[mod] у відповідь на 135 запитання про кількість тканини на вишиванку тема тепер має закріплений топ (для тих, кому ліниво читати і користуватися пошуком), а для тих, кому буде ліниво читати топ, модератор зробить жовий або червоний подарунок [/mod] Імель: в цій темі обговорюємо теоретичні аспекти вишивання сорочки. Ось підбірка найчастіших запитань та відповідей. Прошу бути пильними та не повторюватися: Оздоблення вирізу/горловини чоловічої сорочки обговорюється тут, ще також тут, тут, тут про оздоблення комірця і не тільки технікою зубцювання, і тут, про розташування взору на реглані защіпки на рукав 1, 2 про кількість полотна на сорочку 1, 2, 3 кутасики 1, 2, 3, 4 Тема для фото завершених вишиванок знаходиться за цим посиланням: Вишивана сорочка. Завершені роботи Для процесів вишиванки в роботі маємо окрему тему. Бісерній вишиванці також виділено окреме обговорення.
Відповідь: Вишивана сорочка В чоловічому варіанті знизу пришивається планка, щоб виріз не розходився? Я вже почала вишивати, як мені намітили, бо дуже руки чесались. Фото виставлю в процеси. Думаю з тим швом не буде дуже шкарадно?:shy:
Відповідь: Вишивана сорочка ага але ж тоді, попри розріз, взір справа і зліва не буде дотикатися один до одного, як тут, наприклад (а в деяких схемах це просто необхідно) і виходить, що буде між ними незашитий простір (той самий сантиметр планочки), який в свою чергу "з"їсть" частину взору ех, шось я недопанімаю, тре прийти подивитися
Відповідь: Вишивана сорочка Реально, на тих усіх схемах взір йде встик, але викрійки до них йдуть з швом на животі. На вернісажі облазила з кравчинею усі точки, щоб подивитися як правильно шити сорочки. Щоб НЕ було шва на животі є два варіанти. 1. то так як я писала вище 2. це коли робиться розріз на горловину і в ручну обкидається в колір вишивки ниточками. В мене висить одна така сорочка, як треба притарабаню на форумівку. Чесно кажучи, перший варіант надійніший як на мене і у 90 % саме так шиються чоловічі сорочки без шва на животі. Пішла подивилася на сорочку чоловіка. Ось так щоб була як на фотці, що Іра виставила, то скоріш за все пришиті купони.
Відповідь: Вишивана сорочка дівчата, хочу вишивати сорочку для доні білим по білому, підкажіть де можна знайти узор, і ще як краще спочатку вишити, а потім кроїти, чи навпаки?
Відповідь: Вишивана сорочка то певно книжки про укр. народні косюми тре дивитися ? бо Вернісаж-то халтура повна та власне, що мене то аж ТАК зацікавило, бо не могла собы то все до купи скласти власне, з обметаним краєм мені теж не дуже до душі і v-подібний виріз теж шось я не дуже пойняв, точніше не уявляю як то планочка виглядатиме між вишивкою (бери на форумівку-заспокою свою уяву :xaxa ще щоб без шва на животі-бачила в Галинки-вшиту канву, вткану канву той варіант, що в моєму дописі вище швидше за все купони, а якщо вишивка по полотні-тоді зі швом в схемах наприклад спочатку почитати тему, бо про це писано-переписано все залежить від майстрині, бо одним більше подобається 1-ий варіант, інші-прихильниці-2го традиційно-спочатку кроїли-вишивали-зшивали
Відповідь: Вишивана сорочка Схеми я перелистала сторінок 20, там сорочки або дорослі, або більше картинки. Та я на майстриню недотягую, я хіба вмію хрестики вишивати. І не вишивала років 5, тому цікавило як простіше для мене, а не для того хто буде шити. Я розумію, що це обговорювалося і не раз, я прочитала кілька сторінок перших кілька останніх, так нічого й не знайшла. Перичитати тему складно часово.
Відповідь: Вишивана сорочка для мене простіше-купити заготовку взяти з собою доню, поміряти, вже буде знати що й до чого я особисто чомусь боюя вишивати перше, потім з шивати, маю страх, що кравчиня трохи скапарає, десь не так взір зшиє, нерівно.... чи під руками буте тягнути, тому я надаю перевагу-спочатку поміряти-потім вишивати щодо взору тут тяжко щось радити, не знаючи ЩО саме ви хочете шити рослинний взір, геометричний? в яких тонах.... де саме хочете взори які-сучасні (посто блухзочка з вишивкою) чи традиційні хоча б приклад покажіть може тоді і допомогти легше буде
Відповідь: Вишивана сорочка http://www.ridnamoda.com.ua/wp-content/uploads/2009/09/09092116sch.jpg подобається щось такого плану як на блондинці, а де заготовку продають, я просто хотіла на крижмі вишити, але то може почекати поки хресна до першого причастя вишиє
Відповідь: Вишивана сорочка в Призмі, можете в Наталі-Ніфертіті попитати якщо хочете з крижми-тоді ліпше спочатку вишивати-потім кроїти змушена вас розчарувати, але якщо не зраджує мені зір-там хрестиком і "не пахне" або мережка, або вирізування, схоже, що солов"їні вічка є, гладь - важко точно сказати, бо не видно не лякатеся-то все не так страшно, як звучить
Відповідь: Вишивана сорочка Чую я, що скоро вже наважуся на вишивані сорочки для нас їз чоловіком. Певно буду вишивати на заготовці, бо покроїти-зшити - це для мене вища математика. Хочу шити білим по білому (або сірим по сірому), але щось жоден взір не припав поки що до серця, і не орієнтуюся зовсім, якими словами і висловити або нагуглити те, що саме я хочу)
Відповідь: Вишивана сорочка Як варіант от такий взір, але то з радянської жінки, не відомо якого року, і де зараз то знайти не знаю, тоді брала в вчительки праці
Відповідь: Вишивана сорочка то ви про чорний, чи про соняхи? я би не вишивала дівчиці маленькій з переважною більшістю чорного в узорі але коли що, маю близьке і до таког, і до іншого але гладдю і вирізуванням буде ЗНАЧНО гарніше і святковіше там немає нічого складного
Відповідь: Вишивана сорочка Разом, як варінт взору на рукавець. А на рахунок святковіше Ви однозначно праві, якщо скинете взір, і як щось не буде виходити то проконсультуєте, то точно взялася б за біле. Але треба спочатку основу купити.
Відповідь: Вишивана сорочка фото елементів я вже тут виставлялаhttp://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=647634&postcount=388 Під мацьопу? не знаю...., не уявляю, як буде дивитись. Якщо б я мала дівчинку, то вишивала б для неї щось кольорове.
Відповідь: Вишивана сорочка Підскажіть будь-ласка, хто знає, чи може вишиванка містити на собі асимеричний взір - наприклад гілочку з квітами, бо всі сорочки, які я бачила до цього - з симетричним узором.
Відповідь: Вишивана сорочка я вже неодноразово писала, що взори шукаю на інтернет-магазинах вишиванок але вже дозріла, що можна кумекати щось самій, але це прийшло після перегляду книжок з техніками вишивання, швами українськими, такі взори компонуються значно простіше, ніж хрестикові можу поділитися взорами хрестиком (це мала на увазі), типу того, що ви з радянської жінки подали щодо гладі, виколювання, вирізування-раджу скачати кілька книжок (я нещодавно в тему Книги та посилання для умілих ручок викладала), там є техніка (переконаєтеся наскільки це просто), також є фото вже вишитих сорочок, там можна щось піддивитися, перебрати просто на такі пошуки я зазвичай витрачаю купу часу, поки не відчую, що то "моє" треба, щоб ви самі попереглядали, щоб приблизно бачити що і як можна зробити бо в мене то будуть просто тикання пальцем в небо
Відповідь: Вишивана сорочка Думаю можна і квіточки, і асиметрично. Я наприклад своій Стасі вишила з мішками форевер. Всім подобається. А хрещениці на рік з пташками. Всі сказали гарно і незвично.