Вплив ГВ на зуби мами та дитини

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olka Sherolka, 15 Липень 2013.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

ось в цьому може бути справжня причина. Тому я стараюсь потрапити на огляд до лікаря на 9 місяці вагітності, і спокійно чекати появи маляти з упевненістю, що зуби зі мною.
    А після пологів знаходжу можливість через 2-4 міс показатись. Це насправді не так важко, було би бажання :)

2. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Річ в тім, що якраз на 9 міс і була. Пройшов рік і 3 міс. Зуби можна сказати зіпсувалися за час гв.

3. cjomcjomka

ну, взагалі проф. огляд у стоматолога рекомендовано проходити раз на півроку.
    А підчас вагітності і після пологів перший рік - раз на 3-4 міс
    Вчасне лікування може запобігти руйнуванню сусідніх зубів. Ну і обсяги того лікування вже не такі будуть

4. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Я вже годую сумарно 3 роки 2 місяці і 12 днів без перерви, маю одну пломбу ще з часів школи. От з яснами проблеми - це так, деколи дуже дошкуляють, але в мене то від неправильного прикусу і просто загастрюється час від часу. Якраз хотіла починати трохи вправляти свої зубки, але завагітніла Терезкою і знов відклалося, бо є ризик ускладнень і тоді доведеться брати сильні ліки. Але в мене то не є термінова ситуація. Щодо власне псування від ГВ, стоматолог навпаки дуже мене хвалила і при проблемах з яснами якось я виходила звичайними процедурами і полосканням, хоча на такі запалення дають антибіотик. Якщо в когось ситуація потребує невідкладного лікування, може є зміст все ж полікувати і посціджуватися тих 2-3 дні. Чи воно довше займає? Я просто по аналогії з тим, коли лишала старшу на час пологів, цицю вона не забула. Тільки тапками не кидати, бо я не знаю ні дитини, ні мами, але лишитися без зубів я б не хотіла.

5. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Та то зрозуміло. Перед тим кожні пів року їздила на гігієну. А з Сашком вибратися було нереально. Впустила той момент коли зуб можна було зберегти. Я просто не очікувала, що так швидко можна втратити зуб. Він просто обманливо зверху повністю цілий, а зігнив в коренях. Якби бачила, що в зубах дірки неодмінно би навідала стоматолога. Зверху та ж історія. Тільки рентген ще не робили. Лікарі надіються, що там не так плачевно.

6. cjomcjomka

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Я, звичайно, не працюю на повний день, тільки час від часу підробляю. Але все одно, ніколи навіть в думках не було кидати ГВ через те, що мені після нічних годувань важко зібрати себе докупи. Навпаки, в багатьох складних життєвих ситуаціях ГВ дуже допомагало.
    Коли був сильний токсикоз підчас вагітності Вірусею, я ставила коло свого ліжка пляшку мінералки чи банку регідрону - і пила, а Сергійко нямцяв мене і так ми могли провести годину-дві, і дитина сита і я потроху могла встати з ліжка.
    З мононуклеозу і особливо - з ускладнень після нього - ми вийшли точно завдяки ГВ. Інакше була б антибіотикотерапія і тривале відновлення після неї.
    Дітки рік за роком на суміші - я важко це уявляю. Коли кажуть ,що я "гроблю здоровя" тандемним ГВ і співчувають мені, то я подумки дуже співчуваю тим, хто має діток з малою різницею і мусить обом калатати суміші.
    Загалом, з якого б боку не підійти, ГВ - то і легше, і корисніше для мами і дитини.
    Ті, хто просинається вночі годуватись, будуть просинатись і на ШВ, тільки то буде мамі вже значно важче.

7. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

я працювала повний день. Вийшла на роботу, малій був рік, то не думала навіть покидати ГВ. Так то важко, але я знала чи відчувала, що дитині так краще.
    Стосовно не висипатися, було таке, але всі ми, маючи дітей, йдемо на якісь жертви.
    Коли приходила додому, перші слова малої були : Мамочка дай цицьочку. )) Неодноразово мені "мудрі" порадники казали, лишай ту справу в тому молоці ніц нема і т.д.
    Просто для мами треба розставити пріоритети і все.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

ггг, а дитина в курсі, що "вона не має вночі їсти". А то відлучать, а вона вночі таааке влаштує, що сестра три рази пожаліє.

9. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

я якась "не така", напевно, бо щоразу, коли дитина неспокійна, "зависає" на циці, хворіє(!) чи частіше прокидається вночі, думаю: "Боже, щоб я робила, якби в нас не було гв?.."
    Мені краще ЛЕЖАТИ вночі поки дитина їсть цицю, ніж вставати, колихати, носити на руках, а тим більше - бовтати суміш...
    Не бачу логіки в тому, щоб відлучити в такі складні моменти. Очевидно ж, що це буде не полегшенням, а ускладненням. Причина неспокою ж не усувається...

10. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

11. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Може не втему, але спитаю, чи можна при ГВ лікувати зуби. Чи безпечне знеболення, яке використовують?

12. nattsol

nattsol Well-Known Member

є спеціальні знеболюючі з меншою дозою адреналіну, які якраз дають вагітним, годуючим і схильним до алергії.

13. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Стоматолог радив завжди перше молоко сцідити, навіть якщо обезболення слабше і дозволене годуючим.

14. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

кгм-гм Я взагалі оплачуваної роботи не маю, але я працюю повний день, і без вихідних. :girl_crazy: :ed4d70def841dc74b57 :girl_wink:
    Мені подобається, що в Канаді зараз дуже сильно наголошують на тому, що незалежно від того, чи мама має працю поза домом, чи доглядає діток і дім, вона ПРАЦЮЄ.

Останнє редагування: 13 Листопад 2014
  16. nattsol

nattsol Well-Known Member

17. Муська

Муська Well-Known Member

Зверніть увагу, ще на таке- медики говорять, що жіночий організм після пологів відновлюється за два-три роки. Це при ідеальних умовах.
    Вважається , що організм дуже виснажується під час вагітності, під час пологів, плюс додається втома при щоденному догляді за дитиною, плюс ГВ, коли організм віддає велику кількість поживних речовин(вітаміни, мікроелементи). Тобто зуби псуються інтенсивно не від окремо ГВ , а від сукупності факторів.
    Під час ГВ повинно бути збалансоване харчування, щоб вистарчало вітамінів, мікроелементів, як і мамі для відновлення сил, так і для дитини, яку годують грудним молоком. Тому медики наголошують на звертанні ГВ, щоб той, же кальцій більше попадав матері, а не через молочко дитині.

18. cjomcjomka

Є і інша думка, а саме - що вагітність і материнство - це розквіт жінки, а післяпологовий період є ще і своєрідним "перезапуском" організму, і при правильному нефорсованому відновленні - однозначно позитивно впливає на всі системи органів і на обмін речовин

19. Milady

Milady Well-Known Member

Не знаю на скільки правда, але говорять, що під-час вагітності відновлюються нервові клітини жінки)

20. Муська

Муська Well-Known Member

Саме так, коли усе в житті збалансовано. І душевне і тілесне.