Вітрянка

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Уляна, 27 Квітень 2009.

1. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Відповідь: Вітрянка

подивилась Комаровського - я своїх двох гавриків щовечора під душем сполвскувала.

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Може то не вітрянка?
    У нас тоже лікарка діагнозтувала два тижні тому вітрянку, а то не відомо що було.
    Прочитайте про ентеровірус. Вітрянка ніби не сипить на стопах і долонях.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

зараз ходить якийсь такий вірус, який схожий на розеолу. Але то із групи звичних ОРВІ, які закінчуються висипом. І симпотоми, які описує Лідочка. Але то не вітрянка справді. При вітрянці прищики мають іншу навіть структуру.

4. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

В нас таки вітрянка була. В Юстинки прищики були вже більш характерні, водянисті. Хоча теж на пальчиках ніг і рук, трохи під колінами.

5. сніжна

мочити у басейні не можна поки не засохнуть і не відпадуть ті прищики. То приблизно в загальному тижнів 2,5-3. Але в загальному з басейном рекомендується чекати до місяця часу.Прчини прості: навіть вже у незаразний період "хімія" басейну буде роз їдати ті прищики і вони можуть достроково відпадати із залишенням рубців; - хлорні випари в басейні будуть подразнювати дихальні шляхи ( а при вітрянці і на слизових верхніх дихальних шляхів утворюється висип. І це викликатиме у дитини спастичний кашель. Тому при вітрянці басейн на 3-4 тижні відкладається. Далі- вже дивитися за станом дитини ( як вона після плавання чується). Бо вітрянка відноситься до інфекцій, які протікають неважко, але добряче висаджують імунну систему. Навіть щеплення після вітрянки дозволяється проводити через 6 місяців.
    вдома водні процедури якраз показані- полегшує зуд.Основне не випарюватися у гарячій ванні, а душ приймати.
    та ви поки не переживайте. Бо вітрянка у дитячих колективах циркулює постійно, особливо активізуючись в період від осені до весни. Інколи дитина ходить у садок, де вітрянка циркулює по 2-3 роки підряд і в садку то її успішно минає. А в школі- підхоплює. Три роки тому у нас в під їзді було кілька одночасно вітряночних, які між собою не спілкувалися , в садку обійшлися без неї, а в першому класі- "познайомилися". У мене племінник з нами спілкувався у заразний період - і не заразився. І всадку вже 2 роки- теж поки минає його вітрянка. Та і в сестри донька он лиш зараз принесла вітрянку- на 3 році відвідин садку і постійної циркуляції вірусу не перший рік.У коліжанки дитина активно у садку була з 2 років. А вітрянку підхопила лиш у 13 років. Мій тато узагалі вітрянкою не хворів, це при тому, що і дитячі колективи відвідував і мав контакт із нами-дітьми, коли в дитинстві ми були вітряночні.

6. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ми ще вичитали, що з милом митись - підсушує виси. Чоловікові дуже допомагало, а Сергійка в череді купали

7. Pesyk

Pesyk Member

В нас теж щось таке було незрозуміле, я підозрювала, що це вітрянка, але лікар сказала, що якась вірусна інфекція, яка закінчується таким своєрідним висипом. Я не дуже тим переймаюсь, обробляю прищики, але переживаю якщо то все-таки вітрянка і прищики дитина чухала, то чи не буде сліду, хоча кажуть, що не обовязково.

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Все як у нас.
    Я схиляюсь що то не вітрянка, дівчатка.
    Нам казали спочатку вітрянка, потім ентеровірус, а потім вирішили шо то щось алергічне.

9. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Таки сипить, може далеко не у всіх, але.. В брата була легша форма, а в мене і на стопах було, і ніби навіть на слизових.. То було пекло пекельне.. Якась дуже злюча форма у мене проявилася. То була 100% вітрянка, бо були водянисті прищики, і досить рясно і рівномірно розподілені.

Напевно, не обов"язково, бо як я не стримувалася, але періодично чухала прищики. З усього начуханого залишилося заледве 2 малесенькі сліди на тілі.

10. arkka

arkka Well-Known Member

герпетична ангіна (герп ангіна) це не ангіна, а такий вірус, ми тим якраз перехворіли. Температура день максимум два, потім висип спочатку в горлі, потім в роті, губи, довкола рота, руки, ножки, дупця. Лікарі з досвідом зразу визначають цей вірус по характерному почервонінню горла. Я коли прийшла на поліклініку за довідкою в садок, то сімейний лікар дуже дивувалась, що такий вірус є і перепитувала які симптоми. Нам діагноз поставив лікар зі швидкої (дядько років 70) і потім в інфекційній теж підтвердили. В сестри мала хворіла цим в вересні, то їм також такий діагноз ставили ОРВІ, а ще лікарка сказала, що то дуже сильно болить горло, навіть приписувала щось мазати для полегшення.

11. карапуз

карапуз Well-Known Member

Я коли лежала в інфекційній лікарні з вітрянкою, то лікар сказав, що при вітрянці, завжди будуть прищики на голові.

12. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

В нас нема висипки на стопах і руках, найбільші - на голові. Але прищики не прозорі, не зовсім водяні, а таки з білуватими верхами. Спина вся обсипана. В роті є 3 прищики. Я вас почитала і почала сумніватися шо в нас вітрянка, але напевно таки вона.

13. сніжна

при вытрянцы якраз так і є- активний сип на голові ( потім ті кірочки з волосся ще довго періодично вичісуються). А на стопах та долоньках сип при вітрянці нетипова.
    вони і не мають бути повністю прозорими. У них водяний такий вершечок ( можливий жовтувато- білуватий, залежно від вмісту отої рідини в прищику)

---------- Додано в 16:22 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ----------

ті прищики і на слизовій глотки можуть бути і по трахеї нижче- їх просто не видно. Спинка теж із тих місць, які активно обсипаються .

14. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

О! То точно як в нас!
    Лікарка одна нам сказала, що це більше схоже на якісь герп. висипання, але додала, що це той же збудник, що і у вітрянки. Тому вітрянкою вже не перехворіє.
    Але в малої в горлі і біля рота нічого не було.....

15. сніжна

вони викликаються різними типами вірусу герпесу. Герпетична ангіна - вірусом Коксакі групи А, іноді групи В, а вітряна віспа ( як і оперізувальний лишай) викликаються одним і тим же збудником - вірусом varicella-zoster. Перехресний імунітет виникає між вітрянкою і оперізуючим лишаєм. А от герпетична ангіна не формує імунітету проти вітрянки.

16. arkka

arkka Well-Known Member

в мої малої теж нічого не було в горлі і роті, було пару прищиків на бороді і біля носа і на долонях. А сестра казала в її малої горло і рот все було в прищиках спочатку червоних потім білих.

17. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Тут Ви мене і розстроїли.

А тут втішили))).
    Переживаю за імунітет, бо він у нас слабенький. І вже як впадемо в ті хвороби, то потім встати дуже важко, так "на карачках" тягнемо всю зиму та весну.

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Порадував щойно дзвінок з садочку - в сусідній групі вітрянка.
    Ні, ну я тільки "за", щоб Роман перехворів в дитячому віці, але за лялю в пузі боюсь.

Бігти - забирати вже пізно, всерівно контакт відбувся.
    Є шанс що він не захворіє? Бо якщо вірити пану Комаровському - то шансу немає.

Блін, "потішило":
    Маю нову гризоту.

19. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

а ви не хворіли?

20. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Я то хворіла, але гугля пише, що сучасний мутований вірус відрізняється від вірусу двадцятиріної давності і досить часто вражає повторно. Тому набутий в дитинстві імунітет вважати захистом від повторного зараження на 100% не варто.