Вишивана сорочка

Тема у розділі 'Вишивання', створена користувачем Chortenia, 21 Грудень 2006.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

[mod]
    у відповідь на 135 запитання про кількість тканини на вишиванку :girl_crazy: тема тепер має закріплений топ (для тих, кому ліниво читати і користуватися пошуком), а для тих, кому буде ліниво читати топ, модератор зробить жовий або червоний подарунок [/mod]
    Імель: в цій темі обговорюємо теоретичні аспекти вишивання сорочки.

Ось підбірка найчастіших запитань та відповідей. Прошу бути пильними та не повторюватися:

Оздоблення вирізу/горловини чоловічої сорочки обговорюється тут, ще також тут, тут, тут
    про оздоблення комірця і не тільки технікою зубцювання, і тут,
    про розташування взору на реглані
    защіпки на рукав 1, 2
    про кількість полотна на сорочку 1, 2, 3
    кутасики 1, 2, 3, 4

Тема для фото завершених вишиванок знаходиться за цим посиланням: Вишивана сорочка. Завершені роботи
    Для процесів вишиванки в роботі маємо окрему тему.
    Бісерній вишиванці також виділено окреме обговорення.

Останнє редагування модератором: 26 Травень 2014
    • Подобається Подобається x 2
  2. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

на домотканому вишивається лише хрестик 2х2, бо 1х1 то дійсно мікроскопічне)))
    Якщо брати з дорожчого полотна, то беріть Цвейгарт (він є різних кольорів), там і каунт собі підберете, який Вам підходить, щоб і 1х1 вишивати
    Економніший варіант, а саме домоткане, то Коломийське (воно є різних кольорів, в тому числі і сіре, таке як льон натуральний), але не Луцьке!! (всі поради по домотканому читайте вище, тут вже достатньо це обговорювалось)

• Подобається Подобається x 1
  3. Chekay

Chekay Well-Known Member

Стосовно каунту, самій стало цікаво - подивилася на тому сайті, що Ви вибирали тканинку, то пише що різниця між 30 ткою і 20ткою лише 3 хрестика на 10 см ткнини - тому і не видно різниці на око
    Каунт (count): 30
    Кількість ниток на 10 см: 120 ниток (60 хрестиків)
    Каунт (count): 20
    Кількість ниток на 10 см: 114 ниток (57 хрестиків)

4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Цікаво. Отут дивлюсь на молочному білі видно добре. Треба подумати добре ))) Дякую за пропозицію схемки! Я думаю, що звернусь до Вас :)

5. Chekay

Chekay Well-Known Member

та от я сама не чекала такого ефекту "зникнення нитки", може то ще в мене занадто ріденький узор був у задумці, ще спробую підібрати малюнок з грубшими лініями, може так вийде краще. В іншому випадку завжди можна змінити колір ниток, і на тих квіточках також, там ніби лілейки, але вишити голубим - і будуть дзвіночки:girl_smile:

звертайтеся:girl_curtsey:

6. Rostuslavchuk

покажу Вам фото тканини тієї сірої коломийської, я на ній вишивала, вона не є світла.
    Ось (там трохи яскравіший лише жовтий, а так білий і пастельний голубий) dzIao8bBY8o.jpg

• Подобається Подобається x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  7. Chekay

Chekay Well-Known Member

а білі ниточки там у Вас, здається типу шовкових, як для мережок, правда?
    --- дописи об"єднано, 27 Лютий 2016 ---

8. Rostuslavchuk

саме на цій вишиванці біла віскоза від Мадейри.
    --- дописи об"єднано, 27 Лютий 2016 ---
    я щось такого навіть не зустрічала коломийського. Бачила біле, молочне більш до жовтого і таке сіре темнувате під колір небіленого льону (то на ньому та сорочка, що показувала).
    Хоча, думаю, як гарний взір, то і на світлому білим буде гарно. Білим по білому ж сорочки не новина. Єдине, звичайно треба брати ниточки або поліестер, або віскозу або шовк, тобто ті, що виблискують.
    А коли вишивати квіти білі на світлому полотні, то я б давала обводку (бекстіч) тим квітам, щоб вони дійсно не загубились на полотні, а то з далеку буде видно лише листя ;)

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

так там ніби він і є в схемі, тому на місці @Suzi я б не переживала, вийде гарно.

10. Rostuslavchuk

та я теж, ніби так зрозуміла, що там є бек, але думаю, може зле бачу ;)

11. Chekay

Chekay Well-Known Member

бек там ніби є, я щойно схему знайшла і роздивилася, єдине що в ключі бек не вказаний і тому невідомо якою ниткою вишивати - на малюнку бек світло сірий, але можна зробити його темнішим, чи навіть чорним, щоб на сірій тканині виділявся

12. Rostuslavchuk

та то вже просто по ходу вишивки експериментувати ;), бо так зразу не вгадаєш.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Chekay

Chekay Well-Known Member

я далі зі своєю ідеєю фікс - рожева сукня з білою вишивкою. Пробувала звичайні бавовняні нитки ДМС - зле, пробувала шовкові -зле: блиск дає, але колір виходить тьмяніший, ніж у бавовняних, тому без яскравого освітлення ще гірше ніж у попередньому варіанті, навіть акрил пробувала - тут ноу коментс. Остання моя спроба бленд ДМЦ-шної білої нитки і шовкової - тохи краще, але все ж я трохи не так уявляла, хотілося більшої виразності. Результат останньої спроби на фото, що скажете? Може є в когось якісь ідеї?

Вкладення:

• QA5Qm9SJiZ4.jpg
      QA5Qm9SJiZ4.jpg
      Розмір файлу:
      163,6 КБ
      Переглядів:
      77
    • eOs-Tz45iMw.jpg
      eOs-Tz45iMw.jpg
      Розмір файлу:
      151,7 КБ
      Переглядів:
      78
    • iu1evz3NlUk.jpg
      iu1evz3NlUk.jpg
      Розмір файлу:
      164,6 КБ
      Переглядів:
      78
    • мімімі мімімі x 1
  14. Alstroemeria

Alstroemeria Well-Known Member

На тому фото, що зблизька чіткість є і виглядає гарно. Але якщо дивитися віддалено (останнє фото), то візерунок розмивається. Хоча фото не передає всього блиску шовкових ниток, може вживу виглядає краще. Теж хотіла вишивати сорочку білим по бежевому, але було нечітко і від ідеї відмовилася.

Правда думала, що це саме через дмц і шовкові нитки виглядали б краще. Для себе зробила висновок (може і хибний), що вишивка білим по світлому для хрестика не підходить. Може спробувати вишивати іншою технікою (наприклад низинкою та мережкою)? Або обшити по контуру нитками в тон полотна чи на тон темнішими. Чи до того ж хрестика додати ще мережку чи інші техніки.

15. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

то певно геть неправильно... а якщо спробувати вишивати звичайними швейними нитками білими, тими, що з поліестеру? а вдруг?:girl_crazy:
    в 2 чи 3 нитки?вони і блискучі трохи...

• Креативно Креативно x 2
  16. octavia

octavia Well-Known Member

На мою думку виглядає дуже не виразно і блякло ! Я би взяла сіро - сталеві ( без перламутру ) ДМС можна сатинові . Рожеві і сірі добре "женяться" бачила таку блузу супер вигляд .

17. Chekay

Chekay Well-Known Member

на жаль ні, в тому і проблема:girl_sad:

теж про таке думала, але мій колір не "жениться" з сірим ніяк, в мене дуже теплий тон, тому сірий виглядає чужорідно

я от що знайшла в неті- тут колір трохи насиченіший ніж мій, і навіть тут білі нитки губляться 12495247_171555049892600_3332454238675765440_n.jpg , не зовсім те що я собі планувала, але спробую додати трохи чорного, може бек, а може крайні хрестики, треба спробувати що з того вийде

18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Візьміть замість сірого, коричнево-сірий, він гарно підійде.

19. Ziben

Ziben :)

а такі пробували DMC Pearl Cotton? чи коли ви пишете про шовкові, то маєте їх на увазі? Вони сніжно-білі, мають легкий блиск, але товстіші за звичайні DMC(((
    nWOtLusvKtU.jpg

• Корисно Корисно x 1
  20. Rostuslavchuk

Скажу Вам зі свого досвіду (не малого і випробуваного вже в таких варіантах, що караул;)). Не гарно хрестиком виглядає біла шовкова/поліестерова/віскозна нитка (не важливо який виробник). Треба брати ДМЦ котонову і то лише на зашитий малюнок. Бо тими "розсипними" нитками навіть сам хрестик не рівний виходить - це раз, а на світлій тканині хрестиком вона реально губиться.
    Вище як я писала, то я думала, що саме ті квіти будуть вишиватись білим, тому такий варіант гарний і то ДМЦ-шними котоновими ниточка, а не блискучими.
    Щоб ДМЦ на світлій тканині виглядало гарно потрібен забитий балюнок, а не типу "мережива".
    А щоб блискуча нитка гарно виглядала, то явно не хрестиком її вишивати, бо навіть на темній тканині той хрестик кострубатий виходить. Тими блискучими гарно виглядають: гладь, мережка, солов"їні вічка і т.д. але не хрестик.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  21. Chekay

Chekay Well-Known Member

ні, я пробувала мадейру, але як вже слушно писали дівчата - то не для хрестика, така блискуча нитка потребує більшої площі, щоб розкрити свій ефект, а ламання її в хрестиках, нажаль, нічого доброго не приносить

Дякую, дівчатка, за ваші поради і креативність, наразі я вийшла на деякий результат - роблю коричневий бек, і ніби почианає чіткіше вимальовуватися взір. Так, втрачається повітряність і ніжність, але чимось доведеться жертвувати. Я раніще планувала білу вишивку і у спідниці та рукавах сукні вставки з білої тканини з цікавою обробкою, але зараз цю ідею відкидаю, буду комбінувати з коричневим льоном, мабуть ліф сукні і рукава будуть світлі, а спідниця-олівець темна, ще треба добре обдумати як її оздобити.
    Результатом обовязково поділюся:girl_smile:

Вкладення:

• DSCN0643.JPG
      DSCN0643.JPG
      Розмір файлу:
      161,8 КБ
      Переглядів:
      48
    • DSCN0647.JPG
      DSCN0647.JPG
      Розмір файлу:
      172,1 КБ