Вишивка бісером: ОБГОВОРЕННЯ

Тема у розділі 'Бісер, біжутерія', створена користувачем Жемчужинка, 14 Серпень 2009.

1. Daisy

Daisy Well-Known Member

Відповідь: Вишивка бісером

Кілька років тому зробила ялиночки з китайського блискучого бісеру, то років через три та блискучість пропала місцями:girl_sad: (напилення з внутрішньої сторони). Скільки років вашим виробам?

2. schuchok

schuchok New Member

Ті що з котиком і пташками вже мають 6 років, їх я робила ще в школі, але тільки ціє зими поставила в рамочки і під скло, якщо чесно то зовнішній вигляд на мою думку зовсім не змінився. В моєї мами збереглися ще старіші, я почала цікавитися бісером з десяти-одинадцяти років. а якщо під склом, то виробам взагалі нічого не страшно. Мабуть просто треба обирати такий бісер, який не облазить. за 12 років моєї роботи з бісером мені попав тільки один такий :сріблястий, купила десь грамів 20, він обліз і став абсолютно прозорим. Хоча я використала і його в новому вигляді. Звичайно якби в мене була можливість працювати з якіснішим бісером, то я б була просто щаслива! Чеський бісер то моя рожева мрія...

3. Natalya

Natalya Well-Known Member

То реалізуйте її. Ви ж маєте доступ до інтернету - замовте онлайн - за тиждень буде Вам купа щастя і дешевше, ніж би купили те саме в фізичному магазині. :)

4. schuchok

schuchok New Member

Мені трохи кусається ціна чеського бісеру, для порівняння 450г китайського -12-16грн( чоловік привозить з Харкова, він там навчається заочно) і 50 грн чеського 16-18 грн (дивилася в інтернет магазинах)

5. Natalya

Natalya Well-Known Member

Ще подивіться. Тиждень тому отримала по 14 грн. Але воно того варте.

6. schuchok

schuchok New Member

А чи можете сказати з якого магазину?Будь-ласка!
    Дуже хочу вишивану бісером сорочку, а там вже без якісного бісеру не обійтись.

7. maistrina

maistrina Загублений

Добрий день. І я підтримаю прохання інших - надати адресу магазина, де Ви купляли такий бісер. Дякую.

8. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Я теж розпочала вишивати бісером,сьогодні прикупила трохи у Наталі і пішло діло,лише ниточка крутиться,але задоволення мореееее)))
    Ще купила схемку вишиваної сорочечки,де тільки нитка одного кольору і от думаю,можливо ниточку заміню теж бісером,але поки це ще мрії)))

9. тетяна7777

10. Daisy

Daisy Well-Known Member

Трошки віск допомагає, так само і для всиляння голки або потерти край нитки об мило.

11. тетяна7777

ще питання-чи є схеми для вишивання бісером вишитих сорочок,чи один хрестик-один бісер підійде для рівномірки(полотна)наприклад? Чи використовують якусь спеціальну тканину?

12. olevitska

olevitska New Member

і у мене перша спроба...ЦЕ ТАК ЗАХОПЛЮЄ!!!!!! дуже сподобалось!!!!!

радять вишивати на спеціальній рамці. А у мене, навпаки, складається враження, що я надто сильно затягую ниткою, бо аж морщиться трошки

13. Ari

Ari Well-Known Member

schuchok у мене до вас питання, як ви вишиваєте свої роботи двома голками водночас, тобто спочатку одна, а потім друга чи однією, а то я ніяк не можу зрозуміти, на перід дякую

14. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

вишиваєте доним рядочком, чи кожен колір окремо?
    можливо нитку сильно затягуєте?

15. schuchok

schuchok New Member

Власне за правилами два перші рядки (мені здається, що ви за них питаєте) виконуються у техніці паралельного нанизування двома голками одночасно, а вже з третього однією голкою. Але є можливість робити і тільки однією голкою, правда трохи заплутаніша схема.Якщо хочете пізніше намалюю вас, зроблю фото і відправлю.

УРА!!!!!!!!!!! В мене вже є чеський бісер, сьогодні тільки забрала з пошти.Правда влетів мені в копієчку. Не дочекаюсь коли заспить синок, буду вишивати йому сорочечку, вже маю викройку, тож даю собі установку вишивати, вишивати і вишивати!!! Завтра почну показувати процес, а може і нині:wacko1: Плани в мене наполеонівські, бо буду ще робити собі дві бісерні, і дві чоловікові....Якби не всі мої паралельні процеси......

16. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

мені легше відразу однією, бо двома важче набирати і нитка більше плутається.
    маю ще питання, на скільки сильно ви затягуєте нитку, бо в мене між окремими рядочками утворюються маленькі прогалини (((

17. schuchok

schuchok New Member

Малюю як вмію:)
    Нитку сильно не затягую, бо картину робила китайським бісером і ці проміжки потім приховували нерівності. Але можна і посильніше затягувати. Проміжки потім мало помітні, а коли натягую картину підкладаю під низ білий папір.

18. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

в Вас трохи складніша схема, я просто набираю подвійну к-ть бісеринок, а потім з кінця починаю "змійкою" з"єднувати по 2 бісеринки

19. schuchok

schuchok New Member

Цілком розумію ваш метод, але він може мати недоліки:
    Потрібно лишати запас нитки тому що коли зєднаєте змійкою буде занадто туго
    слід бути дуже дуже уважним при наборі бісеринок для схеми, яка є з кольорами вже на самому початку, якщо хоч одну пропустити візерунок не вийде

20. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

в мене всі роботи мають одноколірне обрамлення (2 рядочки білого чи прозорого бісеру), тому з кольорами не промахнуся :girl_blum:, а набираю бісер на ниточку, невідрізану від катушки, коли набрала подвійну кількість, відміряю собі нитку в 1,5-2 рази довшу, ніж вже з набраним бісером