В'язані роботи в процесі

Тема у розділі 'В'язання', створена користувачем Натуся, 10 Листопад 2009.

1. Natalya

Natalya Well-Known Member

Відповідь: В'язані роботи в процесі

А з плечовими скосами на спинці Ви зрозуміли? Бо я не дуже. Було 56 п. Це вони половину від всіх пишуть. "По 8 з обох боків закрити" - це по 8 з обох боків полотна на 112 п. чи треба множити на 2 і закривати по 16 з обох боків? Якщо просто по 8, то закривши 2 рази по 8 з обох боків, полотно звузиться на 8*2+8*2=32. Але 112-32 не дорівнює 48 (24*2). Я ще закрила 1х16п. з обох боків, хоч то певно і не правильно згідно схеми.

2. Натуся

Натуся Well-Known Member

Я в'яжу той найбільший розмір,тому з обох боків закрила спершу по 12 петель,потім через 2 ряди ще по 11 петель з кожної сторони ,тобто разом вийшло 24+22=46 петель,тому 72 петлі після прибавки на резинку мінус 46 петель і в мене залишилось 26 петель для вирізу горловини і я їх відклала...Незнаю чи правильно,але вигляд більш-менш...:)Тобто поступово з кожного боку маєш закрити по 23 петлі і в середині має залишитись 26,але то на той розмір,що я в'яжу:)

3. Natalya

Я правильно розумію, що вся спинка має 72 петлі? Я вяжу найменший розмір, але в мене ширина 112 п. Може то через те, що нитка і шпиці тонші? Відчуваю себе першокласницею...

4. Натуся

Натуся Well-Known Member

Ну та в тебе по схемі має ніби бути 56 петель після прибавки на резинку і маєш через 137 рядів від наборного краю з обох сторін закрити по 8 петель,а потім ще через 2 в 139-ому ряді закрити ще по 8 петель і має лишитися 24 петлі,тобто 2 по 8=16 і потім ще раз 2 по 8 знову 16,а 16 і 16 то є 32 загально закриті петлі,а 56 петель загальної спинки відняти 32 петлі закритих виходить 24 петлі на горлянку:)...Принаймі я собі так розраховую,щоб все зходилось,але я не математик...Надіюсь зрозуміло пояснила :)

5. Natalya

Здається, дойшло до мене. Через тоншу нитку і шпиці рахунки у мене зовсім інші. Я швидше орієнтуюся на см ніж на к-ть петель. Виходить роботи в 2 рази більше... Але в мене вже в процесі перед :) Хотілось би до свят закінчити.

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я вирішила трішки відволіктись від свого довгого великого вьязання і зробити такого зайчика:
    ось що сьогодні наваяла....
    буде в мене рудий заяць )))

7. Natalya

Встигла?
    У мене вже є перед, спинка і кусочок одного рукава.

8. Натуся

Натуся Well-Known Member

Нєа :) Ще половина останнього рукава :)Ніяк руки не доходять,все або лінь,або нема як...:) :) :)

9. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Ось і я почала в"язати гуччівську шапочку, процесик за два дня

10. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Оксанко, а для чого срепочки внизу шапочки?

11. Натуся

Натуся Well-Known Member

В'язала-в'язала я ті рукави...і попорола...По схемі якісь дуже в обліпку на моє чудо вийшли...От коли просто одягнув-все гарно,а коли зігнув руку-все просвічується-і шкіра і волосся:),такі дирочки великі виходять...Я всі два рукави попорола і тепер набрала на 8 петель більше,щоб вони трохи вільніші були...Мій светр вже був у процесі зборки,але як поміряли його з рукавами-вирішила ще тих пару тижнів почекає,але буде мати гарного светра,ніж буде світити дирочками:)Шкода було...Але вже є третина першого рукава.

Наталь,як там твій светр?Вже збираєш?

12. OxankaF

тільки тепер побачила питання. Це, щоб не заплутатись, бо у мене таке дурне пояснення було до шапки, узор складався з 3-ох схем, ще і між схемами були просто петлі. Хто так додумався скласти схему, я в шоці була. На початку скрепки допомагали, а після ряду 6-7 можна було зняти (я просто забула)

13. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Ну не виходить в мене горловинка, і все тут!
    Як треба зробити, аби вона гарно прилягала?
    Петельнабираю стільки, скільки на самій безрукавці, тобто петелька в петельку. Голова як раз пролазить, якщо менше, то не вдягнеться.
    І що робити?

14. Holly

Holly Moderator

на фото не дуже добре видно, але мені здається, ви маленький виріз (в глибину) зробили. Не знаю чи зрозуміли. Поясню на прикладі. Наприклад, висота безрукавки 20 рядочків. Для горловини ви почали закривати петлі з 17 рядочка, а потрібно було з 14.
    Ви слідували чітко схемі, чи так, на око?

15. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

на око.

ага, напевно.
    так ліньки тепер то все розшивати:girl_cray:
    Але певно прийдеться, бо якщо вдягнути, то комірчик по боках не лежить по шийці, а стоїть колом.

напевно, можна гольфиком зробити..... але так хотілося просто під шийку...

16. Holly

Holly Moderator

З тим треба боротись, кажу з власного досвіду. Я вмію в"язати з 7-8 років. Але згодом закинула, бо коли щось не виходило, не хотіла пороти. Почала в"язати знову тільки минулого року.

17. OxankaF

ага, в мене такаж історія, ще років 10 назад почала светр, не вийшла горлдовина і досих пір лежить, чекає...........

18. Natalya

Ще бракує одного рукава, але я вже почала збирати. Хай чоловік поміряє, щоб я потім теж не порола 2 рукави :).

19. taramay

taramay Well-Known Member

Почала в'язати таку спідничку, також білого кольору. Вже зв'язала один мотивчик, поки, що дуже подобається те, що виходить, хоча ті шишечки в'яжуться доволі марудно :girl_crazy:
    Може хтось складе компанію :girl_in_dreams::girl_in_dreams::girl_in_dreams:

20. Holly

Holly Moderator

В"яжу гетри. Побачим що з того вийде:girl_in_dreams: