Відповідь: Хабарництво у вишах ну, я вже не зовсім сліпа і глуха - і живу в реальному світі, не в ілюзії. але мене завжди обурює така ситуація з хабарями. я зовсім не нападаю на конкретного дописувача, з якою розгорнулася вся ця розмова - я прекрасно все розумію. але одна справа - система, а інша справа - коли ми покірно пускаємо сльозу і танцюємо під дудочку якогось там гобліна. коли я була студенткою - на щастя - не стикалася з вимаганням хабарів особисто. за залік платила - з фізкультури. не вважаю це навіть хабарем, і не обурююся зовсім, і не плачу - я вирішила, що недоцільно гаяти півдня, добиратися на інший кінець міста два рази на тиждень (а громадський транспорт тоді обмежувався трамваями в основному), щоб там тільки даремно час витрачати (думаю, багато хто зрозуміє, про що я) - бо ще ж треба було в бібліотеках працювати - інтернет нам навіть не снився ще! тому які могли бути в мене претензії - не ходила цілий рік - то прийняла альтернативні умови від викладача. але це тому, що не я цю систему вигадала, механізм працював злагоджено. але речі серйозніші - наприклад, диплом. "мене поставили перед фактом про ціну диплома" - я можу припустити, що таке буває, але я не можу зрозуміти, навіщо сприймати це, як належне? і я не маю на увазі ніякого менторського тону.
Відповідь: Хабарництво у вишах Це ви про що? Ну звісно, хіба ж то хабар??? Можливо я теж вважаю недоцільно сидіти на парах до 9 вечора, тратити купу часу в бібліотека, замість того, щоб погуляти з дитиною. Читаючи вище написанні дописи, скажу лише одне. Якщо ви проти хабарів категорично, перестаньте їх давати кругом: в садочках, в школах, в пологових будинка. І якби я хотіла поговорити про своє навчання, то створила б тему. Скільки і за що я заплатила. а писала я зовсім про інше, і мені дуже неприємно читати таке. І на цій оптимістичній ноті я закінчую
Відповідь: Хабарництво у вишах я їх буду давати і даю - і в садочку, і в поліклініці, якщо мені так буде зручніше, тобто просто йти за системою, - але жалітися тоді не буду, от якщо мені важливіше погуляти зі своєю дитиною замість пар до 9 вечора (я працюю щодня до 9 вечора), і я не встигаю все вмістити у своє життя - я візьму академвідпустку, бо всьому свій час з чого ви взяли, що я у своїх дописах особисто до вас звертаюся? у вас просто типовий дуже приклад, от і все. я нічого проти вас особисто не маю, а такі думки чую дуже часто, тому, мабуть, вони мене і обурюють
Відповідь: Хабарництво у вишах Які канапки-мінералки!!! Наші викладачі замовили собі ресторан і так посиділи !!! ( одна лише форель чого варта по 70 грн за порцію ), що наша староста ще довго бігала за нами дозбируючи гроші, бо того що зібрали навіть на половину розрахуватися не стало...
Відповідь: Хабарництво у вишах Мене якось Бог від всього того вберіг. Скидалися на щось лише один раз - купили хороших продуктів викладачу-пенсіонеру, але він нічого від нас не вимагав, то був цілком акт доброї волі з нашого боку. А з дипломом в мене взагалі вийшло так, що я ще й себе винною вважаю. Ми мали того року складну сімейну ситуацію (за бабцею треба було доглядати), я цілий рік майже нічого не робила, мала лише ті напрацювання, які зробила до того. Прийшла на кафедру, чесно розказала, що і як - і всі викладачі гуртом допомагали мені встигнути до захисту. Встигла, ще й на 5 захистилася.
Відповідь: Хабарництво у вишах дівчата, якась нестабільність позицій проглядається. то кажете боротись з системою і не давати бо і "один в полі воїн", то дати хабар в садочку завідуючій, щоб дитину влаштувати це нормально, а дати хабар при поступленні у ВУЗ - злочин? не бачу логіки, вибачайте. я чомусь зовсім не зрозуміла рецепту боротьби з хабарництвом? і вибачайте, але мені звучить некоректно по відношенню до Jarysa. Оскільки вона прийшла поділитись до близьких по духу людей (не в Велику форумну жилєтку, а в вишивальну гілочку) новиною, яка її розстроїла, а роздули з того казна що на весь форум з прикуванням до ганебної дошки і обляпуванням болотом... Oddly, можливо ви б краще у вернісажі свої рукодільні шедеври виклали, аніж виривати фрази з контексту? може і дещо різко, але зачепило!
Відповідь: Хабарництво у вишах я в шоці,ото вони зараз зажиріли коли я закінчувала комерційну академію, правда заочно, ми скинулись на стіл, купили ікри, ковбаски,тобто суто на канапочки і алкоголь з сочками , і все. За диплом платило багато люду, я писала свій сама, оскільки вчилась на товарознавстві і кд , то обрала тему про пластикові вікна, з якими працюю вже ого- го. Інформації купа- її підредагувала мій керівник з практики, за що я їй подякувала парасолької нашої фірменної і шампанським, за хабар це не вважаю, це подяка.До речі з групи я одна захистилася на відмінно, бо питали мене такі речі, як я кліентам по 10 раз на день розказую, тому я вважаю мені повезло, що я обрала собі дану тему, і наплатила дольці за диплом А от приклад однієї моеї одногрупниці , розкажу. Отже захист, і її питають,які ти знаєш побутові прилади ? І все ступор, людина яка закінчила вуз і має середню освіту, і вот вот вже вищу, незнаю відповідь на таке питання .Диплом купили, знання не купили. Щодо вступу в вищі навчальні заклади, то напевно дійсно як не заплатиш , то і не поступиш. Може та бальна система , щось і дає , але все одно платять, і раніше платили, і я як поступала платили, конкурс великий, охочих багато. А якщо не платять - то дурять, що інваліди, вже таких репортажів купа. Людей зачислили, а зараз починають вспливати факти : круглих сиріт на лінійку супроводжують батьки, або інвалід 1 групи- вчиться на вчителя фізкультури
Відповідь: Хабарництво у вишах У більшості випадків при написанні диплома студент сам обирає викладача, в якого писати, або ж тему, яку хоче розібрати. Або це разом з викладачем узгоджується. Тобто студент має право вибору. І провчившись 4 роки, ви здебільшого маєте уявлення про викладачів і про предмет дипломної. Якщо ви, звичайно, нормально вчилися. Не йдіть до викладача, який, ви знаєте, буде вимагати гроші. Якщо ви нормальний студент (хоча б старанний четвірочник). ви можете самі напроситись до нормального викладача. І зазвичай такий викладач допомагатиме вам, бо хотітиме. щоб у вас була гарна співпраця і її результат. У багатьох випадках рецензентами до дипломних викладачі просять бути своїх колег, з якими вони у хороших стосунках. Тобто це дає трохи впевненості, що, навіть, якщо рецензент і не погоджується з тезами дипломної, він все одно не буде "валити студента". У комісії зазвичай присутні декан чи зав кафедри, і не в їхніх інтересах теж таки "валити" студентів. а далі вже залежить від рівня розвитку як однієї сторони так і іншої. І щодо здачі іспиту по талонах і комісій. Один викладач не може поставити вам "вічне два", через яке вас виженуть. Для цього збирається знову ж таки комісія, і, якщо ви знаєте предмет, а просто викладач вас "недолюблює", то на комісії це буде видно.
Відповідь: Хабарництво у вишах В моєму випадку свого керівника вибрала сама,тому що й старші курси рекомендували,й,як викладач теж подобався...курсові,практики-все було без проблем,ніколи не перевіряв мої роботи,сдавала все на "відмінно",інформацію до своїх робіт також вишукувала сама...його призвіще тільки на титулці,безпосередньої участі у моїх працях ніколи не брав,поки справа не торкнулась диплому... Тут він показав себе "ВЕЛИКИМ ПРОФЕСОРОМ",якому,з його слів,я би ще мала подякувати...то потім його колегі по кафедрі пошипки розповіли,що в нього з дипломами таке кожен рік-я не перша,й не остання,на жаль...вот така допомога й співпраця. чесно,навіть на випускний не пішла,бо по-перше-не було взагалі відчуття свята,а по-друге-гроші,які відкладала на випускний пішли на іншу "справу"...
Відповідь: Хабарництво у вишах а ми просто писали-і захищали...без столів Правда купили мінеральну водичку і квіти
Відповідь: Хабарництво у вишах це казала я хабарів не даю взагалі мені керівника призначили - в темі він не розбирався взагалі, намагався дати кілька "розумних" порад до яких я не прислуховувалась, але жодного хабара не вимагав - і на тому дякую
Відповідь: Хабарництво у вишах та я знаю що ви, просто загальна позиція звучала Ай-яй-яй! як то недобре і в той же час Даю і буду давати.... дівчата, залишимо ВУЗ в покої, візьмемо хабарі в цілому, як зло з яким ви кажете можна ефективно боротись. ви платили лікарю в пологовому? навіщо? чому не боролись із системою? чому не вирішили народжувати самі вдома? скажете не до порівняння, але загальна теза та сама... особливо мене добивають фрази типу Зараз такса за пологи 250 у.о. але наш лікар був такий хороший, що ми вирішили віддячитись і заплатили йому 400... а хто і тих 250 не має? йому що потім робити?
Відповідь: Хабарництво у вишах мертва тема....не в нашій країні з тим боротись На рахунок ВНЗ- брали беруть і будуть брати. ВСІ абсолютно... і не треба тут розказувати басні крилова.Інша справа питання кожного особисте -давати чи не давати.....вивчити і здати чи заплатити і не вивчити.....А зрештою якщо в нас така система, що можна заплатити, то чому б і нє....кожен вибирає яким йому йти шляхом особисто.
Відповідь: Хабарництво у вишах бувало і я давала А реально ще не чуло жодного випадку, щоб при потребі не можна було "замазати" іспит....все залежить тільки від розміру хто скільки бере....Хоча ні, щойно згадала про одну викладачку з англ. переклада, яка дійсно таки не бере, але в неї вже поважний вік, різні там звання і ступені, і т.д, і це для неї вже справа принципу......
Відповідь: Хабарництво у вишах Ну, те, що ви не чули жодного випадку, ще не означає, що всі беруть. тут вже писали, що саме той викладач, чий іспит вам треба "замазати", може і не брати нічого, але той, хто допомагав у цій ситуації візьме гроші і за себе і за нього. а потім і виходить, що всі беруть..
Відповідь: Хабарництво у вишах Я не знаю як зараз в ВИШах, але якщо навіть в нашій школі жоден екзамен не обходиться без "поляни" серйозної, то я собі уявляю. Навіть от зараз буде день вчителя, то хоч не хоч а виклади 250 грн.
Відповідь: Хабарництво у вишах тому що сама влада не зацікавлена у відсутності хабарництва. знайома лікувалась в Польщі, то лікарка в неї навіть цукерки і букет квітів віддяки взяти не хотіла "Цукерки з"їжте самі, а квіти занесіть до Маткі Боскої" по перше, бо мають більш-менш достойну оплату, по-друге, бо бояться за місце. чи реально прожити на мін.ЗП? а на допомогу матері реально прожити жінці з дитиною? всі хочуть жити і їсти, і тут вже кому на що наглості вистарчає... це вже інше запитання це дуже болюча і важка тема і скажу вам Риба гниє з голови. ми можемо поговорити, подискутувати, поїхати на Майдан і далі... а далі те саме...