Вітрянка

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Уляна, 27 Квітень 2009.

1. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Відповідь: Вітрянка

не шукайте собі болячок більше позитиву))) це насправді дуже мала ймовірність) Поки Ваш Ромчик буде заразний (за два дні до висипки наскільки я пам'ятаю ) потім ще 21 день інкубаційний, навіть як що Ви задумаєте повторно похворіти Ваша ляля перетне кордон 26 тижнів і який бі він мутований не був у Вас всерівно імунітет який Ви передаєте лялі так що не партесь

2. Oksamyt

Oksamyt New Member

Ну в нас вітрянка була в дівчинки безпосередньо в нашій групі, то заразилася лише одна дитина, тому не переживайте, може пронесе.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

причин не бачу:а) не факт, що Ромчик саме зараз підхопить вітрянку. Вітрянка в садках циркулює постійно, просто активізується більше в осінньо-зимовий період. Тобто вона була в садку і до того;
    б) ви уже хворіли вітрянкою, а повторному зараженню піддаються всього 1% раніше перехворівших;
    в) на вашому терміні вітрянка не є небезпечною для плоду, навіть при первинному зараженні. Для тих вагітних, які отримали вітрянку в 2-3 останні тижні перед пологами є ймовірність, що дитинка народиться із своєрідною "вродженою транзиторною" вітрянкою, що потребуватиме додаткового догляду. Але це лише ймовірність і зачасту для тих, хто отримує первинне зараження перед пологами

4. Halina

Halina Well-Known Member

Дівчата, хто користувався тим кремом КОНТРАКТУБЕКС скажіть чи при користуванні ним збільшувалась площа шраму? Дівчинка (23 роки) перехворіла вітрянкою пару тижнів тому, на жаль залишились сліди. Почала користуватись тим кремом і після 5 днів користування каже що збільшилось площа сліду. То так має бути чи то краще припинити користування ним?

5. Serceedka

Serceedka Well-Known Member

Привіт!
    Мені 26 років, я також в серпні цього року перехворіла вітрянкою, причому дуже важко все це протікало з безліччю висипань. Чим тільки не користувалась щоб не було шрамів, нічого не допомогло((( я навіть не рухала прищі, щоб не було рубців, але на місцях де вони були дуже великих розмірів все ж залишились рубці спочатку менші, але глибокі, згодом почали трішки затягуватись і ставали не такими глибокими, але розтягувались в розмірах. На місці прищів ті що були меншими лишились темні цяточки які потрохи світлішають та зникають, а ось там де були більші за розміром - то ще до сих пір маю безліч по тілу плям. Як сказав лікар з часом вони також посвітліють і стануть непомітними.
    Порравляйтесь і не хворійте!
    Доречі згадала, якщо у вас ще є наявні прищі, чи в загальному коли є вітрянка, дієво допомагає олійка чайного дерева, так як вона підсушує прищі і допомагає швидкому загоєнню, потрібно змащувати нею по кілька разів на день. Моя сестра так набагато швидше і з меншою кількістю прищів перенесла цю бяку.

6. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Моя мала хворіла вітрянкою два рази, але перший раз - у дуже слабенькій формі, мабуть тому через рік підчепила ту болячку повторно, заодно і нас з чоловіком заразила. :) З шрамів на ній залишився один на чолі - у вигляді такого малопомітного "кратера" діаметром 1-1,5 мм, на нас - взагалі нічого. Свербіло мене неймовірно, і що би там не говорили про зеленку, що вона годиться хіба що в ролі маркера, саме на моїх болячках вона чомусь допомагала найбільше, попускало майже миттєво.

7. Nica

Nica Well-Known Member

я перехворіла цього літа, вже писала попередньо, користувалася Зовіракс! Висипання були просто жахливі, по усьому тілу. Мастила лише обличчя, шию та груди, про що тепер сильно шкодую! Жодних слідів на тих частинах тіла, всюди решта залишились темні плямки. Не знаю чи можна застосовувати Зовіракс для дітей, варто проконсультуватись з лікарем, але мені реально допоміг. Зеленка мене робила кумедною і не допомагала.
    хоча то як кому.

8. ViTanya

ViTanya Member

Ось точно така ж ситуація з Зовіраксом - як кому. Досить багатьом зовсім ніяк...

9. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ось і до нас дійшло....без Т...апетит є, ніч чухався капець..

10. ViTanya

ViTanya Member

Була в знайомої. Помила малу (4роки) з вітрянкою, легенько, без тертя, бо вже давно не мились. Результат: з-під багатьох кірочок почав витікати гній, температура, яка вже була 37,5-37,7 стала 38,5. Я згадала собі, що Комаровський у своїх виступах каже, що при вітрянці купатись можна. Отак надивляться...

11. сніжна

але ж при звичній вітрянці під кірочками гною немає. Ота рідина- то не гній ( коли дитина чи дорослий сама випадково здере собі прищик, то може виділтися рідина-сукровиця, але не гній).Якщо був гній, значить пішло бактеріальне нашарування. Вітряночні прищі- це, по суті, герпесні прищі. При герпесі в ранках гною немає.
    Так само із Т: якщо були кірочки, то свіжих підсипань уже не було. При нормально протікаючій вітрянці Т може бути лише у період активних підсипань. Як тільки підсипання припиняються- припиняється Т. Якщо вона зберігається на стадії підсихання кірочок, значить йде нашарування ін. інфекції ( бо при вітрянці значно знижуються захисні сили організму, і в найближчі 6 міс. опісля імунна система теж працює на авральному режимі).
    але ж довольна мося "зеленого леопарда" на фото. :girl_smile:Йому "розмальовки" подобаються?

12. ViTanya

ViTanya Member

Звичайно, при неускладненій вітрянці гною немає. І не було, поки мама не скупала дитину. В дитинки були піхурці і в стадії спадання (мляві), підсихання, кірочки і струпи (там, де пішло нагноєння. Довелось давати антибіотик всередину, мірамістин назовні. Пішло значне покращення, температура нормальна, виділення гною припинилось.

13. kati

kati Well-Known Member

це якийсь абсурд...навіть не уявляю як треба шурувати аби потріскати ті оспи...звичайний літепний душ навпаки покращує загальний стан дитини- змиває піт, який подразнює ранки. Скажу, що ми хворвли вітрянкою в липні, в жару, то приймали душ по 3-4 рази на день! дитині було значно краще після водних процедур

14. invisible

invisible Well-Known Member

Таке питання. Моя мама зараз в гостях в Києві в мого брата. Племінник два дні тому захворів вітрянкою. Мама переконує, що вітрянкою сама ніколи не хворіла, хоч працювала в дитячому садку багато років, та й ми з братом хворіли. Мамі зараз 63 роки. Чи є реальна небезпека що вона може заразитися чи по приїзду сюди заразити малу?

15. сніжна

багато старших людей просто не пам ятають епізолів тих чи ін. хворіб, бо реально ними хворіли ще у "несвідомому віці". У мене схожа ситуація з татом- він переконує, що ніколи не хворів на вітрянку ( хоча при цьому був у контахтах і з нами, дітьми, і з внуками у різні періоди часу, коли були вітряночні). Думаю, що просто не пам ятають.
    Якщо ж реально не хворіли, то ризик, звісно , існує. А заразити іншу особу- точно так само по загальних правилах: у випадку інфікування і починаючи за 2 дні до появи перших висипань. Якщо ж людина хворіла на вітрянку, то просто "перенести" її від одної людини до іншої- не може. Вірус вітрянки є дуже летючим, але в той же час- нестійким.
    100%. тим більше, що під звичайним душем із шкіри змиваються усі токсини, які виділяються під час хвороби.

16. SoLana

SoLana Well-Known Member

Так не може :), але я вас тут трошки полякаю :), є така бяка як оперізуючий герпес (лишай), так от, це теж вірус вітряної віспи, і ним можуть захворіти ті які, вже колись перехворіли вітрянкою (повторна активація вірусу), тоді існує ймовірність того, що ті хворі можуть заразити вітрянкою люд В будь-якому випадку, не переживайте :), то не страшна хвороба для діток, а от для старших людей сама вітрянка не така легка.

17. Уляночка

до речі,коли дитина стає "незаразною",хоча ми і так всіх родичів і майже родичів "ощасливили",але різна інформація стосовно карантину,тому питаю..

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Кхм.
    Ще не всіх, ттт.
    Сподіваюсь.
    Хоча Марка висипало, якщо не помиляюсь 4- го, а 2-го вони разом з Роміком ще були на виставі ...такщо все можливо...ждьомс.

19. Уляночка

то дивно,але один прищ зявився 1січня(він його дуже роздер),але я навіть підозри не мала,що то вітрянка..а конкретно його посипало вночі з 3 на 4

20. сніжна

так, оперізуючий лишай викликається тим самим вірусом, оскільки "херпес зостер" після вітрянки нікуди не дівається і чудово живе у нервових клітинах. У старшому віці ( зазвичай псля 60-ти), коли проходять певні фізіологічні зміни у організмі, цілком можлива поява оперізуючого лишаю ( не так часто, але ймовірність є). Вони гіпотетично становлять небезпеку для дітей, які не хворіли вітрянкою. Але тут "заразність" вже не така висока, як при класичній вітрянці. Для прикладу: у мене тітка минулоріч мала оперізуючий лишай, тісно спілкувалася з малою внучкою . Дитина не заразилася, а от цьогоріч, під час садкової пошесті класичної вітрянки.- підхопила
    через 5 днів після появи останнього свіжого висипу