Хочеш жить - умiй крутитись?

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Koza-Dereza, Aug 3, 2009.

1. Sonne

Sonne Well-Known Member

Відповідь: Хочеш жить - умiй крутитись?

Де відбувається найбільша в світі виставка товарів розкоші? В Москві! Заробить мужик за день 1000$ за день, і вже йому здається, що в нього місячний дохід 20 000$. Справа в тому, що росіяни і українці за менталітетом і споживчими настроями значно ближча до країн Латинської Америки, де головне довести іншим, який ти крутий, ніж до розвинених країн, як от Швеція, де люди думають, який я маю мати рівень життя через 20 років.
    Чоловік певний час займався гуртовим продажем насправді фірмового одягу Faith, Yes London, Gucci і тд. Всі речі були пошиті в Китаї, в Італії залишилися лише дизайнерські бюро, маркетинг і продаж І це правильно: китайці вміють шити і Gucci, і Gucie. І хіба важливо, якою мовою розмовляє людина, що пошила ваші штани?
    Вчора купила в стоковому магазині пару футболочок DKNY по 200 грн. і мені байдуже, що це FALL'08. Речі класичні і суперякісні, і не довелося перебирати турецькі лахи на Південному, від якого в мене голова болить.

Last edited: Aug 7, 2009
    • Подобається Подобається x 6
  2. марта

марта Well-Known Member

Я маю дуже різні речі. Бо мені важливо, щоб річ мені подобалась і підходила до чогось іншого, що є в моєму гардеробі. Страшенно люблю шоппінг (в т.ч. і в неті), але завжди стараюсь не втратити здоровий глузд. Маю також багато шитих речей. Люблю дуже гарне взуття, сумки, паски, шалики, прикраси. Банальну просту річ зі смаком доповнити аксесуарами і виглядати дуже гарно.
    Свого часу мені довелось працювати у фірмі де зібралась компанія панянок, що влаштовували кожен день як я це називаю «гонка вооруженій». Дівчата, то вже доходило до абсурду. Я не розумію, як можна витрати всю зарплату на лахи в день зарплати.
    Як на мене, страшно:
    - коли дівчина не має смаку, бо тоді їй ніякі бренди не допоможуть,
    - коли зовсім не слідкують за своєю фізичною формою (як каже мій знайомий «купи собі кеди за 12 грн і бігай», «навіщо лити на себе дорогі парфуми, якщо ти роздягненим виглядаєш дешево»).

• Подобається Подобається x 9
  3. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Жартуйте, пліз, на тему СВОЇХ ніжок, а не моїх. Ок? Так буде коректніше і доречніше.

Так і я про те ж! Джеокси - то не є щось таке супердороге чи круте, чим можна хизуватися! Це просто якісне взуття, яке у Львові за знижко, до речі можна знайти і за 200-300 грн. Саме ЯКІСТЬ, а не бренд чи ціна мене приваблює у ньому. Бо скупий платить двічі. Нині я куплю дешеве, і завтра доведеться знову купувати, бо ті порвалися. Вийде на одне й те ж.

Last edited by a moderator: Aug 7, 2009
    • Подобається Подобається x 5
  4. Імель

Імель Модератор в декреті Staff Member

Кізонько, на чесно зароблені :xaxa:

Мені здається, що "Манго" не є дорогим брендом, а навіть дуже демократичним-ціни на рівні Південного. Хоча собі "Манго" я вже давно не купую-барахло барахлом :girl_sad:, на сезон-і в смітник. Хіба, як виняток джинси-гарно носяться.

Якось мама навчила не купувати дешеві речі. Я собі ліпше куплю дорогу річ, але якісну, і буду знати, що гарно носитиметься. Мені краще 2 пари джинсів, але Guess, ніж 10 невідомо яких.

Я не люблю ультра модних речей з різними цяцьками і прибамбасами, при виборі дилюся, щоб річ мені пасувала, гарно лежала. Такий одяг можна носити кілька сезонів. І він ніколи не вийде з моди.

Толку з модної шмотки, якшо ти в ній на опудало подібна, в мене такі "екземпляри" викликають сміх.

Я, так само як і Грильяжка, одяг купую на літо-в кінці літа, на зиму- в кінці зими. То дуже суттєва економія. Наприклад, сестра недавно джинс Guess купила за 650 грн з 70 % знижки. Так само купую і купальники.

Ще спасає те, що в мережі ARGO (адідас, найк, манго, кастро, бенетон, гесс, енерджі...) маємо з сестрою знижку 25% і право на передрозпродаж.

Ще маю одну точку-сток Oasis, суперовий вибір одяг, і ціни-казка.

Сукні "на вихід" мені подобаються (ідеально на мені сиять, що найголовніше) Наталі Болгар, і ціни нормальні.

Про кризу-я трохи призупинилася зараз з кількістю одягу (моя безробітна сестра-ні :girl_crazy:), але надіюся, то не надовго. :girl_curtsey::girl_curtsey::girl_curtsey:

• Подобається Подобається x 12
  5. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

А ви працювали тими продавцями-офіціантами? Господарі вмудряються недостачу на таких цапів-відбувайлів повісити, в результаті люди пропрацювали, а ще винні лишаються. Доречі, зарплата в 1000 грн. зараз вважається хорошою зарплатою, тільки як заплатити понад 300 грн. комунальні послуги, купити дитині за 300 грн. взуття і жити-харчуватися на 400 грн.????
    Кізонько, гарна тема і актуальне питання, думаю, вже зрозуміло, хто і як купує брендові речі :) :) :)

• Подобається Подобається x 10
  6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Ці роблять в Індонезії та Банґладеші власне.
    Ну, от тому я й вважаю, що в бренди та вимахони бавляться люди недалекі й такі, що "пан з Івана", бо іншим нічого собі та людям доводити не потрібно. Он Романів вуйко є одним із найповажніших архітекторів Нью Йорка, а я собі слабо уявляю, аби він хизувався дорогим одягом, а особливо брендами. Бо йому то зайве. Головне, аби був одяг чистий та охайний та й уже.
    А тепер ще дайте відповідь на питання чому, і як живуть люди 5 км поза Москвою... От і суть усіх тих "розкошей".
    Суть не в мові... суть в іншому.

7. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Золоті слова!!!! Ми з чоловіком притримуємось такої-самої думки!!!!

8. bora

bora Well-Known Member

А яка різниця хто що купує? Хто мені пояснить.. Ми хочемо когось обговорити? Ну то є вдоста рейтингів найгірше одягнутих зірок, на яких, до слова. висять тільки відомі лейбли. І що - їм то помогло?
    А щодо випендрьожа саме наших співвітчизників - а чого його дивуватись після совка? Скільки наше суспільство років нормально відкрито розвивається? Давайте згадаємо Америку в роки її становлення. Невже там випендрьожа було менше?
    Коли мої друзі з Чікаго беззупину годинами говорять про вподобання саме в розрізі марок я роблю висновок, що гарно їм прополоскала культура споживання (реклама. люди які на них гарно заробляють) мізки, бо то таки втомлює непідготовлених людей:)
    Сама дизайнерські колекції сприймаю як мистецтво - одним захоплююсь, інше - не розумію. Але поважаю творчих людей. Просто напевно не настільки люблю, щоб віддати цьому ТОВАРУ (бо емоції я вже отримала при перегляді показу) свої кровні, поки їх зайвих немає.
    Тому мій вибір - в міру відомий кежел..ну і класика (люблю нашу київську фабрику) як того вимагає робота.

9. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Відповідь: Праця вагітної, або як готуватися до пологів

Криза-в телевізорі, в словах політиків...але я дивлюся навколо і розумію, що ніякої кризи вже давно немає...Просто були трошки скрутні часи, які виявили, хто халявить, а хто справді працює...Але давно вже все повернулося на круги своя,і лише політики далі на тій міфічній кризі спекулюють. Повірте, хто хотів вижити-той вижив, бо відповідно заради того працював. А державна робота - то якраз і є халява, де можна сидіти і бути впевненим, що тобі стаж іде...Знову ж таки: хто хоче, той шукає спосіб. Хто не хоче-шукає відмазки.
    Серед моїх знайомих теж декого позвільняли...але нічого, народ крутиться, десь щось шукає, щоб вижити. І коли я заходжу до будівельних магазинів, то чітко видно, що не так вже й бідно живе наш український народ...

• Подобається Подобається x 7
  10. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Маю знайому яка при низьких доходах виглядає дуже гарно - вміє за собою доглянути, вміє так вибрати і поєднати дешевий одяг, що виглядає чарівно. А є знайома, яка купує купу дорожезних шмоток і виглядає як клоун з цирку. Як немає смаку, то не поможе відома марка.
    А в брендах і справді ддуже часто є потреба у людей, які хочуть комусь щось довести (а в результаті викликають здивування і усмішку).

11. Liliyah Romanova

О, бачу нашу дизайнер!! Вона всю зарплату власне й тратить на брендові речі. Так, вона красива й гарно одягається, але поводиться по-свинськи, якщо чесно. Ходить і вічно жаліється, що вона на свою зарплату вижити не може. Вона вже понад рік у нашій фірмі працює, а досі живе з батьками і навіть із купівлею харчів їм не допомагає, бо "вони знали, що в них є дитина, най її годують". :girl_crazy: На ніякі спільні подарунки чи спільні обіди вона ніколи не скидається, але завжди чемно приходить їсти чи підписує листівки... :xaxa: Зате ходить у брендах. :8:
    А це вже осуд. Мої батьки та ще багато таких, як вони НЕ приймають подарунки. Вона навчили своїх дітей дарувати книжки до кабінету. Ті, хто професію використовує не за призначенням - негідні називатися вчителями, імхо, вони лише її позорять. А підзаробити можна, допомагаючи дітям підготуватися до вступу. І це цілком нормальна практика. Це оффтоп, але мене нервує, коли за паршивими вівцями всю отару міряють. Таке враження, що нормальних людей на очі не бачили.

12. Імель

Тема справді гарна, дякую :girl_claping:

Але напевно треба уточнити поняття і розуміння словосполучення "брендова річ".

Бо я, наприклад, Манго, Адідас, Зару і Бенетон вважаю демократичним брендом, який є абсолютно доступним середньому класу. І речі цих марк купую не тому що "бренд", а тому що прийнятна відповідність ціна-якість.
    ЦЕ найголовніше.

Повірте, мудра людина не буде випендрюватися своїми брендами.
    Давайте візьмемо той самий Guess, якщо я одягну джинси цієї фірми, Ви й не зрозумієте якої вони фірми-це на вигляд просто джинси.
    Але для мене, перш за все, це джинси, які я буду носити роками, які не протруться, не полиняють, на намуляють. З нової колекції вони коштують 1200-2000 грн. Але я буду носити їх як мінімум 3 роки. Джинси з Піденного-нехай 600 грн. Довше 1,5 року їх не поносиш. Математика, як на мене дуже проста.

Я не бачу нічого поганого в розпродажах, навіть дуже з того тішуся, бо для чого віддавати 1500 грн, якшо можна заплатити 600 за ту ж річ?

Відкрийте таємницю, пліз

13. Liliyah Romanova

А тепер подивімося, як люди одягаються тут зараз... :xaxa: Ой, цю тему краще не піднімати, мабуть, але оті всі завеликі штани, спідниці, повитискані коліна на старих спортивних штанах, закороткі спідниці на абсолютно неестетичному тілі... Може, то я така занадто прискіплива???

О, мої улюблені речі - це куплені у Львові, українського виробництва! :girl_claping:

14. bora

bora Well-Known Member

Та які там таємниці - Вілона. в Магнусі мають магазин. Маю ще дещо з нашого Джейн Ель, (магазини - Театральна і Чорновола) - але щодо них - то там лекала специфічні, тільки нещодавно, як мені здалось, стали на худіших щось шити і те, що дешевше - таки недоброї якості (дарма вони то взагалі роблять).

15. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

За що купуємо? Особисто я дотримуюсь принципу що ми не настільки багаті, щоб купувати дешеві речі. АЛЕ я купую дитині виключно Geox і Ecco, Clarks але в стоковому магазині, є проблеми з розміром але якщо вперто ходити на кожен завіз то є шанс купити дитині щось. Втрачаю в часі, зате виграю в грошах - кросівочки за 150-200 грн то десь 25$ ЗАТЕ!!! дитина всю осінь-зиму ходить в одній парі взуття, бо нога не пріє і не промокає. А китайське ге треба було б купити мін. дві пари і вийшло б дорожче, так що судіть самі. Щодо виробництва ми вже про це писали - в Україні все Geox і Ecco виробництва Індонезія, Малазія і я навіть маю чоботи з Індії:girl_smile: якістю задоволена бо буду носити 3 сезон.
    Собі купила чарівну сукню Zara в Польші в стоковому магазині недорого, модель звичайно поза-поза-минулого року, зате якість нормальна. Як є закордоном то не пропускаю сейлів.
    Gucci, Armani i Vuitton, не купую принципово бо це найпопулярніший бренд Краківського ринку:girl_smile::girl_smile::girl_smile:

• Подобається Подобається x 8
  16. Імель

:clapping::clapping::clapping:

Підтримую, я просто переконатися хотіла, бо сама маю півшафи їхнього одягу. А сестра моя-шафу і ще трошки :girl_crazy:

Попередня робота вимагала ділового стилю, то я у Вілонні відривалася.
    (В Києві навіть сток є)

Хоча там проблема з 32 розміром :girl_cray:

Я ще Наталі Болгар для себе відкрила, але може бути прохи запарадово на роботу. Пошито не гірше Вілонни :girl_claping:

• Подобається Подобається x 4
  17. Liliyah Romanova

А це аж такий дуже бренд? Я серйозно питаю, бо для мене то було звичайне взуття, щоправда дуже зручне, надзвичайно зручне! Я свої кларки просто обожнюю, але вони досить недорогі, в принципі... Чи я помиляюся??

А скільки коштує китайське ге? Бо ми на зиму (довше не носяться, бо нога росте) купуємо малому чоботи у волмарті. :xaxa: То нам коштує $30, бо 70 на одну зиму нам шкода тратити. Але в тих чоботах після нас ще й інші ходять. А от брендові нам колись тітка купила, то їх після зими довелося викинути... От і будь мудрий.

18. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

В нашому селі Geox і Ecco, Clarks то як в Америці Gucci, Armani i Vuitton:girl_smile::girl_smile::girl_smile:
    То жарт, але у нас є такий стоковий магазин Плато і там я купую Geox і Ecco дитині і Clarks собі, бо там є класичні моделі, а спортивне на роботу не вбереш. Воно шкіряне, зручне і на наші гроші досить дороге.
    Китайське ге на базарі дешевше 120 грн не купиш, зимове 150, але воно не ортопедичне і про сертифікати якості/відповідності і не чуло, тому в дитини можуть бути проблеми з ножками.

19. enigma

enigma Well-Known Member

Ну може я така якась дивна, але мені здається, що краще за 1,5 року купити шось нове - 1) стара річ набридне 2) нова річ - то завжди велика приємність, а доведеться відмовляти собі, бо нашо мені нові джинси, як ше тамті від Гєс можна носити і носити 3) смаки та мода міняються - сьогодні модні джинси з потертостями, завтра бедровки, а післязавтра - з бісером (не стосується класичних речей ясна річ).
    Єдине за що поважаю "бренд" - це за якість. Як правило, брендова річ = якісна річ (не завжди, але здебільшого). Тому речі довготривалого вжитку можна купити брендові, бо їх носитимеш не один рік (не кожного ж року купляти дублянку, хоча є такі "екземпляри"). До таких відношу - верхній одяг, особливо пальта, шкіряні куртки та дублянки; сумочки, реміні (і дрібніші аксесуари), зимове взуття.
    Звичайний одяг купую, який подобається, який найоптимальніший в сенсі ціна-якість; за брендом не женуся.
    А взагалі мене інколи дивує тяга до "сукні з останньої колекції Роберто Каваллі", "штанів з останнього фешн віку" тощо - ну вдягнеш нехай 10 разів, але на наступний рік знову буде "остання колекція Роберто Каваллі" і "останній фешн вік". Ну але то вже про моду, а не про бренд, не в тему мене понесло )))))

• Подобається Подобається x 3
  20. Liliyah Romanova

Як на мене, то Кларкси в плані зручності й класики - найкращий вибір. А як вони на львівських дорогах носяться? Бо тут я 3 роки носила, щось важко уявити, як у Львові.
    Ніколи не забуду, як тут носили шльопки (на 4см каблуку) 3 місяці, а у Львові вони мені за 2 походи до центру збилися наніц. :xaxa:

• Подобається Подобається x 2