Висока Т у дітей - розбір польотів

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Holly, 19 Липень 2009.

?

Ви панічно боїтеся гарячки чи

1. слідкую за станом дитини, полегшую страждання, але не поспішаю з хімічними втручанням

61,8%
  2. я строго виконую совєцьку інструкцію (38,5) і хапаю "панадол"

34,9%
  3. я така затуркана, така затуркана

3,3%
  1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: Висока Т у дітей - розбір польотів

За станом дитини обовязково треба слідкувати! Ніхто іншого і не казав, але реагувати на температуру і її збивати - погодьтесь, то трохи різні речі.

---------- Додано в 14:45 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

Людоньки, та почитайте ж спочатку про ті судоми, ВІД ЧОГО вони бувають (я вже мовчу про то, що далеко не у всіх, і навіть не у більшості, а у деяких дітей - у тих, у кого невралгічні проблеми). І про температуру - "імунітет" як раз виробляється не "до того", а після того, після 38 починається процес вироблення інтерферону, того, що бореться з інфекцією.

2. Provizor

Provizor Well-Known Member

Цей допис багато про що говорить! Якби так в лабораторіях на око робили аналіз сечі... Наявність еритроцитів в сечі не обов"язково впливає на забарвлення сечі, і білок з лейкоцитами навряд чи ви помітите неозброєним оком.
    Температура якраз ознака інфекції, а те що вона була без симптомів ГРЗ повинно насторожувати, цей симптом характерний для ниркових інфекцій. Те що наступного дня температура нормалізувалась не обов"язково свідчить про видужання. Великий мінус інтернету, що кожен другий перечитавши декілька статей сумнівних авторів вважає себе медиком. Я думаю недаром лікар вчиться 10 років, має досвід клінічної практики. Моя вам щира порада Оленкастар, здача сечі на аналіз не нашкодить вашій дитині, а може попередити хворобу. Я ні в якому випадку не підтримую лікування ЛЗ без потреби, поважаю лікування травами, але ніде не можна займати категоричну позицію. Ще захотілось добавити про шкоду Парацетамолу і Ібупрофену. Ці препарати дійсно мають свої побічні дії, які проявляються при системному застосуванні. А коли використовуєш їх два-три дня в правильній дозі, навряд чи печінка постраждає. Здивувала мене фраза"Не буду давати дитині протиревматичні засоби", чи щось таке. Людина елементарно не знає класифікації НПЗ, просто некомпетентно висловлюється. Всім здоров"я і здорового глузду.

3. Anaid

Anaid New Member

В мене була така ситуація з малим.Йому було три рочки дістав бронхит,температуру 39 збити немогла, якраз була неділя так що викликати дільничного лікаря викликати не могла.Викликала швидку,від госпиталізаціі відмовилась,попросила зробити укол від температури,та як тільки медсестра набрала шприц в малого почались судоми.То був жах,там було дві лікарки,медсестра,та я і моя мама,та істерика була у всіх.Лікарі пів години відкачували мені дитину.Та потім ще три доби був в реанімаціі.Так після цього я вже не чекаю і 38 збиваю що вмалого,що в малої.

4. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

ттт...скіки часу вже минулося,а все в порядку!!! а часте пісяння могло бути спричинене титм,що вона змерзла в ноги,що стається і з нами дорослими деколи.
    а аналізи здавала і не раз,просто так для себе- все в нормі!

вчиться- якраз слово недоконаного виду...а треба -ВИВЧИВСЯ! можна вчитися і 30 років,а нічого не вивчити.

5. Provizor

Я б сказала навпаки, ті що вивчились і вперто стоять на устарілих догмах псують звання лікаря. А вчаться все життя, щиро хочуть допомогти, а не виконати припис, цікавляться іноземною літературою, оце лікар! Шкода, що на таких нечасто натрапиш:sad:

6. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

У нас ще не було критично високої температури (для мене то 40), максимум 39,3. Малого роздягали догола, обтирали холодним рушником, попускало. Чоловік мій практикував при високій Т йти в холодний душ, а потім під товсту теплу ковдру, каже, шо теж дуже ефективно, так шо в разі наглої потреби вчиню так і з малим:)
    У нас висока Т тримається лише 1 день, тобто коли приходить якась хвороба, то 1 день несильна, потім 1 день пік, малий млявий і майже весь день лежить і не їсть, потім ще 1-2 дні середня Т, і настає одужання. Ще ніколи нічим не збивала, чекаємо, аби організм сам переборов.

7. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

8. olena

olena New Member

А от мої гаврики обоє за останні півтора тижні перенесли температуру 40.Малий переніс набагато легше,бо цьмакає цицю,тому вночі 40-цицю в зуби,правда цілу ніч не випускав,а на ранок-38,до обіду 36,6.З малою було важче,бо температура не спадала і я один раз дала парацетамол,але потім заспокоїлась,натерла її водою з оцтом і дала організму боротися самому,і таке рішення було найправильнішим,бо організм сам швидше справився з хворобою,ніж з допомогою ліків.

9. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Відповідь: "103" Хворіє дитина. Поради.

Взагалі-то, температуру вище 38,5 потрібно збивати. З нижчою організм дитини сам здатний поборотися, а з високою не варто жартувати та експерементувати, тим більше на своїй рідній дитині.

10. odree

odree Well-Known Member

ні ні. уважно перечитайте тему. про це тут неодноразово писалося

11. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Це все ще залежить від того, як дитинка переносить підвищення температури. У нас наприклад Данилко одного разу при температурі 38,5 ганяв по всій хаті, бавився і якби я не поміряла температуру і незнала що він хворий то неповірила б.
    А загалом кожна мама добре знає і відчуває свою дитину, тож кожний вибирає свій спосіб лікування, свідомо вважаю жодна мама не хоче нашкодити дитині а навпаки тільки полегшити біль.

12. Lizza

Lizza Member

Але ж висока температура , навіть якщо і порівняно легко переноситься , має руйнівний вплив на організм людини, шкідлива для внутрішніх органів.

13. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

дівчатка [​IMG]у нас ціла тема про високу температуру..ось тут давайте там і подискутуємо..[​IMG]

14. TASJA

TASJA Well-Known Member

В нас була висока температура в районі 40, по дитині не дуже було видно, судом не було... Але на УЗД набряк нирок і печінки :girl_cray:. Мало того, що дитина хвора (в нас тоді вірусна пневмонія була), так ще й таке. Після цього випадку я такої високої температури не допускаю.

15. Suzi

Тобто Ви вважаєте, що набряк був наслідком високої температури?

16. TASJA

TASJA Well-Known Member

Так, наслідком температури. Аналіз сечі був в нормі. Через 2 дні після збиття температури ніяких набряків не було. Та ми були в такій паніці, що запрошували для консультації кількох лікарів, в тому числі уролога і нефролога.

17. Loyal

Loyal Well-Known Member

Ну і в нас аналогічна ситуація була... 2-3 дні температура, але невисока (ну 38). Потім до 39,5 доміряла і малий вже не дав довше. Просто спав і все, коли я бачила, що вже й спати не може і йому зле... Давала сироп. Заспокоювала себе, що температура все перепалить і будемо здорові. Наслідок - ангіна така, що горло повністю біле:suicide: Що робити з дитиною в такому випадку? Горло не пополоще, інгаляції не зробить. Антибіотики? Супер вихід!
    Дитина 2 дні нічого не їла, пити він не хотів. Практично насильно заливала. Дитина ослаблена. Дала би зразу ліки, то і не довели б до антибіотиків... :girl_flag_of_truce:

18. Provizor

Щось не ті властивості приписуєте жарознижуючим... До чого тут ангіна як наслідок?

19. natorella

natorella Well-Known Member

оль, ну до чого тут одне і друге? не факт якшо б ти збила темп-ру - то ангіни б не було. тут різні процеси

20. Suzi

Власне, багато хто прирівнює збивання температури до лікування, а це зовсім не так.