Висока Т у дітей - розбір польотів

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Holly, 19 Липень 2009.

?

Ви панічно боїтеся гарячки чи

1. слідкую за станом дитини, полегшую страждання, але не поспішаю з хімічними втручанням

61,8%
  2. я строго виконую совєцьку інструкцію (38,5) і хапаю "панадол"

34,9%
  3. я така затуркана, така затуркана

3,3%
  1. Shine

Shine New Member

Відповідь: Висока Т у дітей - розбір польотів

Все це дуже індивідуально і з температурою я не жартую! Я коли народила свекруха мене попередила, що мій чоловік температуру не переносив в дитинстві і лежав під капельницями не раз. І щоб ви думали? У доні нашої те ж саме. Тому вище 39 я не допускаю , дуже за тим слідкую.

2. TASJA

TASJA Well-Known Member

Власне і в нас так. В мене, наприклад, температура вище 38 майже ніколи не піднімається і з часом сама проходить. А в чоловіка рідко буває температура, але як буває, то під 40 і як не збити, то взагалі кепсько. Малий в тому плані такий самий.

3. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

пневмонію чим лікували?

організм на клінинному рівні працює швидше/якісніше всяких лабораторій, поки ви з педіатром тільки подумаєте здавати/не здавати аналізи на інфекції, імунітет вже спрацював і дав саме таку Т при якій гине саме цей збудник.

В сотий раз кажу - є цвіт суничника, малина, липа (прекрасні жарознижуючі,сечо-потогінні + віт.С), користайте ними!!! не збивають до 36.6 як хім. препарати - це теж плюс.

4. TASJA

TASJA Well-Known Member

Антибіотиками 3 дні. Але якщо ви мали на увазі те, що набряк нирок від ліків, то це виключено, бо лікування ми почали після повного обстеження (УЗД в тому числі).

Власне я також не прихильник моментального збивання температури (і взагалі будь-яких ліків), але коли температура 40,3 - то тут жартувати не можна, бо як побачила, можуть бути наслідки. Хоча нам тоді пояснили, що впринципі це нічого такого страшного і не є, але нащо до такого допускати?
    Тепер я дивлюся, якщо навіть температура 38 чи 39, але не росте на протязі дня, то не збиваю. А якщо температура не падає і росте чим раз більше, то тут вже приймаю заходи. До речі, сиропи нам температуру ще жодного разу не збили, тому ми використовуємо тільки свічки при потребі.

І ще я знаю, що ліки для збиття температури дуже погано впливають на печінку. Але ще раз повторюся, що є випадки, коли просто нема іншого виходу.

5. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ну ми на малинці і суниці і сиділи, але повторюю ще раз, що малий пити не хотів.
    Я не кажу, що температура привела до ангіни. Я про те, що горло почервоніло і в дитини темп піднімається. Я сиджу довольна, що раз температура, то бореться організм і від всіх ліків відмовляюсь. За пару днів температура 40 і дитина 2 дні не їла зовсім, а потім тільки 1 раз в день, коли збивала температуру. Він реально ходити не міг! Все би нічого якби їв хоча б цицю, а ніс був настільки забитий, що він і того не міг.
    В нас не перший раз температура. І 40 то в мене тільки починалось переживання. Переважно син мав 1-2 дні температуру і потім абсолютно здоровий. Якби не останній випадок, то я б так само відстоювала стабільне "незбивання" температури.
    Пи.Си після всього в малого на личку було купа маленьких червоних плям. Я підозрюю, що могли судинки потріскати

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Так і незбивання температури не є панацеєю. Треба дивитись по ситуації - часом треба організму допомогти, але , повтроююсь, збивання температури з лікуванням немає нічого спільного.

7. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Тягну з жж з-під замка. Ну дуже сподобалася аналогія:

8. loreniya

loreniya Well-Known Member

в мого малого температура, викликали лікаря, але поки його нема... вночі було 38,5, ми вирішили дати панадолу. зараз під ранок 38. Про що це свідчить? в дорослих під ранок спадає температура... я так боюсь, ми ще не хворіли ні разу... малому 7 міс, він на ГВ, що йому дати пити? і скільки? в нормальному режимі він пити відмовляється - так хіба пару ковтків на пробу... і обтерти його холодною водою з оцтом не реально - як не спить, то тікає, а тепер спить і будиться і лякається від холодного...чи є сенс натирати літньої температури водою з оцтом?

9. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

скажу від себе:я би не збивала,почекайте трошки,то ще не є висока Т,побільше давайте циці і все налагодиться

ого,це вже серйозніше...

Останнє редагування: 23 Серпень 2010
  10. loreniya

loreniya Well-Known Member

вже 38,9...

11. zakvas

zakvas New Member

А ми недавно приїхали з Одесси. Там все було добре, а по дорозі додому...як почалось. І понос, і рвота, і температура..в машині поміряти було нічим, але було відчутно, що висока. правда мала постійно просила пити. з того всьогоЮ що можна було знайти в дорозі найбільш підходило, на мою думку, "боржомі". за ніч 1,5 л випила точно, може і 2..я потім збилася..приїхавши додому температуру я поміряла і завмерла - 40. я теж прихильник тої теорії, що температура - це добре!!! але як то страшно..кожні 15 хв міряли, нічого не мінялося. рвота і понос пройшли відразу, а температура трималася 2 доби. потім не витримали домашні..приїхала швидка, вкололи анальгін з дімедролом, виписали направлення в інфекційну, туди ми не поїхали і все пройшло на ранок. як і не було тої теператури і хвороби. але ті дві доби було страшно від невідомості. не знаєш, що буде дальше..чи 40, то організм бореться і поборе то все, чи дотягне таки до 41. в дописах прочитала, що температура більше 41 не піднімається..але є і така думка, що 41 це критична точка і організм її не витримує. і от де бути впевненим, що від 40 до 41 все буде добре..але в будь-якому разі кожен сам обирає манеру своєї поведінки врешті решт - це наші діти і ми самі за них відповідальні!

12. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Тисячу раз вже писали, шо як обтирати - то просто водою, без оцту!!!

---------- Додано в 22:46 ---------- Попередній допис був написаний в 22:45 ----------

А що заважало обтирати дитину, аби вище 40 Т не піднімалася? Ніхто ж не каже просто сидіти. склавши руки, й чекати - пронесе\не пронесе. Якщо бачите, що дитина геть слаба, шо їй погано від такої Т - допоможіть, обітріть, під літню воду...І не буде так старшно!

13. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Я не знаю що може чи не може бути після 41 градуса, і не хочу знати, чесно кажучи. Одного разу у Каті була температура 39.7 і нею в один момент почало трясти, аж підкидати, то я вже дала їй ацетамінофен і збила трошки (повністю температура пройшла за 5 днів). А в Христі раз була 40.2 але вона якось легше її переносила, проте я теж не чекала і збила ацетамінофеном. Я особисто чекаю до 39, дивлюсь по стану дитини. І так як моя Катя не їсть і не п"є при температурі і треба невідомо чим дурити щоб хоч ковтнула воду чи сік, то я дуже довго не чекаю щоб полегшити їхній стан. Христя хоч добре що смокче груди, то так легше переносити загрозу зневоднення.

14. Loyal

Loyal Well-Known Member

В нас декілька днів тому так само 40 і швидка... то саме воду з оцтом і застосовували. Але ми його не протирали, а просто закутали в мокрі пеленки. Температура спала за 15 хв перебування "швидкої".

Останнє редагування: 24 Серпень 2010
  15. zakvas

zakvas New Member

Обтирали, не помогало. та і вона сама себе погано не почувала (наскільки то можливо) просто спала і пила..і 40...було страшно самому.

16. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Діти дуже по різному переносять високу температуру.
    З тими, хто добре (я так свою Дарцю раз ледь в школу не послала з 39 - в неї навіть слабкості не було, я цілком випадково виявила гаряче чоло) взагалі питань нема - пити і чекати, щоб організм усе сам зробив.

Гірше, коли дитина важко переносить гарячку. До речі, треба звернути увагу - саму гарячку, чи підйом температури (це буває значно частіше). Якщо підйом, то краще допомогти т-рі швидше піднятися. Я тепло закутую малу і пою гарячими чаями, можна з малиною - вона сприяє швидкому підйому т-ри (а не навпаки, як прийнято вважати. просто завдяки швидкому підйому т-ри організм швидше справляється і т-ра падає).

А якщо таки гарячку, тоді компреси, обгортання (не холодні! лише на 2-3 градуси прохолодніші від тла!) і знову ж багато пиття.

І що дуже важливо! Потрібно створити дитині комфортні психологічні умови. Свою паніку, метушню, невпевненість залиште за дверима. Включіть улюблені мультики, обнімайте, цілуйте дитину, почитайте і т.д. Комфорт і мамина ласка просто необхідні.

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Мова не про те, що не помагає вода з оцтом, а про те , що звичайна тепла вода БЕЗ оцту дає той самий ефект.
    .

18. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Вчора мали 40 в Ксюшки, а сьогодні 35,8... Вчора збивали звичайно, дала нурофен, плюс під літній душ, та обтирання простою нехолодною водою. Висока температура впала до 38,8, або навіть нижче, мала пропотіла добре, сьогодні ше було 38,5 вдень, а от тепер навіть до 36 недотягує. Це нормально? Чи треба щось із тим робити, бо вже не соображаю після третьої майже безсонної ночі.

19. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

А скільки давали нурофену? І чи тільки один раз, чи повторно в той день, коли Т впала нижче 36? Бо нурофен може збивати Т нижче нормальної. Антибіотики можуть і до 35 збити...

20. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

давала тільки як доходило 39. паралельно пила антибіотики