Вишивальницям-початківцям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем kati, 25 Вересень 2009.

1. Лянка

Лянка Well-Known Member

Відповідь: Вишивальницям-початківцям

2. MYR

MYR Member

В тому то й справа, що ніяких порад щодо розмірів. Схемку я скачала на ДП, може хтось має з розмірами? Мені хочаб приблизно, я щось не уявляю скільки ті "баксики" займуть місця.

3. MYR

MYR Member

Дерево хочу вишити для чоловіка(він відкриває власний магазин), так от я вважала, що вистарчить просто роздрукованих, а він каже, що це не по "феншую":girl_haha:і хоче спрвжніми.

4. Лянка

Лянка Well-Known Member

І мені здається, що справжніми буде краще:)

5. MYR

MYR Member

Дівчата, в мене нове запитання. Мені для "дерева" потрібні нитки DMC №437, в схемі вони називаються Tan а в інтернет-магазинах під тим же номером Camel. Як правильно шукати по назві, чи по номеру?

6. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Чесно-кажучи ніколи на назву не звертала уваги, завжди тільки по номеру орієнтуюсь, може то на різних мовах?

7. zachida

zachida New Member

Порадьте - чи можна краї тканини проклеювати звичайним ПВА?. Гортала сторінки у цьому розділі і не знайшла (можливо була не дуже уважна). Чи таки потрібно спеціальний клей?. Ума, у "вихвалянках" тішилась саме спеціальним.

8. Holly

Holly Moderator

Можна. Я так роблю ;) http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=702414&postcount=879 отут писала

9. Xomka

Xomka Well-Known Member

Кажуть, треба його трохи водою розбавляти, щоб не такий густий був?

10. Анута

Анута Well-Known Member

Ірусю, на моїх чайничках-тістечках (тобто робіні) всі краї оброблені нерозведеним ПВА. як враження? мені б особисто хотілось аби краї були дещо м"якші :girl_in_dreams:

11. Xomka

Xomka Well-Known Member

Пам'ятаю, що у Еспозки були "накрохмалені", а в тебе мені сподобались:girl_claping: То певно ще залежить від ПВА, здається, він буває густіший і рідкіший.

12. Ума

Ума Super Moderator

Дівчатка, я купувала собі ось такий клей в інет магазині "за рукоделием"

на запах як розведене ПВА, але рідкої білої консистенції. Дуже класний клей! Швидко вбирається в тканину і буквально пару хвилин і висихає! Краї тканини м"якенькі під час усієї роботи (мій Робін теж тим клеєм промазаний) і не торочиться нічого. Потім легко у воді зникає.

він в мене вже закінчується і я думала купити новий, але в тому магазині, що купувала - не було такого, а був інший на тему "fray stop" і то такі гіменце виявилося... жах. смердить, густий, тягучий. як його наносити не зрозуміла! Нанесла, то висихав більше доби і то кінці були сильно гумові і липкі місцями.

на багатьох форумах читала, що ПВА або розведене наносять, або таке як є. Я думаю, що ПВА як раз і є спеціяльний клей для оброблення країв :)

13. Orman

Orman Модератор-бомба

враження позитивні :) Сейозно, не жорсткі, якраз нормальні краї.

14. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

Ну ось, і я сюди до вас добралась:) Приймаєте?
    Вирішила вишити грошове дерево на ДН свекрові. Вишивала останній раз ще в школі, і то не пам"ятаю, що там і до чого.....Тому ,дуже прошу допомоги, якщо щось....

Мені Кася провела трошки інструктаж, трошки в Енджел попитаюсь....і мо схом"ячу те деревце( реально розумію ,що там дууже проста схемка, але для мене то ліс густий...:8:)

На обід зганяла купила ниточки, світло бежеву канву, маркер для розграфлення і п"яльця...тільки вони мені щось не дуже....тканина дуже пом"ялась/розтягнулась і вони мені постійно зіскакують ,хоча і закріпила добре...А як потім канву на місце розпрямити?Попрати?
    Ось...Тепер залишилось тільки навчитись гарно хрестики в одну сторону робити:girl_in_dreams:

Вже хочу додому, руки чухаються хоч пару хрестиків зробити.

Я купила 50*40 ,цілком достатньо:)

15. Kasia

Kasia Well-Known Member

так, після прання буде рівненька.
    на пяльцях - хоч і марудно спершу, але хрестики будуть рівніші.

16. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Ого :)
    1. треба розграфити, скласти пополам тканину взовж-впоперек, найти центр і розграфити як на схемі
    2. вдягнути, закрутити добре, а потім обережно натягувати і ще трошки покрутити, але зіскакувати можуть, якщо і п"ялечка поганенькі, з пласмасовим кріпленням

прати-не прати, а замочити в ХОЛОДНІЙ воді, що маркер зійшов, не викручувати, дати стекти (я тримаю кілька хвилин на ванною), розкласти на махровий рушник-так воно сохне, прасувати з вивороту, але бажано не пересушити, бо важко буде прасувати
    тут головне спочатку нижні півхрестики зробити (буде видно, коли якийсь не так ляже), а потім, коли вертаєшся-накриваєш верхні

17. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

:girl_crazy: процес пішов :) з нього багато хто (ну я:girl_spruce_up:) починають, а потім спинитися не можуть :). тільки я там дуже з ниткою металік намучилася (і ще не оформила це чудо природи)

18. MUCHACHA

MUCHACHA Well-Known Member

А ти думала....:p
    Так і є....такі пласмасові за 7 грн...

П.С. Почала розграфлювати тканину.....А той маркер тоооочно зійде, а то аж страшно, так ладні малює...

19. Orman

Orman Модератор-бомба

зійде-зійде, тільки в літненьку воду мочіть, а не гарячу чи льодяну (як я :girl_crazy:)

20. mamulja

mamulja Member

Надивилась я на роби форумчанок, аж заздрісно стало...
    Востаннє вишивала в попередньому декреті, і так хочеться знов.... і такі плани набудувала....
    недочикаюся коли синулька всі екзамени поздає, щоб було трішки більше часу, а то робота від дзвінка до дзвінка, а по вечорах наука.
    Правда тканину вже підготовила, от тільки не знаю де краще нитки і пяльця (хочеться нові) придбати.
    Надіюсь найблищим часом і я поділюся своїми досягненнями.