[mod] у відповідь на 135 запитання про кількість тканини на вишиванку тема тепер має закріплений топ (для тих, кому ліниво читати і користуватися пошуком), а для тих, кому буде ліниво читати топ, модератор зробить жовий або червоний подарунок [/mod] Імель: в цій темі обговорюємо теоретичні аспекти вишивання сорочки. Ось підбірка найчастіших запитань та відповідей. Прошу бути пильними та не повторюватися: Оздоблення вирізу/горловини чоловічої сорочки обговорюється тут, ще також тут, тут, тут про оздоблення комірця і не тільки технікою зубцювання, і тут, про розташування взору на реглані защіпки на рукав 1, 2 про кількість полотна на сорочку 1, 2, 3 кутасики 1, 2, 3, 4 Тема для фото завершених вишиванок знаходиться за цим посиланням: Вишивана сорочка. Завершені роботи Для процесів вишиванки в роботі маємо окрему тему. Бісерній вишиванці також виділено окреме обговорення.
Відповідь: Вишивана сорочка Похвалюся, сьогодні на різдвяному ярмарку на площі Ринок купила дві домотканні сорочкі (з сундука ) чоловічу і жіночу, обидві довжиною до коліна, важкенькі. Ось які Заплатила за кожну по 80 грн, залишилось тепер вишити
Відповідь: Вишивана сорочка То Ви напевно в такої пані купили, якещо та, то в неї там ще старовинне домоткане полотно було по 30 грн. метр і тоді коли я була, то в неї був розпродаж старовинних сорочок (вони такі троха потаскані, але оск. розміра великі, то можна було щось зробити) по 50 -150 грн. (вона всі сорочки і добрі і такі собі в пральній машинці пере).
Відповідь: Вишивана сорочка не знаю може і вона. Знаю сорочки з незначною вишивкою в неї були по 250-400 грн, а такі що мені подобаються з повністю зашитими рукавами по 2000-4000 грн. Тканини у неї не бачила, бачила тканину на ярмарку який біля оперного театру, але не питала скількі коштує. Мені та пані сказала що на пошиття одної такої сорочки йде 3 метри тканини
Відповідь: Вишивана сорочка Ого а чого так багато 3м? Напевно, то та пані, бо вона мені таке щось говорила, а потім вирішила зробити розпродаж щоб в неї аони не валялись. Я собі там нічого не могла вибрати, то краще вже наскладати на якусь краще. А з борщагівським розписом в неї були по 500 грн., вірніше вона віддавала так. І сьогодні в неї тканину бачила.
Відповідь: Вишивана сорочка На пошитя сорочки йде в середньому 1,5м тканини, але ці сорочки довжиною до коліна тому і три метри
Відповідь: Вишивана сорочка Хочу уточнити на рахунок довжини домотканого полотна. Хоча, як куплятимете собі на сорочку, то і так побачите Його йде так багато, бо в нього ширина нестандартна, вірніше, стандартна для домотканого полотна - десь 80 чи 85 см... Це, мабуть, зумовлене обмеженнями в розмірі станків для ткання полотна...
Відповідь: Вишивані роботи в процесі Правильно форумчанка написала, в Призмі купувала, бо такої тканинки в магазинах не бачила.
Відповідь: Вишивані роботи в процесі Я теж там була, але там якість тканин набагато гірша ніж можна купити в Призмі. Приклад, вишивала вставки з тканини Канви Zweigart кольору типу натур.льону на чоловічу сорочку і думала куплю тканинку на Куліша, але там вони по якості набагато гірші, як на мене і ціна буде практично одинакова. Готова чоловіча сорочка в Призмі коштує 150 грн.
Відповідь: Вишиваємо дитячі речі, аксесуари А я мріяла вишити сорочечку дитині на хрестини, але не склалось. Тепер мрію таки вишити їй сорочечку або якийсь костюмчик на Великдень. Нам на той час буде три місяці. Підкиньте ідейку!!!
Відповідь: Вишиваємо дитячі речі, аксесуари На Пекарській є заготовки для платтячок на таких манюнь-просто чудо.Хтось з дівчат виставляв в процесах-гляньте(стор, 136)
Відповідь: Вишивана сорочка Якщо не помиляюсь, схема "полковнича" називається!!як шукала узор своєму чоловікові, надибала таке!