Вміння говорити "ні"

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Liliyah Romanova, 25 Вересень 2009.

1. Smille

Smille New Member

Відповідь: Вміння говорити "ні"

Сказаті НІ завжди набагато складніше ніж сказати ТАК. Мені дуже важо це робити. Це вже так потрібно мене дістати.... Іноді буває

2. true

true New Member

А в мене це залежить від ситуації і людини яка просить.Ну і від суті того прохання. Якось не виділяю так чи ні.

3. easymark

easymark New Member

В мене колись було щось на кшталт нервового зриву, я тоді вчилася, ще й працювала... То я тоді пішла до психіатра, а вона мені каже: "все ваші проблеми через те, що НІ не вмієте говорити". Я тоді подумала, що це все маячня... але потім (вже через рік десь) зрозуміла, що вона була права.. досі так і не навчилася, на жаль

4. cooLucia

cooLucia New Member

[COLOR="неRed"]святі слова.. як і всі решта що ви написали. просто написане - це як відзеркалення ситуацій в моєму житті. когось жаліла я, хтось жалів мене. і всі ми думали що з того може бути щось добре. Дякую[/COLOR]

imel: червоний колір-модераторський

Останнє редагування модератором: 30 Липень 2010
  5. Nevalyawka

Nevalyawka New Member

я говорю НІ !! і дуже просто я сама по собі прямо лінійна! говорю прямо в лоб! ну правда все залежить від ситуацї! але НІ говорю легко...

6. Delfy

Delfy Well-Known Member

а мені "ні" важко завжди казати. якось не виходить то сказати і все. я потім шкодую, боюсь щоб та людина не образилась, іноді хочеться виправдовуватись...

7. Gygy

Gygy New Member

Раніше мені було важко говорити "ні", але тепер вже навчилася. Я кажу "ні" у тому разі, коли я знаю, що не маю можливості виконати прохання, і завжди пояснюю причини відмови, щоб потім не було марних образ.

8. sensual

sensual New Member

А мені зовсім не важко казати "ні", я навіть люблю відстоювати свою позицію:girl_emo:

9. JADOR

JADOR New Member

Найкоротша відповідь на будь-яке запитання - "Так" або"Ні" Але вимовити перше набагато легше. Наше "Так" викликає позитивні емоції у співрозмовників, адже саме такої відповіді від нас чекають, але часто-густо воно буває небажаним і пустим словом. Повчімося казати тверде "Ні" у тих ситуаціях,у яких ми справді не можемо нічим допомогти і тоді наше"Так" набуде більшої ваги.

10. EtenIren

EtenIren New Member

маю ту саму проблему... та зрозуміла, що це, скоріш за все, із-за того, що хочеться завжди бути хорошою, а це не реально... і часто із-за свого того бажання потім розплачуююся...
    інколи сиджу і думаю навіщо в мене такий довгий язик, навіщо відразу погоджуватися, жаліти когось, адже мені потім значно важче...
    от і зараз сиджу і думаю над черговою історією в яку вляпалася по доброті душевній.. треба мені трохи стервозності!!) і рішучості!

11. Orman

Orman Модератор-бомба

а варто ще навчитись казати (і робити :)) "я подумаю".

12. Lady_Opium

Lady_Opium Well-Known Member

EtenIren, спробуйте почитати Шострома Людина-маніпулятор, можливо там Ви знайдете причину своєї поведінки

13. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

Коли говориш "ні", боїшся когось образити і що колись тобі в потрібній ситуації також скажуть "ні"...
    В мене це також вічна проблема говорити "ні". Колись завжди було пролемою сказати хлопцеві, що я більше не хочу з ним зустрічатися...
    Але коли говориш "так" і допомагаєш людині - це приносить мені величезне задоволення, ніж коли говориш "ні" і потім мене совість мучить, що я не допомогла...

14. sensual

sensual New Member

я з вами згідна, коли можеш допомогти, це добре, але я гадаю що така допомога не має шкодити собі......особливо в ситуації з хлопцями, тут я підходила з точки зору, що істина пізнається в порівнянні, а жаліти їх, це ж для них і гірше, нехай загартовуються

15. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

ніби правильно говорите, але... я по собі так сказати не можу. бували випадки, коли доводилось мучитись з хлопцем, бо відчуваєш свою відповідальність за тих "кого приручили" якби я не помучилась, хто зна чим би те все закінчилось...

але з іншої сторони, може, все б склалось набагато простіше. може. чоловіки користуються твоїм жалем

16. Gentle

Gentle Well-Known Member

В мене відносно "ні" діє приказка (чи просто фраза) "Меньше всего любви достается нашим самым любимым людям". Вдома можу сказати запросто, а на роботі відчуваю себе зобов'язаною. Навіть коли мене просять про щось, що не відноситься до моїх прямих обов'язків, просто не можу відмовити. Самій робота буде горіти, возмущатися буду довго, "причитати", але поможу. Це погано, тому що не встигну потім свого. Не завжди так, звичайно, інколи кажу: "Поможу, але за 10 хвилин".
    Я собі так аналізувала, чому я так роблю...Напевно тому, що хочеться, щоб люди про мене добре думали.

17. Kofein

Kofein New Member

Раніше мені було важко казати "ні".... але, певно, життя навчило. Після кількох невдалих для мене "так" навчилась говорити "ні":girl_nea:

18. Jasmin

Jasmin :)

Мені теж важко сказати "ні", дуже часто я страждаю від цього, але всерівно, щоб не образити когось кажу "так". Надзвичайно рідко, коли моє "так" просто невиносиме для мене, стараюся якось викрутитись, але при тому не говорити різко "ні".
    У чоловка з цим проблем немає, він вміє казати і "так" і "ні". Добре, що мені дуже рідко каже "ні" :) А мені б не завадило навчитися відмовляти.

19. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

Для мене то також проблема: або погоджуюсь, хоч і не хочу, або посилаю дуже далеко:girl_sad:. Не всі розуміють, чому в мене саме така манера відмовляти , але з часом звикають.

• Подобається Подобається x 1
  20. vikulyamamulya

vikulyamamulya Well-Known Member

Мені також важко сказати "ні", але напевно тепер все залежить від людина яка просить і обставин. ТОму що по відношенню до однієї особи не вміння було казати "ні", призвело до того, що та людина вилізла на голову і хотіла гарно спустити ніжки на шию.