Вміння говорити "ні"

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 25 Вересень 2009.

1. Ehmeja

Ehmeja New Member

Відповідь: Вміння говорити "ні"

А також і від моїх можливостей. Навіщо говорити "так", якщо не зможу зробити те що просять.

2. siriuska

siriuska Member

Говорити ні,коли тобі дзвонять і просять приїхати в село за 40 км від Львова,щоб посидіти із племінником(син чоловікової сестри),бо тата малого забирають із лікарні,і це після того що він хамить свекрусі( але я їду),і тут із труднощами приспавши малого,чую що хтось приходить в хату,я встаю і кажу,тихо-малий спить-а тато малого на мене НУ,І ЩО,ніц не буде як встане.Це напевне стимул тій людині казати ні.

3. Roxie

Roxie Галицька панянка

і мені важко сказати людям "ні".. але вже трохи навчилась.. коли зовсім не можу виконати те, про що просять - кажу "ні", а коли не можу відмовити, але і знаю що виконати те, що просять буде дуже важко - кажу "Побачу, чи зможу", "нічого не обіцяю, але постараюсь".. щось таке

4. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Я спочатку не вміла казати "ні", однак можу зауважити, що така безвідмовність трохи заважала особистим справам. Тепер я стала егоїстична - і кажу "ні", коли справді не можу допомогти людині, бо нащо давати марну надію?
    А ще дуже не люблю, коли просять про щось через тисячу "перепрошую" і "будь ласка". Я набагато легше сприймаю чітко і логічно викладене прохання - мовляв, справа така і така.

5. Demetra

Demetra Well-Known Member

Ооо, мені ще вчитися і вчитися говорити "ні". Особливо важко відмовляти родичам. Мало того , що мушу послухати, так ні, ще й зробити те, що вони просять тільки тоді і так, як їм треба(мої "можу" чи "не можу" їм взагалі не цікаві). Недавно відмовила сестрі в якійсь дрібниці, то вона роздула такий скандал! Настроїла пів родини проти мене. Мама то взагалі казала іти і падати на коліна і просити пробачення за такий страшний поступок. :shok: В кінці кінців все обійшлося , але скільки вона слів мені сказала образливих : що я забула родину, егоїстка, брехло... А я то все слухала і думала : послухаєш - дурна, не послухаєш- теж дурна.:dntknw:

6. Just me

Just me Member

Для людей, котрі не вміють сказати НІ, особливо для чоловіків - раджу польський фільм Oh, Karol 2, і смішно і грішно :girl_smile:

7. TUCR

TUCR Well-Known Member

я така людина,що не дуже люблю говорити ні, відразу думаю що тим ображу людину, хоча з життєвим часом замітила,що стала трохи нагліша, і пряміша з людьми.

8. kineret

kineret Вірю в диво...

Я помаленьку починаю вчитись говорити "НІ", бо зробила висновок, що бути для всіх доброю просто нереально... Та й коли намагаєшся всім вгодити, то на себе в результаті часу часто просто не вистарчає. Є, звичайно, ситуації в яких я ніколи не відмовлю і зроблю все можливе...

9. Nyny

Nyny New Member

і я потрохи вчусь ) Це правильно , так повинно бути , а то бувають такі ситуації що дійсно треба сказати , а я не можу , бо шкода чи ще щось(

10. Kordanna

Kordanna New Member

Ні навчилась вже говорити, але зараз борюсь з наступним, починаю забагато пояснювати і ніби оправдовуватись, аж сама на себе злюсь

11. Kosjana

Kosjana New Member

І я до вас дівчата.... теж мені ну дуже важко сказати "ні",.... але останнім часом починаю те слово втискати в свій словниковий запас... бачу, що люди іноді зловживають ... кілька разів погодишся..і вилазять на голову... требу з тим щось робити.
    Знайшла цікаву статтю.. про те, як же все таки говорити те "ні" :) може комусь теж пригодиться...
    http://teenbloog.org.ua/tse-normalno-skazaty-ni/

12. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

В мене тепер така робота, що мої можливості допомогти досить обмежені, тому навчилася говорити "ні" тіки так :)

• Подобається Подобається x 1
  13. Balu

Balu Member

Колись я не вміла говорити "ні". Не можу сказати, що тепер навчилась, тому в тих ситуаціях, коли треба відмовити, засилаю чоловіка. Він в мене категоричний:girl_bye:

14. vikad

vikad New Member

Мені допомагає: "Мушу порадитися з чоловіком". Але якщо кажу "так", то роблю все, для того, щоб виконати. Для мене- краще відмовити, ніж сказати "так" і не зробити.

---------- Додано в 12:57 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ----------

То для чого така родина, яка не цінує зробленого для неї, а лише нарікає? А може то Ви їх привчили тим, що все робите, що кажуть і не перечите?

15. MyDream

MyDream Member

Навіть не знаю, чому більшості людей так важко комусь відмовити, сказати пряме "ні". Для мене це взагалі не проблема. Не хочу чи не можу щось зробити - тверде "ні", або навіть сумніваюсь - теж "ні". Краще потім просто те зробити і сказати: ось в мене вийшло, то я зробила що ви просили.

Треба просто навчитися правильно відмовляти - не надто категорично, аргументовано. Це не так важко. Зате звільняє від зайвого головного болю:)

16. oksanusyk

oksanusyk Well-Known Member

Це точно. Я чомусь навіть як кажу "ні", то мушу довго пояснювати, чому я така "погана" і відмовляю людині

17. Hermi

Hermi Well-Known Member

для мене також сказати тверде ні дуже важко. Стараюсь якось оминути, натякнути що не виходить з часом допомогти, якщо розумна людина просить, то зрозуміє і перестане мене доставати, а якщо ні..то доводиться з шкури дертись щоб зробити. Скіль не вчила себе, хтось зробить невині оченята і все!!!! Тут вже навіть натякати перестаю:sad:

18. gaby

gaby Member

І мені гіпер важко відмовити, погоджуся спочатку, а потім картаю себе навіщо, бо ж не зробити вже не випадає. А якщо все таки намагаюся сказати ні - то довго виправдовуюся і наводжу купу аргументів чому відмовляю. Хоча останнім часом розумію, що казати тверде "ні" це життєва необхідність - треба вчитися)

19. Mammy

Mammy Well-Known Member

Ой, як про мене:umbrage: Скільки я вже з тим намучилась - і нічого:no: Ну, не можу я відмовити, а як відмовляю, то себе ТАК почуваю... :sad:

20. glasses

glasses Member

В мене таке саме, не вмію я говорити ні. З дитинства таке. Як можна відмовити людині, яка тебе просить про допомогу. В мене таке є що навіть і людина погана, якій я не маю найменьшого бажання допомогти, все одно кажу так. Мене вчили так і виховували, що якщо люядм потрібна допомога, потрібно все для того зробити або допомогти. Власне інколи тяжко і ти знаєш, що тобі на плечі попадують 150 нових проблем, яких можна і немати, але такий вже в мене характер. Але з цього є дуже хороша штука, як вчила мене мама "Палка має два кінця"(я думаю ви правильно зрозуміли:girl_tender:). Сьогодні ти завтра тобі. Власне тим правилом і керуюсь і зло людям намагаюся ніколи не робити