Високофункціональний аутизм, синдром асперґера

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Liliyah Romanova, 31 Серпень 2014.

1. Oddly

Oddly Well-Known Member

Відповідь: Високофункціональний аутизм, синдром асперґера

Не хочу нікого образити, але у мене склалося враження, що на наших просторах ніхто ніяких діагнозів не буде поспішати ставити. Кому це треба? Та і не всі вони фіксовані в переліку діагнозів у нас, чи як там воно правильно має бути.
    Ну, хіба вже явні крайні прояви.
    Сюди ж і гіперактивність і синдром дефіциту уваги.
    Що нам скажуть у 90% випадків ? - мамочка, не видумуйте, йдіть краще виховуйте свою д...льну дитину.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Питання цікаве, звичайно. Єдиний симптом - це батьки не звертаються до спеціялістів.
    А взагалі, якщо ми говоримо саме про високофункціональний аутизм, суть не в симптомах, бо ми всі їх маємо, а в тому, наскільки сильно вони проявляються або наскільки слабо. Проблема не в симптомах, а в тому, що є якісь крайності в один чи в інший бік, або дуже сильного прояву, або дуже слабкого. А якщо симптоми є, але вони на рівні норми, то ніякого високофункціонального аутизму нема.
    Наприклад, у Дарка вже завдяки тому, що ми з ним займалися, прояви не такі крайні, а десь посередині між нормою і крайністю, ну чи трошки з перевагою в сторону крайніх проявів.

3. Kandya

Kandya Well-Known Member

як саме займались?

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а що вам треба?
    вибачте, але коло мене така сама дитина є, і я вважаю це нормою.
    ви ж можете достукати до дитини, присівши біля неї і витративши конкретно на неї дорогоцінних 10хв часу. спробуйте це зробити з дітьми-аутистами чи з синдромом дауна. побувайте на розпродажах майстерень і джерела, загляньте в лярш. і не читайте дурню в інтернеті, бо в нас нема здорових людей, а є недообстежені, які люблять лікуватися.

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Сьогодні в Дарка був кінець першого семестру, то мала нагоду поспілкуватися з його вчителем. Вчитель сказав мені, що від початку занять мав підозри, що в Дарка високофункціональний аутизм.
    Багато говорили, розбирали ситуації, пояснювали, розмусолювали, повторювали купу разів те саме, постійно міняли підходи й тактики.
    Аутичний спектр настільки широкий, що узагальнювати тут не можна. Навіть ті, хто має Асперґера можуть мати крайні симптоми і легшу форму, але все одно будуть далеко поза "нормою".
    Я дуже щаслива, що ми саме в цій країні з ним. Попри всі труднощі, які ми перейшли за роки школи, я добре знаю, що у Львові було би набагато важче, бо чудово пам'ятаю, яке ставлення до дуже розумних хлопців із жахливою поведінкою. Зараз, коли ми почали домашнє навчання, й залучаємо його до різних програм для дітей-домашників, я ще більше вдячна Богові, що ми тут, бо ставлення вчителів, інших батьків та інших дітей дуже й дуже хороше і повне розуміння й бажання допомогти. Все, що треба навчитися Даркові, це бути уважним до інших людей, уміти з ними співіснувати, не ігнорувати й не ранити їх. Йому дуже важко було раніше без друзів, бо в школі друзі швидко з'являлися й так само швидко зникали, починали уникати його, а тут за буквально кілька місяців він знайшов кількох дуже близьких і хороших друзів, які сприймають його таким, як він є. Він сам про це розказував, а сьогодні я це побачила на власні очі й дуже за нього щаслива.

6. мамочка

мамочка Well-Known Member

малому 4 роки
    в садочку не бере участі в групових заняттях - ні на музиці-танцях, ні на фізкультурі
    якщо вже і встане в загальне коло то буде просто стояти і рухів не повторювати
    любить дратувати няню: спеціально повторює за нею її речення як папужка, стукати по ліжку або по столі коли вона від нього відвернеться
    вдома - нормальна адекватна дитина
    є звичайно "бзіки", "істерики", але за 4 роки ми всі навчилися їх попереджати або вчасно відволікати увагу
    наприклад: дуже важко миттєво встати і піти коли комусь треба. обовязково повинен доробити почату справу. тому я за 5хв, за 2 хв, за 30 сек попереджаю, що зараз наприклад треба буде йти спати. і це діє нормально, він сама складає іграшки і йде спати. в садку є 30 дітей і ніхто його 3 рази попереджати не хоче - відповідно крики, агресія, сльози. є і інші "ненормальності": абсолютно не боїться чужих людей, знижений больовий поріг (при уколах не плаче), любить чимось займатися по 3 дні (наприклад малювати однотипну машинку або поїзд), деколи погляд "крізь когось", зовсім немає друзів і ні за ким не скучає, цукор може їсти столовою ложкою (вдома ми його ховаєм, але деколи в гостях можем не вгледіти)
    психолог в садку порадила нам звернутися до спеціалістів
    пішла з малим в Джерело. оглядав його психолог, психотерапевт, і логопед
    робили тести
    сказали що скоріш за все теж має синдром Асперга
    через декілька тижнів ще раз йдем в Джерело де нам або підтвердять їхні підозри, або спростують

якщо б цей тест робили рік тому то ми б набрали набагато більше балів і діагноз був би однозначний
    але багато з симптомів ми вже переросли наприклад однотипні рухи руками при засинанні (любив пальчики перебирати) і розкручуватися щоб голова крутилася
    сподіваюся він це все до школи переросте бо з такою поведінкою в колективі 30 дітей буде дуже важко:d25:

Пластилін, лєго, малювання і компютер - це те чим він може займатися цілими днями. Але вже 2 місяці як на компютер в нас табу бо від компа забрати найважче.

7. мамочка

мамочка Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  8. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

9. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Може комусь буде цікаво, психолог розказує про такі речі

• Подобається Подобається x 1