Все про закордонний паспорт

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Tamada, 8 Лютий 2013.

1. desire

desire New Member

Відповідь: Закордонний паспорт за 170 грн!

Дуже дякую!
    Бо я щось гуглила, а нічого путнього знайти не могла, а дзвонити вже було пізно до них після шостої.

2. desire

desire New Member

Добрий день. Я знову до вас...
    Ходила сьогодні за паспортом а вернулася ні з чим, хоч він і готовий(
    Не дали, бо сказали що вже не дійсна довідка про несудимість і треба нову принести. ( довгенько він там лежав таки, все всю себе згризла що не забрала вчасно(()
    Але паспорт тепер мені потрібен а як скоро погодяться видати ту довідку не знаю. Хтось робив таку довідку терміново?

Правда таки мені не зрозуміло - паспорт зробили, довідка тоді була, то що страшного що зараз вже не дійсна?
    Чи їм обов'язково треба щоб була чинна на момент видачі мені в руки паспорта чи то треба було їх "попросити" і дали б паспорт, не знаю..

3. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Їм обов'язково треба Ваші грошики :girl_yes2:
    По-перше, в їхні обов'язки входить одержання довідки про Вашу несудимість.
    По-друге, якщо паспорт вже готовий, то Ви маєте повне право наполягати, щоб він був виданий.
    Щодо самої довідки: мої батьки подавали на паспорт 2 тижні тому, діло проходило без мене, тому їм "впарювали" купівлю тієї довідки в них за 30 грн. Але батьки відмовились і вирішили самостійно її отримати. Одним словом, ця довідка видається безкоштовно до місяця часу, або ж плати 70-100 грн. за терміновість виготовлення
    Уви і ах, однак в нашій країні всюди безлад і бюрократія, важко буде, повірте.
    Сама я, коли подавала на закордонний паспорт, довідку не купувала і не їздила за нею. Просто заповнила заяву на дозвіл на обробку персональних даних, але ходила я за готовим паспортом ой як довго!

Останнє редагування: 21 Серпень 2013
  4. desire

desire New Member

Так я за неї платила і вона в них є - мені її теж показали. Але пройшло три місяці з дати видачі і тому вимагають нову..

5. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

при них набираєте номер гарячої лінії і розказуєте ситуацію. мало б закатати губу...

6. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

сорі що не в тему.. мене цікавить. чи можу я їздити за кордон по паспорту з дівочим прізвищем? чи обов)язково його міняти на чоловікове прізвище?

7. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Протягом пів-року "дівочий" паспорт ще дійсний. Далі - ні. Відповідно і закордонний стає недійсним, тим більше якщо український паспорт вже змінила. Є думка, що за кордоном можна український і не показувати, тому і ніхто не знатиме, що закордонний вже недійсний. А є думка, що це "проканає" не у всіх країнах і що можуть бути труднощі при якихось непередбачуваних ситуаціях - втрата документів напр. Тому краще міняти.

P.S. Можна перечитати кілька сторінок думок з цього приводу тут: http://forum.od.ua

8. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Обо в"язково! Вам просто можуть не відкрити візу при подачі документів, де український паспорт на нове прізвище, а закордонний на старе, тим більше що з часу одруження минуло багато часу. Особливо затяті до того поляки.

9. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Зміна прізвища потребується лише для відкриття візи та виїзду в країни шенген зони, а в такі країни як Єгипет, Туреччина, Чорногорія, ОАЕ і т.д. не потрібно. Тобто де не треба українського паспорта туди можна їздити по закордонному на дівоче прізвище.

10. arushka

arushka завжди досягаю мети

ми мали проблеми в Туреччині, бо паспорт на дівоче прізвище був, дитина має прізв. чоловіка і треба було показувати св-во про одруження/народж. дитини, битись п"яткою в грудь, що поміняю паспорт по приїзді. Стресанули тоді нормально.
    (написала неточно - не випускали наші митники, турецким було все одно)

11. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

якщо їхати з дітками то звичайно треба мати підтвердження що ви обоє батьки дитини, дивно що вас взагалі випустили з країни без свідоцтва про народження дитини і свідоцтва про одруження. А якщо їде чоловік і дружина лише то нема проблем.

12. arushka

ми мали ці док-ти з собою + кільо приязності і вуаля, ми в Туреччині. Але по приїзді я погнала міняти паспорт швидше, ніж висох купальник після прання на балконі:girl_crazy:

13. Oksamyt

Oksamyt New Member

підкажіть будь-ласка які документи необхідно для зміни зак. паспорта, бо знайшла ось тут http://ovir.org.ua/uk/vajlivo_znati/perelik-dokumentiv.htm , але там навіть довідка про несудимість не вказана((((

14. Tamada

Tamada ла-ла-ла

А чому б вам не почитати повідомлення в темі? Принаймі перші кілька сторінок...

15. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

а в нас була ще й дитина вписана в паспорт чоловіка, то не було жодних проблем ні з нашої, ні з їхньої сторони, мали при собі всі необхідні документи і свідоцтво про народження і про одруження, нотаріально завірене погодження вивезти дитину за кордон від мене, тобто матері, і нічого не перевіряли, це при тому що паспорт вже був не дійсний 5р., тепер пишу це і думаю, ото б ми полетіли відпочивати, як би вияснилося все. :girl_crazy:

16. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Рішення суду про закордонний паспорт за 170 грн. скасована

17. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

скиньте, будь ласка, зразок тої заяви на згоду про обробку даних. бо щось не уявляю як її писати і на чиє ім*я. а не факт що вже на місці тітонька захоче продиктувати.

і ще може хтось в курсі як там зараз з чергами у шевченківському районі?

18. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

черги були і нікуди не ділись. я коли забирала паспорт то після обіду ніби менше народу. але то раз на раз не попадає. якщо хочете подати папери якнайшвидше то о 8 годині варто бути там, і о 10 будете в перший числах.

19. arushka

Не знаю, чи в цю тему. Вчора знайома здавала док-ти на паспорт, то розказувала, що по ВВІРі гонила тіточка з паспортом, дійсним до 2015р, якій чомусь сказали, що він вже не дійсний. Подробиць не знаю. В неті знайшла тільки таке ( з сайту МЗС):

"До уваги громадян України!
    17 жовтня, 11:14

У зв’язку з набранням чинності 19 липня ц.р. змін до Шенгенського кодексу про кордони, які, серед іншого, доповнюють статтю 5 Кодексу новою вимогою, що при в’їзді до країн ЄС громадян третіх держав «проїзний документ повинен бути виданий не раніше, ніж протягом останніх 10 років», звертаємо увагу на таке.

З метою уникнення ускладнень для громадян України, які користуються паспортами громадянина України для виїзду за кордон із продовженим терміном дії та планують поїздки до країн ЄС, рекомендуємо подавати за місцем постійного проживання відповідні клопотання про оформлення нових закордонних паспортів.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном: 044 238 1766 або на веб-сайті Міністерства закордонних справ у розділі «консульські питання»

http://mfa.gov.ua/ua/consular-affairs/consultation/pass"

Поясніть мені в чому прикол? Чи то існують паспорта, дійсні більше 10 років і про них мова?:girl_in_dreams:

20. Kiruskin

Kiruskin Well-Known Member

Та ніби нема таких.