Хабарництво у вишах

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Вересень 2009.

1. нталька

нталька Well-Known Member

Відповідь: Хабарництво у вишах

таки міняє.:) бо твердження, що всі хабарники - хибне.

у нашої університетської групи було кілька таких викладачів, які просто викладали і викладалися. ми їх навіть зараз на зустрічі з групою запрошуємо; а до одного навіть в гості ходимо. :)

• Подобається Подобається x 2
  2. Анута

Анута Well-Known Member

дуже приємно це читати. в мене теж такі були. але й були придурки, яких згадувати не хочеться.
    а яке відсоткове співвідношення одних до інших?

• Подобається Подобається x 1
  3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А я знаю таки випадки. Коли до викладача ходять на пари всі, бо знають - або хоча б ходити, або не поставить і "держ.оцінки". З принципу. Навіть коли втручаються верха. Студенткою я дивувалась таким людям. Зараз дуже поважаю таку принциповість.

4. Oddly

Oddly Well-Known Member

дитину влаштовують в садочок, при цьому не треба відбір проходити на певні здібності до певного виду діяльності
    і тут взагалі-то не про поступлення йдеться

і
    - то окрема тема, я - не Дон Кіхот, вважаю, що з вітряками битися - безглуздо

Дорогенька Ануто,
    не хамили? Це просто по-людськи неприємно

і взагалі - моя найбільша помилка, це те, що взагалі вв"язалася в цю суперечку безвихідну. все одно ставлення до мене упереджене. Бо ж
    а вам всім тут тільки "а пагаваріть!" дайте

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Одлі, суть не в тому. Нема до вас упередженого ставлення. Просто вийшло, що ви особисто на Ярусю наїхали, а вона просто прийшла й пожалілася. Не всі хочуть боротися зі системою, не всі хочуть ускладнювати собі життя. Комусь простіше пожалітися, заплатити й позбутися. І ще раз пожалітися... І можна це просто зрозуміти.

Он я у львівському аеропорту кобіті 20 дольців дала. Могла би й не давати в принципі, могла би потріпати собі нерви, й без того розхитані, бо від'їзд від родини не такий уже й легкий був. Багато що могла, але мені хотілося, аби мене лишили в спокої, тому я кинула їй ті нещасні 20 доларів, що вона хотіла, в шухляду й пішла собі далі. Так, мені на душі було неприємно, і так, я далі критикуватиму то все вар'яцтво, але на той момент я іншого легшого для себе виходу не побачила.

6. Анута

Анута Well-Known Member

вибачайте, але ви не ввязались, а зайшли в рукодільну гілку і зажадали пояснень
    притому прямо ображаючи співрозмовника.

просто поясніть чим ВУЗ при випуску (коли шкода вилетіти після 5 років навчання і деякі викладачі тим користуються) відрізняється від інших установ де ви даєте хабарі задля отримання додаткових благ/послуг і не вважаєте, що ви на базарі?

викладач зобов"язаний консультувати дипломника, лікар зобов"язаний прийняти пологи, якась установа зобов"язана видати якусь довідку, але якщо не дасте хоч чоколядку будете чекати її 3 місяці. і що далі? знайдемо крайнього: людину, котра пожалілась на безвихідь своєї ситуації, скоріш за все очікуючи на підтримку. Зробимо з неї злісного неука даючого хабарі. Легше стало? от тільки кому і що це змінило в конкретній ситуації?

а мені страшенно неприємно, що ви напали на Jarysa, котра вже третій день (з початку "розборок") перестала відвідувати форум. Плюс тактовно і чемно просила не продовжувати неприємну для неї тему. знайшли саму крайню?

зазвичай я стараюсь тримати себе в рамках. Ось скажіть, ви відвідували розділ Вернісаж. Що ви там для себе шукали? Якогось естетичного задоволення від гарних рукодільних робіт? Полюбувались і потішились за дівчат. Навіщо ж одразу в такій вимагаючій пояснень формі добивати людину, якій і так прикро? Якщо знаєте як боротись - дали б пораду, ми б всі її значно більше оцінили ;)

• Подобається Подобається x 4
  7. Oddly

Oddly Well-Known Member

мене ображає, що я не розумію, де таке вийшло

я прекрасно можу зрозуміти її прикру ситуацію,
    але не можу зрозуміти перекручення фактів взагалі
    кожен подає будь-яку інформацію у тому світлі, яке створили його емоції - а от збоку хтось почитає і ще раз подумає - ого, які наглоти ті викладачі! а виявляється, що людина сама собі влаштувала таку ситуацію, яка би мала її влаштовувати - і от вам вже десяток сторінок обливання брудом наліво і направо всіх підряд

8. Анута

Анута Well-Known Member

маємо ще раз недолік спілкування через інтернет не бачачи міміки співрозмовника, не чуючи його інтонації тощо.
    Тому і спілкуючись таким чином, як на мене, потрібно більш делікатно підбирати слова. Образити можна дуже-дуже легко, а тим паче коли людина тиха і вразлива.
    Можна ж для початку розпитатись що і до чого ;)

Oddly,
    давайте будемо вважати, що ситуація виникла саме через недолік форумного спілкування. Просто я знаю Олю, можливо не дуже добре, але дещо можу судити. Тому мені і було прикро, що вона стала крайнею в боротьбі із системою.

9. Liliyah Romanova

У вашому першому дописі. Я якраз хотіла написати, але вже Анута показала.
    Взагалі це обговорення без сенсу вважаю. Бо Яруся просила її не обговорювати, а ми знову на те саме сходимо. Та й ще зараз самі пересваримося. А нащо?

Яке перекручення фактів? Що на захист треба здати гроші, аби купити 12 пляшок міцного алкоголю для комісію та закуску?

Марія ж чітко написала, як буває система. І вона то точно не придумала.
    Я пригадую, як один хлопчисько побачив у нашому весільному альбомі фото мого свекра й сказав "о! то мій викладач з такого-то курсу! ніколи його не забуду, бо він єдиний не бере!"

10. Oddly

Oddly Well-Known Member

перекладаю: ця фраза означає дослівно - вищезгадана ситуація подана необ"єктивно, а це може нашкодити іншим, які можуть сприйняти її за абсолютно правдиву

і ще -
    від того що на інтернет-форумі (де ми зараз з вами і є) з"являються думки, які не співпадають з вашими - то від цього форум не перетворюється на розборки

це ви сказали
    Я Ярусю не обговорювала, крім того, що відштовхнулася від її теми

і найголовніше - заходити я в будь-яку тему цього форуму можу за власним бажанням, на власний розсуд і з власних причин
    до речі, я відразу попросила зробити це обговорення окремою темою

тепер на всякий випадок, звертаюся до вас, Ануто, особисто - цей допис не має на меті зачепити ні вас зокрема, ні когось конкретно взагалі.
    краще не хвилюйтеся даремно

Правлю:
    кілька попередніх дописів тільки доводять, що читаються будь-які дописи завжди крізь призму конкретного настрою читача - тому якщо хтось агресивно сприймав мої слова - це не моя провина

все, набридло вже :girl_bye:

Останнє редагування: 26 Вересень 2009
  11. Анута

Анута Well-Known Member

я не хвилююсь.
    просто там де ви побачили хамство
    намагалась перевести вас в інше русло і налаштувати на щось більш естетично красивіше, аніж хабарництво.
    Але ви прийшли на форум зі своїм настроєм і побачили що побачили ;)
    тому і кажу, що на спілкування через інтернет накладається дуже багато факторів, зокрема настрій дописувача (кимось зіпсутий чи навпаки веселий)

12. Liliyah Romanova

Альо, дівчатиська, то вже дрімучий оффтоп!!!

• Подобається Подобається x 4
  13. Liliyah Romanova

Не мала можливості одразу, як тільки добралася до інету, то зробила. До речі, наступного разу можна починати тему цитуванням допису, що схвилював чи зацікавив. :)

14. Holly

Holly Moderator

ого, ну і страсті....
    Щоб всім все стало ясно, пояснюю
    Я хочу вчитись, хоч значно простіше було все курити. Та проблема в тому, що навчаюсь на заочному. А заочники, як відомо всім і раніше тут згадувалось, люди працюючі і "лишні" гроші мають. Як можна щось вивчити, коли:
    1. Основна іноземна мова англійська. додали другу іноземну німецьку,і почали вчити не з алфавіту (правильності читання і написання букв, складів, слів), а з граматики і вимагали вміти читати...
    2. З деяких предметів було лише дві пари, а треба написати контрольну і модуль. ходили, жалілись. Звучала одна відповідь - ви заочники, ви мусете доопрацьовувати матеріал самі
    3. З одного предмету за два дні до модуля викладач дав 100 питань, з яких складатиметься модуль. В двох підручниках я знайшла відповіді на 30 питань. на модулі були зовсім інші питання.
    Я можу до ранку писати, але й так все ясно.... Я не просила мене жаліти, чи казати, так всі викладачі такі погані... Я написала, що не зможу дозволити собі вишивати, бо віддам гроші за диплом, але ж я не казала дайте мені гроші на диплом. Вчора питала, чи можливо написати самому дплом. Звичайно можливо, треба відходити на практику, зробити дослідження, написати на 30 сторінок розрахункову (не ясно для чого, спеціальність не економічна) і ще купа всього, чого я не зроблю, бо все зроблено для того. Не знаю чи зрозуміли, інакше не можу пояснити

• Подобається Подобається x 13
  15. Mariya

Mariya Well-Known Member

Я вам повім, жи я страшенно любила в універі всі суспільні дисципліни, а ще більше заліки і екзамени з них. Коли зі списку питань, розданих перед екзаменом, половина не була включена в білети, а замінена невідомо чим. Аргументація - ви повинні то так само знати. Як здавався екзамен - вгадайте з трьох спроб. А на нашому факультеті хабарів не брали і не беруть, бо факультет не престижний (це раз), вчитись на ньому треба (це два) і вчитись на ньому нелегко (це три).

• Подобається Подобається x 10
  16. нталька

Про заочників питання (в загальному, а не щоб образитись когось). Заочники мають сесію 2 рази на рік по 3 тижні. І, звичайно ж, що більшість предметів там не подаються щодня. Вважаєте, що можна багато вивчити саме під час сесії? Потім же знову на тих 3-5 місяців між сесіями заочники здебільшого забувають взагалі про навчання. І чомусь мало хто додумується, що можна й протягом цього вільного від навчання періоду підійти до викладача і попросити додаткової літератури чи консультації.

• Подобається Подобається x 3
  17. Holly

Holly Moderator

Я маю одну настановчу - 1 тиждень, і дві екзаменаційних - по 2 тиждні. особисто я про навчання не забувала, бо не було коли. Требаба було писати контрольні, а тому і ходити в бібліотеку. Між сесіями прерва в 2 місяці. До викладачів підходити не має сенсу, додаткової літератури вистачить в бібліотеці, в неті. І навіть якщо ходити до викладачів кожен день, то нічого не змінить, бо є багато предмтів не по спіціальності і їх не можливо самому вивчити. До прикладу була в мене вища математика, то що на лекціях пояснили - то зрозуміла, взяла книжку - декілька раз перечитала правила, формули - ніяк не могла розібратись (з математикою я дружу, не раз була на олімпіадах), підійшла до викладачки, щоб пояснила. Ну пояснить вона, раз-другий. А потім: я витрачаю її власний час, хочеш більше знати, прошу - до репетитора. Таких предметів - купа...

• Подобається Подобається x 5
  18. нталька

Трохи не зрозуміла, якщо перерва між сесіями 2 місяці, то виходить більше ніж 2 екзаменаційні сесії на рік. чи так є?
    А з заочним навчанням так і виходить - якщо важко з якимось предметом, то, звичайно, щотижня викладач не буде комусь окремо поянювати все. Це справді забирає його час. що ж поробиш, у таких випадках можна або ходити на пари зі стаціонаром (у нас так робили), або ж репетитора шукати. А як інакше? заочне, воно й означає, що більшість навчального процесу відбувається заочно. Така форма навчання - вибір студента.

і маю інший приклад. у заочників сесія в червні, а наступна на початку листопада. Після червневої сесії викладач з основного предмету домовляється зі студентами, що ті на початку вервсня зателефонують і в суботу зберуться обговорити незрозумілості, проблемні питання, які у них виникли в процесі самостійної роботи. Щоб був якийсь результат роботи. Але де там, ніхто і не подумав прийти на консультацію...

• Подобається Подобається x 3
  19. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

я зараз навчаюсь в банківському на заочному, твердження Наццоль:) про те, що там не беруть - я спростую:)

на стаціонарі я провчилась аж одну сесію, яку здала на відмінно - і то знаннями, набутими в ліцеї, і самостійно набутими
    рівень викладачів самого банківського - переважно убогий:sad: і не може дати нульовій людині уявлення і зацікавлення в предметі
    було таке, що нам дивали викладачів з політеху, з універу - та, вони круті, вони по-перше вчили, а по-друге, в корені вбивали всі пропозиції старост взяти пляшку коньяку чи ше там чогось

зараз же на заочному, ситуація в мене наступна: в мене робота, де я проводжу цілий день, на яку, буває, я з.являюсь у вихідний. екзаменаційна сесія в мене з 12 числа. але я не готуюсь, бо не має по чому: я не знаю, які предмети в мене будуть, я не маю розкладу, не говорячи вже про питання до іспитів, і я розраховую за день-за два підготуватись власними силами - іншого виходу в мене нема
    хоча я й абсолютно не розраховую шось мазати - я заробляю свої гроші важкою працею, і я не хочу спускати вагому частину них за один день

на попередньому курсі в мене був викладач, що мав купу комплексів, який принижував студентів, за два дня до іспиту дав на вивчення 60 питань, який обіцяв всіх валити і т.д. .. Ну я провела дві ночі і два дні не засинаючи за навчанням (а предмет-то глупий був - якесь там управління кадрами), він мене валив, принижував, але кінець-кінцем я отримала 4. А після мене одна абсолюно нуляча дівчина отримала 5, тому що вона працює накафедрі лаборантом.
    І цей випадок для мене ше неприємніший:sad:

• Подобається Подобається x 9
  20. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Є викладачі які дійсно відгукнуться і літературою допоможуть і методичку безкоштовно дадуть, а є такі, які вважають що заочник то не людина.В мене була ситуація на сесії, коли мені потрібно було їхати на поховання троєрідної сестри з чоловіком, які загинули в автомобільній аварії і я не зявилася на екзамен, мої подруги підійшли до викладачки, щоб вона не ставила "н", а коли я приїхала, то в мене вимагали свідоцтво про смерть моїх родичів, а інакше їдь на перездачу.
    Дала хабар і мене залишили в спокої.

• Подобається Подобається x 7