте Ви нізащо не скажете по джинсах, що я їх вже майже 5 років ношу, вони модні і зараз).
    А вийде з моди проста біла (червона, чорна, голуба, рожева) футболка?

Я нариклад маю купу вечірніх суконь, до кольору до вибору, які купувалися протягом років напевно 5-6, і будь-яку з них я зможу вдягнути при нагоді. Куплену цього літа чи 6 років тому. Мода тут ні до чого.

• Подобається Подобається x 7
  4. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Не дратуйтеся, Лілю... Я ж не кажу про ВСІХ учителів. А хто знає точну статистику - скільки їх тих паршивих овець і порядних? Та й це все речі дуже відносні. Якщо батьки учня несуть квіти , цукерки, пляшку (а пляшки теж бувають різні :) )))) - кожен з нас сприйматиме це по-своєму - подяка, міні-хабар, презент і т.д.
    Найбільше, що дарували моєму татові-вчителю - це квіти на останній та перший дзвінок :))) І він з цього приводу зовсім не бідкався.

• Подобається Подобається x 4
  5. Iryha

Iryha Well-Known Member

Людей в на біржу не ставлять, ФСС грошей не має на лікарняні (800 грн. мали заплати ще в травні людині), то нарахуваннями цикаєш (по 200 грн. кожного місяця). І коли чоловіку врізали наполовину зарплату то бачиш, що КРИЗА Є. І ніхто не відмазується. Просто коли людину нічого не обходить і вона не бачить дальше свого носа, і думає якщо добре їй значить всім так є, то це велика помилка. Хто біди не знав той ніколи непоспівчуває іншим тільки критикуватиме їх.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Мої завжди ображаються, чому вважають, що вчителі - алкоголіки. Правда, татові он морську свинку діти на день вчителя подарували. :xaxa: Ми тут сміялися довго. До речі, тут теж прийнято нести подарунки, не мусово, але є таке - на Різдво й на кінець року. Щоправда, бажано щось символічне, зроблене власними руками. От мій тато має таке "дерево". Гілляка у відрі з камінням, а на ній на паперових листках - фотографії його класу. Тримає в хаті на видному місці, то певно, один із найцінніших подарунків.
    А статистика загалом невтішна, то правда...
    Я он йому привезла краватку СК, а він навіть не чув такої фірми ніколи... Я мало не плакала, але нема ради...

• Подобається Подобається x 13
  7. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Повірте, я також мала роботи, на яких платили по 500 грн, за які треба було і квартплату сплачувати, і вдягатися якось мінімально, і їсти...Тому я знаю, про що кажу. Але в державній установі ніколи не працювала, бо маю наочний приклад бабусь і мами, які працюють на державних роботах, і як держава їм за це віддячує...Тому я обрала для себе інший шлях. Я ПП і працюю на іншу державу, яка цінує працю. Я не чекаю нічого від своєї держави, тому сплачую лише єдиний податок, а отой нововведений щомісячний внесок до пенсійного фонду платити не збираюся, бо не вірю, що мені в цій державі перепаде пенсія...

8. Mariya

Mariya Well-Known Member

Прошу пардону, але яка ж ваша місячна зарплата, що ви собі позволяєте купувати джинси за 1200-2000 грн? При моїй зарплаті я себе гризла, що купила собі гаповські джинси АЖ за $70.

• Подобається Подобається x 5
  9. Яруська

Яруська Well-Known Member

Мені здається, що то ви вже загнули за край....:girl_mad:
    Чого ж тоді моя мама-вчителька ще на лєксусі не їздить, а масимум то цукорки чи кава на день вчителя...

10. Імель

:girl_crazy: Суму озвучувати не буду, її навіть коханий не знає.
    Для Києва в мене досить посередня зарплата, для Львова-напевно трохи вище середньої.

Хоча не до теми, купа моїх знайомих, а це люди, які переважно мають зп у % від продажу, заробляють по 1500-2000 грн. :girl_sad:

Мама навчила, що ми не такі багаті, щоб купувати дешеві речі.

І ще цитатку додам:
    І ще одну:
    Для мене насправді розкіш купити собі джинси, взуття на сезон? а потім викинути, бо вже нєносібєльне.
    Та і не купую так-шкода.

11. Яруська

Яруська Well-Known Member

Ггг, я теж..ще й в таких розпродажах як в Києві:girl_claping:
    З тих пір як чоловік в там працює я у Львові взагалі нічого не купую.
    А тут сидять по магазинах продавщині з таким виглядом ніби вони Бога за ноги злапали і торгують вони виключно за покликом душі, а насправді вони мільйонерші на покої:girl_crazy::girl_crazy:І продають лашку чи сумку з минулого сезону за ціною майбутнього... Ой, не можу:girl_haha:

• Подобається Подобається x 15
  12. Mariya

Mariya Well-Known Member

Добре, переформулюю запитання. Скільки пар джинсів за 600 грн ви можете позволити собі купити на місячну зарплату? Я то тих джинсиків за $70 можу собі десь пар з 50 купити за зарплату, і ходжу в них два роки і ще буду в них ходити. Але, вибачте мені, я не вважаю, що за ЛАХУ треба платити великі гроші.

• Подобається Подобається x 6
  13. марта

марта Well-Known Member

На то все можна відповісти іншими питаннями і тоді стане все ясно.
    Яким майном ви володієте? Що з того майна купили саме ви?
    Я впевнена, що багато відповісь, що майна не має ніякого, а як є, то купили батьки чи ще хтось.

• Подобається Подобається x 4
  14. kristina

kristina Well-Known Member

класна у вас зарплата, чи то опечатка з 5:):xaxa:

до теми , в мене порівняно середня зарплата, минулого року було і краще, але сама дійсно не витрачаю великих сум на одяг, стала фінансово незалежної від батьків досить рано, і зарарз з чоловіком витрачаем гроші на головне

15. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я в Штатах живу, так що не опечатка.:girl_curtsey:

16. Імель

Хм, а Ви знаєте який зараз курс долара? 8 грн в середньому, то Ваші джинси на тіж 600 і виходять. Даруйте, економіст за освітою.

А кількість ми рахувати не будемо, я на якість "ведуся", а не на кількість.

А це вже напевно занадто.
    Бо не статки ми тут обговорюємо, а те "за які шиши".
    І писала, шо за чесно зароблені.
    А Ви про машини-квартири питєте?
    То гляньте у профілі, що мені 22 :girl_crazy:
    Батьки мені дали любов, виховання, освіту...., за що я їм дуже вдячна.
    І працювати я почала на третьому курсі (за хоббі), а зв освітою на 5-му, що не завадило мені закінчити стаціонарно університет Франка з червоним дипломом без ЖОДНОЇ четвірки.

І зараз ми з сестрою допомагаємо батькам, а не вони нам, бо вже три роки забезпечую себе САМА. І на джинси за 1200 заробляю теж САМА.
    А як куплю машину-то обов"язково Вам повідомлю, думаю це буде скоро!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 8
  17. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Секонди нас врятують )
    Купила собі там недавно абсолютно новий, простенький симпатичний светрик. Приношу додому, дивлюся - Бенеттон. Ги ))

8 гривень заплатила )

• Подобається Подобається x 21
  18. марта

марта Well-Known Member

мені не важливо, але самі побачите, що як купите машину, то джинси станете простіші купувати :girl_smile:

• Подобається Подобається x 2
  19. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Лілю, то так і виходить, в нас в плато, нагадую що то сток, літнє дитяче взуття коштує в середньому 250 грн-от маєте 30 доларів, а зимове буде 40-50, і нема на то ради, а китайське неякісне по базарах на 5-7 доларів дешевше, і нема на то ради, мусиш дитині купувати нормальне або не дуже, але босе не буде, а так чи інакшк дорого. Нема в нас хорошого і недорогого, я не кажу про дешеве.

20. Імель

Не важливо??? Не схоже!!! :girl_in_dreams:
    Бо зразу почали моїм майном цікавитися :girl_crazy:
    А тема, між іншим, називається "Хочеш жить-умій крутитись!!!!!

І запитували в нас тут:як?
    То просто МОЄ бачення. Все!

Людоньки, ніхто Вас не заставляє купувати дорогі речі!!! Кожен живе за своїми мірками і можливостями і має на то абсолютне право!

І не хочу я бачити дешевші джинси після покупки машини!!!
    Якшо для когось то непотрібно чи задорого, чи будь-який інший варіант відповіді-будь ласка, купуйте такі, як Вам подобаються!!!

Сестра, як купила машину, то слава Богу джинси не подешевшали!

Останнє редагування: 7 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 5