Висока Т у дітей - розбір польотів

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Holly, 19 Липень 2009.

?

Ви панічно боїтеся гарячки чи

1. слідкую за станом дитини, полегшую страждання, але не поспішаю з хімічними втручанням

61,8%
  2. я строго виконую совєцьку інструкцію (38,5) і хапаю "панадол"

34,9%
  3. я така затуркана, така затуркана

3,3%
  1. Megan

Megan Well-Known Member

Відповідь: Висока Т у дітей - розбір польотів

Як у вас справи?

2. mamasha

mamasha New Member

Ще в першу ніч пробувала вологим рушничком обтерти кінцівки і чоло - починає одразу кричати. Вчора пробувала вмивати прохолодною водою - те саме. Більше не чіпала. Він в якомусь такому стані напівсну/ напівсвідомості. І будь-яке втручнання (чи то переодягання, чи обтирання, спроби поставити градусник, дати пити) провокували одразу істеричний плач. Він не хотів, щоб його взагалі навіть ворушили.
    Ця ніч була найважча. Всю ніч тримали його на руках по черзі з чоловіком - тільки так він міг трохи дрімати. Кожен раз, коли пробували покласти чи лягти з ним - плач. Т піднімалась до 40 і трималась на такому рівні десь 3 години. Потім десь близко 1 ночі спала до 39.1. В 3 годині - 38.7 і так до самого ранку. Вже десь біля 8-9 ранку відчутно знизилась. На дотик десь 37.5 приблизно. Зараз гуляють надворі з чоловіком. Він в візочку може нормально поспати надворі, бо вдома весь час прокидається і плаче. Дитя геть знесилене. Я тішусь, що температура трохи спала. Але дуже хвилююсь за наступну ніч. Боюсь, щоб не повторилось, бо то вже буде четверта така нічка, і не знаю, що тоді буду робити. Планую викликати сьогодні якось толкового педіатра додому для огляду. Може хтось порадить якогось приватного і з номером тел в ПП. Чула багато за Гайдука. Може хто має до нього номер? Буду дуже вдячна.
    Те саме сьогодні помітила. Ніжки і ручки холодні були всю ніч. Навіть в шкарпеточках. Лише на ранок стали теплі.

---------- Додано в 11:56 ---------- Попередній допис був написаний в 11:53 ----------

3. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

Я не знаю як у Львові, але в нас починаючи від Великодня ходить якась зараза по людях- знайомі, родичі з високою Т лежать покотом...в нас наприклад вдома все почалось від швагра, сестра, племінниця і от вчора до малої дійшла черга- ввечері було 39,3 . Зранку теж вся горіла, та й впринципі весь час гаряча.Лежить таке бідненьке. Трохи ще може покашляти,але дуже рідко.Даю тепле пиття і щогодини Джерело по 5 капель(знайома лікарка виписала) Я зранку теж була якась знесилена,але випила колдрекс і якось попустило.

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

я думаю, що у вас це вже все. якщо ви це витримали і не збивали - то я думаю, що вже пішло на покращення.

5. mamasha

mamasha New Member

Так і є! Зрозуміла одне: Що якби я в другу нічку не збила оту температуру 38.7, а дала їй можливість "зробити свою справу", - то швидше за все вищою вона би вже не була. За рахунок того, що тоді збили - дали можливість вірусу множитись, і тому мали сьогодні вже отих 40 градусів. Але якось дякувати Богові, витримали і вже все гаразд! Сьогодні вже Т немає взагалі, спимо спокійно)) Були у лікаря - причиною всьому ангіна (точніше "катаральний тонзиліт"). Малюк йде на поправку, сьогодні вже веселий і гарно бавиться.. навіть не скажеш по ньому, що вночі мав Т 40. Я б мабуть пластом лежала))

6. Nana11

Nana11 аспіранточка

Наша лікарка теж те сема казала, якщо чоло гаряче а руки і ноги холодні, значить температура буде ще рости. Так тепер на те теж орієнтуюся.

7. Arabika

Arabika Well-Known Member

Стаття лікаря Ігора Гайдука про високу температуру

8. Oriana

Oriana Well-Known Member

Саме так. З останього разу, як дитина хворіла маємо гарний досвід - коли минулої пятниці в малої зявився насморк, а на наступний день після обіду піднялась температура. Благо, литина добре переносила Т. вище 38,5 ( всі попередні рази в неї при такій Т. були судоми), і ми нічим не збивали. Всю неділю вона температурила, але була весела, активна, добре пила та їла. Вночі теж трималась Т., а на ранок , як ні в чому не бувало - ні температури, ні насморку.:)

9. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я ту статтю Гайдука вже всім, кому можна і неможна показую. )))

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

І ми сюди.:sad:
    Вчора 38,5, нині в обід після сну Т спала і знову пішла в верх. Я не збивала, але... у нас вже 40 зашкалює, тому ми таки дали свічку.
    Малий ниє безперервно, на циці і то стогне, кінцівки як лід...((

11. jalla

jalla Прогрес року 2013

Щось наша температура поводить себе не добре...
    Вранці 37,2, зараз 38,4. Хотіли визвати лікаря, так ніхто трубки не бере, чоловік бігав в реєстратуру сам, нікого нема, чекав пів години, прийшла якась пані і сказала хіба вже в швидку дзвонити, бо виклик потрібно було робити з ранку, нині вихідний.
    На разі малий поводить себе гарно, активний, сміється, бавиться, ручки/ніжки не зимні як лід як було вчора, а навіть тепленькі. Поки нічого не роблю звісно.
    На око стан дитини покращується, але ще би лікар засвідчив що то на зуби, чи ніц страшного- то взагалі було би нормально. Ну, і та температура...:sad:
    Трохи страшно, бо з тими вихідними навіть лікаря не визвеш толком.:sad:

12. Gavil

Gavil Member

Вчора ввечері температура піднялася до 38.2, вночі до 38.9. Не збивала, протирала тіло водою. Від циці не відмовляється, трохи додатково п'є чайок. На ранок температура 37.9. Дитина млява, але не плаче, навіть бавиться. На язичку білий наліт. Підозрюю, що на зуби. Бо інших ознак хвороби - жодних. Цікавить, чи можна гуляти з дитиною в такому стані?
    Нам рочок.

13. Almariel

нам казали, що можна. фактично з будь-якою тем-рою, аби дитина мала сили на ту прогулянку.

14. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Педіатр нам гуляти дозволяла, але просила не контактувати з дітьми, бо під час прорізування зубів імунітет дитинки ослаблений. Ми на зуби мали високу температуру 3 дні, а потім вже температура спадала до 37 ще зо два дні на вечір могла бути. Але зуби в нас лізли аж за 2-3 тижні після температури, бо була глибока закладка зубів. Я протирала оцтом з водою, але оцет брала в скляній пляшці , пропорція 1 частина оцту + 3 частини води

15. Almariel

а оцет навіщо? яка його роль?

16. Gavil

Gavil Member

Допоки дочекалася відповіді, то добре відгуляли три дні з температурою. Ну бо в таку погоду і вдома сидіти, то знущання. Вдень мала мало до 37.5, вночі піднімалося до 38.5. Таки думаю це на зуби, бо вчора ввечері, як нічого не було температура зникла. Сьогодні також все добре. Температуру не збивала, просто багато циці було. Один раз обтирала просто водою, це коли температура була 38.9. Трохи допомогло. Стосовно розчину води з оцтом чи горілкою, категорично таке не радять. Випари оцту чи алкоголю можуть лише нашкодити дитині, а ще вони швидко впитуються шкірою і можуть призвести до отруєння. Одним словом, три дні спостерігати, як твоїй дитині важко дається та температура, яка вона млява і зовсім на подібна на себе - дуууже важко. У аптеці купила все: парацетамол свічки, нурофен, афлубін, вібрукол. Однак нічого на давала, хоча так хочеться, щось зробити, щоб дитині стало легше і вже. Просто інтуїтивно відчувала, що не потрібно. Бачила, що організм справляється. Це наша перше температура. І наразі підтримую думку, що краще не збивати, якщо дитина добре переносить.

17. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Цілком підтримую. Для маленьких дітей обтирання оцтом шкідливе, адже це призводить до інтоксикації організму тією кислотою.

18. allja

allja Well-Known Member

Потребую поради. В нас сьогодні вже 3 день температура.
    2 дні тому лягали спати з темпаратурою, якою не знаю, бо малий не капризував, але на дотик десь до 38. Наступного дня зранку малий був трішки гарячий, але нормально себе почував, а в обід почав дуже капризувати, нудитися, темпаратура - 38,3, не збивала, заснув. Прокинувся знову гарячий і марудний, темп. 38,6. Синочок ніяк не міг заспокоїтися - поставила йому вібуркол. Малий трохи заспокоївся, але вже до ночі знову те саме було і температура 39,1. На ніч дала Ібуфен (половину з того виплюнув). Вночі був гарячий, але більш-менш нормально спав. Вчора зранку прокинувся пів сьома, гарячий - 38,2, нічим не збивала. Близько 12 вже було 38,7 і малий далі важко переносив температуру - дала знову Ібуфен (цього разу навіть половину не випив), заснув. Після сну синочок став з Т 38, але був нормальний, ми пішли прогулялися трішки. В обід знову 39,1, поставила Ефералган, ніби легше стало, а до ночі знову піднялась температура, на ніч знову свічка Ефералгану. До 5 ранку малий спав, трохи гірше, ніж зазвичай, а вже близько 5:30 почався жах( Малий не спав, нудився, темп. була 38,7 - нічим не збивала, бо ще можна було перетерпіти. Якось малий трохи заснув, і тепер прокинувся з Т 39,2, заспокоїти ніяк не можна було, видно по ньому, що не може перенести - поставила ефералган. Зараз ніби краще, але температура ще є точно. Чоловік каже викликати лікаря, але що він зробить зараз? Скаже Т збивати...В нас більше ніяких ознак немає...не кашляє, не соплить, горло не червоне. Що робити? Чекати ще сьогодні чи викликати лікаря?
    До слова, обитиратися він не дається, лише час від часу можу голову змочити.

19. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Я б здала аналізи, особливо якщо більше нічого не турбує.

20. мамочка

мамочка Well-Known Member

Ви впевнені що можете оглянути горло добре? Або прослухати легені?
    Моя 7 річна донька має 3 дні температуру 39-39.5. Дивилася в горло що 3 години - нормальне рожеве. Вчора додумалась добре натиснути на корінь язика щоб глянути глибше і побачила білий наліт (гній). Думаю, якби відразу викликала лікаря було б набагато краще. Не завжди треба покладатися тільки на Комаровського...