Хабар для вихователя в дитсадку

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ljolik, 14 Червень 2007.

1. SOSKA

SOSKA Well-Known Member

Відповідь: Хабар для вихователя в дитсадку

тут почали писати про країни Єврозоюзу,та їхні зарплати,підробітки,магазини з дешевим одягом та харчами,нам ще ого го як далеко до такого життя.На мою думку не потрібно заробітну плату рівняти з Єврозоюзом......там хабарів не має а в нас є і ще які:8::8::8:і якщо хтось вважає за потрібне дати подарунок вихователю,нехай дає,це справа кожного.Я наприклад нічого не даю і домоєї дитини ставлення чудове,вихователі просто супер.Праця в них дуже важка,а зарплата мізерна.Але це Україна,тут ніде не має порядку.

2. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

хм... а потім народ дивується, що в країні корупція процвітає...
    1. не Ви маєте виховательку стимулювати, Ви ж не її роботодавець
    2. не влаштовує вихователька - змініть садочок, скаргу напишіть, чому зразу хабар? виходить, що ми самі жаліємся, що нічого без хабара не роблять, але й самі даємо. Імхо, корупцію нам не подолати, поки люди не захочуть... хух,виговорилась

а по темі: поговоріть з директором садочка, просто до виховательки посміхніться, поговоріть, поцікавтеся дитиною, щоб вона відчула, що ви турботливі батьки, а не просто відкуповуєтесь, і що вам так легко на шию не сісти. Памятаю як в школі була, дуже вже класна керівничка з мамою познайомитись хотіла (самі здогадуєтесь чого), так мама єдиний раз в школу прийшла - більше ніхто з нею знайомитись не хотів, нікому від неї ніц не треба було, і мене ніхто не чіпав - так мама всіх на місце поставила (єдине добре, що вміє робити).

Плюс, хай дитя звикає до різного ставлення, чи будете купувати йому все життя то хороше ставлення?

3. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Коротше кажучи: хочете давайте, не хочете - не давайте. Особиста справа кожного.
    Дитина все одно не зрозуміє, ЧОМУ до неї саме ТАКЕ ставлення. Ви ж не станете розповідати дитині, що та тьотя до нього так ставиться, бо... (текст далі індивідуальний). Бо до дітей повинні відноситись так, як вони того заслуговують, тобто справедливо. Я вже колись писала в темі про дитячий садок, що є досвід встановлення веб-камер в групах, щоб батьки в будь який момент могли бачити, що діється там. Тобто тоді і батьки і вихователі б знали, хто, що і за що отримує. І якщо мій малий, до прикладу, зациндолить комусь в вухо, то він повинен бути покараний, незалежно від того, давала я щось вихователям чи ні.

4. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

о, про камери то супер ідея!
    Танюсь, я з Тобою абсолютно згідна, тільки якщо вихователька несправделиво ставиться до дитини, то не в грошах справа, чи то пак гроші цю проблему вирішити можуть лише на певний період. Я б попросила виховательку обєктивні причини поганого ставлення. Плюс, дітки часами самі вигадують, дофантазовують.
    Загалом дивлячись на це питання, сумно від того, що ні вихователь, ні вчитель, не має права бути несправедливим і до діток погано ставитись, якщо вони чимсь йому не вгодили. Люди цієї професії повинні бути діткам "батьками" - тобто любити (піклуватись, терпіти,пробачати) по замовчуванню, вони зобовязані бути психологами. Ось що я мала на увазі. Тобто хабар - це лише "заліковування симптомів", сама хвороба лежить значно глибше.

5. Tanyunya

Абсолютно згідна, тому і вважаю, що хабар може зашкодити,бо гірше, як на мене, не тоді, коли "недоцяцькають" дитину, за котру "не дали", а навпаки, коли будуть закривати очі на погану поведінку тих, чиї батьки заплатили. Мдя, так написала, що сама ледве второпала.:girl_crazy: І якщо якийсь Пантелеймончик буде товкти дітей і лишатись непокараним через те, що мама "позолотила ручку" - це гірше, ніж коли інша дитина буде трохи "недоласкана", бо не платили.
    А зрештою, я стою на своєму: Хабар і вдячність - різні речі!

6. Milka

Milka Moderator

В принципі роботу вихователя можу прирівняти до роботи лікарів, і там і там зарплата маленька, відповідальність велика, і не ми виноваті що держава так про них "дбає". Праця виховательки є значною, інколи просидівши три роки вдома не даш дитині того що вчать у садку. Оскільки в садок ходять діти з різних сімей то більш заможні можуть собі дозволити дати "подяку" виховательці, болить тільки те щоб це не відбивалось на інших дітях, вихователька як і лікарка має бути справедливою, дадуть щось матеріальне,- дуже добре а ні то і за "дякую" повинні посміхатись, ось за це треба боротись. Знаю що коли людина того заслуговує то не шкода дати і 100грн, а коли людина просто вимагає і ставить якісь умови то і 5 грн шкода дати. Багато хто працює на роботі де мало платять і нічого не дають, і зрозуміло що немає що давати відповідно і виховательці, але попадаються вихователі які боряться за додатковий дохід,- то є зле, бо реально бачуть що теперішнє життя не малина не тільки в них. Я не проти того щоб дати, але дати тому хто заслуговує і щоб це не приносило кривди іншим.

Треба відстоювати свої права в любому випадку, даєте чи ні!!!

Останнє редагування: 8 Лютий 2010
  7. Tanyunya

Ото ж бо і воно!!!!!!

8. Веснулька

Веснулька Well-Known Member

Зайшла в цю тему і задумалась(ми ще в садочок не ходимо).З одного боку я вважаю,що за що їм давати хабар,це ж їх робота,а з іншого-я хочу,щоб моя дитина була доглянута(а коли в групі 30 дітей це ж нереально,подивитись чи дитя не змерзло,не впріло і т.д)Моя подружка віддала малу в садок і сказала мені,що давала гроші і вихователькам і няні,хоч правда зараз дитина в садок не ходить.:girl_smile:Поживем побачим,все залежить від обставин,які складуться

9. Milka

Milka Moderator

цілком згідна, а от віддачитись, за те що дитина вивчила новий віршик, зате що вона малюночки якісь намалювала, чи зліпила щось...чому б і ні. То все залежить від порядності виховательки, як вона то сприйме.
    Відстоювати свої права якщо щось не так, не давши нічого, треба обовязково, бо інакше буде безлад.

в принципі діток набирають не всіх зразу в один день, а приводять по пару нових дітей на певний час, тоді знов нових заселяють. Дітки, які вже адаптувались, дечому навчились, потребують меншої увати ніж ті що прийшли, хоча є такі що приходять і ведуть себе так ніби вони в садку не перший день, а є такі що досить довго адаптовуються. Вихователі бачать ситуацію і кажуть чи залишати дитину на повний день чи ще вона не готова. В ідеалі було б попросити її приглянути, а тоді (через деякий час) щось дати, якщо хочете. Бо наперід то буде хабар.

10. Веснулька

Веснулька Well-Known Member

Повністю погоджуюсь,віддячити легше,як зразу дати гроші (і як їх дати????????????)

11. Відповідь: Хабар для вихователя в дитсадку

Звісно, ні, але це вина всього суспільства, його системи поглядів та темпів розвитку. І це зовсім не означає, що треба "підживлювати", "підтримувати" і "стимулювати" хабарями. Так ми ніколи не виправимо ситуацію, яка вже геть примітивізувала мислення цілого народу...

12. kucheryaska

kucheryaska миється в бані

Я даю гроші,чесно зізнаюсь. Але прочитавши дописи,хочу сказати, що даю за трохи інше,ніж тут згадується. Моя дитина має такий організм(як і я), що в стресовій ситуації втрачає апетит.Коли я віддала її в садочок,вона 2 міс. за день могла з"їсти кусень хліба. То ж я платила і плачу за те,щоб спочатку-припросили, нагодували самі,а тепер-за те,щоб точно сказали чи їла і скільки з"їла,бо вже їсть сама. Вихователі ж не зобов"язані годувати мою малу. А я завжди дуже переживаю за це.
    Даю на якісь свята(вибірково) по 50 гр.
    Я повністю згідна з дописами про корупцію,але хочу розповісти вам історію своєї виховательки. Того року я прийшла забирати доцю і розговорилась з нянею,завваживши їй ,що наша вихователь не дуже добре виглядає. І взнала,що вона вже багато років мучиться з трофічною язвою на нозі,вся зарплатря іде на ліки,від яких в неї періодично виникає сильна алергія,яка теж потребує нових ліків. Замкнуте коло... Того місяця лікар призначив їй операцію,бо більше нічого не допомогло б вже,а вона відмовилась... За час кризи її чоловіка і сина звільнили з роботи,і вона була єдиною годувальницею в сімї. Операція коштувала 2500 грн.,і вона не могла собі цього дозволити...,бо не було б за що жити.
    Коли я все це почула-мені захотілось піти і дати їй ті гроші,але зрозуміла як то буде виглядати. Я знайшла вихід- зібрала збори і всі батьки ,як один,здали по 100 грн.
    Коли ми давали їй ті гроші,треба було бачити її очі...
    Я не знаю чи це можна рахувати хабарем,але кожного разу як я їй щось даю, я знаю-ця людина зможе купити собі, в першу чергу, ліки.
    Ось така в нас держава. А пропрацювала вона в цьому садочку все життя,чудовий спеціаліст,і навіть завідуюча не виділила їй бодай яких 500 грн...:girl_sad:

13. Furore

Furore New Member

Ну, який же це хабар??
    Це - доброчинність.
    Хабар - це коли ви взамін потребуєте чогось.

14. Nata

Nata Well-Known Member

Значить така завідувачка. У нас все виглядає інакше: якщо є вихователі у яких серйозні проблеми зі здоров"ям (чи навіть у їхніх рідних) завідувач просить всіх зібрати хто скільки може. І ми збираємо. Повірте: в таких ситуаціях здають всі і ще питають чи можна ще чимось допомогти.