Вишивана сорочка

Тема у розділі 'Вишивання', створена користувачем Chortenia, 21 Грудень 2006.

1. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

[mod]
    у відповідь на 135 запитання про кількість тканини на вишиванку :girl_crazy: тема тепер має закріплений топ (для тих, кому ліниво читати і користуватися пошуком), а для тих, кому буде ліниво читати топ, модератор зробить жовий або червоний подарунок [/mod]
    Імель: в цій темі обговорюємо теоретичні аспекти вишивання сорочки.

Ось підбірка найчастіших запитань та відповідей. Прошу бути пильними та не повторюватися:

Оздоблення вирізу/горловини чоловічої сорочки обговорюється тут, ще також тут, тут, тут
    про оздоблення комірця і не тільки технікою зубцювання, і тут,
    про розташування взору на реглані
    защіпки на рукав 1, 2
    про кількість полотна на сорочку 1, 2, 3
    кутасики 1, 2, 3, 4

Тема для фото завершених вишиванок знаходиться за цим посиланням: Вишивана сорочка. Завершені роботи
    Для процесів вишиванки в роботі маємо окрему тему.
    Бісерній вишиванці також виділено окреме обговорення.

Останнє редагування модератором: 26 Травень 2014
    • Подобається Подобається x 2
  2. Лянка

Лянка Well-Known Member

Відповідь: Вишивана сорочка

А на якому полотні краще вишивати сорочку такого типу.

3. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Я вишиваю на домотканому або лавсані.Домоткане натуральне то частіше його використовую.

4. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Знайшла випадково один цікавий магазинчик: біля кінопалацу, що на Театральній, на тій вуличці де кафе Ювілейне є творча студія "Світлиця". там дуже багато вишитих сорочок, рушників, стаників.я просто ходила і милувалася. питала про чоловічі вишиті сорочки, то від 200-250 грн. хто буде поруч зайдіть, просто приємно подивитись.

5. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Мережку я роблю прямо на сорочці,висмикую нитки на ширину мережки,потім обшиваю прутиком,можна подивитись в журналах.А бісером теж гарно обшивати вироби.Я завжди дивлюсь якого кольору більше використовую то такий беру і бісер.

6. галичанка

галичанка Well-Known Member

Як я була малою - пам'ятаю прабабця розказувала мені, що вишивки можна прати тільки дитячим милом, бо від іншого мила та порошків - линяють кольори. Був гіркий досвід - моя бабця (дочка прабабці) попсула кілька вишитих рушників - повблазили кольори.

7. Xomka

Xomka Well-Known Member

Вийшло цікаво, але судячи з крою - сорочка жіноча, а взір мені якийсь чоловічий:girl_sad:

8. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

simona, може те зробити ось таку мережку
    [​IMG] і ще ось така гарна [​IMG] а якщо ви хочете горловину бісером, то вам оже така підійде [​IMG]

Останнє редагування: 6 Грудень 2009
  9. Ірка-Шкірка

Ірка-Шкірка Well-Known Member

виклала в Вишивальних процесах.

10. poputochka

poputochka Well-Known Member

Niferttiti\\Вже завершила свою сорочечку. Ось так получилося. Тільки щось той квадратик мені не дуже до вподоби, але вже все зшила, переробляти ніц не буду.\\ (Цитування щось не спрацювало)
    Niferttiti з чого починали? Дістала на Миколая таку сорочечку в подарунок,з червоно-чорним візерунком. Аж руки сверблять взятися. Але в вишивці я повний "чайник". З чого починати-з квадратика чи вирізу? Чи тяжко потім все зшити докупи?

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Зробила нарешті макрофото своєї сорочки.
    Горловинка

Рукав біля плеча

Рукав, низ

• Подобається Подобається x 1
  12. simona

simona Well-Known Member

супер, а це гладь?

13. Liliyah Romanova

Це не гладь ніби, це такий специфічний вид вишивки. Матиму нагоду, ще й іншу зазнимкую. Там взагалі дуже цікава техніка.

14. simona

simona Well-Known Member

Шкода що такої тканини не купиш, а може і купиш тільки потрібно точки знати. Цікаво як вишивати такою технікою? А потім покажете на собі?! Гарненькі, ах як я Вам білою заздрістю заздрю, і я таку хочу.........

15. Liliyah Romanova

На мені я вже показувала. Десь у темі має бути. Гляньте перші сторінки...

16. Ірка-Шкірка

Лілю, дякую за фото!

я так пошукала по літературі (маю багато книг з української вишивки), то мені виглядає, що Ваша сорочка вишита швом Лиштва качалкова (качалочка). Стібки настилаються паралельно до ниток пітканя через відповідну кількість ниток основи. Стібки синхронно збільшуються або зменшуються на одну чи кілька ниток піткання, що лягає в основу творення мотивів. Елементи творять настилом варіативної кількості стібків.
    (цитата з книги Українське Вишивання К.Р. Сусак та Н.А. Стеф'юк).

Я тут так розписала, бо маю цілу історію з схожою сорочкою. Два роки тому побачила на коліжанці чудову старовинну вишиванку. Загорілась теж таку мати, і ясно, вишити своїми руками. Позичила відшити. І тут почалось найцікавіше. Бо не догнала хоча б в інеті (я мовчу вже про книги в бібліотеці) почитати про технологію пошиття та вишиття сорочок. Вирішила, що самА мудра, розберусь. Пошила мені кравчиня, я почала по готовій вишивати. Коли мій процес побачила коліжанка, яка добре вишиває хрестиком, то в неї був "тіхій ужас", від складності вишивки. Я вишивала пів року, прогрес був малий. Я сорочку потім випрала (щось захотілось), а вона сіла, рукави короткі... Коротше, лежить тепер в шафі, не знаю, чи колись закінчу її :sad: То тепер як я другу почала вишивати, то спочатку всі можливі форуми та книги перечитала, а потім аж кроїти понесла... І взір знайшла хрестиком, бо стародавні шви реально складні.

17. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

А ви покажітьїї нам, щось спробуємо придумати. Шкода щоб така праця валялася в шафі

18. simona

simona Well-Known Member

Так почитала я вас, а тепер переживаю за свою вишиванку, купляла готову сорочку то тепер якщо я її поперу то вона сильно зменшиться?Головне рукава, вони на мене ітак по кісточки, то збиралась пришивати мережку

19. Ірка-Шкірка

Що ж... покажу, цікаво, що Ви порадите, та інші дівчата з форуму... Але не зараз, спочатку вишию всі свої новорічні плани (за чудовими схемками, що Ліля виклала :), потім ще вишию трохи вишиванки, тоді це все викладу, і аж тоді покажу те лузерство :) (дбаю за імідж ;)))

То залежить, з якої вона тканини.

А мережка - це вихід, до речі, мережка може бути і ширшою, якщо треба врятувати ситуацію :) Або гачком обв'язати по низу, якийсь гарний взір (я придумала, що знайду майстриню з в'язання гачком і їй це діло доручу...)

Подивіться на сайті Віри Матковської (пошукайте в гуглі), там є галерея, і всі рукави сорочок обв'язані гачком.

20. simona

simona Well-Known Member

Я бачила і з початку так планувала, але я хочу зробити все сама як би вміла кроїти і шити і то б зробила, а то куплену міряю і вже не задоволена шиєю, але нічого ми там дамо бісером прикриємо всі недоліки і буде норма, вона ітак для мене буде найкраща бо сама вишиваю. Але мережку я напевно буду робити окремо, в потім пришивати

21. окса

окса Member

Відповідь: Вишивані роботи в процесі

Дорогі дівчатка.Прошу вашої поради: це дитяча сорочечка на 4 рочки.Яким чином вишити перід-півкругом, квадратом..,Порадьте

Останнє редагування модератором: 30 Грудень 2009