Вишивальницям-початківцям

Тема у розділі 'Рукодільна порадня', створена користувачем kati, 25 Вересень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Вишивальницям-початківцям

Дуже гарненько! :girl_tender: Тепер можете сміливо за щось більше братися!!!

2. popelushka

popelushka Well-Known Member

Дякую, я вже собі захом'ячила багато схемок:)

3. Ума

Ума Super Moderator

Попелюшко! гарно, акуратно і ТАК швидко!!!! молодці! :girl_claping:

4. kitka

kitka Well-Known Member

:eek: Та то вже Попелюшка такого джмулика вишила і за 30 хв?
    Особливо мені ротик подобається, і пальчики дуже акуратні:girl_claping:! А антенки - жесть!

5. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Я пялця признала,як я донедавна без них жила? І ще,мабуть не до теми,а де почитати як біскорню робити?

6. Liliyah Romanova

У темі про біскорню. ;) На її початках.

7. WildWind

WildWind Member

Дівчата, потребую вашої поради. Я раніше вишивала рушники на базарній панамі і базарних нитках, інших в мому місті просто не бачила. Тепер у Львові сьогодні знайшла дуже красиві нитки "Муліне" в одному магазині, хочу вишити ними рушник на домотканому полотні. Ось в чому полягає питання, у скільки ниточок вишивати? Бо ця нитка складається з 6-ти ниточок. І ще таке питання: на моїй схемці рушника написано вишивати на рушниковому полотні 350-400 ниток в ширину, це як? Я знаю що домоткане полотно буває до 5-ти розмірів, найчастіше зустрічається 35 см, але як міряти в ниточках не розумію.

8. Naturals

Naturals Well-Known Member

Рішила і я спробувати свої сили в вишивці(все таки то заразне) Купила ось такий набірчик:
    [​IMG] [​IMG]
    Вишивала сьогодні 1 год. получилося ось таке чудо:
    тільки дуже не смійтеся з мене. Без розграфленої тканини дуже тяжко вишивати, але я не знаю як то робити і який то маркер має бути.

9. Ума

Ума Super Moderator

особливо після тих схем, що ви виставляєте :girl_in_dreams:

дуже гарний початок!! так тримати! бажаю впевнено закінчити ось цей міні-проект і братися за інші цікаві проекти. ну, і з нами не забувати ділитися :)

10. La esposa

La esposa Moderator

Переважно вишивають у 2 нитки, але то залежить від самої тканини. Спробуйте вишити кілька хрестиків десь збоку, подивіться, чи подобається, якщо ні - попорете (так мене Ліля вчила, як я тільки починала :girl_in_love:)

Чесно - не уявляю, як то порахувати, але я б зробила так: відрахувала, скажімо, 20-50 ниточок, на лінійці назначила той відрізок, і вже тою лінійкою міряла б всю тканину, тоді множила. В мене так по 10 клітинок для 14 канви позначено, сама малювала маркером до дисків :)

11. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

я недавно пробіглася по рукодільних магазинчихах Львова (вперше :ninja:), муліне великими буквами пише на Аріадні
    але весільний рушник я би радила вишивати мінімум Анкором, лиш проблема в тому, що у Львові з анкорівською палітрою трохи тєжко

мається на увазі ширина рушника (та сторона, яку змінити не можна (вам відрізають довжину), коротша - одним словом)
    порахувати дуже просто
    я рахую за допомогою голки (тупим кінцем, там де вушко) по 2 ниточки
    або скласти навпіл і порахувати кількість ниток, потім помножити на 2
    найчастіше мені зустрічалися схеми на 220 ниток, здається то приблизно 35 см виходить (але не впевнена), 350-400 - то дуже круто

12. Naturals

Ось і мій котик, точніше то, що з нього получилося:
    [​IMG] [​IMG]

13. Liliyah Romanova

Гарнесенький котик! З початком вас! :girl_claping:
    А що наступне? :girl_wink:

14. Naturals

Хочу ось таке пробувати вишити для своєї донечки [​IMG], завдяки imel вже маю схемку, за що їй дуже вдячна:girl_claping:. Але боюсь, що для мене то ще за складно тай не знаю, які краще нитки брати. Але буду надіятися, що помаленьку то подужаю.

15. Naturals

Дівчата, я до вас знову за порадою, допоможіть розібратися в мене в цій вишивці Скачать файл 1.xsd треба брати ткану розміром 272х227 мм і + запас правильно, чи я щось плутаю.

16. Linet

Linet Well-Known Member

Відповідь: Вишивані роботи в процесі

Привіт наші майстрині,дуже гарні у вас роботи. От надумала вишиати ,до того часу ще нічого невишила але поняття маю, томущо допомагала мамі вишивати, але на власну вишивку ніяк ненаважилась,от знайшла схему і помаленько розбираюсь, що до чого і хочу ,щоб ви мені допомогли,маю лишку питань,якщо неважко дайте мені пару уроків.
    Саме перше, розмір 190 на 145 хрестиків в сантиметрах яка буде вишивка і я хочу щоб була велика як це можна зробити,краще вишивати великими хрестиками чи вибирати полотно з великми хрестиками? І бачу що розграфляєте як і чим?Допомажіть чайникові.

17. Orman

Orman Модератор-бомба

розмір залежить від розміру канви - вона різною буває. Тут є тема Графимо маркерами - є тема окрема про графлення отут.

І приходьте на вишивальну форумівку в неділю - зможете все помацати :)

18. Макарена

Макарена Well-Known Member

Людоньки!:girl_flag_of_truce: Ну як це я маю вишивати, щоб хрестики були в одну сторону? В мене один ряд в один бік, другий - в інший, а якщо якісь повороти, то взагалі караул. І ще, прочитала, що вишивають зліва на право, а мені зручно навпаки. Може я китаєць?:girl_cray:

19. Orman

Orman Модератор-бомба

та не переживайте ви так - все вийде. Приходьте завтра на форумівку навчимо :)

а те що зліва-направо чи навпаки - це як кому зручніше

20. Макарена

Макарена Well-Known Member

Чесно, дуже б хотіла, бо маю стільки запитань, що аж боюсь все писати, але на жаль не вийде:girl_devil: Можливо, іншим разом. Дякую.