Взяти до себе жити племінниць!!???

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Ganusya, 20 Червень 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Взяти до себе жити плимінниць!!???

Ну, дівчатам лише 13.
    Я би у такому віці своїх дітей не висилала. Зарано ще. В голові забагато вітру. Може, згубно відбитися на дітях.

Якщо допомогти їм з освітою, то я би інакше робила.
    Брала би їх на кожне літо, аби мови вчилися. Потім, після того, як школу закінчили, допомогла би з коледжем чи університетом. От тоді вони вже є достатньо дорослими, аби довший час бути десь далеко від батьків.

А ще, з українцями ніколи не відомо. У нас є в Україні родина така, що краще вже чужому допомагати, ніж їм. А є й така, що ми з ними душа в душу. Так що ще треба знати, яка саме то родина.
    Аби тут на мене не кричали зразу, то скажу деякі деталі. Хотіла одна дуже близька родичка продати свою частину хати (ми з нею в одній жили, кожен мав свій поверх: вона свій, ми свій), але так, аби продати цілу, а нас на вулицю витурити. Добре, що нас сусід попередив про то. Він займався тоді нерухомістю (забийте мене, не пам"ятаю, як та професія називається! маклер чи що?). А якби він того не зробив (чужа ж людина), то би таки опинилися на вулиці, мабуть. Отака родичка. На щастя, у нас таких не багато, але ніколи не відомо, які вони, поки не потрапиш у реальну ситуацію. І в мого чоловіка теж такі в родині є. І багато різних історій про "родичів" знаю.

Пригадала собі, що моя двоюрідна сестра (мамина племінниця) у нас жила, коли в технікумі вчилася. Але їй вже було далеко не 13, а крім того вона з моїми батьками на ти, бо мало що від них молодша. Яких 10 років. Моя мама молодша у сім"ї. То моя сестра у всьому їм допомагала. Я якраз тоді народилася. Вона і прала, і за няньку для мене була. Я її обожнювала. Вона мене також. А ще вона мене потім зі собою на "кавалєрку" брала. Я в тому віці ще нічого не розуміла, а вона мене використовувала як привід, чому їй вже пора додому. Я ото дивуюся, як мої батьки мене з нею пускали на вечірні прогулянки. Вона мусіла їх добряче впросити та переконати, що все буде добре. Я так звикла, що ми з нею разом на кавалєрці, що як підросла, то все не могла звикнути, що вона мене вже з собою не брала. У нас із нею різниця у 13 років.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Взяти до себе жити плимінниць!!???

У цьому плані я би точно не панькалася. В моїй хаті мої закони. Якщо мені кажуть, що я не мама, то я ще й підтакую, що саме так, не мама, тому мене треба слухати, бо я цяцькатися не буду. Твердою треба бути і все. Не жаліти, що чуже та йому важко. То лиш гірше зробить, бо покаже, що вами можна маніпулювати і вам на голову вилізти. Поговорити серйозно і все. Але важливо, щоби чоловік теж був по вашому боці. Якщо він раптом почне їх захищати, казати, що ви не маєте рації, не маєте права... то все, то буде кінець хороших відносин і початок пекла. Так само вам треба буде стримуватися від будь-яких коментарів у бік чоловіка. Тоді все повинно бути добре. Головне, аби дівчата бачили, що ваша сім"я, то незворушна фортеця, і їм треба жити за вашими правилами, а не намагатися нав"язати свої.

3. Ganusya

Ganusya Member

Відповідь: Взяти до себе жити племінниць!!???

Це мене переконала,що не можна їх брати до себе.
    1.Думаю що з батьками всештаки краще.
    2.Освіта і у Львові хороша.Є купа літніх таборів з англ.оточенням.
    3.В нас з чоловіком і своїх побутових проблем вистачає.
    Єдиний мінос освіта тут дає практично автоматичне поступлення в кращі вищі навчальні заклади світу.Але вони дівчатка розумні,так що якость справляться.Тим більше грошима можна допомогти,чесно кажучи їх сім"я теж далеко не бідна.

4. levandivka

levandivka З яйцями...

+1.
    Повісите собі на сумління і будете винні за все-все...
    Дитини повинна виховуватися у своїй сім'ї.

5. afterstep

afterstep Well-Known Member

Щось ви, пане, теє.... перегнули....
    Може, у вашому оточенні і є основна проблема - "піднятися", але зазвичай українці - цілком адекватні та розумні люди.

6. Nadin

Nadin Well-Known Member

Хоча б на літо, ще до вступу, місяць....А з другого боку всю відповідальність мають брати батьки, і наперед старатися все обговорити, або не братись за воза якого не можна повезти.

7. Ganusya

Ganusya Member

Того року літом точно не вийде.Ми в липні вертаємось до Львова.Можливо попробуєм на зимові канікули.Але тоді їх потрібно привезти і відвезти.Мій чоловік не дуже горить бажанням приймати їх разом з батьками.В мене таке враження,що він хоче щоб я так їх сильно захотіла,щоб все сама організувала і щей його вмовила!!!До того на всі сувмістні поїздки з племінницями вмовляла його Я.І саме аргументовувала це РОДИННИМИ стосунками.Хоча він дуже любить племінниць.

8. New Shrek

New Shrek Well-Known Member

З того всього видно що чим Ви быльше будете проявляти активнысть ,ситуацыя буде ставати не керованою,ы з Ваших слыв видно що поштовх до подый зробили саме Ви.Эдиний вихыд "Все засамотечить" тобто пустити на самоплив,ы побачите,в недовгім часі, як все стане на своъ мысця,ну ы Мих би сказав тре молитись,я пыдтверджую.Тыльки нычого" не предпинимайте"

• Подобається Подобається x 1
  9. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

То не я, пане, теє... перегнув... Просто речення від "Ніхто не поможе..." в лапки забув взяти, яко узагальнюючу цитату з гілок про діаспору.

10. Ganusya

Ganusya Member

Так.тепер легше не стало.За два дні вже 2 рази міняю думку.Плисти по течії це якраз про мене.Єдине ,по приїзді до Львова ми скоріше всього будемо обговорювати це всі разом і хочеться всештаки визначитись.Щоб твердо сказати.Якщо так,тоді ще вмовляти їх батьків,а це вже ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.Ось,якщо би це вони нас попросили,а вони не просять...

11. Boris_Kiev

Boris_Kiev Well-Known Member

Отож! Якщо їхні батьки Вас не просять, а чоловік не дуже хоче проявити ініціативу - присікайте цю тему в зародку !
    Аргументів "проти" Вам навели достатньо.
    Пройде 2-3 роки, знайдуться підтвердження Вашої правоти!

• Подобається Подобається x 5
  12. Ganusya

Ganusya Member

уболтали...............

13. Ganusya

Ganusya Member

на крайняк дам їм почитати цей форум!!!!!!!!!!!!!

14. Boris_Kiev

Boris_Kiev Well-Known Member

Краще щоби ми "уболтали" - ніж як у російській приказці:
    "Укатали Сивку крутые горки". :)

15. afterstep

afterstep Well-Known Member

самойлович - форум має певні незручності....
    щоб вам нормально відповісти - мені слід спершу вас з ігнору вийняти....
    чорт, мартіні ніц не гледить за програмами:sad:

16. jozya

jozya Member

Вставлю і я своїх "5 копійок" (перечитавши думки всіх). Це дуже тяжко розлучатися з батьками, та ще й у такому віці, та ще й на Вашу голову ії аж двоє (тут всі розкузували про приклади з одним родичем, а не про двох одночасно). Батьки племінніць згідні майже назовсім з ними розлучитись? Обговоріть із чоловіком саме цей аргумент: Чи він би через 5 років відпустив би старшу дочку через півсвіта вчитися?
    Варіант №1: Всі лишаються на своїх місцях.
    Варіант №2: Нехай вся родина племінниць (і тато і мама) переїзжають до Тайланду (а Ви там поможете і підтримаєте їх влаштуватися на місці).
    Їм зараз 13, до 18 вони будуть закінчувати приблизно старшу школу, ще 5 вчитись у вузі (тобто до 23 років) і навряд чи вони приїдуть в Україну працювати, так що фактично батьки "втратять" своїх дітей.
    Чому так кажу? Не так давно в одній знайомій родині в матері стався інсульт. Ситуація була близька до її смерті. І вона бідкалася, що нікому буде її навіть поховати (чоловік живе з нею, такого ж віку), бо має двох синів і фактично їх немає, бо на старість при живих дітях лишилася одна (один на ПМП в Їзраїлі, інший в Канаді).

17. New Shrek

свята правда і без лапок ,тому ненавиджу Г"америку

18. jozya

jozya Member

В кожного своя країна для ненавидіння :), напевно в Буша в Іраці хтось-таки є :)

• Подобається Подобається x 1
  19. Ganusya

Ganusya Member

Коли старша народилась він відразу казав,що хоче щоб вона вчилась за кордоном.Навіть можливо і жила в гуртожитку.Наводив приклади,про то що раніше дітей відправляли на повний пансіон.Добре що вийшло так що ми зараз разом.Невідомо чи так вийде і коли вона буде вчитись в університеті.Він вже планує,ще якусь країну.Тому вже ведуться розмови про то що вона буде жити в гуртожику,якщо в нас не вийде жити з нею в цій країні.А ми будемо прилітати на канікули до неї.Самі бачите що він легко до того відноситься,каже що сам з інституту по гуртожитках жив.Це нормально...Звичайно я думаю що коли малій буде 15-16 він передумає і злякається її відпускати...

20. New Shrek

Не передумає