Вплив ГВ на зуби мами та дитини

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olka Sherolka, 15 Липень 2013.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

Мені під час ГВ і зуб видаляли і родинку вирізали. Підбирається анестезія сумісна з ГВ.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Під словом "звертається" мається на увазі припинення?
    Не знаю, хто наголошує, але в них явно або відсутність інформації, або дуже (і то дуже) застаріла.

3. Муська

Муська Well-Known Member

Так, мається на увазі припинення.
    Дитина ж харчується з материнських ресурсів і якщо їх вчасно і повноцінно не поповняти, то організм мами починає давати збої.

4. Liliyah Romanova

Відповідь: Вплив ГВ на зуби мами та дитини

Мамин організм буде давати збої, навіть якщо вона не буде годувати грудьми. В принципі організм може давати збої, якщо про нього не дбати. То всіх стосується. І якщо мамин організм дає збої, то ГВ тут ні при чому. Навпаки, як я вже писала кілька разів, при ГВ кальцій в організмі жінки КРАЩЕ засвоюється і є дослідження, які це довели.
    Треба переглянути те, на що організм може реагувати. В сучасному світі причин маса, починаючи від зубної пасти, завершуючи різними харчовими додатками, барвниками та напоями.

5. SoloGalka

SoloGalka Moderator Команда форуму

Втикну свої "5копійок"
    Я годувала малого до 3-х років, щодних проблем з зубами не мала.
    Потрібно зараз декілька пломб поставити, а так - ніяких проблем під час годування, ні по ньому :girl_curtsey:
    Другу малечу також планую годувати :girl_tender:
    Так що, годування грудьми добре як для малятка, так і для мами
    А стан зубів залежить від генів.
    Мій тато має 69років, він жодного штучного зуба не має досі!!!
    Правда, ми з сестрою не успадкували такий класний стан зубів, пішли в мамку :girl_nea:
    Казала мені вона, що як ходила вагітна сестрою, то боялась йти лікувати зуби, і в сестри поганий стан зубів досі.
    Мені повезло трохи більше, зі мною вона вже полікувала повністю.
    маю менше походів до стоматолога :girl_crazy:

6. Chrystal

Chrystal Well-Known Member

В мене до вагітності проблем з зубами не було,мала лише 2 пломби. А от після вагітності і ГВ (1,5 року) вже поставила 11 пломб і то деякі зуби з вкручуванням штирів)Так що тут напевно все індивідуально. Куча моїх знайомих після родів екстрено лікували зуби,а дехто навіть завершував ГВ.:sad:

7. Liliyah Romanova

Я по собі можу сказати.
    Дарка годувала 7 місяців, то зуби які були погані, такі й лишилися, навіть можна сказати, що "полетіли".
    Із наступними малими я поміняла зубну пасу ще до вагітності й у мене проблеми із зубами зникли. Годую грудьми вже 4,5 роки і відколи поміняла старі пломби, які мені ставили ще коли в школі вчилася, то відтоді жодного зуба не лікувала, тільки на чистки ходжу. Тому я маю чітке переконання, що то загострюється чутливість до хімічних додатків та отрут, типу фтору, який є в кожній зубній пасті.
    Крім того, для здорових зубів і кісток потрібен не лише кальцій.
    А чим харчувалися під час пологів?

8. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Я вже, перечитавши всю темку, теж схиляюся, що проблема ще й в зубній пасті. Мені важко аналізувати, бо якось так склалося, що я за рік до вагітністі полікувала зуби і почала користуватися безфторовими пастами з айхербу. І з того часу, на щастя, не маю проблем із зубами. Тому складно судити, чи це заслуга вагітності і ГВ чи зміни зубноі пасти. Плюс, думаю, ГВ мені таки допомагає підтримувати баланс вітамінів, бо справді ні з зубами, ні з нігтями, ні з волоссям проблем зараз не маю, таких як раніше. Ще маю спостереження, що і всякі віруси зараз не вхоплюю, як три роки тому, бо вже не раз вся сім'я хвора, а нам з малою хоч би що.

9. Liliyah Romanova

Залежить, але не на 100%. У мене препаршива генетика. Але от ситуація покращилася, на превелике моє здивування, бо мені в 20 років снилися кошмари про те, що я в 30 уже буду без зубів. :girl_crazy:
    Перепрошую, але це не генетика, це швидше на забобони схоже. Яким чином майбутнє зубів дитини може залежати від того, чи лікувала мама зуби під час вагітності, чи ні?

10. SoloGalka

SoloGalka Moderator Команда форуму

Сперечатись не буду, але на мою думку коли мама має всі поліковані зуби - то це краще для дитини, ніж би вони всі були занедбані і в карієсі.
    Порівнюючи нас з сестрою - для мене то правда
    Щодо забобонів - я дууууже принципова, в це не вірю.