Вишивальницям-початківцям

Discussion in 'Рукодільна порадня' started by kati, Sep 25, 2009.

1. Insolence

Insolence Living The Dream

Відповідь: Вишивальницям-початківцям

осьо отут гляньте

2. Відповідь: Вишивальницям-початківцям

Дівчата, дуже мені плутається нитка. Утворюються вузлики, які деколи розплутати неможливо, приходиться перерізати нитку, закріпляти і починати спочатку. :girl_cray:
    У дизайні, який я вишиваю, переважно хрестики в три нитки (от тоді майже не плутається взагалі), в дві нитки - трохи гірше; а там, де в одну - то суцільний жах. От дивно, навіть коли нитка коротенька, все одно вона умудряється якось так скрутитися, щоб в результаті вийшов вузлик. Може щось порадите?

3. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Це є результатом прокручування голки. Ви час від часу в прцесі вишивання впускайте голку вниз щоб нитка розкручувалася.

4. Farfalla

Farfalla Member

Нарешті прикупила все. Зараз розпочну!!! Тримайте кулаки :)

5. Insolence

Insolence Living The Dream

у мене таке при вишивці в техніці ізонитка, а при звиклій вишивці плутаються чомусь тільки нитки Мадейра. Я роблю так
    але воно не завжди помічне

6. Bride

Bride Well-Known Member

Дівчата, підкажіть будь ласка що робити:
    вишиваю на звичайній канві у дві нитки, на пяльцях, і мені здається між хрестиками залишаються білі просвіти. То тааак негарно. Що я роблю не так? Сильно затягую нитки? хрестики в мене на хрестик не схожі, а більше на крапочки...замілка канва?

7. Ума

Ума Super Moderator

накраще покажіть фото. тоді можна точніше визначити проблему. Але трохи можу заспокоїти,що після прання дірочки затягуються трішки (хіба то панама - тоді значно гірше)

8. Venezianka

Venezianka New Member

Дівчатка! Вчора почала вишивати. Побажайте успіхів! :)

9. Bride

Bride Well-Known Member

Умочко, а підкажіть як розпізнати чи то панама?

10. Ума

Ума Super Moderator

ви раніше вишивали? ми в школі всі вишивали на панамі- базарна тканина, тоді іншої не було. в неї дуууже великі дірки і хрестики не квадратні. то не дуже видно на 1 клітинці, але якщо вишити квадрат 10х10, то він виявиться прямокутником.

11. Bride

Bride Well-Known Member

Умо, дякую
    Показую свої кривульки
    це зі спалахом
    а це при денному світлі

12. Bride

Bride Well-Known Member

Вишивала, і рушники і серветки і картинки, але як то кажуть - це було давно і неправда...

13. Xomka

Xomka Well-Known Member

Нормальні кривульки:girl_yes2:
    Крізь темні ниточки тканина любить більше просвічувати, ніж крізь світлі, так воно вже є:girl_in_dreams: Єдиний рецепт - не затягувати ниточку сильно. А тканинка, схоже, аіда - хороша.

14. tsarivna

tsarivna New Member

Привіт, дівчатка:girl_smile:
    Хочу приєднатись до вас, а то під час вагітності проснулось бажання вишивати і хочеться все вияснити, вивчити. Молодці, що маєте такі теми для початківців, а то серед знайомих й запитати нема в кого:girl_sad:

15. tsarivna

tsarivna New Member

І я вирішила показати свій перший здобуток у вишиванні:
    Ще навіть не встигла попрасувати і в рамку поставити ) Але дуже вже хотілось похвалитись. Правда, зворотню сторону показувати ще соромно

16. dasha

dasha Well-Known Member

Відповідь: Балачки рукодільниць

Не знаю чи в цю темку, але виручайте. Я з вишивкою тільки починаю бавитись, поки вишила кілька малюночків звичайними базарними нитками. А тут знайшла дуже гарну метрику, але продавець сказала, що до неї ті шерстяні нитки не підходять, треба інші. То які ? Шовкові? Якими ще нитками шиють хрестиком і де їх взяти (Маю наувазі в якому магазині?)?

17. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Балачки рукодільниць

В майже всіх рукодільних магазинах - Анкор, ДМС, Муліне. Зайдіть в темку де обговорюються магазини і ціни в них там знайдете багато інформації.

18. Miss.Sadie

Miss.Sadie Member

Дівчатка, мені потрібна порада! Я вирішила сама оформити вишивку і не знаю як краще це зробити.. Розмір роботи 30х40 і не знаю чи варто використовувати двосторонній скотч, чи краще зшити ззаду? Вже всі теми перерила і нічого не знайшла, чи просто десь пропустила.. Порадьте мені щось будь ласка!!

19. Xomka

Xomka Well-Known Member

Двосторонній скотч може з часом повідставати де не де, і якщо вишивка нещільно притискається до скла через якісь виступаючі елементи (напр. бісер, стрічки чи паспарту), то потім може бути видно "здуті" місця. При зшиванні такого не буде, але його робити марудніше.

20. Miss.Sadie

Miss.Sadie Member

Оскільки ні паспарту, ні стрічок на вишивці нема, робота має щільно прилягати до скла. Але в мене одразу ж виникає наступне запитання, як "густо" наклеювати скотч?? Або якби я вирішила зшивати роботу, може хто розкаже, чи кине лінк з поясненням як це робити.. Бо чути - чула про те зшивання, а з якого боку до нього приступати поняття не маю...