вітамін Д - давати чи ні?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем loreniya, 30 Березень 2010.

?

Аптечний вітамін Д

1. йой! ми всі помрем без його купівлі

7,7%
  2. та знаю, що трутка, але даватиму

21,2%
  3. є інші, цікавші товари в аптеці. не купую

71,2%
  1. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Відповідь: вітамін Д - давати чи ні?

я вже колись писала, як мені радили: щоранку (принципово вранці, навіть якщо хмарно) голі пятки на пару секунд до сонця, але не через скло. Взимку я вбирала як надвір, тільки пяточки лишала голими, і на балкон (можна до відкритого вікна). Синтетичний вітамін не давала жодній.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

Я вітаміни не давала, але й симптомів рахіту не було. Мені виписували вітамінки, я їх пару днів давала, а потім забувала. Але ми в любу погоду гуляли мін. 4 години. Про пяточки не чула, але вважаю варто спробувати.

3. slobodianka

slobodianka Member

Напевно всім лікарі виписують вітамін Д, без видимих на те причин-наша педіатр нам теж сказала давати малому вітамін Д та я навіть і не збиралась, а тут почитала тему-тим більше не буду!!!

4. Holly

Holly Moderator

Як і всім, нам теж призначили вітамін Д. Але я відразу сказала лікарці, що давати його не буду. Зараз Оленці 4,5 міс. тім"яко закрилось, ніжки перестали потіти.

• Подобається Подобається x 1
  5. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

а не рано?

6. Іруня

Іруня Well-Known Member

Дуже рано...
    І що Вам, Холлі, лікарі на це кажуть?

7. Black

Black New Member

Водний розчин Д3 ми давали зимою, коли тільки народилися і були на ГВ. На ШВ не потрібно давати, бо Д3 входить в склад суміші.

8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Були якісь на то покази?

9. Fast

Fast Well-Known Member

10. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ну і мами не хочуть бути гіршими від когось, бо як то, іншим діткам дають вітамін, а моя не буде того пити. А вдруг щось. Нє, краще пєрєбдєть ніж недобдєть.
    Моя товаришка має доцю 6 місяців. Поки багато гуляли, то над вітаміном не задумувались. Похолодало, стали гуляти трошки менше,ну і чого б не дати вітамін Д. То ж тільки крапелька. Але от халепа, чомусь дитина покакала, а в каках кров. І животик болить і неспокійна. Але ж то не від вітаміну, бо всім дають і всі нормально переносять. Правда от що дивно. Перестала давати і все пройшло.
    Але ж то краще власні гулі набити, ніж послухати і подумати.

11. Іриска

Іриска Well-Known Member

от маю таке питання: племіннику 1,5 року - тім"ячко ще є і досить таке..... з моїм малим в них різниця рівно 1 місяць, в мого дуже давно заросло, а в того - ні, чи варто давати вітамін Д? чи можливо потрібно кальцію більше в раціон?

12. Girljanda

Girljanda New Member

Мені здається, до такого віку воно б мало уде зарости повністтю. Краще порадьтесь з педіатром.

13. Afalina

Afalina New Member

14. mashynka

mashynka Well-Known Member

І в нас тім"ячко не закрите - навіть в голову мені не приходило давати Вітамін Д малій.

Я взагалі з самого початку не давала, дільнича нічого не казала (вона в нас нормальна). Коли малій було пів року - викликали іншу лікарку знайому у зв"язку з алергією, то вона мало того, що призначила антигістамінні, сказала обов"язково їсти вітамін Д (то було літо), ну і там ше багато перлів було у зв"язку з якими більше до тої лікарки не зверталися. Вітамін Д тоді я таки купила, раз дала Марті, вона той вітамін зразу вирвала, і на тому історія з тим вітаміном в нас закінчилася. Більше не давала і не буду. Вже добре не памятаю, але читала, що вистарчає 10-20 хв. сонячного світла на 2 тижні, щоб вироблялося достатньо віт.Д в організмі. Для смуглих більше часу, для білошкірих - менше. То навіть зимою не важко забезпечити.

• Подобається Подобається x 1
  15. morra

morra New Member

моїй доці 5 місяців тільки зараз почала давати вітамін Д3, бо якщо тімячко почне заростати то вже не страшно, а приписали відразу після роддому, не розумію для чого, якщо ми кожен день гуляєм мінімум по годині. а вітамін Д3 краще засвоюється при розсіяному сонячному світлі а не прямих променях (Комаровський сказав, не я).

16. hrobak

hrobak Well-Known Member

була в нас нині педіатр, сказала, що в тім"ячка занадто м"який край і вона би все-таки вітамін де давала. намагалась знайти щось про то, перечитала всю тему зі статтями, на які були посилання, включно, там такого нема. Комаровський каже про заростання тім"ячка, що то процес індивідуальний і триває в кожної дитини по різному, а та лікарка каже не про швидкість заростання, а про якийсь занадто м"який край. може хтось щось таке чув і кине в мене посиланням, де почитати?

17. levandivka

levandivka З яйцями...

Кину! Ой, кину...
    http://www.youtube.com/watch?v=s6FdfyDvk0g
    http://www.youtube.com/watch?v=-pYO_ALx_74

Знайдіть заспокійливий чай, не беріть тяжкого до рук, а дурного до голови... :)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. hrobak

hrobak Well-Known Member

мені від заспокійливого чаю дитина лінива вночі робиться і мало їсть :girl_blum:

дякую за посилання )

19. levandivka

levandivka З яйцями...

А Ви лікарку ним поїть. :)

20. hrobak

hrobak Well-Known Member