Висока Т у дітей - розбір польотів

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Holly, 19 Липень 2009.

?

Ви панічно боїтеся гарячки чи

1. слідкую за станом дитини, полегшую страждання, але не поспішаю з хімічними втручанням

61,8%
  2. я строго виконую совєцьку інструкцію (38,5) і хапаю "панадол"

34,9%
  3. я така затуркана, така затуркана

3,3%
  1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: Висока Т у дітей - розбір польотів

Якщо дитині важко, то видно і без термометра. Я після того, як прочитала Мендельсона і ще кілька статей на тему температури, коли в Дениса лізли зуби десь в 8 міс. з температурою мала такий спокій, що мене турбувала думка, чи не надто я спокійна :) Поміряла Т один раз - не могла зрозуміти чого дитина млява і сонна. Наміряла 38 з чимось, обклалась подушками, зробила собі чай, взяла книжку і залягла з малим в ліжко. Десь за годину він важко дихав, навіть не смоктав, але циці не пускав з рота. Я зрозуміла, що 40 було близько. А ще за годину-півтори все минуло. Потім ще пару раз таке мали. Страшно тільки перший раз. Але тішить , що організм сильний і сам з цим справляється.

2. kljysochka

kljysochka New Member

дівчата,а коли у вас гарячка,ви теж не збиваєте Т???просто цікаво чи то ваша життєва позиція,чи проби натуральності на дітях?

3. Suzi

Ні, не збиваю. Хоча раніше лише шось - відразу пила таблетки. Тоді хворіла тижнями (часто на ногах) і температура в принципі перестала підніматись вище 38 з коп.
    Перестала вживати ліки - хворіла пару раз, з високою температурою, в ліжку. Максимум 2-3 дні.

4. Xomka

Xomka Well-Known Member

У мого малого була дуже висока Т лише один раз, десь у 1,5 роки. Не міряла (бо навіть термометра не було чомусь:girl_in_dreams:) але був дуже гарячий, кволий і млявий, просто ніякий, це сталось десь під обід, до вечора разом лежали в ліжку, він то гамав цицю, то спав, під вечір стало легше, не скажу що цілу ніч висів на грудях - як звичайно, зранку вже був як огірочок. Я навіть не пам'ятаю чи то зуби тоді лізли, чи соплі потім мали, ну щось таке, незначне і не критичне:) Я теж хвилювалась, бо у нас така Т була вперше, але старалась заспокоїтись - бо знала, що мама має бути якомога спокійнішою, і цей спокій та впевненість передадуться малюкові. А ще впевненості мені однозначно додало те, що ми на ГВ, і це найкращі ліки для малявки.
    Собі температуру я не міряла в дорослому віці ніколи, хоча теж хворіла простудами чи грипом, але виліковувалась чаями, лежанням у ліжку, давала організму час та можливість полікуватись:) Мій останній спогад з термометром - початкові класи школи, бабуся міряла Т і лікувала:) До речі, якби в той час, коли у малого піднялась Т, поряд були бабуся чи мама, то певно закінчилось би ліками, але, на щастя, ми живемо окремо:)

5. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Востаннє температуру 40 мала 4 роки тому. Не збивала взагалі. На наступний день впала сама. Мамі призналась що була така Т вже на наступний день, бо та підняла б паніку і точно щось би впихнула в мене...Просто закуталась і дрімала в сусідній кімнаті.
    До речі, тільки зараз подумалось, що після того так і не хворіла ні разу серйозно...ттт...

6. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

для роздумів...

7. Suzi

8. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

ой-ой 38 і вже зашкалює... Провітрювати треба і вологість підтримувати належну і з легенями все буде ок.

9. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

ми ще ні разу не міряли малій Т...не було потреби...ттт, але я собі думаю, добре коли дитинка на ГВ, тоді дійсно це заспокоює і дає віру в краще, а що коли циці вже не має?????? страшно стає:girl_impossible:

10. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

11. Anna

Anna New Member

Ну не знаю, можливо я якась перестрашена, але коли в малого температура підіймається до 39 я даю жарознижуючі препарати.

12. kljysochka

kljysochka New Member

тільки вчора перечитала темку,як нині в малого піднялась температура!!!!!!!!!!!!:girl_cray:і шо вам скажу-чекала,давала багато пити,думала спробую без таблеток(ми хворієм рідко,але вже якшо,то з 39 і більше,робиться дуже млявий і даю шось від Т)...але коли мені малий почав при 39,1 стогнати,шо його болять "всі органи в тілі",то ну його в баню ...ясно дала парацетамол,і малий заснув.:d25:все залежить від дитини,і від причини яка провокує ту температуру.і з цим треба бути дуже обережним!від 2-3 таблеток ніц не буде,то ж не курс 3 рази в день ,місяць часу!!!!а з малими дітьми тра бути особливо уважними і проникливими,бо річний малюк не скаже,шо болить голова,нудить,ломає руки-ноги,крутится голова і т.д.,шоб ви могли вчасно йому допомогти...тому з головою і без крайнощів!!!!!!!!

13. Xomka

Xomka Well-Known Member

А ви вже визначили причину? Що ви давали пити: рекомендовані чаї з суничника, гілочок малини? Робили обтирання прохолодною водою? Також важливо не перегодовувати, давати легкі страви.
    Про 2-3 таблетки: справа не в шкоді від таблеток, а в тому, що організм дитини найчастіше може подолати Т самостійно, наша справа не робити за нього роботу. Бо коли ми її робимо, то організм "розслабляється" - навіщо йому працювати, якщо все за нього зроблять?

14. Ная

Ная Well-Known Member

а чого не пробували обтирання,чай з липи,малини,а зразу таблетки?

15. kljysochka

kljysochka New Member

чаї пив,а обтиратися не дався..його морозило і наполягати я не стала..йому різко стало зле,тому і дала лік,щоб швидше полегшити стан.
    не завжди в першу добу знатимеш причину..боюсь щоб не ангіна,бо жалівся на горло:sad:,а там видно буде...

16. loreniya

loreniya Well-Known Member

kljysochka я думаю що кожна мама по своїй дитині бачить КОЛИ вона сама подолає температуру, а коли вже треба таблетку, думаю всі ситуації різні... нема такого вже страшного в тому щоб збити температуру таблеткою... одне діло коли стабільно 38, а інше коли росте під 40 і дитина ніяка робиться... тут вже чаями важко перебитись...

17. talja

talja Member

У нас вчора також температура піднялась в ночі була вище 39 та ледве ніч пройшли, все ж найлегше збити температуру і спокійно спати! Протирали, багато пили хоча якраз коли малий з температурою то пити не хоче а коли без то б пив і пив - та потрохи все ж пив!
    Все боялась щоб якогось запалення не було, викликали лікарку - ніби все чисто то далі вона нічого для мене нового не сказала - інфекція, та й каже що ви та мамаша що все знає що до чого навіть нічого не виписувала. Та чесно кажучи я вже трохи втомилась а температура ще є і мабуть буде до трьох днів як завжди у таких випадках! І малява вередує... та і його зрозуміти потрібно. Він у мене коли хворіє автоматично перестає їсти... відразу так худає, то й я не наполягаю...та важкувато той час пройти!

18. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

+1
    просто так,не розібравшись що і до чого небезпечно лікувати або не лікувати.
    у доньки 2 дні тому була 39,3...отруєння-понос,рвота:girl_cray: то тут незбивання температури могло б і нашкодити(хоча 2 свічки вібуркола збили лише до 38,8 і то на півгодинки,то потім я плюнула і до 4 ранку обтирала водою,щоб хоч трішки поповнити вологу в організмі )...на ранок температура впала сама ,дитина прокакалася і все стало на місце(єдине,ще їсти не дуже хоче і хниче часто,ослаблена дуже).
    отаке...якби то був вірус-не збивала б (маю досвід двохразовий,що незбивання робить своє діло і дитина швидше виздоровлює), але отруєння і перегрів-то такі штуки,де шуткувати не можна.хоча, знову ж таки-температура зробила і цей раз своє діло.але як важко то переживати з дитиною!..я всім нам щиро бажаю здорових діточок,бо то найкраще,коли дитина здорова:)))

19. kolobok

kolobok Member

А де ви його купуєте? В аптеці чи маєте якусь "точку"?

20. bajda

bajda New Member

я своему ребенку начинаю сбивать Т. уже 38 не жду когда будет выше , потому что где то слышала что дети по-разному переносят ее, кто-то при 39 может бегать прыгать а мой малый при 37.5 уже начинает стонать . и еще про обтирания оцетом , то как бы нельзя потому что растирая кожу малыша оцет попадает через капилляры в русло крови и ребеночек получает отравление оцетом или спиртом , так вот слышала . Самое главное при высокой Т. обеспечить теплоотдачу и поступление свежего воздуха а потом таблетки