Вживані речі, секонд-хенд

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем луіза, 4 Лютий 2009.

1. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

На переїзді на Сихові я собі купила цього літа повністю шкіряні босоніжки, майже нові за 270грн, я за такими давно полювала, ще й розмір ідеально підійшов, але знову ж таки потім ходила дивитись за осінніми черевичками то вибору не було або ціни весочезні, тому там як попадеш, але я теж віддаю перевагу джинсам за 400грн там ніж за 600-800грн на Краківському... там треба добре полазити і якщо щось хочеш найти то треба мінімум півдня ходити.

• Подобається Подобається x 1
  2. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

Якщо вони нові, то на бірці чи наклейці знизу мали б бути позначки матеріалів, можете пошукати в неті розшифровку.
    Або відскубніть кусочок хутра і вдома підпаліть, це ж секонд :)
    Я в шоці від таких цін, це ж капець. Звісно, кожен має право купляти що і де, як сам захоче, але це якось нелогічно. Для мене секонд є виправданим, коли ціна є на порядок нижчою від оригінальної вартості, інакше це вже зашквар підприємців. Дійсно, поки є попит, буде і пропозиція, але то ж якось невиправдано, навіть з тої точки зору, що наступного сезону вартість піднімуть ще вище, адже люди куплять все одно. Але ж, купляючи взуття в секонді, навіть нове і за такі великі гроші, ми ж втрачаємо всі права споживача, + геть не стимулюємо економіку. Зокрема, за 1000-2000 грн можна купити взуття місцевого виробника зі всіма сервісами-гарантіями, + люди отримують ЗП і платять податки, а вже трішки більше 2-х тисяч можна купити якісне брендове взуття (собі купила Cat оригінальні за 2400, що зрештою не набагато більше за 1800). Поки ми платимо величезні гроші за речі з секонду, доти не матимемо в нас нормального виробництва і магазинів світових брендів, нмсд.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  3. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

щось не розумію ажіотажу навколо ugg. тіж bearpaw, теж повністю натуральні і нічим не гірші за попередні. а ціна стартує від 1300 і до 2000.
    влітку на 6рм можна за 40 доларів високі бірпави взяти

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Що всі вчепились, до тих уггів за 1800 грн?! Це нові чоботи! В нас немає виробників, які виробляють саме таку модель. Я також хочу такі, бо мої вже зносились, тому, якщо хутро справді справжнє, то вважаю ціну повністю адекватною.
    І до чого тут Cat? Я також купую своїм хлопцям черевики цього виробника, але порівнювати зовсім різне взуття якось не альо.
    І до речі, секонд є всюди, і в Європі такоє, і до відкриття брендових магазинів це немає ніякого відношення. На кожен товар є свій покупець)
    Я в Італії під час відпустки часто їздила на базар з секондом і разом зі мною там закуплялась і власниця готелю, в якому ми проживали і власник піцерії. Минулого року такий базар в них був раз в тиждень, а цього року вже два рази, бо є попит.
    І оце: позакривати всі секонди, щоб підтримувати вітчизняного виробника, вже попахує москальськими антисанкціями. Вони також вже не їдять нічого закордонного))) підтримують свого виробника "так сказать".
    Ще якби позакривали ті секонди-стоки, то багатьом людям прийшлося би стати або сірою масою, або ходити голими. Також МНСД.
    --- дописи об"єднано, 23 Жовтень 2015 ---

• Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

справа в тому, що секонд секонду різниця, і теж має градацію: тому, хто шукає взуття за 300, бо 1000 на базарі дорого - одне, тому, хто шукає за 1800, бо 4000 дорого - інше, це різний рівень достатку. А от вирішувати, яка річ чого варта - це дуже індивідуально, комусь ношеність/неношеність принципова, а комусь склад, якість, фірма пріорітетна - а залежно від того ми і надаємо речі "цінності", та що тут говорити, просто цінності кожної конкретної людини, незалежно навіть від достатку, хтось заморочується шмотками, комусь то далеко не першочергове, теж буде різне уявлення, скільки то має вартувати. До речі, пам'ятаю ще часи, коли спортивний одяг, туристичний не був популярний назагал, так переважно не одягалися, то які ті речі були дешеві, причому тааакі марки і фірми:girl_cray:, а потім як пішла мода, прочухали продавці, що й до чого, які фірми модні, ціни на взуття стали мало не як в інтертопі - (зараз часом бачу, заношені кросівки екко, а ціна така "пристойна", бо фІрма - ото мені смішно) ну я і не купую, або шукаю дешевші варіанти, або вже купую дорожче в магазині, але без дефектів і т.п. Он про переїзд я писала, що вразили мене ціни на дитячий одяг - я там і не купувала, бо вважаю (і знаю, де купити), що то має коштувати дешевше.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. Lyudvig

Скажіть свою думку, можливо, я просто думаю, що купляю вигідно, а насправді це не так...
    В неділю купила малій чобітки типу угги. Шкіра, натуральне хутро. Стан такий, що навіть не змогли з чоловіком визначити взували їх чи ні. Були без бірки. Заплатила 480 грн.
    Ось:
    image.jpg image.jpg image.jpg

• Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 6
  7. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

Lyudvig, це адекватна ціна на такі валянки. слідів ношення немає.
    доречі, де є "скупчення" таких дитячих валянків ?

8. Lyudvig

На жаль, це була єдина пара. Продавали їх ще при вході на базар, на розкладках, на траві.

9. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Найперше дуже хочу подякувати дівчатам, які писали про Хуману, сама я б ніколи не додумалaся туди зайти.:kisss:

Купила мамі 2 піджачки за 115 і 100 гривень, стан майже новий чи може і новий, і якість, за яку я б в Німеччині заплатила 100 Євро за один і 70 - за інший. Ще й для себе була пригледіла одне тепле пальто, але набрала з собою багато речей, то по кілограмах потім на літак не вийшло б.
    Ну, і багато речей ще нових, з бірками. Я, правда, потрапила на 50 % знижки.

Я думаю, навпаки, поки в нас не буде нормального виробництва, де люди зможуть заробляти нормальні гроші, щоб потім мати змогу витрачати на хороші речі, які на цьому виробництві вироблятимуться, до того часу багато людей будуть купувати речі на секондах.

Купила собі мама екківське взуття на секонді за 360 гривень, не дуже модне, білого кольору, але в неї дуже випирають кісточки на ногах, тому була рада, що нічого ніде не тиснуло.
    Хоч я вже на розпродажах в Німеччині купувала екко за 10 і 15 євро, але це був 36 розмір, який тут не є ходовим,( один раз ) ну, і скільки я б мамі тут не купувала, вона все забраковувала, бо їй справді треба було міряти.
    Але, якщо бачу, що продають поношені, розтягнуті і брудні спортивні штани за 70 гривень фірми КІК, які тут і в магазині нові коштують не більше 5 євро, то трохи мене таке злить:girl_devil:.

Хоч ніби й не по темі, але зараз і новий фірмовий одяг став ніякий. За якусь футболку платити 30 євро, і вже на 4 день поряться нитки... Щоб не поролися, треба, як мінімум 50 заплатити.

Останнє редагування: 23 Жовтень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 4
  10. YeS Svit

YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

Думаю своєю таємницею вони не поділяться:girl_crazy:Припускаю, що є оптові замовлення у брендів. Сезон закінчився, можна у тц Берліна(центр) купити H&M по 1-3 євро/2 оптом, якщо:girl_haha: далі є склади....і по накатаній схемі+оренда приміщення+з/п працівників+податки/видатки...коротше кажучи *300 % і маєте фінальну ціну на ціннику, але врахуйте, що у Вас більше 1000 од.товару.
    Секонд ділиться на групи і має різну ціну, якщо закупляти уже на Україні буде трохи дорожче.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  11. YeS Svit

Ну, а чого не поділитись з людьми тут...може комусь стане в пригоді.
    Звісно можна і в КК купити одяг по знижках...якось уже сперечались. Кожен купляє і платить за речі на свій розсуд.
    P.S. завтра по 40 грн.

12. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

От читаю я дописи, і в шоці, я ще ніколи в житті нічого собі не купила в секонді, або я не туди ходжу або не в ті дні, ось так. Якесь воно все мені не таке і не підходить, і чесно кажучи вигляд того всього ужасний.

13. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Так я ж не знаю, яка оригінальна вартість тих уггів, які в єврошопі за 1800 грн я запримітила. Якщо там натур.хутро, то ціна адекватна, бо взуття новеньке.

Купувала і взуття місцевого виробника в свій час (як вдалий варіант, так і повністю провальний і майже не носибельний, всяке бувало).

Ще на початку осені я в Єврошопі купила нові замшеві черевики, осінні, на байочці, які на відміну від іншого єврошопівського нового осінього взуття коштували не в районі 700-900 грн, а 450 через невеликий дефект - трошки різнився колір, один черевик ледь помітно виглядав світлішим. Мені було не принципово, бо черевики дуже зручні і нові, тому взяла. Для когось це може бути неприйнятно: на секонді, як тут пишуть, ще й з дефектом, та ще й за 450 грн. Я ж ношу і натішитись не можу їх зручністю.

Я тепер в Єврошоп навідуюсь дуже часто, бо воджу неподалік малого на англійську і 2 рази в тиждень я маю змогу по годині в Єврошопі ошиватись. То помітила, що ціни там досить різні на одяг. Є плаття по 800 грн, светри і сорочки по 500 грн, залежить від фірми, складу тканини. А є купа светрів в районі 200-300 грн і набагато більший вибір фасонів, ніж в тому ж КК. Ну, 200 грн за светр дуже пристойного вигляду для мене - то справді дешево. Щось цікаве можна підшукати при бажанні.

Наразі дуже мало пуховиків, вчора бачила одну жіночу модель навіть за 4000 грн, я не дуже придивлялась, що за виробник і чому то так дорого. Куртки теплі типу парка в районі 2000 грн., нові. Думаю, так само десь і в магазинах коштують, тому особливої різниці де купувати не бачу.

І ще на рахунок взуття, дитяче - то болюча тема. В Інтертопі дитячі осінні черевики коштують 3000 грн. Для когось це є космічна ціна, для багатьох - ок. Я краще пошукаю щось в таких от стоках, на тій же Провесні на В.Великого можна в районі 1000-1500 грн взяти нове шкіряне взуття європейського виробника. Якщо порівнювати з 3000 грн в Інтертопі, то мені такий варіант цілком теж підходить.
    Дитяче вітчизняного виробника нам не підходить по якості і "убиваємості", зразу пишу.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. YeS Svit

Можливо Ви відноситесь до категорії людей, які не вміють вибирати серед тих сотень вішаків(не в образу).
    Але бувають такі завози, що немає розміру чи вибору. Деколи міряю...а мені фасон на мою фігуру не йде, а така класна річ :girl_in_dreams:

15. Козенятко

Ну може дійсно так і є, може Вас брати на допомогу? Як Ви до такого ставитися?

16. Rona

Rona Мама-йожик

@Lyudvig взували чи ні в таких валяночках можна визначити по стельці, чи примнуте хутро, воно стоптується під час експлуатації, всідається. Свої BearPaw зносила, хочу ще такого плану взуття, бо не мерзну і гасаю

17. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Може, дійсно не туди ходите... Ну але вас ця тема явно приваблює, раз ви тут, то я думаю з часом навчитеся. Почніть з Єврошопу.

Зрештою, вміти щось вибрати в стоках, а тим більше в секонді і не виглядати як з секонду при тому - то неабияке ще мистецтво. Не всім дано, я думаю. З секондами треба обережно, як то кажуть, глаз да глаз.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
  18. Rona

Rona Мама-йожик

Та, є такі магазини, що без сліз не виходиш, одні тряпки висять, чисто як Хумані в останній день знижок. Для мене ще важливо, щоб в приміщенні було затишно, чисто, і були ввічливі продавці, які люблять свою роботу, компетентні.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  19. Козенятко

Та яс но, що цікавить, бо купити нові, якісні речі за адекватну ціну, думаю всім сподобається.

20. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

От так я колись давно побувала в Хумані і навіть не зрозуміла, що то я саме в тій Хумані, про яку тут багато дівчат писали, бо то було все таке жалюгідне. Мені і в Планетах серед оцінених речей щось найти нереально, а про одяг на вагу - мовчу взагалі.

А от недавно зайшла в Хуману в день завозу нової колекції, то назви деяких фірм і якість речей досить таки вразили. У Львові багато представлених там виробників нема й не скоро будуть, навіть в Польщі не бачила в галереях їх магазинчиків.
    --- дописи об"єднано, 23 Жовтень 2015 ---
    Ви мені нагадали, як я декілька років тому там же на переїзді купила собі свої ідеальні нові босоніжки на щодень, то не було на роботі певно людини, яка би мені не зробила комплімент на рахунок них і не спиталась, де і за скільки взяла. Як зараз пам'ятаю - 160 грн, на зручненькому каблучку і підходили абсолютно під все. Ех, як я шкодувала, коли за 3 сезони їх вже повністю вбила, так їх любила...

А ще там 2 роки тому знайшла новенькі шкіряні на низькому, навіть підошва - з грубшої шкіри, ходиш, як літаєш. І то теж моя любов ціною в 180 грн.!

То ж там буває в мене рідко, але так, що прямо в точку.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2