хіт-парад найбільш потрібних речей

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Allure, 19 Серпень 2011.

1. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Я б порадила Вам скласти детальні списки, вибрати моделі, придивитись, але все не купувати, бо в процесі вже зрозумієте, що треба, що ні, тим більше це індивідуально, тут що для когось маст хев, інший навіть з коробки не витягне. Подумайте собі про слінг і багаторазові підгузники, чи Ви того хочете, там трохи треба почитати-повибирати. Одяг та іграшки - завжди встигнете, і такі речі то найрозповсюдженіші подарунки. (Але є "непотрібний" одяг - для найменших це джинсики, сорочки, сукеночки - то хіба для фотосесії, а так незручно). Косметики фактично дитині не треба, олійку якусь натуральну + мило або якийсь миючий засіб, крем, лосьйон - подивитесь, чи буде потреба, ну гребінець+ножички, бепантен можна мати на господарці, серветки вологі "на вихід", пару пеленок одноразових (або придивіться до багаторазових непромокаючих пеленок - хороша річ), пральний порошок, ще надають вам пробничків в пб всяких, то й вистачить. Аптечку можна якусь мінімальну дитячу скласти, та й то половина буде з пб, всякі зеленки-ватки. Постелі-ліжка-матраци - тут можна подумати навіть про те, чи взагалі воно треба, якщо планується сс. Більшість мають ліжечка, і часто то або як місце, де можна безпечно лишити дитину, або склад одягу, ну і вже старші діти там сплять, але це і річ, яка займає місце, якщо в цьому розходиться, то можна і подумати над тим, щоб не купувати. Ще одразу знадобиться місце для пеленання, подумайте, як вам буде зручно його облаштувати. Може треба якісь нові меблі для дитячих речей - комод, шафа. Такі речі, як ваги, шезлонги-гойдалки, навіть мобілі - можна взяти напрокат - по-перше, потрібні вони можуть бути зовсім недовго, а по-друге можуть зовсім не використовуватись вашою дитиною.
    Фактично треба-треба з самого початку, як тільки ви прийдете з пб.: кілька змінок одягу, підгузники, ванночка, кілька пеленок, і непромокаючих в т.ч., ну і мінімум з косметички-аптечки, лактаційні вкладки і білизна для вас. Візок і автокрісло. А, і для збору тематичної бібліотечки зараз найкращий час;)

• Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

які купувати краще фірма , розмір? А ще підкажіть скільки штук приблизно треба, 2,шт чи 5шт, а може їх на базарі можна купити чи де?

3. Mansikat

Я маю такого типу наматрасничок від ікеї, ще знаю, що є вони у виробників багаторазових підгузників - екопупс, фаззі банз, можна і на базарах пошукати, колись моя подруга щось подібне знайшла, правда там той шар цератовий потріскався з часом. В мене одна така, вистачає, але, правда вона з одного боку з тим непромокаючим шаром, без тканини, тобто можна просто класти на нього звичайну пеленку, і змінювати лише її при потребі (ну, в принципі можна і просто клейонкою обійтися, медичною, наприклад, вона не слизька). Щодо кількості - залежить скільки ви будете голопопити, чи будете висаджуватись і спати без підгузника, і т.п. Ви спробуйте одну, а далі вам буде видно, чи є потреба ще. Розмір я б радила такий, щоб можна було потім в ліжечко постелити (під голову не стелиться), тобто, трохи коротший.

• Інформативно Інформативно x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  4. IrunaD

IrunaD Well-Known Member

я замовляла ТМ Габбі в них маленькі пеленки є і ще хочу велику придбати тут на форумі Еко пупс
    Так на базарі їх ніде не бачила...

5. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Пеленки купувала тут в Лягумінки, дуже задоволена. Тими аптечними одноразовими не користуюся взагалі. Які брати? Маю всі. То з мені найбільше подобаються ота бязь з иалюночками і дитинці цікаво рлзглядати і сохнуть досить швидко. Оті з однотонною гладенькою поверхнею непогані, але довше сохне. Оті що мають тканинку схожу на рушничок трохи жосткувпті, але я пом'якшувачем не користуюся, то може тому, і, знову ж таки, довше сохнуть. Щодо розміру, то мені менші подобаються, вони якісь акуратніші чи що, хоч велику можна використати два рази склавши навпіл. Але однозначно одненьку велику варто мати.
    Підгузки. Довго іх не могла зрозуміти, кілька разів пробувала і щось не йшло, особливо ті вкладки. Якесь воно таке гіганське виходило ((( маю екопупси, то там ті вкладки тверді, а штучних не хотіла. Та й лежали вони. Але в таку спеку то просто злочин дитину в памперсі тримати. Почав в мене малий голопопити, запісяв всіх і все. Чоловік на руки не хотів без памперса брати. І я згадала про екопупси. Якодноікрасота . Правда я іх використовую без вкладки взагалі. То приходиться часто міняти. Маю чотири, то ми трохи в голопопимо, трохи в екопупсах. В ночі в памперсі і гуляємо в памперсі, хоча хочу спробувати підгузки.

• Інформативно Інформативно x 2
  6. Almariel

Almariel Well-Known Member

Я рекомендую великі пелюшки, хоча б 70*100, бо дитя потім буде повзати у сні і сповзати з тоі маленькоі пелюшки.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

7. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Ото повеселю я вас тут, але то для мене реально нове і невідоме.

8. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Я думаю під словом "памперси" малися на увазі одноразові підгузки, а "підгузки" то вже багаторазові підгузки :) , почитайте в цій темі є багато відгуків і обговорень.
    Багато для чого :girl_crazy:- непромокаючі щоб голопопити і перевдягати на них дитину (пізніше коли будете привчати до трусиків теж можна підстеляти у візок) , звичайні - накриватися, стелити в гостях, вдома, в поліклініці на дивани-крісла-кушетки, підстеляти у візок а також під дитину коли спить на вашому ліжку (зручно перетягувати туди-сюди не будячи щоб поміняти грудь). Влад багато зригував то ми всім хто хотів його потримати на руках одразу стелили на плече пеленку :girl_wink:... І то ще я точно не все згадала :girl_crazy: Коротше штук по 3-4 ситцевих і байкових точно згодяться, ну і за бажанням непромокаючі багаторазові (в аптеках ще продаються одноразові).

Останнє редагування: 24 Липень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  9. Mansikat

а ще класичне застосування - для пеленання...зараз то непопулярно, і я шкодую, що не спробувала - може таки в перші місяці для спокійнішого сну і комфорту малюка і не завадило б...

10. KAPUCHINKA

Памперс це підгузник, конкретноі марки чи фірми, не знаю як то правильно. Ми користуємося тими, що у білій пачці памперс преміум кеа. Ще є в зелені, помаранчевій. А підгузник то збірна назва туди відносяться всі інші ліберо, дада, хагіс, багаторазові. В даному випадку я писала про багаторазові підгузники екопупс

11. KAPUCHINKA

А чого має повзати? Та й нащо та пелюшка якщо є памперс чи багаторазовий підгузок? Мені здається що тоді вже краще давати байкову чи ситцеву, якщо з мамою спить, а якщо в ліжечку то краще давати непромакаючий наматрасник.
    Чого пишу що маленькі мені більше подобаються? Бо пеленка складається з двох частин, які зшиті між собою тільки по краю, всередині порожнина. Після багатьох праннів пеленка таки трохи деформується і покласти ів ідеально рівно щоб співпадали обидві частинки неможливо. Плюс дитинка там товчеться вана теж сунеться. От з маленькою тоді легше дати раду. Але то суто моя думка.
    А що стосується звичайних пеленок, маю наувазі ситцеві і байкові то вони у нас очолюють хіт парад найпотрібніших речей. Моємо більше штук тридцять ))) стелимо в ліжко на ніч, зараз, коли тепло накриваємося, коли миємо попку можемо і повитиратися, беремо з собою в гості, поліелініку, гуляння. Найбільше використовуємо для голопопення. Робимо типу трусики і так бавимося, тут пеленки йдуть швиденько ))) правда вже зараз мегше так кориатуємося, бо мацьоп почав потрохи повзати, то тепер більше екопупсами користуємося. Але пеленки всеодно постійно потрібні.

12. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

а скільки багаторазових пеленочок зручно мати? як довго вони сохнуть, особливо в холодну пору року? бо ми з К користувалися одноразовими, а зараз думаю перейти на багаторазові....

13. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я малого пеленала спочатку. Мені його так годувати легше було, бо він руками відпихався, сам собі заважав правильно сосок захопити. А коли пеленала, все ок було. Ну і руками себе не будив, тобто і спав запеленаний краще.

14. Almariel

Almariel Well-Known Member

ок, напишу все детально)))
    1. коли дитя ще не повзало ми були завжди без підгузника і без памперса: я клала дитя на край великої непромокаючої пелюшки, після пісяння я загортала мокрий край і знов клала туди дитя. великої пелюшки мені вистачало на 8 пісянь (детальнніший опис можна знайти в Лігумінки в темі). маленької в такому разі максимум на 2 рази вистачить. дитина була вдягнута в футболку-кофтинку, а ніжки замотані звичайною пелюшкою.
    2. коли вже дитя переверталося по ліжку - маленька взагалі не варіант, бо сповзає з неї в мить.
    3. підгузники і памперси нам були протипоказані. подразнення були старшні, тому голопопимо майже завжди.
    4. на денний сон зараз кладу просто на пелюшку. оскільки спить не довго, то не встигає з великої зповзти.
    5. багаторазовий підгузник використовуєм вночі і іноді на прогулянку чи в дорогу. вночі спить по всьому нашому великому ліжку, то мушу вдягати підгузник, бо міняти постіль щоранку - для мене не підходить.
    6. також мені найпотрібніші речі - штани. багато. при чому краще не повзуни і зразу так розміру 68. бо як дитя ще лежить - то вони йому не заважають, а потім їх до росту 80 можна як шорти використовувати. нє, я не мама жмотка, яка жаліє своїй дитині штанів купити, просто в нас їх іде дуже багато. маю біля 20 шт.
    7. коли штани всі запісяні - вдягаю багаторазовий підгузник і звичайні пелюшки використовую як вкладки.
    8. старшу відучаємо від підгузника вночі. тут теж лише великі пелюшки підходять, при чому краще більші навіть, ніж 70х100.
    9. наші пелюшки не еко-пупс. вони не є прошиті по краях лише. вони ніби проклеєні по всій площі. тому проблем з перекошуванням нема.

Отже, для нас найпотрібніші (а ми голопопимо майже постійно):
    * багаторазові пелюшки 70*100. мати треба хоча б 3 шт, якщо прати вручну по мірі запісювання. і хоча б 5 шт, якщо прати в машинці.
    * звичайні пелюшки, при чому краще байкові - вони найкращі, на мою думку, вкладки в багаторазовий підгузник.
    * багаторазові підгузники хоча б 5 шт. вкладки в кишеньку не кладу - надовше вистачає.
    * багато штанів і трусиків
    * відсутність килимів у хаті))
    * непромокаючий наматрасник на ліжко

(може то перенести цю дискусію в тему про підгузники?)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Luchik

Luchik Well-Known Member

Дівчата порадьте, де можна придбати відео-радіо няню за адекватною ціною? Це для нас одна з найбільш потрібних речей на даний час. Живемо в особняку і я вже замучилась бігати з кухні, вулиці до малої. Дівчата, які користуються такими пристроями, може щось підкажете? Буду вельми вдячна за інформацію!

16. raspberry

Поцікавтесь на Клумбі, Кідстафі, Олх, тут на барахолці, б/в можна взяти. Або на прокат візьміть, з теперішніми цінами це теж вигідно.

17. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Дуже хороша порада. То задоволення не дешеве, але не завжди виправдовує очікування. Читала відгуки про деякі моделі, що в двокімнатній квартирі сигнал не ловить.

18. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Від себе можу порадити ось таку модель, дуже чутлива і тягне далеко, вказано, що сигнал поступає на відстані 250 м, але насправді значно дальше, перевірено мною на практиці. Активно юзаю вже з другим карапузом.

19. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

А діткам, які народжуються на осінь-зиму треба купувати комбези, конверти, поділіться досвідом хто що купував.

20. raspberry

То ще залежить, яка зима буде. Коли малий народився, зима видалась не суворою, то ми обійшлися лише суцільним комбінезоном і накривачкою від люльки. З дочкою мали і комбез і конверт, бо було дуже холодно.