Вітрянка

Discussion in 'Ой слаба я, слаба я...' started by Уляна, Apr 27, 2009.

1. true

true New Member

Відповідь: Вітрянка

Я теж згідна, бо знаходжусь зараз в такій ситуації, бо не хворіла нею . Зараз начиталась, як важко її переносять дорослі, то звичайно краще перехворіти вітрянкою в дитинстві.

2. пальмочка

пальмочка New Member

Мої дві подруги перехворіли в 18 років(одна підхопила від іншої),без ускладнень і наслідків.

3. true

true New Member

Наскільки я зрозуміла, то таких випадків небагато, але ви мене трохи втішили. Багато чула, що старші переносять з високою температурою, яка триває декілька днів, з дуже поганим самопочуттям. Я дуже переживаю, бо багато часу проводжу сама з дитиною, чоловік по відрядженнях, допомогти нема кому. А жодна коліжанка не хворіла теж. Тобто в разі хвороби я залишаюсь сама з дитиною, якій мені буде при поганому самопочутті зарадити важко, не говорячи про зварити щось, чи вийти в аптеку. А в нас як на зло в школі епідемія, при чому діти хворіють одне за одним, а школу на карантин не зачинили. Словом жах якийсь.....

4. пальмочка

пальмочка New Member

Ви просто менше думайте про хворобу,думки матеріалізуються....Можливо ви ніколи не захворієте,бо маєте імунітет до тої зарази.
    А нащо їм проблеми з санепідемстанцією..?

5. loreniya

loreniya Well-Known Member

я хворіла вітрянкою в 17 р, більше ніхто абсолютно не був нею хворий - просто так взяло і обсипало, особливо на волосистій частині голови... температури не було, але свербіло так що вити хотілось... свербіло зо 5 днів жорстоко... як я мріяла потім помити голову... так що підтримую - як людина має перехворіти вітрянкою то вона не вбережеться - мало хто ходить в магазині чи в маршрутці їде... поганого самопочуття не було - хіба страх що лищаться сліди як здеру прищики, прищики були більші ніж в діток, до 5 мм

6. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Мій малий (2роки) нещодавно мав вітрянку.
    Підхопив від 4річної сестрички. Вона переносила дуже тяжко, багато пухирців було всюди, темп. під 40.
    В малого в загальному прищиків було десь з 20, на лиці 2-3, парочка на голові, решта по тільцю розкидана. Темп. не мав взагалі (за день до висипки раптово піднялася майже до 39 і все).
    Але я з першого ж дня давала анаферон.

А зеленкою не мастила. Прочитала в Комаровскього, що в принципі не так вже та зеленка й сушить, а мастять для того, аби бачити, чи сипе дитину ще чи вже припинилося.

7. mamaNata

mamaNata New Member

Моя старша доця три тижні тому захворіла, перенесла досить легко, прищиків було помірно, і то не всі пухірцями, температура була на третій день після висипки 37,4.
    Тепер хворий Денис, захворів кілька днів тому, має значно більше прищиків, майже все пухирями, жаліється на зуд на відміну від старшої, температуру теж мав один день під вечір 37, 3.
    Решта двоє ще не хворіли. Саме неприємне в цьому те, що я сама не знаю, чи хворіла на вітрянку (моя мама не пам"ятає).
    А потім той інкубаційний період такий довгий, то воно може розтягнутися на невідомо скільки часу, краще б вони якось одночасно більш менш похворіли.

Може хтось знає, з якого моменту рахується інкубаційний період - 21 день від моменту першого висипання чи від моменту коли проходить 5-6 днів від останніх?

8. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Моя дитина примудрилася підгопити вітрянку вдруге!
    Казала наша лікарка, що у 4 випадках зі 100 так буває. Два тижні тому мала перенесла застуду, а за тиждень до того розповідала, що якась там дівчинка у школі прийшла вся в зеленці. Я собі до голови не брала, бо вітрянка у Насті вже була, але видно, її ослаблений імунітет дав збій, і зараз сидить моя дитина вся у зелену крапочку (у нас зеленка в якості маркера, щоби знати, коли перестане випати, а так змащую бороплюсом, герпевіром і олійкою чайного дерева) і страждає, що ще тиждень школи не побачить.
    Ми з чоловіком також не мали вітрянки, минулого разу якось пронесло, може і на цей раз пощастить. Маємо від попередньої вітрянки "герпевір", мабуть будемо під"їдати у якості профілактики (там якраз ще термін придатності не встиг закінчитись :girl_crazy: ).

Дитина є найбільш заразною за день до того, як її має обсипати і аж до 6-го дня після останнього нового прищика. З дня контакту з хворою дитиною у цей проміжок і відраховують 21 день. У вашому випадку, оскільки діти живуть разом, краще відраховувати три тижні від 5-го дня останньої висипки.
    Хоча моя Настя перший раз захворіла аж через 25 днів після спілкування з "вітряночною" двоюрідною сестричкою, яку обсипало наступного дня. Вже тішились, що пронесло, а тут такий "облом"...

Last edited: Nov 23, 2010
  9. mamaNata

mamaNata New Member

Ну от я так логічно і розмірковувала. Тепер точно невідомо наскільки то затягнеться:girl_sad:

10. Montreal-ka

Montreal-ka Well-Known Member

і я взимку хворіла на вітрянку, заразилася стоячи на балконі (над нами жила сім-я , де було 2 малявки і вони якраз були хворі вітрянкою, але ми про це тоді не знали..) вискочив перший прищик біля підборідка, я думала, що то "просто прищик", взяла його і здерла (на тому місці й маю зара міні-шрамик), і протягом години мене вже всю обсипало, саме більше їх було на руках, ногах спині і шиї. температури не було, загальне самопочуття не погіршилося, тільки було досить некомфортно якось цілих 2 тижні.

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

дівчатка, підкажіть будь-ласка: скільки в реальності днів у ваших діток трималася підвищена температура та тривав період "свіжої" висипки під час вітрянки?

12. kati

kati Well-Known Member

Температура то все таки індивідуально напевне( в нас 2 дні і не вище 37.8) а чипе у всіх 5 днів.,просто самих пухирців може бути більше/менще

13. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

ще б воно пам'яталося...
    спробувала відновити по жж.
    В Дарці минуло дуже легко і дуже швидко, хоча сипало сильно і недовго. За 2 тижні була в школі, і то я її вдома "дотримувала" інкубаційний період.

В молодших, які пішли "потягом", принаймні 4й день ще сипало. Далі записів в жж на цю тему немає :)

14. mamaNata

mamaNata New Member

Ми як раз закінчили ніби (бо ще старший не перехворів, хоча ще третій тиждень попереду - може ще захворіти). Одним словом старша доця мала на другий день темп.37,4 один день, висипки - 5 днів (за два тижні пішли до школи), через два тижні середній син - темп.37,3 один день, висипало теж 5 днів, аде більше ніж старшу, через два тижні найменша без температури, висипало 3 дні і всього десь коло 20 прищиків, навіть не всі перетворилися на пухірі. Два тижні вже пройшло, ось чекаю, чи старший захворіє, хоча вже більше місяця в постійному контакті з вітрянкою. Ось так в нас.

15. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Ромчик мав вітрянку без температури, але першу добу сильно свербіло його, на 5 день перестало сипати, вдома протримала чесно три тижні, Андріанця захворіла на 10 день після Ромчика, в два рази більше висипало, і три дні мала температуру (зато не свербіло її нічого) ну і паралельно з вітрянкою нам вилізло два кутніх зубчика - так наклалось :)

16. svoboda

svoboda Member

Старший заразився в садочку, і, коли симптомів ще не було, але він вже був заразний, ми святкували його ДН в Ашані, зранку він ще пішов в басейн, після якого ми побачили перші прищі -так що заразили дітей немало... Вітрянка пройшла з доволі великою висипкою, але не свербіло, т-ра була перші 2 дні невисока.
    Молодшій було два місяці, думали "авось пронєсьот", але ж ні - через два тижні також почалась вітрянка. Дуже переживали, але мала перенесла напрочуд легко - пару прищиків на голові і т-ра перший день.

17. Monny

Monny New Member

Краще вже хай би дитина перехворіла поки мала, бо я чула, якщо воно вже в дорослому віці починаеється, то може бути дуже небезпечним.
    В мене батько перехворів свинкою вже коли дорослий був (я вже народилася), то після того, вони так не змогли дитину ще одну народити.

18. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Я тільки тиждень тому вийшла на роботу після вітрянки, ми з чоловіком на пару заразились від малої. Враження - незабутні: два дні приступи мігрені, на третій почало морозити, піднялася температура, позапухали лімфовузли, боліло горло, шия і вся щелепа. На поясниці з"явилося щось таке, як кропивниця, викручувало руки-ноги, а спину - найбільше. На ранок температура впала і повилазили перші прищі, небагато, але великі, навіть на яснах були. Вони не те, що чесалися, пекли, враження було, що на сонці обгоріла.
    Потім ще чотири дні сипало, прищів було більше, але вже не такі великі і не болючі, температура скакала, але ми її не відчували, хіба що очі "світилися".
    Лікарка виписала гропринозин у кінських дозах, протиалергійні і німесил (більше нічого біль у суглобах не знімало, а ламало так, що ночами вити хотілося). Днів п"ять ми з чоловіком лежали штабелями, потім поступово попустило, хоча у мене ще кості час від часу крутить, але вже терпимо.
    Таких жахів, як пишуть в інтернеті, щоб прищі без просвітку, або ускладнення, щоб аж до реанімації забрали, у нас з чоловіком не було. Можливо, через противірусні, які ми чемно пили днів п"ять, далі - як згадали, бо стало легше. :)

19. mirishka

mirishka Well-Known Member

Моя сестра мала вітрянку два рази, в дитинстві і другий раз вже доросла під час вагітності, лікар сказав що тепер так буває. Добре що на дитинку вітрянка не впливає.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у 4 людей зі 100 імунітет на вітрянку не виробляється узагалі. Найчастіше це трапляється, коли захворювання протікає у надзвичайно легкій формі