вітамін Д - давати чи ні?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем loreniya, 30 Березень 2010.

?

Аптечний вітамін Д

1. йой! ми всі помрем без його купівлі

7,7%
  2. та знаю, що трутка, але даватиму

21,2%
  3. є інші, цікавші товари в аптеці. не купую

71,2%
  1. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Відповідь: вітамін Д - давати чи ні?

ну, я ще ніяк не можу вловити точно зв"язок між періодично мокрими лапками малого і жарою/шкарпетками, но наша педіатр вирішила, що нам конче тре 5 !!! капелькок того вітаміну.

якщо врахувати, що 1 крапелька розчину містить холекальциферолу (вітаміну D3) - 500 МО, відповідно отримуємо 2500 МО, (1 МО=0,025 мкг), тобто 62,5мкг, а норма то 10мікрограмів (на 4-6міс).

може то в мене трохи циферки переплуталися і коми не туда залетіли, ну але то вже взагалі перебор. а,нє, забула, проба сулковича (опосля, звичайно) що два тижні.

Останнє редагування: 20 Серпень 2013
  2. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Щось я з цим вітаміном Д взагалі заплуталася. Моя дільнича вже 2 місяці мені говорить, що із жовтня варто мені приймати по 1 каплі вітаміну Д кожного дня, бо ми на ГВ. А от вчора були ми у Чорнобильській і дитячий педіатр як завелася за вітамін Д. Почала показувати мені журнали із вимогами ВООЗ про те, що цей вітамін є необхідний дитині і його потрібно давати кожного дня протягом 9 місяців (крім трьох літніх) по 1 каплі аж до 3-х років. І що форма черепа у малого якась не така, тім"ячко невелике і ребра трохи виступають. Ребра я взагалі не замічала, а коли я їй сказала, що у чоловіка така ж форма черепа, то вона зразу ж діагноз поставила, що в чоловіка був рахіт. Зі мною була ще братова і вона сказала, що у її старшої доньки, якій 3 роки, також недавно виявили, що ребра виступають. Лікар одразу ж діагноз поставила, що у малої також рахіт. І взагалі у всіх у кого ноги криві, то всі з рахітом. Одним словом, вийшли ми з того кабінету в шоці, виявилося, що в нас пів родини хворої. І смішно, і грішно. Пишу і досі мені з того усього так смішно. Не мала я бажання з тою лікаркою сперечатися, і так усе стало ясно. Стосовно тих виступаючих ребер треба напевно із хірургом консультуватися. Але вчора зідзвонилася зі своїми коліжанками, то усі той вітамін Д давали і всі почали лякати. Ми влітку досить багато гуляли, зараз виходить через день, бо погода не сприяє. То може дійсно мені таки варто пити ці вітаміни.Малому через молочко попаде, що треба, і не буде передозування. Чи я помиляюся?

3. Margarett

Margarett Well-Known Member

Якщо у мами повноцінне харчування, то дитина отримує всі необхідні вітаміни і решта. Але з тої ситуації можна вийти і іншим чином. На тиждень 3 крапельки сама мама п є і дитина отримує точно, кращим буде вживати у вітамінних комплексах звісно (а не в дитячій суспензії). Лікарі щодо цього розділені, одні (більшість) настирно радять його пити, а інші спокійно ставляться до того. Не варто перебільшувати, малій дитині у зимовий період треба давати (котра мала перебуває на сонці), а коли дитина отримує сонечко то й не треба лишній раз навантажувати.
    То ви до якогось панікера втрапили.

4. Rostok

Rostok Well-Known Member

теж питання такке виникло...
    нам також настирно рекомендували, але я не давала(не кажу добре це чи погано). Дитина здорова, на повітрі багацько часу, їсть практично все.
    З.Ы Дільнича нам постійно приписувала завелику голову, не правильної форми.. і т.д. Ну я ж не сліпа, і гуглю читати вмію)))
    Треба чути думку кількох лікарів, однозначно

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нам з місяця казала дільнича давати вітамін Д. Я не даю, але кажу, що даю.:girl_crazy:
    Вважаю то є лишнім просто так пхати в дитину ту вітаміну. Розумію покази, а всім підряд... нашо?

6. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

А в них рекомендації. А в них статистика. І задля профілактики.
    Влітку не давала. Зараз даю по 1-2 крапельки на день. А часом забуду, то і не даю... Але нам його рекомендували попити тільки 3 тижні, а не 9 місяців :)

7. Rostok

Rostok Well-Known Member

це типу, як не допоможе, то не зашкодить..розумію)))

8. fiesta

fiesta Well-Known Member

От і нам сказали пити по 1 краплі з вересня (бо нема сонця) і до 1 рочку.

9. invisible

invisible Well-Known Member

Як я тобі вже казала, в малої теж так. Але ще забула сказати, що в дочки подруги теж виступають (їй майже 9 місяців, помітили десь в 4-5 теж). Вони і масажі робили, і вітамін Д давали - не допомогло (думаю мусять вони то перерости).

10. natorella

natorella Well-Known Member

ггг, ну так - не допомогло, не дало мамі розуму
    бо в майже всіх дітей такі ребра, ну жопадєлаєш)))

11. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а мені сьогодні за криві ноги співали. вітаміну Д бракує) хтось десь взагалі був в педіатра, який може не на око визначити чи тре того вітаміну і видати писульку дільничій? задолбало (с)

12. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

якщо так хочете заткнути дільничу - здайте сечу на аналіз, десь у темі писали як називається, за цим аналізом буде видно що кальцій засвоюється нормально, тому вітаміну Д давати додатково не потрібно. Але з досвіду скажу - навіть побачивши ідеальний аналіз дільнича може сказати - та то зара все добре, а ото ж зима, сонце низько і бла-бла-бла - давайте вітамін Д. Найкращий стиль поведінки - "улыбаемся и машем" :)

• Подобається Подобається x 1
  13. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

о, і нам в наші 2,5 виявили такі ребра))) і казала ще до трьох кожного дня пити вітамін Д.

14. natorella

natorella Well-Known Member

слухай, то в неї криві ноги?
    то в твої дитини О-подібні
    будепотім Х-форма - шо вона скаже
    то один з етапів розвитку
    пішли її

15. Megan

Megan Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Може де писали, але спитаю тут - то всім так настойчиво рекомендують давати віт.Д? Ви даєте його дітям?

16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я не даю, але мене вже задолбало. то ручки-ножки потіють, то голова не така, то ребра, то ножки криві тепер, бо почав ходити. основне, невропатолог ніц такого не бачить, а от інші, ну прям таки не знаю що.

17. Megan

Megan Well-Known Member

Та я теж чесно сказала, що не даю, і додала, що як йому не буде хватати, то візьме від мене, а я з собі дам раду... пані дохтор тільки зітхнули тєжко..

Вже знайшла де про віт.Д питали... модератори, перенесіть плз, моє питання куди треба.

18. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

проба сулковича. здавали коли проходили огляд в лікарні. в нас ++, тобто нижня межа їхньої норми. ну але ця проба робиться "на око", як дуже зле - здають в динаміці кров на біохімію. ну але це знову ж таки тре покази, а не "де ви зараз сонце бачили?, потім будуте виправляти масажами, самі ледве дишете і впадете, звідки він від вас візьме той віт Д".
    чоловік пропнує мені попити, а то худа , як глиста, звідки в моєму молоці він з"явиться?))))

19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я зі всіма 3ма не даю, але хіріргу на медогляді кажу, що даю, бо задовбуть. а так - дужеСильноГарніДіти_БачтеЯкДопомагає

---------- Додано в 16:53 ---------- Попередній допис був написаний в 16:52 ----------

наш стиль :)

• Подобається Подобається x 1
  20. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

так і я "даю" аж по 2 каплі. МАЛО!