Вишивальницям-початківцям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем kati, 25 Вересень 2009.

1. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Відповідь: Вишивальницям-початківцям

ну, то в мене щось приблизно таке і виходить - а я вже перелякалась, що в мене руки-крюки не то понавишивали.

2. mermaid

mermaid Member

Дівчата, може хтось мені порадить, якусь схемку чи взір щоб вишити сорочку на ляльку висотою 30см, чоловічу.. Питаю в цій темі бо я початківець... :girl_blush2:І яку тканину порадити, щоб вона була тоненька і доречно вигяладала на маленькій моделі.

3. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

я так собі прикинула, що ширина узору загалом має бути максимум 15 хрестиків, тобто по 7 хрестиків з кожного боку

передивіться тут

щось такого плану
    [​IMG][​IMG]
    я за сорочкове полотно, воно тоненьке, гарно лягає, не видно дірок (як в аїді чи панамі), не крохмалене. Дивіться в рукодільних магазинах.
    як варіант льон з Галереї льону, той що рівніший і придатний для вишивання (попитаєте в продавців)

4. mermaid

mermaid Member

Дуже дякую imel, за таку повну відповідь.
    Галерея льону то на Куліша (знайшла в інтернеті) чи десь інше?

І ще мене цікавить чи можу я купити щось подібне до марльовки( так та тканина колись називалась) Мені потрібно зробити довгу сорочку плаття для мавки, щоб тканина була дуже тонка і напівпрозора і мяка щоб гарно лягала.. планую по ній також вишити якісь зелені гілочки з листочками, правда поняття немаю якою технікою для такої дріботи...:girl_impossible:

5. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

На Куліша здається під №9
    не знаю як ця тканина в роботі, але може спробувати вишивати гладдю. В галареї льону є вишивальний льон дрібний і м"який, подивіться можливо вам підійде.

Останнє редагування: 11 Серпень 2010
  6. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

нєа, №21 :)
    харошая мисля пріходіт опосля :sad:
    знаєте, що ще мені придумалося, можна просто тасьму пришити, вони зараз різні-різні є
    гарний вибір в Краєзнавці

може просто беком контури вишити, гарно буде шовком :girl_in_dreams:

7. roksolanka

roksolanka Well-Known Member

В мене є сорочка пошита також з марльовки і вишита хрестиком - мама ще колись собі робила, дуже гарно виглядає. Вишито звичайним муліне. Якщо цікавить - можу сфотографувати і показати як виглядає, бо взір не зелений, а в синіх тонах

8. mermaid

mermaid Member

Дівчата дуже вам дякую!!!

Дійсно цікаво глянути на цю сорочку, впевнена що дуже гарна!!
    Мій задум сорочка -плаття для мавки має бути їй по пяти і довжиною від горловини до низу 25 см., думаю вишити чуть спереду біля горловини і внизу. Якщо зможу ту дріботу вишивати, то ще на рукавах...Планую якийсь зелений вюнець, а а буде як вже нитка ляже :girl_wink: в останнє вишивала мабуть 15 років тому...якщо не давніше...:girl_sad:

9. roksolanka

roksolanka Well-Known Member

Виставила фото в розділі "Вишита сорочка"

10. terezka

terezka котяка-вишивака

пішла купила собі набір готовий для початківців, буду вчитись вишивати на старості років, а то надивилась я тут на ДП на дуже красиві вишивки, вирішила й собі спробувати

11. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

І знову "здравствуйте". Вишила я нарешті рушничок :d64:, і хочу тепер на кінцях рушничка зробити такі ніби "френзлі"( чи торочки?:dntknw: - не знаю як по-правильному), і ще щоб з мережкою. Як мережку робити я МК знайшла, і торочки приблизно уявляю, але як правильно - щоб гарненько було :girl_nea: незнаю. Дівчаточка, хто знає, підкажіть будь ласка
    Дякую :girl_wink:

12. Xomka

Xomka Well-Known Member

Мар'яно, гляньте тут

13. DolceVita

DolceVita Well-Known Member

Відповідь: Гурт Вишивальниць. Умови вступу

Не знаю чи мені сюди,але дуууже хочу почати вишивати! З чого б ви мені порадили почати! Якщо піде так як я запланувала,то також з часом вступлю до гурту!!!!!

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Із перечитування цієї теми в першу чергу. Сторінок не так багато насправді. ;)

15. DolceVita

Майже все перечитала-очі горять руки чешуться....
    Значит зрозуміла наступне: треба купити готовий набір,голку тупу з широким вушком,спеціальний маркер. Канву обклеїти ПВА,а не як в школі вчили(смутно пам'ятаю як обшивати края)
    Не розумію таке: по яких критеріях обрати той набір (ціна,кількіть кольорів,величина візерунка...)

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Сходіть в магазин до Наталі Nifertiti. Думаю, то буде найкращим вирішенням.

17. DolceVita

Велике вам ДЯКУЮ за допомогу! Скоро почну ділитися першими враженнями!!!!

18. DolceVita

почала я вишивати зайчика з підсніжниками. І мені не сходиться візерунок. Вже всі родина допомагала перерахувати ніде в мене помилок нема.
    Можливо це канва якась не така!?
    Купляла набір. Можливо треба просто якусь на метри вибрати під мого зайчика???

19. Xomka

Xomka Well-Known Member

DolceVita, скоріш за все ви допустили помилку в підрахунку, що частенько трапляється з усіма нами. Але, щоб її побачити, нам потрібно фото схеми і вишивки.

20. Oddly

Oddly Well-Known Member

буду пробувати на т.зв. рівномірці вишивати вперше (розкроїла сорочку нарешті) - спочатку пробую збоку - тренуюся - щось страшнувато і важче, ніж на аїді - а через три нитки шити - то нормально буде, чи то я щось вигадую?