Вырастет из сына свин...?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем levandivka, 5 Липень 2007.

1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Вырастет из сына свин...?

Устамі младєнца глаголєт істіна. (с)
    Цілком адекватно. :xaxa:

Але старшим можна пробувати пояснити.

2. карапуз

карапуз Well-Known Member

Пояснила:cowboy:.Обидвом...

3. irushka

irushka Well-Known Member

Ну добре, а як тоді пояснити дівчинці-підлітку, що в шкільному віці малюватися не можна, теж сказати "заробиш-купиш"? А якщо в неї є заощадження, чи подарували гроші на д/н, вона собі купила косметики і тоді нехай малюється? Чи мама скаже дитині, що малюватись в такому віці зарано, бо так то і так то...
    Не бачу нічого поганого в тому, щоб аргументувати заборону віком дитини, але звичайно тільки в тих випадках коли це дійсно так.
    А косметичка у нас спільна, бо там і моя косметика, і заколки малої, і гребінці мої і Катині, до сумки моєї вона не лізе. Але певно і на те зараз щось скажете.

• Подобається Подобається x 2
  4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я з цим згiдна. У нас теж шафка з пластмасовими баньками в доступi. Мале сидить тихо складає з шфки в шафку, а я роблю що менi треба.

На такi дiагнози у мене є метод... (чи спосiб ;) ) вiдвела в кiмнату, дала по дупi, i маю спокiй. АЛЕ не в 15 мiс. вiцi. На даний момент я справуюсь без заглядання до м'якого мiсця, хiба що стане бiльш борза з вiком. :cowboy:

Останнє редагування модератором: 17 Вересень 2008
  5. Nata

Nata Well-Known Member

В мене в кухні всі нижні тумбочки Дмитрові :). Підповзаємо, стаємо, відкриваємо і наводимо порядок. Вчора як побачила, що відкрив шухляду і витягнув тертку, просто стерпла. Встигла відібрати і перекласти в безпечне місце.

• Подобається Подобається x 1
  6. Ірена

Ірена Well-Known Member

моя дитина дуже багато чого робила "корисного". я що могла - те ховала високою що не могла - потрапляло під "роздачу". я перебирала ягоди в червні - то потім вигрібала їх до Нового року з- під шаф. капці малого регулярно витягала з відер з водою... і важко тоді щось пояснити - дитина пізнає світ.

7. dimalozz

dimalozz Well-Known Member

Ясно. Значить, та материнська увага, якої дитина так ревно домагалася - отримана? :umbrage: Чи отриманий тільки ваш спокій?

По-моєму ЦЕЙ уривочок саме втему.
    Читати перед сном і робити свої висновки (в ідеалі, ясне діло, краще всю книжку почитати).

8. Koza-Dereza

Я не думаю що дiти прагнуть ТАКОЇ уваги. В другий раз буде сидiти тихо i дивитись щоб мама не нагрянула. А не привертати увагу - знаю, провiрено (на собi).
    Коли вже виховання упущено (мова у вас йшла про 4лiтню дитину) то ПЕРЕвиховання треба десь починати. По потiм тiй дитинi буде 14 вона татовi в зуби зацiдить, маму пошле i все звалить на недостачу уваги в дитинствi. Я таких тут по телеку бачила, i не одну, i не двi. А до моєї баби всiх, на перевиховання. Сидiли би шовковi i пряли кужелики пiсля тижня двох з моєю бабулькою. А то принцеси повизнаходились. Деколи розмови не достатньо. Моя мама наприклад дуже лiберальна у вихованнi iтд. I мого брата їй дiсталось виховувати якраз на пiдлiтковий вiк (бо бабi я пiдлiтком дiсталась) так коли вже слова не доходили (слова, поясненя, просiння, докази, доводи i все що можна придумати)... прийшлось до м'якого мiсця заглядати.
    Але можна i не допускати до того. Хоча моя ще 15 мiсячна, побачим якi коники до нас прискачуть скажiмо через пiв року, бо теперiшнi ми вже обуздали.

Хмм уважнiше прочитала ваш допис ще раз. Чи ви кажете що дiтям треба надавати увагу кожний раз коли вони це вимагають?

9. Гелена

Гелена Well-Known Member

та ні, коли дитина так поводиться, це значить, що їй постійно бракує уваги
    вчора бракувало, позавчора бракувало, але вони сиділа тихо
    а сьогодні ні з того, ні з сього починає істерити, робити щось за зло, бо знає що так мама миттю зверне на неї увагу - ну хоч по дупі дасть, але зверне
    так поводиться ображена дитина, вона інакше не вміє пояснити що їй щось зле
    п.с. ну теоретично принаймі так :)

• Подобається Подобається x 3
  10. dimalozz

Тут якраз про то мова, що дуууже бажано виховання ставити профілактичним методом (тобто недопускаючи таких запущених ситуацій), а не чекати поки вас почне шляк трафляти від власного чада і тоді братися за ременяку...

Саме так! Без фанатизму звісно, і трошки контролюючи щоб дитя правильно то розуміло, щоб росло самостійним але разом з тим могло на вас розраховувати.
    В моєї племінниці син пам’ятаю в той період напружений напружений "коли дитина почала ходити" (вибухова суміш: свобода переміщення+надмірна цікавість до всього+незнання небезпек і тд і тп)... Були дні коли в нього було 10 няньок, а бувало — одна (наприклад мама чи бабуся). Думаєте вона мала час сидіти біля нього і читати книжечку? Ні, але завжди можна підключити фантазію і якось задіяти дитину, щоб воно само про маму забуло на якийсь час. Ви би бачили, як він мив посуд, замітав підлогу, заварював бабці чай (з кільканадцяти пакетиків :)) і тп. Звісно що мамі та "допомога" не сильно допомагала, але і не заваджала. Та й дитині на користь. Трудове виховання в наших предків недарма користувалося попитом. В мого тата для мене ЗАВЖДИ знаходилась "важлива" робота: щось намалювати, розмалювати, поскладати і тп... це ще й досі в нього не минуло )))) Так само мій дідусь, він дав мені стару праску і каже "знаєш що там всередині?" — "Не знаю.. а шо?" — "Дозволяю розібрати якщо зможеш"... то я ту праску три дні розбирав... а потім ще два тижні збирав до купи... :) Правда мені вже пару років було точно. З більш юного свого віку нічого не згадаю, але думаю схема була така ж: не нудьгував.

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ви мене неправильно прочитали. Я вірю що ваш син таким не виросте але нічого в цьому світі не гарантовано. Он я стараюсь для своїх малих як лишень можу але гарантувати нічого що до того які вони будуть в певному віці не можу. Якщо будуть погано поводитись то буду плакати лишень на себе, бо сама навчила або правильно або ні.

А моя дитина нині порізала пальця і що думаєте, ніц собі з того висновку не зробила. Але то історія така, що вона побачила як її сестрички їли морозиво і вона страшенно захотіла такого самого. Ну я взяла набрала в скляну вазочку з тоненького шкла морозива і поставила на столі, але не подивилась що воно є в полі досяжності моєї манюні. Так поки я відвернулась щоб взяти ложечку, дитина кинула ту вазочку з морозивом на підлогу. І що думаєте? Зразу почала то прибирати і не задумуючись піднімала куски скла з підлоги. Я її просила не брати бо можна порізатись, але манюня так хотіла помогти все поприбирати що взяла великий кусок скла, затиснула в кулачок і понесла в смітник. В результаті порізала пальчик. Але не плакала.
    Всетаки добра дитина, нє? :D:D:D Ну але винна мама :)

Останнє редагування: 18 Вересень 2008
  12. levandivka

levandivka З яйцями...

Для менших є стара, як світ справа - "тримати молоток" (щоб під руку не ліз).

13. Анута

Анута Well-Known Member

ми теж стараємось робити те, що батьки, тому стараюсь малечу в це задіяти.
    ось вчора: наш татко захворів і ліг спати, але нам спати ще рано, та і в мене на кухні ще роботи багацько - від варіння їсти до миття посуду. А дитина так рада, що татко вдома, що давай по ньому лазити. Довелось його задіяти до хатньої роботи ;) Посуд мили вдвох, Манюнь поруч на таборику. Поставила йому кастрюльку з водою і він в ній полоскав ложечки і т.п. Найбільше йому сподобалось набирати воду ситечком :xaxa: Ніби черпає, а воно пусте. І під кран підставляв, тече вода, а воно далі пусте. Шаман :xaxa:

а зараз в мене почнуть кидати тапками :ninja:
    дві непотрібні витрати, які я зробила ІМХО: заглушки для резеток і блок на шухляду. Розетки нас цікавили як щось невідоме. Подивився, покрутився - ніц цікавого і пішов далі. А ось з заглушкою! Інша справа! її необхідно терміново звідти виковиряти!!! подивилась на те все, витягла заглушку, урочисто вручила її Манюню. Він покрутив, подивився, попробував на зуб і кинув. ніц цікавого :confused:
    Блок на шухляду: О, щось цікавеньке тут поцепили! дьогав поки не відірвав ручки з дверцят. Відкрив, подивився "тю, я це вже бачив, ніц цікавого... а ось ця штучка - її можна кудись задіяти..."
    не подумайте, що моя дитина ніколи не цікавилась вмістом шухляд. Речі назад складали разом. Витягнув раз, другий. Покрутив, подивився, набридло. для забави є речі цікавіші ;)
    кухонні шафки - це супер забава! особливо коли дверцята скриплять, як у нас тут зараз. Їх можна півгодини відкривати і повільно закривати, міняється степінь відкриття, швидкість - міняється звук :) Також виділили йому шухлядку на кухні, де поскладані його цяцьки.
    Ще цікаві шафки де кастрюлі і кришки до них, і там де цукор і мука (але то в бабусі). Не можу сказати, що незнайомі шафки (в гостях) його не цікавлять, але наразі якось вдавалось домовитись по "бартеру" (тобто підміна цікавлячого об'єкту).

ще щось хотіла написати, але ми прокинулись вже :) може пізніше...

14. dimalozz

Та чого! ІМНО, все якраз правильно. Заглушки/блоки то для клінічних випадків.
    Так само як шолом одягати бо дитина б’ється лобом об все ))))
    Просто ваш у вашій присутності вже з розеткою розібрався, тепер можете бути більш-менш спокійні, а якщо малюк бігає по хаті з цвяшком шукаючи куди його пристроїти... ))))
    Оце якраз ключовафраза!
    Правильно, раз має чим бавитись, то і до маминих речей менший інтерес. Людей послухаєш, то враження що діти навіть іграшок (нормальних) не мають. Анекдот в тему: "В мене було таке бідне дитинство, що якби не був хлопчиком, не мав би чим бавитися..." )))))

В мене ось тут в голові каша починається через цей уривок з книги.
    Начебто, логічно обгрунтовано, але ж... як так?
    Хто як думає: хвалити чи ні? (спочатку читаємо навелену статтю).

15. Анута

Анута Well-Known Member

цвяшок не цвяшок, а ось болтик з шайбочкою в нас серед іграшок є. Причому вміє закрутити, відкрутити і так вже склалось, що на його ліжечку є дірочки куди б його можна було пристроїти. Сідаємо, відкручуємо, продіваємо в дірочку, закручуємо :)
    офф: хотіла дівчинку. і в що би я з нею зараз бавилась? LOL

щодо книжки
    я хвалю, але не зовсім так як наведено там.
    тобто наведено "подивись що зробила сама", я стараюсь не допускати варіанту що може не зробити сам. ну не вийшло зараз - мама допоможе а пізніше спробуєш ще і обов'язково получиться. мда, мутно пояснюю....
    взагалі в нас більше використовується не похвала, а, напевно точніше сказати, заохочення. всі маленькі перемоги озвучуються плесканням в долоньки і "УРА!" "ми завжди знали, що в тебе все вийде" "гарно получилось! давай ще зараз мама/тато підправлять і буде просто ідеально""
    не знаю, наскільки ми праві, але працює :)
    і не знаю наскільки мені вдалось пояснити своє бачення ;) досить мутно ніби

16. levandivka

levandivka З яйцями...

Та я теж вчора дивився. Довелось іти за пивом... :xaxa::xaxa::xaxa:

Там або перекладач намутив, або... :confused:

Є нормальні фрази, а є накручена концепція. Трудно...

А не боїтеся, що без підправки не зможе?

17. Анута

Анута Well-Known Member

ні, я ж не все виправляю, я вчу. а якщо важкувато самому сандалі натягнути, то можна і допомогти. так? ;)

18. Koza-Dereza

Я не чiпляюсi, але або у всiх дiти рiзнi, або .... Моя наприклад, коли я в ваннiй малююсь чи зачiсуюсь, її цiкавлять мої шуфлядки з макiяжем, хоча вiтальня завалена iграшками, про iснування деяких з них вона напевно навiть i не здогадується бо не добирається. В її кiмнатi гора всяких м'яких медведикiв i зайчикiв. Але коли вона зi мною, то їй треба то що в мене, коли я на кухнi - їй потрiбнi шафки. Коли ми в вiтальнi - то iграшки на першому мiсцi звичайно.
    З того що я бачу ВЖЕ це дитинi цiкаво те де вона є i з ким. От ми заткали розетки, вона до них i не лiзе. Нi разу навiть ними не цiкавилась. Шо не можна то не можна.

Стаття... не погоджуюсь. Я думаю що похвала необхiдна, якесь визнання дитини батьками. Як пан Л. каже що кожна дитина хоче подобатись. Навпаки похвалами дитину заохочується до розвивання того ж таланту.
    Коли я була менша i спiвала, то менi казали що у мене гарний голос, я його i розвивала. А якби менi нiхто нiколи не сказав то звiдки я би знала?

Я чула по русскому радiо тут гарний вислiв якогось професора психолога (цей вислiв теж цитували)
    "Колись я мав п'ять теорiй щодо виховання дiтей. Тепер я маю троє дiтей i жодної теорiї"

Останнє редагування: 18 Вересень 2008
  19. dimalozz

20. Гелена

Гелена Well-Known Member

цікаво і логічно: "Считается, что агрессия - это почти всегда ответ на жестокость, давление"
    батькам агресивних дітей треба шукати причину в собі, в сімейних стосунках, в своїх методах виховання