[mod] у відповідь на 135 запитання про кількість тканини на вишиванку тема тепер має закріплений топ (для тих, кому ліниво читати і користуватися пошуком), а для тих, кому буде ліниво читати топ, модератор зробить жовий або червоний подарунок [/mod] Імель: в цій темі обговорюємо теоретичні аспекти вишивання сорочки. Ось підбірка найчастіших запитань та відповідей. Прошу бути пильними та не повторюватися: Оздоблення вирізу/горловини чоловічої сорочки обговорюється тут, ще також тут, тут, тут про оздоблення комірця і не тільки технікою зубцювання, і тут, про розташування взору на реглані защіпки на рукав 1, 2 про кількість полотна на сорочку 1, 2, 3 кутасики 1, 2, 3, 4 Тема для фото завершених вишиванок знаходиться за цим посиланням: Вишивана сорочка. Завершені роботи Для процесів вишиванки в роботі маємо окрему тему. Бісерній вишиванці також виділено окреме обговорення.
Відповідь: Вишивана сорочка вам може вистарчити і по одному, а як ні, то можна потім в процесі докупити.
Відповідь: Вишивана сорочка Ой, а я загорілась вишитою бісером сукенкою і вишиванкою (хочу собі і чоловіку). В неті натрапила на магазин "Бабусина скриня". В них можна купити вже готову заготовку. Скажіть будь ласка, хтось купував такі заготовки? Чи реально їх вишити новачку чи починати треба вчитись з серветок маленьких? А можливо хтось вишиває на замовлення і зорієнтує скільки то коштує така робота приблизно?
Відповідь: Вишивана сорочка Мені такі заготовки не радили в магазині, кажуть, що везуть їх з Китаю і важко вишивати, бо не сходження бувають. Не знаю як там насправді, може так казали, бо в них їх не було?!
Відповідь: Вишивана сорочка В якому значенні? Це ж окремі прямокутники тканини, потім вже на них кроять і зшивають сорочку. Чи мали на уваз, що узор на одних по нитці основи, а на інших - по утоку? Взагалі бісером по канві з нанесеним малюнком шити - то миле діло - рядами, рядами,аби бісер був якісний і тканина - ну то вже кому яка більше подобається. А так - вся інструкція до вишивання - на 2 речення.
Відповідь: Вишивана сорочка Ото знайшли в кого питати. Я не про заготовки для вишивки бісером, а про чоловічі сорочки з домотканого полотна вже готові, зшиті, тільки вишивай по них. Така заготовка коштує 250грн і собі думала купити, щоб не купувати окремо полотне і тоді до кравчині, але кажу так як мені в магазині - не радили
Відповідь: Вишивана сорочка я вишивала на такій заготовці. коли купляла (а брала саме в Бабусеній скрині), то мені сказали, що шиє ті заготовки їхня кравчиня. на рахунок вишивки - манжети вишивала так як були пришиті, бо реально пришиті були рівно, а от комірець відпорола, бо був пришитий криво і перід розпорола в одному місці, бо також було нерівно, а так вишивається як звичайно якщо ви взагалі не вишиваєте, то можете попробувати спочатку вишити пару сантиметрів узору на якомусь шматку домотканої тканини (між іншим ці заготовки пошиті з сорочкового тобто домотканого полотна), а тоді починати вишивати на заготовці
Відповідь: Вишивана сорочка я повністю згідна. Просто мова йшла про вставки, то мала на увазі саме за них. Аж тепер дочитала, що то мова йшла за дорослу вишиванку А щодо дорослих вишиванок, то я взагалі не признаю вставок. Вишивка на суцільному полотні ні з чим не зрівняється. Дівчата, якщо комусь дуже важке домоткане полотно для вишивки (хоча я його обожнюю), то візьміть собі німецький Цвейгарт, він дорогий, але вишивати на ньому одне задоволення. і вигляд гарний, зовсім інший рівень ніж вставки
Відповідь: Вишивана сорочка так найкраще робити, бо домоткане полотно сідає на 15% тому важко буде кравчині зразу вгадати оті припуски всі. Вишивайте на квадратах, потім все разом поперіть (і ті частини на яких не вишивалось, теж обов"язково) а тоді вже до кравчині на пошиття несіть. Бо якщо попрати після пошиття, то сяде воно все і вийде сорочка замала
Відповідь: Вишивана сорочка дівчата, прошу поради. вподобала собі вишиванку, взір ніби нескладний, але розумію, що важливо грамотно розкроїти, а потім відповідно культурно довести до ладу. якщо маєте координати добрих кравчинь, я б дуже просила написати в пп чи карму може хтось має вже таку вишиванку - маю на увазі передусім крій - скажіть, чи зручно в ній ходити, і взагалі, які враження.
Відповідь: Вишивана сорочка Якщо мені не зраджують очі, то скроєна вона, як сокальська сорочка. Там не треба особливо нічого кроїти, розділити тканину на 4 частини, вишити, а кравчиня потім пошиє, так як ви хочете.
Відповідь: Вишивана сорочка Маю неймовірне вишивальне щастя - відріз рівномірки Zweigart на сорочку, який дістався мені за направду символічні гроші. Порахувала кількість ниточок - десь 106 на 10 см, на тканину з домішками не схоже, колір - молочний. То це в мене, мабуть, Лінда 27" ? Хто вишивав, відгукніться, будь ласка, як вона для пошиття сорочки і потім в експлуатації, бо щось я аж розпереживалася, щоб таку тканину даремне не перевести ))
Відповідь: Вишивана сорочка Стикнулася з такими питаннями...розрізала мені кравчиня тканину на квадрати, ніби позначила де вишивати, але.... 1. Манжети! Ширину рукава не назначила, як визначини на яку довжину вишивати манжет, щоб як виперу було якраз? 2. Види манжету чоловічої сорочки? Чи буває чоловіча сорочка з суцільним рукавом? Без пришитогоокремо манжету? Бо сказала кравчині що такий хочу, а мама каже, щр чоловіча так не шиється. Якщо ж все ж шиється, то чи робиться в рукаві розріз чи ні, бо узор має краї і якщо не розрізати, то узор тре робити однотипним, без ромбиків відкритих - кругом рукава. Надіюсь зрозуміло пояснила
Відповідь: Вишивана сорочка Бачила такі на короткий рукав, на довгий щось не пригадаю, більшість принаймні мають пришивні манжети.. Я так собі на хлопський розум думаю, що на рукаві однаково ж є суцільний вертикальний шов, по ньому і можна було б зробити розріз, якщо рукав досить вузький, щоб кисть пройшла, і оформити кутасиками чи гудзичком з петелькою, кнопкою тощо. А якщо не розрізати, то так, щоб зійшовся по колу, то треба добре рахувати, якщо узор крупний, то несходження може бути проблемою..
Відповідь: Вишивана сорочка Я перед тим як вишивати, завжди тканину мочила , щоб сіла, тоді вже спокійно вишиваю і не хвилююся. І вона вже не сідає після прання в готовому ви гляді.
Відповідь: Вишивана сорочка А дірочки тоді не дуже затягуються? Бо моя зараз в непраному стані якраз добра для вишивання, а як затягнуться, буде важче вишивати, напевно.. Може, спробувати відшити і рядочок на 10 см по горизонталі і і рядочок на 10 см по вертикалі (як при в"язанні зразок), та й попрати і подивитися, які будуть розміри після прання, і з поправкою на це планувати розмір манжета, і вишивки взагалі?
Відповідь: Вишивана сорочка та ссідається десь на 10% після прання, прикиньте +/-, краще більше вишити, кравчиня, в разі чого, відріже буває і тут знайшла фотку права зверху і крій на правдиве домотканне полотно, яке вузьке навряд чи робиться мені здається, що рукав в такому випадку трохи розширений донизу мало буде очей шкода, дирочки робляться маленькими, спочатку вишивається, а потім переться все (в т.ч. спинка і рукави, щоб все "збіглося" однаково)
Відповідь: Вишивана сорочка Чому? Я так вишивала, додала ще 1,5 см на сідання, ну і на припуски з кожної сторони по 2,5-3 см.