Вживані речі, секонд-хенд

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем луіза, 4 Лютий 2009.

1. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Відповідь: Закривають секонд хенди!

бачила на хендах збирають підписи проти їх закриття. Я собі речі купую за кордоном по знижкам,раз в рік накуплю і вистачає надовго,а от донечці частенько забігаю за "прогулянковими" штанцями ,курточками на секонд,щоб не шкода було зносити.а так сама вяжу,думаю ше і шити скоро почну :)
    сьогодні пройшлася по краківському (ходили по продукти через речі)..[​IMG]...як глянула на їхні ціни на той китай...100гр за кофтинку дитячу,джинси від 85 гр,шапочки звичайні по 50-70гр,ше й не трикотажні.та то не наробишся на такі суми.а шо ж тоді з цінами на Південному.

2. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Може давайте підписи зберемо?!!! " Ми проти закриття СХ!!!" Я думаю, що багато людей під цим підпишеться. Тільки ніхто на нашу думку зважати не буде. Я думаю, що навіть при умові заборони ввозу СХ, наші люди все рівно вигадають як його завезти. Та і на Барахолці посиденьківській рух буде кращий :girl_crazy: Мені єдине шкода, що при умові існування СХ діти мають можливість мати 10 джинсів, а мами не прати їх щодня (раз в тиждень машинку загрузив і все), та і речі ці дуже якісні, не порівняєш з базарними. А ву фірмових магазинах теж не докупишся. Та і ростуть дітки швидко...

3. Галюсік

Галюсік Well-Known Member

Наприклад так: надягти на себе 10 майок, 5 светрів, 4 штанів, 3 куртки і т.д. :)

4. yusha

yusha New Member

щодо Ролади, там теж ціни не з дешевих... Можливо ,як хтось писав, і в Європі можна купити ,але до тої Європи треба ще заїхати ,приміром, працюючи з чоловіком на державних роботах, у нас НЕМАЄ змоги іноді купити елементарного, плюс дати дитині гідну освіту і ще хоча б якийсь гурток для розвитку.. тому про Європу мова взагалі не йде... так, мене "вбиває" сморід у цих магазинах ,іноді неймовірна кількість людей, але... коли приходиш на базар і усвідомлюєш, що ціни завищено щонайменеше вдвічі, опускаються руки ,а ще коли продавці тебе міряють поглядом ,вивчаючи розмір твого гаманця ще й кидають фразу, що ви цього взагалі не купите, пробачте, але в людей ще є самоповага. Крім того , секонд-хенди - це великий плюс особливо щодо дитячого одягу, адже дитя росте.

5. Kecan

Kecan New Member

І я тоже проти... :girl_devil:Що я пішла в СХ і дитині купила 4 пари джинсів на 100 -120 грн., а що на базарі одні за 150 і ще й сумнівної якості. Та це просто зущання над людьми, а не підтримка вітчизняного виробника, який на експорт шиє супер, а для своїх - брак

6. panna

panna New Member

Саме так, сьогодні на Планеті стояла дівчинка і просила усіх підписуватись.До речі,зараз можна попасти на дуже класні фірмові речі на вагу,які готувались на оцінені.Я купила 2 сумки(Burberrys i Fiorella),чоловік светрик від Nike - усі вони були з тими маячками,що на оцінених висять.І майже кожен хто виходив,"пищав" біля охорони.

7. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

сумно це все...бо я практично тіко на секонді й одягаюся. Там направду часто можна знайти гарні і якісні речі.Пам"ятаю як колись в 90х нам з мамою доводилося ділити светри на двох. Не кожен може дозволити собі купувати дорогі красиві речі. Зараз я собі це можу дозволити, але навіть не бачу резону це робити. Ну навіщо трати повно грошей коли можу купити дешево. Звісно, деякі речі купиш новими як от зимові чоботи і .д. Але ж як так весь гардероб купувати, що й їсти не буде за що!
    Але не думаю що секонди закриють...Сподіваюся.

8. bora

bora Well-Known Member

Ніхто його де факто не закриє. Так - ганяти будуть, але й то недовго. Насправді всі такі чиновницькі заборони працюють тільки на хабарі для них же (принаймні в нашій країні, бо тут корупція живіша всіх живих).
    Попит є, тож будуть везти секонд все одно. Різниця буде лише в тому, що платити митникам та міліції на базарах доведеться більше.
    А це звісно вплине на ціну для кінцевого споживача.

І якась оця причина - щоб захистити вітчизняного виробника... вищої освіти не потрібно, щоб зрозуміти, що це неконкуруючі категорії. Могли б вже про шкоду здоров"ю намолоти чи про щось з тієї опери. Але ляпнули абищо.
    Бо на диво - "китай", не викорінюється, контроль за його якістю - не посилюється.
    Мене ж в тій історії ображає те, що можна нагодувати людей брехнею навіть не задумуючись про те чи вона правдоподібно виглядає. Схоже, що на громадську думку стало владі взагалі наплювати.
    А ще - ми бачимо якісь одні заборони замість кроки в напрямку розвитку.
    Чомусь не бачила наших можновладців на жодній швейній фабриці гордих з того, що дали їй податкові преференції чи магазини з комунальної власності в оренду для розкрутки.

Останнє редагування: 17 Вересень 2010
  9. martysik

martysik New Member

І я також проти:girl_devil:
    На СХ можна для дитини на 100 грн купити кульок речей,а на
    базарі за такі хроші ти нічого хорошого не купиш

10. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Нагадує мені все це колотнечу як зі свинячим грипом. Пошуміли, амізонів накупляли і .........раптом всі видужали, тут буде точно так само, хоч Бродський кричав, що йому наплювати закриє і все, але все це смішно, дадуть йому на лапу та й сам піде перед камерами на секонд фоткатися і джинси міряти . Бо для когось це шаленне джерело прибутку, це тисячі робочих місць, податки і т.д.п. Митники теж виграють і лапу нагріють, наркотики тож вродь заборонені, а наркомани то є-приклад звісно невдалий та все ж...До 1 січня ще кілька місяців а за цей час багато що може змінитися.Народ наш такий винахіливий щось придумає-і використає собі на користь. Для мене звучить одне питання чи стоки з новими речами теж закриють? Вродь не секонд, а речі нові і якісні.

11. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Відповідь: Вживані речі, секонд-хенд

Моя мама заходила у ПСХ, то там збирали підписи, що люди проти закриття СХ. Мама каже, що підписалася, бо таки гарні речі там купляються за нормальні гроші. При пенсії в 600грн не дуже розженешся на їжу, не те що на одяг і взуття.

12. slobodianka

slobodianka Member

Ой. щось мені здається, що їх не закриють (принаймі не усі). Он, ігрові автомати теж заборонили, а вони все одно стоять (правда в менших кількостях, але все таки!). Ті йолопи краще би таким чином сільське господарство підіймали. Напевно хтось з них пару заводиків придбав по пошиттю одягу-хоче розкрутитись:girl_mad:.Жартую звичайно, але закривати такі магазини, які є просто порятунком для більшості це повна МАЯЧНЯ, як на мене. Та що їм дивуватись-вони відробку пар зробилять платною

13. Tanyunya

Tanyunya Well-Known Member

От тільки ввозять його і розмитнюють як секонд... Буде напевно значно дорожче.

14. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Цікаво, а до інтернет магазинів ще не добралися, вони ж теж підривають легку промисловість. А закривати секонд, повний бздур.

Останнє редагування: 17 Вересень 2010
  15. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Думаю, закривати секонди - то просто дурний хід з боку влади. Зняти податки з нашої промисловості та сільського господарства - то би було розумно, хоча би на пару років, а там вже нехай наші фабрики з виробництва одягу покажуть, що вони шиють гарний якісний одяг, який добре носиться та переться і коштує недорого, нехай протистоять тому секонду.
    Думаю, кожен, хто мав би альтернативу купити секонд, чи недорогий хороший новий одяг, обрав би останній.

16. kristas

kristas Well-Known Member

іще, здорова конкуренція, це завжди добре...а так який стимул нашим покращувати свою якість, коли вибору дуже у людей не буде...

17. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Була сьогодні в Планеті біля Привокзального - там теж збирають підписи проти закриття секонд-хендів і є книга скарг. Підписалася я і накатала пару незлих тихих слів у ту книгу. Заодно купила дитині дві пари туфельок і пару кросівочок - все разом за 29 грн., одні туфельки - справжні кларкси))) Поруч - магазин дешевого взуття, так і називається. Чобітки відхватила обалдєнні!!! всього за 22 грн. Секонд навпроти 52 школи - підписів не збирають, але висить великий плакат "Ми проти закриття секондів! А ти? Не мовчи! Скажи свою думку". Вчора там купила кофточку за 20 грн. А на базарі фігу з маслом купила би я за ті гроші, я вже не кажу про Південний, буЦіки та інтернет-магазини, де одяг за єврики і дольці.
    Це чудово, що при тій д...пі і кризі, в якій зараз Україна, все ж є люди, які можуть дозволити собі закуплятися в Європі, в дорогих магазинах та одягати дітей там же і яким вивалити за джинсики чи мештики від 500 грн. - раз плюнути, причому ще залишаються гроші і на інше, і не на одне. Але чому наша дірява влада не думає за людей, які не мають таких статків і які знаходяться на грані виживання, для яких можливість одягнутися-взутися недорого на секонді - справжній порятунок? І яку альтернативу пропонує? На базарі одяг за такими цінами, що волосся дибки стає у всіх місцях))), а той одяг нерідко такий, що фе... І не дай Бог пильніше придивитися до якоїсь речі, попросити той розмір, той фасон і нічого не купити - таку морду цеглою зроблять і так обгадять, що йти туди не хочеться більше (маю вже сумний досвід).
    Коротше, нет слов, одни междометия.

18. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Для мене це якраз на першому місці. придбала собі шкіряне взуття в секонді, пасує суперово, танкетка і т.д. Пішла на базар, бо хтіла кросівки, щоб з малим гуляти.... знайшла такі, що норм на площадку - кажуть: "розпродаж, вони по 130грн" а я тримаю в руках, і ціна смішна, але після того взуття, що щойно дивилася за копійки, ото взуття є г**** у порівнянні. Вкурвило мене, так і не маю кросівок, буду ритися, шукати свої позаминулорічні. А краще забіжу ще пару разів у секонд і придбаю Найк чи Пуму за гривень 60, а не ото чудо-диво, яке розлізиться за сезон.

19. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

а за теперішню владу, яку обрали не збирають? (вирвалось)
    У нас в Єврошопі на Володимира Великого продавці недавно ото брудом поливали всіх і вся, а як нині памятаю, за два дні до виборів (шукала аксесуари для фотошколи, що часто роблю) одна до другої "ти на вибори йдеш?", і у відповідь "нє, шо то рІшає?"
    Такщо на що ображатись?

---------- Додано в 10:39 ---------- Попередній допис був написаний в 10:36 ----------

і до речі от Азаров як коментує такі справи проти секондів - "підтримка власного виробника", "ухилянка від сплати податків", "бо махінації з вагою і оцінкою..."
    ну і хто ж буде заперечувати, що влада так дбає про нац інтереси?
    Я купую Софі в Єврошопі іноді дуже гарні речі за 20-50 грн. Дуже це нам допомагає, бо ж не дивина, що мала дити вийшла, впала і вже в прання... Але ніц не підпишу принципово... Самі винні.

20. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Трохи риторично, але звідки беруть речі, які завозять в секонд-хенди (крім того, що з-за кордону)?