Вміння говорити "ні"

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 25 Вересень 2009.

1. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Відповідь: Вміння говорити "ні"

А я можу говорити Ні. Я так розумію, що я - володар свого часу, а для допомоги треба мати час. (навіть коли просять позичии гроші - то я маю витратити час, щоб їх заробити). Кажу Так тільки тоді, коли хочеться. От буває хочеться допомогти людині і все тут.

2. CHOICH

CHOICH New Member

Ой, а я трохи зам’яка, чи як... Треба і мені осягнути науку слова"ні", бо теж досить часто виникають ситуації, коли люди ну вже просто нагліють.. Хоча потім, коли відважуся відмовити,гризуся ,чи людина не образилася, а, може, треба було допомогти,послухати і т.д. От чоловік в мене "пряміший"- відрубає і не моргне, ще й мене насварить"ти чого мовчиш? СКАЖИ!"

3. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Я теж занадто м"яка. Але коли бачу, що людина вже починає внаглу мене використовувати, то спочатку стараюся знайти якісь коректні відмовки, щоб дала мені спокій. Як не виходить - то вже прямо: "Ні, це не моя робота" "не маю часу, можливості (або навіть, якщо особливо дістали, бажання :girl_cool:)" З кам"яним виразом обличчя, спокійним тоном і тихіше, ніж завжди. І це спрацьовує!

4. Arabika

Arabika Well-Known Member

Я навчилася говорити "НІ", коли моя колишня начальниця почала зичити в мене гроші для свого сина, який всю її зарплату програвав на ігрових автоматах. Тяжко було, але треба.

5. UnLikE

UnLikE Фотограф

Частенько мене щось просять зробити.. Я роблю, якщо це в межах культурності. Але іноді люди нагліють і тоді я вже кажу Ні. Якось для мене це не важко)

6. vikad

vikad New Member

Навчилася казати:"Мені потрібно порадитися з чоловіком", або " Я сама не приймаю таких рішень", або "Не можу обіцяти тобі, мені потрібно подумати". Допомагає.
    Я дуже не люблю щось пообіцяти і не виконати, і не люблю, коли хтось обіцяє і не виконує. Тому намагаюся не давати обіцянок не подумавши.

7. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Блін, я не вмію говорити "НІ"!!! Мені якось незручно))), потім стараюсь, якось з того викручуюсь, аж сама себе нервую, але ніяк не навчусь))). А вже пора, вік))).

8. zorkas

zorkas Member

О так, іноді важко сказати ні, іноді після цього ні я мучуся в думках все перевиртається а може нетреба було..., а іноді відфудболюю без докорів сумління. У мене все залежить від ситуації.

9. sonyafortuna

sonyafortuna Sonya Fortuna

Абсолютно не конфліктна людина, але говорити НІ можу без почуття провини, Мої сусіди(а їх бацько) ну дуже люблять позичати гроші, каву, лікарства і все решта. А я ну дуже люблю мати все, навіть лікарства купляю по списку на всякий випадок. Звичайно коли вони почали переходити елементарну межу, я навчилась відмовляти. Можна попросити вечером лікарство, коли дитина хвора і немає можливості купити, але коли до мене почали звертатись, як до аптеки без проблем відправила в аптеку. І всі знають, що гроші я позичу, але мені тре віддати, коли пообіцяли. Між іншим тіки тому ніколи не мала з сусідами інцидентів, досить файно і дружно живемо,хоча вони як ведеться люблять час від часу посваритися між собою

10. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Те саме! Це ж якась певно вже патологія... Дойшло до того, що я не заходжу навіть в магазин якщо знаю, що не буду нічого зараз купляти (без потреби чи немає грошей), бо мені незручно сказати те "Ні" на пропозиції продавця! І таких прикладів в мене мілійони...

11. Emotional Lady

Emotional Lady Well-Known Member

Як про мене написано! ) Також зважую усі за і проти, а вже потім даю відповідь. Коли ж вагаюся - нагадую собі: чому мені має бути не зручно відмовити у надто великій послузі (чи дискомфортній для мене), якщо іншій людині зручно про неї просити?:confused:
    Звичайно тут не можна не враховувати і близькість спілкування з конкретною людиною і її готовність прийти на поміч тобі.

12. mazepynka

mazepynka Well-Known Member

Ось вчора, давній знайомій не пообіцяла, але сказала, що подивлюсь, подумаю, а сьогодні прийдеться сказати "ні". Відчуваю якийсь дискомфорт.

13. Emotional Lady

І я вважаю, що через себе переступати не варто. До близьких треба в першу чергу звертатись.
    P.S. Не розумію людей, які зазвичай не виявляють особливого інтересу до спілкування, а от як їм щось треба - то "друзі"!..

14. Альона

Альона Well-Known Member

Я чомусь завжди готова порадити, приділити час, допомогти щось взнати, вирішити якщо маю можливість це зробити. Часто сама на себе дратуюся за це. Як каже одна моя знайома, інколи не гріх "впасти на мороз" ;)

15. Emotional Lady

Ви знаєте, я така сама! ) Але то все має бути в міру, щоб ваші доброта і чуйність не грали проти вас.

16. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

17. Emotional Lady

18. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

аналогічно, хоча як мені треба допомоги, то чесно кажучи, рідко прошу, навіть в тих кому частенько допомагаю...а навіть як пропонуюють, то зазвичай відмовляю...все через відчуття, що спричиняю дискомфорт своїми проблемами.

19. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka миється в бані

Мені теж важко комусь нав'язувати свої проблеми,тому стараюся завжди вирішувати їх сама.Хоча іншим зрадістю допомагаю...

20. Britney

Britney Домашня посиденька :)

Я говорити "ні" також не вмію, мені важко відмовити людям, я якщо і відмовлю, то якось ще стараюся допомогти, бо відчуваю вину, за то що відмовила людині(((( А це ж не правильно. Ну чому, я не можу чітко відмовити і не відчувати себе винною?