вітамін Д - давати чи ні?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем loreniya, 30 Березень 2010.

?

Аптечний вітамін Д

1. йой! ми всі помрем без його купівлі

7,7%
  2. та знаю, що трутка, але даватиму

21,2%
  3. є інші, цікавші товари в аптеці. не купую

71,2%
  1. Mammy

Mammy Well-Known Member

Відповідь: вітамін Д - давати чи ні?

Щось я не знаю як правильно... Виписали нам вітамін Д... Малому я давала дуже мало, але тоді було літо, а зараз, фактично, зима, сонечка немає... Дівчата, хто народжував взимку, ви давали цей вітамін?

2. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ну той що що зима, он завтра снігу не буде - вперед гуляти. Я б не давала. Краще побільше гуляти і не приймати штучних вітамінів.

3. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

мій манюн народився восени, невропатолог сказала давати вітамін Д щодня по 3 краплі. Мені здалось що то щось задуже. В результаті не давала взагалі :) просто як тільки була ясна погода йшла малого гріти на сонечку.

4. napoleona

napoleona Well-Known Member

ми народилися восени і ніколи не давала і ніхто не казав, що дитині бракує віт.Д

5. Virginia

Virginia Well-Known Member

прочитайте побічні ефекти у вкладиші і відповідь до вас прийде:)

Ми родились в червні, але тімячко в малої було велике і заросло буквально недавно, то лікарка мені спокою не давала з тим віт. Д:)

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Для вітаміну Д не потрібно яскраве сонце, а цілком достатньо ультрафіолету, який проникає навіть через такі густі хмари.

7. Holly

Holly Moderator

Нікому не давала і даю)))
    Он були в поліклініці в 2 міс, то лікарка наполягала, бо.....увага, в малого ззаду волосся повилазило. Ну а що, чим не аргумент :8:

8. Pampulichka

Pampulichka Member

А ми народились 24 березня,то лікарка так наполягала давати той вітамін,мовляв скільки там того сонечка,то я трохи давала,а потім забувалося,зараз не даю і не бачу ніяких проблем:girl_claping:

9. Mammy

Mammy Well-Known Member

Всім дякую за відповіді! Я так розумію лікарі його виписують для перестраховки чи тому що "так треба", не може ж у всіх дітей бути його нестача...

10. Virginia

Virginia Well-Known Member

11. allusya

allusya Well-Known Member

Нам по тій самій причині сказали пити вітамін д і народились ми в січні. Тім'ячко затягнулось приблизно в 2 роки само собою. МИ багато гуляємо, думаю то найкращий природній вітамін :)

12. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ну от як ви думаєте, всім треба магне б6 при вагітності? таде, але всім виписують
    вітамін д: гуляти, виставляти до сонця, багато свіжого повітря і ще раз багато свіжого повітря і на фіг хімію в сад!

13. Olka Sherolka

Вчора була в поліклініці, оглядала малого завідуюча бо інших лікарів на прийомі не було. Помацала тімячко, ніжки і спитала чи даю вітамін Д. Я чесно сказала що не даю, але багато гуляю, грію малого на сонечку. Вона видала - нема зараз сонця, а якщо є - то воно високо, а якщо не високо то для засвоєння вітаміну Д треба щоб хоч третина поверхні ніжок і ручок були на сонці, а в малого під пальчиками ніг трішки волого - то треба щодня по 3 краплі вітаміну Д, а як за тиждень-два не поможе - то й більше :shok: от чесно, читаю зараз про ознаки недостатності вітаміну Д, так там якщо і пишуть про пітливість то мають на увазі конкретнй гіпергідроз, тобто шкіра аж мокра, при чому не лише на пятках. Мацаю ніжки малого - сухенькі, де вона там вологість намацала... і то завідуюча!

14. napoleona

napoleona Well-Known Member

і що з того навіть як були мокрі
    у моєї до тепер є деколи мокрі ноги
    нам радила би давати віт.Д одна хвалений педіатр, але коли я чітко сказала, що не буду, то вона тоді - "ну так ви ж на ГВ"

15. Nana11

Nana11 аспіранточка

І в моєї мокрі, і були постійно мокрі, всі зі мною сварилися, а я не давала, тімячко в рік вже затянулося.

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Мені зі старшим казали давати по 2, бо то був грудень і бо він великий. Я пару днів подавала по 2 краплі і дитина стала нервова, заснути-спати не міг, презбуджений весь день. Я за переживаннями про дитину забула про той віт.Д (в мене давно напружені стосунки з ліками були, особливо які треба по режиму пити:girl_cool:). І за 2 дні БЕЗ віт.Д дитина знов стала такою, як і була. Нормально засинав на циці, вдень лежав біля мене або був на руках спокійно. На тому наші стосунки з віт.Д закінчились, майже не почавшись.

17. ViTanya

ViTanya Member

цікаво, звідки такі дані? в нашій кліматичній зоні сонце навіть взимку не буває аж так низько, і навіть в хмарні дні ультрафіолету достатньо

знову - звідки такі дані? личка цілком достатньо при умові щоденного гуляння хоч по 15 хв, або по 30 хв раз в 2-3 дні

• Подобається Подобається x 1
  18. Olka Sherolka

з багаторічного досвіду напевно)) а можете дати якесь посилання на дані про достатній час перебування на сонці? бо з тою хмарною "весною" я вже трохи переживати почала

19. ViTanya

ViTanya Member

Постараюсь знайти джерело серед свої чималої кількості літератури, як тільки урву хвильку часу.
    Звичайно, самого гуляння мало. Віт Д дитина отримує з маминого молока при ГВ, при штучному - він є в усіх сумішах. Колись рахіт був дуже розповсюджений, бо дітям зарано давали коров"яче молоко, або й взагалі тільки ним вигодовували плюс грудну дитинку зимою в основному взагалі не виносили на вулицю. Мами-годувальниці теж зимою майже не виходили, "щоб груди не застудити" (звідки береться мастіт, тоді не знали). А якщо ви переживате - зробіть аналіз дитині на вітД - і всі переживання відпадуть.
    Ще пам"ятаємо, що не в глухому селі живемо, отже ознак початку рахіту не пропустимо. Рахіт на першій стадії виліковується легко і не залишає й сліду. Зайвий віт Д дає наслідки страшніші ніж рахіт.

20. ViTanya

ViTanya Member

Знайшла джерело.
    "Як ми пам"ятаємо, 90% віт Д виробляється в шкірі під дією сонячного світла і лише 10% поступає з їжею. Згідно з дослідженнями, перебування на сонці протягом 5-10 хвилин 2-3 рази в тиждень може підтримувати необхідну концентрацію віт Д3 в організмі" (Holick M.F., Chen T.C., Lu Z, Sauter E. Vitamin D and skin physiology: a D-lightful story. 2007)
    Чи це стосується нашої широти: "При высоте солнца над горизонтом выше 45° (у Львові зараз - 47) необходимое для организма количество провитамина D в коже накапливается при экспозиции 10…15 минут дважды в неделю). Отже зимою вистачає тих же 15 хв але щодня

Те, що хмари пропускають ультрафіолет, відомо майже всім. Вони його не затримують, а розсіюють. Хто сумнівається - літератури на цю тему достатньо, хоча б дослідження Леєнсона І.А.

Останнє редагування: 7 Квітень 2013