Вітрянка

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Уляна, 27 Квітень 2009.

1. Андріана

Андріана Well-Known Member

Відповідь: Вітрянка

великі! Чоловіка кум тепер в 31 від дитини заразився, правда легко переніс, але не факт що ваш точно захворіє)

2. Dobra

Dobra Well-Known Member

Все як про нас. Старша захворіла на саме ДН меншої.
    Добре хоч сидження вдома співпало з морозами. Правда ми 2 тижні до цього приймали гомеопатичний препарат, куплений в аптеці, і перебіг вітрянки був дуже легкий, за виключенням однієї ночі і зуду. ЇЇ лише раз висипало.

3. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А чому місяць? В моєї малої від початку хвороби до закінчення висипки минуло десь 5-6 днів, потім ще контрольний тиждень - і все. До речі, також на сам день народження, ми в неділю попакували цукерки для однокласників, а в понеділок її обсипало, нічого, прекрасно все відсвяткували пізніше.
    Вона взагалі мала ту вітрянку два рази, , після другої ми з чоловіком і захворіли. . Одночасно, важко, з температурою, викручуванням костей і головним болем, свербіння - це вже так, байки було порівняно з тим всім, лежали двоє штабелями, а мала по нас скакала. Можете дати чоловікові гропринозин (нам виписала лікарка, можна приймати і для профілактики) або герпевір, якщо і не мине його та болячка, то хоч є шанс, що мине без ускладнень.

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Бо наразі тільки старша захворіла, вона то за 2 тижні піде до школи, а я вдома ще з двома лишаюсь :).

5. Smille

Smille New Member

ооо, вітрянка у дорослого - це ще та штука))) особливо проблематичним для мене було те, що зеленкою треба мазюкатися. діти розфарбовані, це навіть весело, ми навіть фоткались! Зараз як передивляються знімки, то так ім смішно))
    а в мене температура була дуже висока.
    Всім хочу порадити перевірений засіб при вітрянці - порошок Делаксин. Розводите у воді і обробляєте висипання. Першим ділом швидко свербіж зніме! І гарно підсушує, так що і без зеленки можна обійтися.

6. Олюська

Олюська Well-Known Member

Хтось давав якісь антигістамінні препарати при вітрянці? В нас старша то свербіння перенесла нормально - вона розуміла, що не можна чіхатись, а Юстинку, бідну, так обсипало, а воно ж маленьке ще, чіхається. переживаю, щоб на личку не поздирала.
    Що можна дати з протиалергічних і взагалі воно знімає свербіж?

7. kozhuk

kozhuk New Member

Ми торік (малий) перехворіли. Дуже ефективно допомагала олія чайного дерева. Тільки треба не розмазувати скрізь, а тільки на сам пухирець. І ще треба олією звичайною розвести.

8. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

Я обом своїм давала лоратидин зранку і ввечері. Через півгодини після прийому таблетки, діти переставали шкрябати прищики і взагалі забували за них.

9. Олюська

Старшій доні лікарка приписувала Супрастин. Як думаєте, можна його дати?

10. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

І ми приймали лоратидин, мала навіть не відчувала свербіжу, все пройшло добре, а ще мазали маззю меновазан поверх зеленки. Мали всі троє вітрянку на паску:girl_devil: В мене то була внутрішня, зверху мало прищиків, а тепер маю проблеми з горлом, ті прищики осіли на трахеі, горлі.

11. Mriynytsya

Mriynytsya New Member

Я відхворіла відтрянкою в 25 років. Думаю, навіть би і не знала, що це була власне вітрянка, бо тих пару пухирців за весь період і фактично відсутність підвищеної температури можна було взагалі проігнорувати. Але знала, що в знайомого вітрянка, то чемно звернулася до лікаря і відсиділа карантин вдома. Дуже боялася підхопити, бо в дитинстві не хворіла і начиталася про всякі ускладнення в дорослому віці, а обійшлося все так просто)

12. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

Ми теж спочатку давали супрастин, але щось він нам не допомагав. А от лоратидин для нас виявився дієвішим.

13. Олюська

Справді недієвий. Дала наніч 1/4 таблетки супрастину - дитина цілу ніч крутилась і чіхалась. А лоратадин... в неті в інструкції пише, що з 2-ох років...
    І щось би хотіла на ніч дати, бо обсипало з ніг до голови жахливо, ще й як на зло, всі такі великі водянисті:sad:

14. nalia

nalia Member

В мене доця сьогодні також вітрянкою захворіла, то лікар порадила давати феністил

15. Laja

Laja New Member

Я перехворіла в 12 років. І то був жах. На тілі тих пухирців було так багато. Дуже переживала чи воно все зійде. Але на щастя все впорядку.

16. Женічка

Женічка Well-Known Member

у Насті вітрянка. ждьом, що Сашко скаже, мій улюблений педіатр сказав, що цілком можливо, що не зачепить малого на фоні нашого ГВ. мені вже самій цікаво.
    Настю тільки сьогодні почало сипати, поки не багато і не температурно, ттт, далі побачимо.

17. Lamara

Lamara Well-Known Member

Мій середній підхопив вітрянку в садочку. Якось спокійно він її пережив, не дуже чесався, правда висипало конкретно, живого місця не було, хоч пензликом повністю замальовуй.
    В старшого сина вітрянка вилізла аж на 20 день (вже думала же пронесло, ага, щас).
    В доні на 21. Їй на той час було майже 11 міс, практично на ГВ, педприкорму лиш трішки, і я думала що вже іі не буде. Перенесла досить спокійно, капризувала, але враховуючи липневу жару (в нашій кімнаті біля +30 вночі:8: )- то мої діти перенесли ту заразу на ура.
    п.с. ніяких ліків не давала, оскільки помочі від них практично нема, а печінку грузити не хотіла

18. Іруня

Іруня Well-Known Member

А що мається на увазі "захворів на 20-тий день"? Тобто, захворіла перша дитина, і аж на 20-тий день друга?
    А скільки триває ця хвороба? І скільки часу треба бути ізольованими від колективу?

19. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

2 тижні після появи останніх пухирців - так нам казали
    десь так - інкубаційний період

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

інкубаційний період- 21 день ( до 21 дня) з дня контакту із заразним хворим. Заразний період- за день до появи першого висипання і ще 5 днів після появи останнього прищика. Оскільки зазвичай дитинку сипе біля 5 днів, то в загальному заразний період становить біля 2 тижнів ( 1-2 дні до появи висипу+ 5-6 днів висипу+ ще 5 днів після появи останнього прищику). 21 день відраховується від контакту у заразний період ( тобто якщо цей контакт щоденний, то 21 день відраховується від одного дня до появи висипань і аж до 5 дня після появи останнього прищика - фактично в загальному це може становити біля 35 днів ( в цей період ): 1+21 або 1+5+5+21- +-)
    Від колективу дитинку відокремлють аж до 6-7 дня після появи останнього пухирця ( одних діток сипе 3 дні. інших- 7). Тому в загальному карантин від інших- два тижні. Два тижні - це середній час і тривалості хвороби ( може бути меншим, а може і більшим, особливо, якщо накладається на фоні зниженого імунітету ще бактеріальна інфекція)