Хабар для вихователя в дитсадку

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ljolik, 14 Червень 2007.

1. Женічка

Женічка Well-Known Member

Відповідь: Куплю собі (на голову) педагога..?

я ніц вихователькам не несла, нести щось від кожного особисто вважаю неправильним.

згідна з вище написаними аргументами проти,а мені ще б було соромно перед іншими батьками,тими,які не можуть чи не хочуть, знову ж таки, нести щось від себе.

чому до моєї дитини мають ставитись краще,ніж до всіх? це несправедливо,до всіх дітей має бут однакове ставлення!!!

чому одні батьки вигадують щось з особистими подарнками,а інші "пасуть задніх"????

а як всі почнемо щось від себе носити,то взагалі пертворимо це все на якийсь цирк і змагання,хто крщий подарунок принесе,то його дитину більше "любититмуть".

повністю підтримую бажання батьків скинутись на квіти, цукерки, мінімальні сувеніри на 8 березня, день матері,бо це просто буде вияв поваги і дяка за ставлення до всіх дітей.

2. Nata

Nata Well-Known Member

Ну власне, про що я писала: є ж батьки, котрі теж працюють на державних посадах і їх не "стимулюють", отже і віддячитись вихователям вони не мають звідки, то чому до їхніх дітей має бути гірше ставлення?
    Знаєте, я теж відпрацювала два роки на держпосаді, з майже мінімальною зарплатою. І ніхто мені хабарів не носив. Хоч працювала важко і робота у мене відповідальна.
    Малі зарплати - це біда нашої держави, але ж чому мене має боліти голова, що у виховательки мала зарплата? Чому ніхто не пише, що вихователі працюють неповний робочий тижлень (а хто трудиться всі дні той працює на півтора ставки) і на пенсію вони ідуть швидше. Чим не стимуляція від держави?

3. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Я занесла по коробці цукорок і пачку кави няні і вихователькам ... в нас ще коньяк давали.... повірте, на дитину не звертали увагу і я не розуміла причини, аж поки не зустріла коліжанок, які забирали своїх дітей з садочку... пожалілася їм, вони мене і "просвітили"...

---------- Додано в 16:27 ---------- Попередній допис був написаний в 16:22 ----------

Гроші їх чомусь обурють, вони кажуть, що це їх ображає, вони мають зп... а от щось таке... і їм приємно, і вам спокійніше, хоч дитину підгодують...звичайно, як мають совість...

4. Nata

Nata Well-Known Member

Ну... а у нас в групі носили і діти їхні не виділялися вихователями. Звідки Ви знаєте що підгодують? Чи що доглянуть краще? Те, що бігтимуть до дитини, коли Вас побачать ще нічого не означає.

5. нталька

нталька Well-Known Member

Я не вважаю соромом привітати вихователя з якимось святом як від усього колективу, так і від себе особисто, якщо є така змога. Але вітати не за таких умов, що від батьків вимагають таку-то суму для завідувачки, таку для вихователя і тд, а коли батьки справді задоволені роботою вихователів і хочуть просто показати, що вони цінують цю людину і її роботу. Вважаю доцільним казати це при вітанні (тобто "дякуємо, що наші діти з радістю йдуть у групу і розповідають як з вами бавились, які казочки читали..."), а не просто "вітаємо з святом" з надією, що хоч якийсь час до дітей будуть ставитись краще.
    І не думаю, що вихователя можна прирівняти до водія автобуса чи продавця, бо з цими людьми ви не залишаєте дітей як мінімум на пів дня 5 разів на тиждень.
    Загалом, принаймні, "дякую" можна не соромитись казати, і для нормальної людини воно значитиме багато, а чи вартує того ваша вихователька видно по дитині, по її розповідях про садок.

6. Aster

Aster Well-Known Member

Краще виберіть такий садочок і таку групу, де вихователі і няня завжди в доброму настрої, а не тільки щодо окремих діток, за яких їм проплатили. Ви уявляєте, ким виросте дитина, якщо буде бачити таке "оплачене" ставлення до різних дітей? А ви самі? Нічого не пошкрябає від знання, що, наприклад, "Оксанчини батьки багатодітні і грошей мало на віддяку, тому Оксанка сидить весь день зашмаркана і в мокрих колготках"? Чи "якщо моя дитина обласкана, все решта - не варте уваги"?

Останнє редагування: 6 Лютий 2010
  7. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Ну, по-перше, сама дитина може розповісти, що її годувала тьотя (хоча в яслях), по-друге, дитина зачесана з гарними хвостиками... крім того, вона не плаче, йдучи в той садок, каже, що тьотя хороша, бабилася з нею (в цьому, звичайно, сумніваюсь, бо діток багато, але, принаймі не кричить на неї, як зразу... це знаю точно, бо сама спостерігала напочатку за ними, як вони виходили на прогулянку)...
    і, що, саме цікаве, вихователька переді мною не гримає дверима, як це було тоді, а сама розповідає, що і як відбулося за день з моєю дитиною.

8. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Відповідь: Хабар для вихователя в дитсадку

Це вже з ішої теми, але, думаю, мало хто має змогу вибирати... У нас, до приклад, - тішся, що взагалі потрапив в садок. І я тішуся, щодня тішуся, бо нам дуже повезло і в мого сина дуже хороші вихователі і няні (причому і яслях, і надалі). І я їм дуже вдячна, що можу бути спокійна за свою дитину. Тому теж намагаюсь часом зробити для них щось приємне, не обов"язково подарунок, а якось допомогти, чим можу. Причому наша вихователька сама каже - не потрібно мені дарунків, краще на ті гроші купіть щось вашим діткам в групу.
    А загалом мені важко уявити, як можна прожити за таку зарплатню і з такою відповідальністю! Для мене це просто супервідповідальна робота, я до вихователів відношусь з величезною повагою! Ну, звичайно, лише до справді ВИХОВАТЕЛІВ, а не просто випадкових людей, що працюють на цій посаді. Нам пощастило, але знаю що і в нашім садку є різні вихователі. Одну навіть звільнили через скарги батьків... А ще чула як мами жалілись, що їх діткам дають "не ті" ролі на виступах, бо "ті" дають Горпинці (до прикладу:))), бо її мама возить продукти зо села виховательці.:girl_crazy: Для мене це "брєд", причому як зі сторони виховательки, так і батьків... Але то не в тему, хоча теж хабар ніби.
    До чого я тут стільки понаписувала - що є ситуації, коли ти сама хочеш зробити той подарунок, і тоді нема змісту в когось питати, яка то має бути сума))). А є випадки, коли ти мусиш то робити, і то вже направду хабар. І направду на дитині "відіб"ється" як не зробиш того... І можливо тут є певні "ставки", принаймні знаю, що таке буває.

9. skystar

skystar Well-Known Member

:y::y::y:+ ніхто їм професію не обирав, а запитайте хоч в одної, чи згідна вона звільнити займану посаду....
    Про "дякую" нагадалось, як мені в пологовому одна хамовита санітарка, на моє "дякую" відкритим текстом зяявила, що дякую в кишеню не покладеш:aggressive:. Нажаль, таких екземплярів на сьогоднішній день достатньо не лише у сфері медицини, а й в освіті, в т.ч. і дошкільній. І доки ми оте просте, щире "дякую", будемо матеріалізовувати, щоб покласти в кишеню, доти будемо мати те, про що пише Леді І

10. Nata

Nata Well-Known Member

А я не ношу і до мене ніхто дверима не гримає.

Казати Дякую і дотримуватися елементарних норм моралі і носити конверти, щоб за дитиною дивилися - дві великі різниці. Не йдеться ж про те, що вихователів не потрібно поважати, але і батькам на голову не можна вилазити.

Звичайно. А потім самі ж і жаліємося, що вихователі чи лікарі нічого без заохочення не роблять. А хто навчив?

11. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Згідна на всі 100... сама обурювалася... та не можу одна проти всіх йти... тим більше, що це стосується МОЄЇ ДИТИНИ... А на рахунок того, хто навчив... ну, то було завжди так... ще пам"ятаю це за своїх часів... і в садочку, і в школі...тільки, думаю, там коробочкою цукорок це не обходилося... Хоча може і в нас в садочку цим не обходиться...пишу лише за себе, але ставлення суттєво змінилося...

12. annitothca

annitothca New Member

Я дуже задоволена роботою виховательок у нашому садочку, тому при нагоді завжди стараюсь робити їм подарунки, оскільки розумію, що та мізерна оплата, що отримують вони за таку важку і відповідальну працю, не піддається жодній критиці

13. нталька

йдеться про те, що знецінилась щира словесна подяка, що більшість думає, що "дякую" має бути матеріальним. Але ж цілком можна у
    просто розповісти вихователю, що ви вдячні їй, що у вас чи в дитини теплі спогади про садок...
    Може й звучить пафосно, але щире слово може підняти настрій чи самооцінку тої виховательки і додати натхнення ще й як!

і це вже не для того, щоб давати хабарі, але
    чи не думаєте, що півдня з великим гуртом малечі, який і допильнувати, і розважити, і чогось навчити треба ні трохи не легше ніж день за прилавком чи в офісі?!

14. Відповідь: Хабар для вихователя в дитсадку

Тільки не кажіть, що Ваш швагро платить по 20 (або по 10) євро за газ-воду-електроенергію-квартплату), що він возить бензин з України і таке інше. Щоб нормально жити в Австрії - 2500 євро - це надзвичайно мало.

а ще є одяг "секонд хенд". Давайте аж так не будем! В нас з 2500 грн. можна ходити в маркет, в них з 2500 євро - ні! Я про це, а не про акції всякі і магазини дешеві...
    Вчитель в сусідній Польщі отримує 1800 злотих (ставка) і ніяк не може прожити без підробітку!!! Правда лише в тому, що вони не підробляють "на тій самій ниві", тобто не займаються репетиторством, не беруть хабарів, але тільки тому, що законодавство дуже жорстко регламентує ці речі і контролює їх!

15. Nata

Nata Well-Known Member

Але ж тема про матеріальну винагороду. Чогось. Я завжди говорю вихователькам наскільки вони у нас хороші я що ми їм дуже вдячні. І їм приєно і мені не важко. Але конверта не понесу.

А чому? Чи тільки вихователі важко працюють? І офісні працівники часом перевтомлюються і поштарям щодня розносити пакунки по кучугурах - не дуже легко. Зрештою, водії маршруток працюють по 16 годин на добу. Треба цінувати будь-яку роботу. Прибиральники також важко працюють, але ж їхню роботу чомусь мають за ніщо.

16. annitothca

annitothca New Member

17. нталька

Треба цінувати.(не про хабарі мова) Але з попередніх дописів
    випливає, що таки багато хто вважає, що вихователі, мабуть, не надто виснажуються, бо ж працюють лише половину дня.

18. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

Знаєте, я кілька днів тому забула малому штани в садок взяти, тому через трохи часу прийшла з тими штанами.. А діток якраз збирали на прогулянку. 24 дитини, комбінезони-куртки-шалики-рукавички-шапочки-іт.д - і одна вихователька та няня! Я допомогла їм трохи повдягати дітисьок в вивела вже вдягнену частину надвір, щоб не запарились!!! Думала, що посивію! А може і посивіла, під фарбою не видно:girl_crazy: Може то я така "впечєтлітєльна" - але то дуже важка праця, навть як півдня. Мені і півгодини вистачило.

І я не понесу, просто і не вмію того робити. Але завжди подякую, і на словах і якоюсь справою

19. Редвумен

Редвумен Active Member

Сьогодні знайшла цікаву статтю до теми нашої дискусію - про "доходність" професії няні для укр. економіки :
    Найменш корисні професії в Україні

Найменш корисні професії в Україні: банкіри, рекламісти та податкові консультанти. Такого висновку дійшов тижневик «Коментарі:», застосувавши до українських реалій підхід британського аналітичного центру New Economics Foundation, експерти якого в минулому році вивели економічне обґрунтування безкорисності для суспільства багатьох престижних професій і одночасно довели неабияку користь низькооплачуваних робіт.

Як відзначає видання, непрестижні та низькооплачувані професії приносять українському суспільству більше користі, ніж престижні і високооплачувані. За розрахунками «Коментарів:», виявилося, що минулого року няня дитсадка на кожну витрачену на неї державою гривню віддала економіці 9,5 грн., тоді як, приміром, топ-менеджери банків на одну зароблену гривню завдали українцям збитку на 38 грн.

Як пише видання, помічник вихователя (так називається посада няні згідно зі штатним розкладом) у середньому по Україні отримує близько 850 грн. У ряді міст до цієї суми додаються доплати з місцевих бюджетів, але далеко не у всіх. Навіть у Києві в дитячих садках няням платять не більше 1000 грн. навіть за умови, що вони виконують ще і функції прибиральниць, а нерідко - і помічників двірників. Адже дошкільні установи живуть за штатним розкладом 1971 року, де не передбачені ставки персоналу з дотримання чистоти. За даними Міносвіти, зараз дошкільні установи відвідує близько 1,13 млн. дітей. Враховуючи, що понад 70% сімей в Україні мають одну дитину, можна припустити, що відвідування дитиною дитячого садка дозволяє працювати 1 млн. жінок.

Середня заробітна плата в Україні становить 1877 грн. на місяць, але, згідно з дослідженнями, жінки отримують у середньому на 15–20% менше від чоловіків. Відповідно для жінок за основу розрахунків можна взяти показник у 1595 грн. на місяць. Враховуючи, що, в середньому, одна помічниця вихователя доглядає 17 дітей, а роль няні в догляді за дитиною можна оцінити у 30%, то ефект від її роботи оцінюється в 8,1 тис. грн. Виходить, що з кожної витраченої державою на зарплату няньки гривні економіка отримує ефект у 9,5 грн. доходів.

За найскромнішими підрахунками, минулого року банкіри завдали економіці України збитків у розмірі половини річного ВВП, відзначають «Коментарі:». По-перше, на них лежить вина за коливання валютного курсу і девальвацію гривні на 60%. Для країни це означає, що гривневі доходи від експорту через коливання за рік скоротилися на 27%. Коливання стали також причиною того, що українці придбали іноземних товарів і послуг на 31,2% менше. А це вже економічний негатив у 50 млрд. доларів. Друге - це безпосередні витрати держави на рекапіталізацію банків. З обіцяних 44 млрд. грн. український бюджет фактично витратив на ці заходи 21 млрд. грн. Але з соціального погляду ці гроші не дісталися тим, хто їх потребував. Третє — це гроші, які Нацбанк кинув на стабілізацію курсу гривні. НБУ витратив на це близько 10,3 млрд. доларів золотовалютних резервів.

Попри те, зауважує видання, рівень окладів у банківському секторі продовжував зростати. Якщо середня заробітна плата голови правління українського банку 2008 року складала близько 75 тис. грн. на місяць, то тільки за три місяці 2009 року ця цифра зросла до 118 тис. грн. Оклад пересічного топ-менеджера за цей самий період зріс із 22,7 тис. до 43 тис. грн. І це без урахування бонусів. При цьому, за даними на середину року, в Україні функціонували 184 банки з 9 тис. топових керівників. Витрати на їх утримання за рік склали близько 13 млрд. грн. Виходить, що на одну зароблену гривню банкір-керівник завдав українцям збитку на 38 грн., пишуть «Коментарі:».

До рейтингу безкорисних професій за версією тижневика також потрапили топ-менеджери рекламних компаній, які на кожну зароблену гривню принесли збиток суспільству в 12,6 грн., та податкові консультатнти (10 грн. збитків на зароблену гривню), а до суспільнокорисних – санітарки (4,2 заощаджені гривні на одну вкладену державою).

http://www.unian.net/ukr/news/news-356798.html

20. Nata

Nata Well-Known Member

Ви мене не так зрозуміли :) Я поважаю працю вихователів, але коли мова заходить про те, що треба їм конверти носити, щоб стимульнути - вибачте, трафляє. Стимулює їх держава якими-не якими пільгами. Про це і писалося.