Хабар для вихователя в дитсадку

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Ljolik, 14 Червень 2007.

1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок

[O FF]
    Та яке репетиторство з двома дітками :) Я живу на зарплату чоловіка, а свою трачу на витрибеньки :):):)[/OFF]

Останнє редагування модератором: 6 Лютий 2010
  2. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Якщо це подарунок від чужих людей, то я завжди почуваюся ніяково і так, наче я у відповідь шось винна. Не знаю, може ті, хто регулярно бере, тому нормально...
    Я з чоловіком та дітьми не перебуваю у службових стосунках. Корупція-це коли є відносини, пов"язані з роботою.

3. Редвумен

Редвумен Active Member

Ні! Корупція, то відносини пов"язані з владою! Взагалі в даній темі цей термін недоречний! Я говорю про подарунок як подяка за хорошу роботу. Як писала Макарена він може бути груповий (якщо група свідома і згуртована), в деяких випадках і індивідуальний. Головне, від щирого серця і без всяких зобов"язань.

4. Зануда

Зануда Well-Known Member

Подяка за роботу - заробітня платня.
    Маю досвід з садком - факт "подарунків" нічого не міняє. То є мій досвід і,як бачу по дописах, багатьох інших батьків. Тому я схильна вважати, що це іллюзія - "дам і моя дитина буде краще доглянута".
    А якщо вихователь працює за таку платню, то любить роботу, а якщо не любить і + з/п не влаштовує - можна знайти іншу роботу, а не чекати на "вдячність" батьків.

---------- Додано в 22:37 ---------- Попередній допис був написаний в 22:34 ----------

Педагоги! :)

5. bioland7

bioland7 Well-Known Member

Всі в нас час знають як дякує держава нашим працівникам, дуууже "велика подяка".:) Аж смішно, що поштарка і вихователька маютю одинакові зарплати, оце так дякує і дбає наша держава за наших діток! Вам не соромно таке писати?!
    Я й не пропагую сильно подарунки,і знаю, що загалом кардинально це нічого не змінить,і немає в мене такого хибного твердження,раз дам то мою дитину будуть краще за інших доглядати!!!
    А даю і пишу тут вже кілька раз, видно люди неуважно читають або читають, те що самі хочуть сказати - щоб вихователька мала звичайний, простий позитив до моєї дитини,а не образу, щоб в її підсвідомості закарбувалося,що їй нічого не дали.

6. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

ото мабуть тому і така робота,бо така заробітня плата:girl_sad:

не згідна.я люблю свою роботу,я педагог,а от зарплата справді не влаштовує-підробляла ше репититором!не хочу її міняти,бо ще "надіюся",що щось зміниться.
    на рахунок презентів-не люблю їх просто так!якось одна дитина принесла мені цукерки,то я їх і з дітьми зїла.мені було незручно брати просто так,бо за тим був всеодно підтекст,щоб краще вчителька ставилася.нарприклад,коли дітки класом на 8 березня подарували вазонок і рушнички-було приємно,за хабар не вважала,бо то від всіх разом було!
    але всі ми різні..:sad:

7. Наталя

Наталя Well-Known Member

а чого їй ображатися? Навпаки, наглістю було б чекати подарунків від батьків. До чого тут образи? Хто кому що винен? Робота є робота от і все.

8. Зануда

Зануда Well-Known Member

Ні. І навіть не вважаю, що має бути.
    Може поясните нам темним - яка різниця?

Я про що і кажу. Хоч вас не влаштовує з/п, але ви любите свою роботу, маєте інше джерело доходів, бо розраховуєте на себе, а не на "вдячність" батьків. І я вас за це поважаю.
    Є ситуації, коли людина ходить на роботу виключно ччерез високу платню - не любить роботу, але на ній добре платять і вона тримається, бо мусить годувати сім"ю.
    Я, звісно, конкретної суми назвати не можу, але чомусь мені здається, що навіть у тій же Європі чи Америці вихователі і вчителі, то не найбільш оплачувані професії. Але там мабуть не носять "презентів". А у нас це частина ритуалу.
    Шановна bioland7, якщо ви хочете, вважаєте це правильним etc., то що вам заважає - носіть, даруйте, заохочуйте. :girl_bye2: Тільки не наполягайте на тому, що так і має бути.
    П. С. Цікаво було би почитати у цій темі наших заокеанських дописувачок - "дякують" вони вихователям і вчителям чи ні.

9. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

чому ви такої низької думки про вихователів?

10. olenkastar

у Австрії учитель отримає від 1000 до 2000 евро в місяць.прирівнюється як і внас до держслужбовця,має більшу пенсію...
    сім'я,де працювала,була дуже заможна-але ніколи нічого вихователям не носили(вони незнали шо таке можна:girl_crazy:).лише коли у виховательки було день народження,памятаю мами купували їй кошик з солодким дарували від себе.а так не носили нічого.

11. Макарена

Макарена Well-Known Member

але в нас учитель не є держслужбовцем...можливо, поки що...
    п.с. чи я щось не те зрозуміла?

12. Відповідь: Дитячий садок

Насправді у Європі вчителі та вихователі не є високооплачуваними. Знаю це, бо їжджу по Європі "набиратись досвіду" в галузі дошкільної та середньої освіти. Про Австрію конкретно не скажу, але прожити в Євросоюзі на 2000 тис.євро в місяць - ой, як нелегко, не переводьте в гривні, будь ласка. Наприклад, в Берліні вартість парковки - 2 євро за перші 15 хвилин. Вартість комунальних послуг - шалена, продукти харчування - неймовірно дорогі. Це я коментую, як людина, прямо скажем, не бідна.
    Вчителі в Європі - відверто небагаті, але те, що їм ніхто нічого "не носить" - факт!

13. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Куплю собі (на голову) педагога..?

Ги...
    І водія трамваю простимулюйте.
    Особисто Вас він повезе з кращим настроєм. :)

14. olenkastar

то є столиця,там і зарплати більші!
    не перевожу.мій швагро заробляє у Відні 2500,утримує жінку з сином і виплачує кредит за квартиру,і їздять ще й у відпуск.вистачає.
    якшо закупатися в дорогих супермаркетах,то так.але там завжди є всякі акції,розпродажі та і дешеві магазини типу ALDI(Hofer),BILLA.

мається на увазі не БАГАТІ,але плата заробітня -достатня для проживання без підробітка

15. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Я два останніх роки працювала в одній з гімназій Львова. Навчання там платне, але на зарплаті це жодним чином не відображалось. Мені робота подобалась і працювала я за інтерес, бо платили копійки. Носити подарунки і віддячуватись в нас було не заведено. і я дуже з того тішусь. Напевно якби мене намагались як тут хтось писав "простимулювати" якимись матеріальними віддяками, тим більше ще спочатку навчання, при знайомстві, то досягли б прямо протилежного результату. Мені тих подарунків ну зовсім не хотілось. Для чого когось виокремлювати? Всі діти є особистості і до всіх я ставилась однаково, а не виокремлювала. Мені то дико коли батьки таким способом хочуть задобритись чи щоб до їх дитини ставились особливо. і дико коли вихователі, вчителі чи викладачі без віддяки кроку не зроблять! і не в зарплаті тут справа, тебе ж ніхто до тої роботи не прив"язав. Справа в людині яка займає певну посаду, чи то вихователь чи міністр. Всюди є люди і людиська. Але часом дехто таки хоче випендритись і щось всунути, щоб ставлення було особливе. і от таке замкнуте коло получається.
    і оце жаління бідних і нещасних вчителів-вихователів багатьма з них сприймається як приниження.

16. Furore

Furore New Member

Почитала тут... Весело стало...

Люди-люди! Ви відділяйте трохи мухи від котлєт...
    "Стимулювання" про яке Ви bioland7 говорите - це типовий хабар, а подарунок - це подарунок, коли ви просто даруєте і не очікуєте нічого (!!!) взамін.

Це взагалі, не підлягає адекватному розумінню... :girl_crazy:
    Давайте всі сядемо і будемо очікувати вдячності і подарунків за свою роботу, а якщо цього не буде, то будемо ображатися... Нема слів (культурних)...:girl_crazy:

А чому це має бути ваш клопіт??? Бо така недолуга держава?
    Зачекайте трошки, поки малеча підросте піде до школи - там стільки доведеться "стимулювати", ніяких грошей не вистачить...

17. bioland7

bioland7 Well-Known Member

При чому тут сядемо - чи ви вважаєте,що вихователька "сидить"????:)
    Слухайте народ,а навіщо працівникам інших сфер (не державної власності,бо наша держава особлива) видають премії,винагороди за добре виконану роботу??? І ви всі такі тут альтруїстичні,що відмовились б від будь-яких премій і сказали,що це приниження і вам цього не потрібно?!
    Шановні, ще раз підкреслюю кожен має право на свій вибір і не треба так гостро реагувати! Нікому на своїй думці не наполягаю, а зроблю так,як вважаю. Більше на цю тему не хочу спілкуватись, бо читати одне й те саме немає сенсу...

П.С. Шановний модератор, я особисто цю тему в окрему гілку не виносила і мабуть б не хотіла цього робити. Так що прошу надалі цього не робити замість мене - не вводити мене як автора нової теми, якщо я цього сама захочу і вважатиму це за потрібне, я це особисто зроблю і створю нову тему. Дякую.

18. Holly

Holly Moderator

Ярина від червня ходить в садок. особисто я виховательці і няні нічого не давала. Коли на День народження збирали з групи на подарунок, то так. І не бачу в цьому потреби.

Кожен працює на роботі, яку сам вибрав. Якщо комусь мала зарплата, то хай шукає іншу роботу.

19. Зануда

Зануда Well-Known Member

:) А хто премії видає? Вдячні клієнти чи працедавець, організація, установа, в якій працює людина?

20. Furore

Furore New Member

Я мала на увазі - сидить і ображається... :girl_haha: і не працює... бо ображається... :girl_haha:

Знову ж таки, не змішуйте святе з грішним... Премії, різноманітні бонуси та ін. заохочення мають надходити від керівництва, яке наймає вас на роботу. А не від клієнта, бо це вже не заохочення - це хабар.
    Тому й ображаються...
    Вам тут добре радили, хочете щось подарувати, зробіть це до свята, або до дня народження, тоді й образ не буде, але, й відповідно, ніхто не буде відчувати себе зобов’язаним Вам...