Вишивальницям-початківцям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем kati, 25 Вересень 2009.

1. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Відповідь: Вишивальницям-початківцям

я теж так починаю, але тоді нитку беру на два обороти навколо руки

2. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Відповідь: Завершені вишиті роботи

Дівчата, не знаю куди ж то втулитися зі своїм проханням(
    кому не лінь, скиньте в ПП фото або картинку як виглядають п"яльця, мотки робочих ниток (з тих що найбільше користуєтеся), рукодільні ножички... ну і може ще якісь аксесуари, про які я не здогадуюсь (біскорню вже бачила))))...

В чому ви тримаєте вишивальне багатство? в кошичку чи шкатулці?

мені соромно таке просити, але останній вишитий візерунок був у школі, з-під палки, а тут тортик роблю для хорошої людини, яка вишиває... питати не стала, бо то сюрприз...

наперед дуже-дуже дякую!

3. La esposa

La esposa Moderator

П"яльця:

[​IMG] [​IMG]

нитки (на саморобних бобінках, куповані на наступній картинці, мають заокруглені кутики)

коробочка для зберігання [​IMG]

або така - для кісточок

ножички:

[​IMG] [​IMG]

Останнє редагування модератором: 21 Квітень 2010
  4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, я вже має все розграфлене на клітинки, вже має пяльця... а тепер саме головне питання.... треба вишивати спочатку один колір...потім другий... і т.д. чи навпаки багатьма кольорами від серединки?

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Як вам зручніше. Тут правил нема. ;)

Дивіться ось ці теми:
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=44005
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=47546

А я вишиваю на цілу довжини нитки з набору. :girl_crazy: Пару хвилин трохи задовге, але потому супер!

Останнє редагування: 21 Квітень 2010
  6. Velana

Velana Member

сьогодні робила "генеральне прибирання" свого вишивального причандалля... готусь вишивати метрику малому... я як на свій манюсінький вишивальний досвід зробила висновки що я ХОМЯЧИЩЕ... де в мене всього стіко набралося??? знайшла нитки DOLI - хтось ними вишивав? і ще якісь незрозумілі - немає папірців з позначками, суцільний моток, є початок і кінець.. що то за нитки - для мене загадка :girl_in_dreams: їх цілий величезний кульок... як розложилася в кімнаті і почала складати їх в кульочки просиділа 2 години :girl_cray: ще є DMC - але немає потрібних кольорів :girl_sad: вирішила вишивати на Аїді 16, а от якими нитками - Anchor чи DMC? в схемці пише вишивати DMC, які краще брати?

Останнє редагування: 23 Квітень 2010
  7. Orman

Orman Модератор-бомба

ну все краще брати те, що розробник схеми каже ...

8. Velana

Velana Member

ще питання :o скільки тканини брати (на відступи лишати і т.д.), якщо в схемці зазначено:
    Fabric: Aida 14, White
    179w X 186h Stitches
    Size(s): 14 Count, 32.48w X 33.75h cm
    16 Count, 28.42w X 29.53h cm
    чим більше читаю темки про вишивання - то більше розумію що я нічогісько не знаю

9. Xomka

Xomka Well-Known Member

Ви вишиватимете на 16, тобто 29см в ширину, 30см у висоту плюс 4см з кожного боку на поля - отже, отримаємо 37х38 см.
    Щодо кольорів, то можна вишивати звичайно й іншими нитками, ніж рекомендовано, але потрібно побавитись з переводом номерів ниток і бути готовим що результат буде іншим, ніж в оригінала. Не обов'язков гіршим, а можливо й кращим, але іншим.

Останнє редагування: 23 Квітень 2010
  10. octavia

octavia Well-Known Member

XomkaЯ розумію що ви як істинний хомяк шкодуєте тканину і тому рекомендуєте 4 см(якщо чесно я тоже шкодую).Але для початківця краще давати по 7 см з кожної сторони щоб коли не добре визначить середину не було замалих полів і проблем з багетною майстернею :girl_in_dreams:.Взагалі рекомендують не менше 5 см.,просто в мене внаборі від Кастом Крафтс було по 7 см полів і то дуже добрий запас.

11. Xomka

Xomka Well-Known Member

12. Анута

Анута Well-Known Member

мені теж :)

13. MYR

MYR Member

Хочу вишити оте "долярове дерево", там пише що нитки повинні бути DMС, а я не можу зрозуміти що це за SM (срібний металік), чи є у нього номер. І ще там є якесь коротке пояснення до схемки, я теж його не зовсім зрозуміла.

14. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

La esposa, Ліля, Анута, дуже вдячна вам за допомогу.

15. Анута

Анута Well-Known Member

дванадцять падаючих хомяків! Аскорбіночко, мені мову відняло.... я б такий тротик їсти не змогла - хомяк би задусив і вдавилась би!

16. Kalina

Kalina Active Member

красота:girl_claping: якби не знала що то торт то б подумала що справжній кошичок з нитками

17. Velana

Velana Member

дуже красиво!!! і мені

18. Orman

Orman Модератор-бомба

може комусь згодиться калькулятор для розрахунку канви

19. MYR

MYR Member

Дівчатка, скажіть будь-ласка чи вишивав вже хто таке дерево?[​IMG].Хочу вишити але не знаю які розміри тканини потрібно.

Останнє редагування: 25 Квітень 2010
  20. Ума

Ума Super Moderator

вище Орман подавала калькулятор канви. Для певного типу канви вводите к-сть хрестиків, які є в схемі, плюс запас тканини в середньому 5см з КОЖНОГО боку. але у вас вишита частина маленька, а решту політ фантазії має бути. То вже вам вирішувати, в залежності як схема радить