Вишивання і компутер, програми, перенабір схем тощо

Тема у розділі 'Вишивання', створена користувачем Імель, 28 Травень 2009.

1. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Відповідь: Вишивання і компутер, програми, перенабір схем тощо

Чайник і є чайник.
    Гобелен - значить треба вишивати в 6 ниток і ніби в півхрестика? Чи я можу зменшити кількість ниток і вишивати хрестиком? Чи не варто того робити?
    Я в цих котиків закохалась, але налаштувалась на хрестики.

2. kitka

kitka Well-Known Member

Чому? Гобеленовий шов, якщо він файненько, щільненько лягає, то він дуже навіть має вигляд. Та й скорше буде готове:girl_wink:.

3. Анута

Анута Well-Known Member

саме так. Але рекомендую вишивати це на станочку аби не перекосило роботу.

згідка з Кіткою на всі 100%. І швидше готовий беду. А якщо ще й по підбору вишиваєте, то можете взагалі купити не Аїду 14, а страмін чи гобеленну тканину

4. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

а п"ялця підійдуть? станочку в мене нема :girl_sad:

5. Анута

Анута Well-Known Member

не знаю, але точно не в руках, бо перекосить. Дівчата може ще щось підкажуть

6. Ума

Ума Super Moderator

Хельго, я би радила таки гобеленним швом чи півхрестиком вишивати, а не хрестиком. Бо, як правило, ті гобеленові набори розроблені таким чином, що при мінімальній к-сті кольорів у роботі, максимально передати різні відтінки. і саме поєднання певних кольорів у певному куті (треба ще дивитися як виробник радить шити \\\ чи ///) дає свій відтінок, який може не вийти в хрестиках (то я колись про Гобленсет начиталася. вони в хрестиках при тих самих кольорах зовсім інші виглядають).

так, чи інакше роботу перекосить, тому намагайтеся коли вишиваєте і натягнули на п"яльця відшити максимально всі п"яльця і тоді переносити далі. і завжди пильнуйте, щоб рівномірно була натягнена тканина. і щоб менше перекошувало, тоді треба застосовувати гобеленний шов, а не півхрестик. Але він зовсім не складний. в робота дійсно швидко вишивається. А готова виглядає так гарно, що треба дуже придивлятися щоб зрозуміти чи то ткане, чи вишите чи намальоване чи взагалі шо то таке??? :)

мені дуже цікаво буде за вашим процесом спостерігати, бо сама хочу спробувати гобелен вишити, тому дуже прошу частіше показувати свій прогрес!!! ну, і рівних вам півхрестиків :)

7. Ann

Ann New Member

Відповідь: Завершені вишиті роботи

Lastivochka я у вишивці новенька....Підкажіть, як Ви вишили свій потрет? За допомогою якої програми перевели у схему фото?

8. Анута

Анута Well-Known Member

Так як і обіцяла виккладаю інсталяшки PСStitch.
    У долученнях Вьювер і 2 інсталяшки з ліками. (просто не знаю яка з цих інсталяшок працююча і проінстальована в мене - тому пробуйте).

вьювер перша інсталяшка друга інсталяшка

9. Chereshka

Chereshka New Member

дівчатонька в мене питання, я себе чайником відчуваю, в якій програмі ви робите, щоб було видно тільки один колір. Наприклад, є картинка в Pattern Maker,я хочу її вишити вона велика, як можна зробити, щоб спочатку тільки один колір був видимий, інші невидимі, а потім інші. Можливол то не в тій прогамі, тоді в якій? поможіть а?

10. Ума

Ума Super Moderator

Черешко, в Патерн Мейкері є така піктограма - дев"ять хрестиків (посередині жовтий, інші сірі), називається highlight color. ось ця функція вам потрібна. вибираєте внизу потрібний символ/колір і тоді натискаєте ту функцію. Підсвічення одного кольору може бути в різному вигляді (1) як хрестик; 2)як символ 3)як полотно) Мені найзручніше мати підсвічені символи кольорами і вишивати з підсвіткою 2 (як символ)

11. Натуля

Натуля Well-Known Member

Підскажіть мені будь ласка як можна з РМ перевести схему в графіку? Там є такий пункт меню, але як схему можна поділити на сторінки?

12. La esposa

La esposa Moderator

А воно само поділить. І при друці теж :) запускайте :)

13. Galysik

Galysik Well-Known Member

Натуля, Меню Файл - Прінт превю. Програма сама ділить на сторінки, можна подивитися як воно буде надруковано. Файл - Прінт сетап - відредагувати.

14. kitka

kitka Well-Known Member

Умочко, підкажіть, будь ласка, на яку кнопочку треба натиснути в РМ, щоб підсвітити тільки один колір?

15. Ума

Ума Super Moderator

я тут обвела червоним і внизу колір вибираєте, який потрібно (теж обвела червоним)

16. kitka

kitka Well-Known Member

Ой, дякую за наглядність! Я ж ту кнопку натискала не раз і дивувалася, для чого такий блідий варіант може слугувати:girl_haha:, а колір натиснути не здогадалася:girl_flirt:.

17. Lastivochka

Lastivochka Member

Фото переводила за допомогою програми Stitch Art Easy. Вона мені дуже проста в користуванні.

18. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Оскільки вчора пішла мова про прогони, вирішила показати як я особисто їх вичисляю
    наразі можу це зробити лише в РМ, до графіки ще не доросла

Отже, припала мені до густу (немає в мене букви г з гачечком) така схема, як пурєдний хом"як-захом"ячила
    після припадку (коли тягну все підряд) передивляюся
    перше, на що звертаю увагу-кількість кольорів, згідно схеми-69!!! як на мене-забагато, це перша ознака

далі підсвічую кожен колір окремо,
    сумніви викликає багато одиночок, які розкидані, та кольори якими вишито лише 5-10 хрестиків, при тому, що загальна кількість кольорів 69
    [​IMG][​IMG]

[​IMG][​IMG]
    в такому режимі проходжуся всіма кольорами

наступний крок-дивлюся, чи багато кольорів, які там просто не потрібні (Палитра-Сводка использования або через кнопу на панелі інструментів), потім натискаю кнопу Full (виділила червоним), тоді відбувається впорядкування за зростанням/спаданням кількості хрестиків (для прикладу 100 хрестиків-це квадрат 10*10, коли графимо маркером) в цьому випадку їх мінімум 10 (бузковим обведено), є ще там кнопочка Показати в дизайні (голубим виділила), в тій же табличці вибираєте колір, тисните на ту кнопу-той колір автоматично підсвічується
    [​IMG][​IMG]]

такі схеми я не вишиваю, боюся, шкода сили та часу
    до такого способу прийшла сама, тому на "істину" не претендую :girl_curtsey:

Останнє редагування: 5 Лютий 2010
  19. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

20. Ума

Ума Super Moderator

Імел, ваш приклад з підсвіченими кольорами дуже нагадує мені моє поле анкорівське :) чесне слово! то там пару хрестиків, то там...

в мене схеми для вишивання діляться на дизайнерські (відомі фірми виробники) і ноунейм. Останні тре точно на прогон перевіряти, а до перших відношуся з великою довірою і вишиватиму беззастережно :)

По темі:
    В РС Стіч Про є така функція підсвічення кольору? мені треба робін вишивати, а схема в .пат форматі