Вырастет из сына свин...?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем levandivka, 5 Липень 2007.

1. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Відповідь: Вырастет из сына свин...?

Я цю книжку повністю прочитала, багато там є цікавого та корисного, але потім прочитала, що сама авторка так ніколи й не наважилася народити дитину, а лише вчить батьків по всьому світі, як дітей виховувати...
    Я погоджуюся, що діти роблять так, як від них того очікують. Я просто бачу це щодня на прикладі своєї дитини та на прикладі багатьох. Також дітям властиво в усьому наслідувати батьків: носити взуття дорослих, малюватися маминою помадою, брати татову бритву тощо. А вже чи хвалити дитину чи сприймати все як належне-то нехай кожен сам для себе та своєї дитини вирішує. Бо то залежить від характеру дитини: хтось буде робити все, аби його похвалили, а для когось аргументом до дії є критика.

• Подобається Подобається x 1
  2. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

менi треба стримуватись i не гавкати на чоловiка при малiй.
    I дещо доброго. Я бачи що Катерину силою не переможеш. Я спробувала в четвер її приспати увечерi. Поклала в лiжечко, сама лягла на своє лiжко (воно у нас впритик разом стоїть) Щоб довго не розказувати, мала ревiла ревiла, аж закашлялась i два рази вирвала. Потiм я взяла її до себе в лiжко вона далi ревiла, не зрозумiло чому i докашлялась що вирвала всю вечерю. Закiнчилось все тим що я її взяла на руки i вона за секунду заснула. В п'ятницю тато був на вахтi, то я спанням не займалась.
    Прийшла субота. Котi спати вдень треба було. З лiжка сповзала, в лiжечку скандалила. Тодi, я постелила на пiдлозi поклала подушки, закрила дверi в спальнi i тупо лягла спати, закрила очi i цiхо. Мале хникало хникало, ходило довкола мене, чiпало все що бачило, i за десь 30 хв здалась i лягла коло мене i заснула. ПОБЄДА!!! (нiчого що на пiдлозi, головне що не в калясцi)
    Увечерi знов тато засинав з нею. Вчора вдень моя мама була в нас i помилувала мене - зголосилась приспати Котка. Положила її в лiжечко, дала молочко, пiшла. Та за 10 хв вскочила i плакати. Мама пiшла назад туда, тоже лягла на лiжко закрила очi i спить. А я пiдглядала в шпаринку. Моя хитрюга вела милi бесiди з бабою, нiчого не плакала, не скандалила, не кашляла i тим бiльше не блювала. Погутарила отак хвилин з 10-15 вляглася ( це все в СВОМУ лiжечку) i заснула спокiйно.
    Настала нiчка, те саме, лiжечко, молочко, iстерика через 10 хв, я вертаюсь, кладу бiля себе, 1хв обiмання потiм вже зповзає з лiжка i хниче. На цей раз я її не тимала силою. Дала походити по кiмнатi. Зрозумiвши що її бавитись не пускають вернулась i поллала голову на лiжко, я її взяла до себе, вона вляглась i за пару хв. заснула!
    Я довольна! (собою хi хi хi)

3. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

У вас там як на війні... який жах... [​IMG]
    Крутіше може бути хіба повість буде про те, як годувати прив’язану до крісла дитину через лійку... [​IMG]

4. Koza-Dereza

Вам страшно? Приїздiть поможiть. Ну хоча, з чужими вона себе добре веде, до напевно нiхто менi не поможе.
    Якщо ви шуткуєте - то менi не смiшно. Якщо спiвчуваєте, то можете бути трошки чутливiшим.

5. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

А ви не пробували почитати їй перед сном, навіть не казки а просто якісь журнали свої, зробіть це як традицію, як сімейний ритуал, в нас таке є. Коли ми переодягаємось в піжами і влягаємось з книжками, малий і собі бере книжку свою дитячу і влягається розглядати малюночки, після книжки всі сплять - без всяких питань і так вже давно, навіть не знаю скільки, малому зараз 5 рочків, а ми книжки ще до нього перед сном читали, видно так звик :) Спробуйте, може допоможе.

• Подобається Подобається x 2
  6. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А що ви думаєте? І таке буває! :)
    Був період, коли нашу можна було приспати тільки одним способом. Треба було запнути її міцно ковдрою і тягати зі всієї сили колиску назад-вперед. Через 15-20 хвилин дикий вереск переходив у монотонне підвивання, яке згодом змінювалося мирним сопінням. Інакше ніяк! Хіба що пакувати у візок і бігти на вулицю. Тоді процес починався із другої фази. Підозрюю, що люди думали, що у нашої дитини було щось не те із здоров"ям - таким стогоном вона себе присипляла. :D
    Кума для того, щоб дитина вночі вперто не розкривалася, мала навстіж розчиняти вікна (взимку). У сусідки малий у знак протесту проти горщика постійно викладав купки під балконними дверима і руками все розмазував. А однокласниця взагалі за рекомендацією психотерапевта кожного вечора на повну котушку вмикала важкий рок, щоб її 4-річний гіперактивний урвитель перед сном добре видурівся. Вони з чоловіком тим часом прикривали вуха чим могли.
    То потім смішно, а в такі моменти плакати хочеться.

7. Koza-Dereza

Може. Рутина то у нас є, кожен день (ну нехай 95:wacko: те саме. АЛЕ справа в тому що така поведiнка ТIЛЬКИ ТIЛЬКИ ТIЛЬКИ зi мною! I нi з ким iншим. У садку спить, з бабами спить, з татом спить. А зi мою - НI.
    Але, оце вже як я писала в попередньому дописi, коли я лягла на пiдлогу "спати" вдень, то вона в кiнцi кiнцiв ( в кiнцi 30х хв) здалась i заснула поряд мене. А вчора ввечерi теж методом (всi сплять), доречi з дуже слушної поради видатного татуся форуму ;), заснула, попросилась на лiжко i на подушцi коло мене заснула. Бо розмови нi до чого не приводять.
    I це при тому що вона слухається в iнших випадках зi всiм! Не лiзе там де не дозволяю, i все таке. Але зi спанням найгiрше.
    Звичайно цi проблеми не до теми трошки. Бо думаю що через те що вона не спить вона не стане свинею однозначно. Але раз ми вже говоримо про методи i їх застосування.

• Подобається Подобається x 3
  8. dimalozz

Я співчуваю вашій доньці. Вона не розуміє докладно ЧОМУ від неї того хочуть. Вона не бачить сенсу в тому щоб іти спати. Всі діти в нашій родині йшли спати по-різному і ніхто цвяхами до ліжка не прибивав. Метод "всі сплять" - супер! Але тим не менше сам паш підхід (перемогла / не перемогла) - це ж не війна, треба якось дитину дипломатично переконати що вона то хоче.
    Наймолодший племінник мій був справжньою бомбою!!! І то активувалася вона вже тоді, коли навіть дорослі хотіли спати. Розгадали загадку швидко (багато невикористаної енергії на вечір) але вирішувати практично то було задачкою... щоправда все було без заставлянь і тп, зазвичай його просто втомлювали так, що засинав на ходу. Якраз такий запал і закінчується швидко.
    Ну, свою гіпотезу про причину цієї "аномалії" я вже висував.
    Може я й помиляюсь, але майже впевнений. І з часом оце її "на зло" може прогресувати, в свідомішому віці набуде приховану форму (всі скажуть - переросла), а далі буде аукатися все життя і невідомо як.

Жах... спочатку запустять дітей, а потім мучать...
    Ми кота свого колись розбестили, а потім наказували за те, що вредний і наглий - і безрезультатно. А насправді ж хто винен?
    Просто ніхто не звикшукати причини, всі лікують симптоми, які лежать на поверхні.

Останнє редагування модератором: 24 Вересень 2008
  9. Koza-Dereza

Справа в тому що ви висуваєте тiльки гiпотези, а нiякої поради не можете дати. Так кожний вмiє. Але так щоб щось порадити i ще щоб воно спрацювало - ось де ключ до справжнього знання та досвiду.
    I як гарно проектувати майбутнє чужої дитини. Браво!

Ага, значить дитину треба тримати в "єжових" рукавицях? I як це можна розбестити маленьку дитину? Ваша дитина спить з вами в лiжку? Цицю 100 раз на нiч їсть? Якщо так, до давайте залишимо цю розмову на рiк, i повернемось тодi коли ваш син або не буде самостiйно засинати без цицi iтд. i без вашої дружити, i ви будете думати як же це ви його так розбестили, i що ж це за така "аномалiя" що дитина не засне нi з ким крiм мами. Загадка столiття. А я тодi буду наводити гiпотези i спiвчувати вашому синовi.
    I потiм... рiвняти дiтей i котiв... якось не доречно.

I ще скажiть, ви особисто, вже всi причини i наслiдки спроектували на майбутнє свого 30денного сина? Вже точно знаєте як його будете вчити i з точнiстю виробили план?

Останнє редагування: 23 Вересень 2008
  10. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Чомусь мені здається, що вона робить це не "на зло", а тому, що скучає за мамою. Інші родичі - це добре, але який сон порівняється із спілкуванням з мамою! :)
    Наша така сама: поки не вкладе абсолютно всіх спати, сама до ліжка не піде. тільки їй без різниці, хто з нас буде її вкладати спати. Дай волю, взагалі до третьої ночі кукати буде. Варіант "вимучити" не проходить, тому що у такому випадку вона буде спати дуже неспокійно. Бувало навіть таке, що після надцятої казочки, вмовляння і пояснення ми самі засинали, а та мала мавпа тихенько вставала і йшла займатися своїми справами (це коли вже років два мала, до того просто піднімала рев на цілий будинок). Наші бабуся і дідусь нас повчали, як з дитиною треба правильно поводитися, "от у нас вона би нормально спала, а ви..." Довго повчали - до того моменту, поки ми одного чудового дня не поїхали у сусідню область на весілля, а дитину залишили їм. Ну що я скажу... Наступного ранку, ще коли тільки надворі сіріло, дідусь вже надзвонював і просив забрати нашу дитину, бо ради з нею та її сном нема... З того часу вчити перестали. :) Зараз дитина переростає, засинає не те щоб без проблем, але значно легше. Якщо у нас нема ні сил, ні бажання вести з нею серед ночі дискусії на тему спання, доводиться брати її до себе у ліжко. Допомагає...

11. dimalozz

Не буду вступати з вами в дискусію бо ви робите якісь неправильні висновки з моїх слів. Може я не вмію пояснити свою думку, то краще і не буду. Ця ж думка тут вже звучала неодноразово, як не бачите, то не бачите.

Так, як не маю морального права вчити досвідчену маму. У вас же є свої надійні метод, цитую:
    Логічно, так? Дитині бракує уваги то треба дати по дупі. Інших варіантів не бачите? Очима дитини на себе пробували дивитися?

Та просто вже закінчуються аргументи то починаю пояснювати "на пальцях" що я хочу сказати.

Давайте.

Ха, ну то ж зрозуміло, що вони не обов’язково впораються з дитиною, яку виховали ВИ. Якщо б вони її самі виховували з пеленок - тоді так. Про що і мова.

12. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Так хто ж їм не давав! Тільки коли ми з чоловіком місяцями ходили невиспані, бо в дитини з перших днів від народження до трьох місяців кольки, з чотирьох місяців зубки, і т.д., у них вистачало ентузіазму тільки повчати нас, посидіти з малою хоч раз на місяць якось ніхто не рвався... (найцікавіше, що і мене, і мого чоловіка фактично вибавили НАШІ бабусі :) )
    Як ми вже її не виховували, результату був нуль, поки нам не зустрівся людський невропатолог, який з одного тільки погляду на дитину сказав, що проблема не в режимі і не у вихованні, а у внутрішньочерепному тиску, що згодом і будо доведено у діагностичному центрі...
    Зате зараз бабусі не можуть натішитися, що дитина безпроблемна.
    Розумієте, я ось до чого веду: судити чиїсь методи виховання не зовсім коректно, якщо ви особисто не знайомі з дитиною. Всі вони різні, і кожній потрібен свій підхід. ;)
    До речі, той малий, для якого кожного дня влаштовували рок-вечірки, з народження є дуже активною дитиною, навіть ходити спокійно не вмів - підстрибував, а говорив тільки скороговорками. Знаючи його батьків, можу із стовідсотковою впевненістю сказати, що проблема там була не у вихованні, а у темпераменті хлопчика, і тим більше ніхто його не розбещував і не мучив. Повірте вже мені на слово :).
    До речі, зараз йому вже десять років, хороша і в міру спокійна дитина.

13. tslezinska

Я не dimalozz, але маленьку пораду можу дати: не намагайтеся вкласти дитину спати, коли вона того не хоче. Дитина сама краще знає, коли вона втомилася і буде спатки. Ми нашого малого ніколи силоміць не вкладали, він сам завше знав, коли вже час. Вдень може спати 1-2 рази залежно від того, наскільки виснажується. як втомиться, то сам мирно повзе на місце засинання і показує, шоб його присипляли (це означає просто сидіти поруч та дати йому руку). Вночі йде спати разом з нами, о 12 годині. Раніше міг потовктися по нас ще з півгодини, але то вже при вимкненому світлі. А зараз чемно заповзає в своє ліжечко, показує, аби його вкрили аж по самі очі, інколи просить, шоб я руку йому дала, а так і сам десь за 5-10 хвилин засинає. І ще НІКОЛИ він не засинав, якщо не був його час. А сусіди знизу при цьому думають, напевно, що ми погані батьки, що в нас дитина до 12 по хаті гоцає, а вони своїх доньок НАВМИСНЕ о 10 вкладають з криками та сварками...
    То ж я веду до того, що дитину не треба силувати. Вона сама чемно піде спати, коли схоче. А така поведінка саме з ВАМИ може свідчити про те, що дитина вже знає, на шо перетворюються вкладання з мамою, тому й очікує агресивних заходів з вашого боку.

Зараз лікарі дуже люблять ставити той діагноз...А я все ж таки думаю, що дитині щось бракувало з боку батьків. Кольки, зубки-то все дурниці, якщо більше носити дитину на руках, дитина не буде сильно вередувати. Звичайно, я не бачила вашу дитину і не можу стверджувати того на 100%, але знаю, що своїми плачами та поганою поведінкою діти намагаються донести батькам якесь повідомлення...

• Подобається Подобається x 5
  14. dimalozz

О! І я про теж!
    Якщо мій малюк вже тепер показує, що він сова (як і татко) то навішо псувати один одному нерви і тендітний контакт батьки-діти? Ну от хочеться йому щось, то то бажання або задовольнити, або зробити так, щоб не хотілося (наприклад не буде хлопчик ганяти по кімнаті до 2-ї ночі, якщо перед тим 2 години грав у футбол, потім на ровері гасав, а потім в басейні плавав, а після того ще купу різніх "серйозних справ" вирішував ))) Своє повинен взяти, а не візьме - вже конфлікт (чи зовнішній чи внутрішній - не суть). Звісно ж влаштовувати дитині насичений день - то нема часу і бажання, а от "вкладати спати" по пів-ночі є бажання...

15. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Справді, мою дитину ви не бачили.
    На жаль, з діагнозом лікар вгадав. Ті педіатри, які оглядали дитину раніше, якраз і доказували, що все нормально. Думаєте, ми її так просто кидали саму верещати у ліжечку? Та ж носили на руках по 4-5 годин щоночі, і так до восьми місяців, коли дізналися про тиск. Ніякими ліками ми малу напихати не стали, просто підняли узголів"я ліжечка і дитина стала спати нормально. Увагою вона також аж ніяк обділена не була, тому що з самого ранку безвилазно їздила на моїх руках, ввечері приходив тато, забирав малу, а мама йшла займатися хатньою роботою. Вночі - по черзі.
    До речі, що стосується поради вкладати дитину спати тоді, як вона захоче, то я справді рада за вас, що з вашою дитиною такий варіант проходить. Моя, на жаль, примудряється пропустити цей цінний момент, і якщо її не прикласти спати до 12 ночі, буде капризувати до 3-ї. І якщо я навіть наплюю на те, що мені наступного ранку на 8 треба вже бути на роботі, то зважаючи на вимушене життя у квартирі з картонними стінами, на бідних сусідів все-таки плювати не буду. Вони ні у чому не винні.

16. Анута

Анута Well-Known Member

здається тема відхилилась в напрямку "окситоцинчику не бажаєте?" тобто наслідки стимуляції і погано прийнятих пологів.... ну а розгрібати то все, як завжди батькам.
    коліжанка теж так народжувала, що дитина до року точно не спала із-за ВЧТ. дурдом, звідки в такої крихітки ВЧТ і решта діагнозів?! (риторичне).

17. tslezinska

Підтримую!
    Ми з чоловіком з роботи приїздимо десь перед 7-ю вечора, то добре, якщо я десь в 5-й змогла додому вирватись...Тобто я цілий день дитини не бачила, ввечері маю нагоду з нею поспілкуватися. І якщо б я дитину вже в 9-10 вкладала спати, на тому б наше спілкування скінчалося. А так дитина лягає разом з нами, тобто ми маємо достатньо часу з синочком побавитись.
    А на рахунок того, що дитина має своє взяти-то правда. Часто буває, що дитина просто не має де свою енергію подіти, якої в неї через край. Ми нещодавно мали дуже цікавий випадок: малий вдень 1 раз поспав, ввечері поїхали в Жевжик, там він нагоцався ако коник, викликала таксі, то він мені в таксі одразу сам показав, аби я сумку забрала з сидіння, бо вона йому заважає, тут же личком у сидіння вткнувся і захропів:) Тобто дитина нарешті всю свою енергію виплюснула і сама "із"явіла" бажання лягти спати.

Ну, що мені вже тоді казати...Дитина, ще перебуваючи у мами в животику, перенесла разом з мамою загальний наркоз, а я такого наслухалася про діток після наркозу! Що взагалі не контрольовані, буйні і т.д. Але я переконана, що батьківська любов всі ті дурниці може перебороти, тому просто не думала про можливі наслідки і не скидала на них всі "симптоми". Хоче дитина гоцати-нехай собі гоцає! Втомиться-засне.

18. Nata

Nata Well-Known Member

Діти різні бувають. Насильно вкладати - це не метод, але чекати поки засне - дивно звучить.
    Якби я чекала поки мій Дмитро засне, то певно б всю ніч кукала. Він якщо пропустить свій час, потім ні їсти, ні спати, він взагалі жити нікому не дає :)
    А Петро лягає в кімнаті, де ми бавимося і спить собі, бо йому вже час. Бачите, рідні брати, а поводять себе зовсім по-різному.

19. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Тут я вас можу зрозуміти, бо у нас буває схожа ситуація. Але так, щоб перед самою собою бути чесною, скажу, що це швидше прояв батьківського егоїзму, тому що рано чи пізно дитині доведеться йти до садочку чи до школи, і якщо я після п"яти-шести годин сну більш-менш спокійно можу зранку продерти очі і якось вирушити на роботу, то для маленької дитини таке неприпустимо. А що їй робити, якщо вона не звикла йти спати раніше 12? Саме з цієї причини ми стараємось пересилити себе і самим йти спати раніше. На жаль, поки що не завжди виходить. І взагалі, вже важко розібратися, хто з кого робить сову - ми з малої чи мала з нас, але те, що пора переходити до нормального режиму, то факт. :)
    І я про те саме.

20. tslezinska

А наш синочок спить від 12 до 8, тобто йому не треба перестроювати режим для садочка. Він від народження звик з нами лягати і з нами вставати. А з хати ми все рівно раніше 9-ї ніяк не вийдемо, бо нема потреби, в нас робочий день з 10. І в садок я його на 7 ранку тягти не збираюся, так шо у нас все просто чудово в тому плані:)