Вишивальна криза

Тема у розділі 'Вишивання', створена користувачем Liliyah Romanova, 23 Серпень 2009.

1. Ума

Ума Super Moderator

Відповідь: Вишивальна криза

я прихильник почату одну - закінчити, почати наступну. але деколи за місяці роботи та одна приїдається і хочеться трохи нового заряду, то починаю ще одну... але більше - ні-ні!!!!

• Подобається Подобається x 7
  2. taramay

taramay Well-Known Member

А в мене не криза, а повне розчарування

Зв'язала гладью кофточку чорного кольору, д-у-уже чорного, з тим розрахунком, що маю вишити по чорному сердечко (так, я теж піддалася сердечкоманії :xaxa:), сьогодні прибігла з роботи, закінчила обв'язку і сіла до вишивки. І все, три години впусту, що вишию то випор'ю, не вмію вишивати по трикотажі, дуже вже то в мене кострубато виходить :girl_cray:. І тепер не знаю нащо мені та чорна кофточка :girl_mad:. Піду пошукаю якусь інфу, буду вчитись вишивки на трикотажі, може ще покрасуюся в обновці :girl_spruce_up:

• Подобається Подобається x 5
  3. Galysik

Galysik Well-Known Member

Ліля, не переймайся так, хрестики до прання у всіх криві! Може на фото це не завжди добре видно, але воно так, бо неможливо вишити роботу, і щоб вона була одразу ідаально рівнесенькою. Нитка ж у мотку теж не рівна а зігнута, отже щоб розпрямити її, потрібно її намочити і хрестики самі випрямляться, стануть такі як треба!
    А кострубаті хрестики можуть через такі причини виходити:
    1 - погана канва (мяка або з нерівним плетенням)
    2 - якщо шити кавалками, то по горизонталі, то по вертикалі
    3 - поганий або не рівномірний натяг нитки
    4 - якщо накривати хрестик раз так /, а раз так \

Я шию фрагментами, горизонтальними рядами, спрчатку всі півхрестики в 1 бік, а потім зашиваю, не дивлячись у схему. Економія часу, бо дивишся у схему рідше + якщо всетаки помилишся то пороти удвічі менше. Ну і рівний натяг, це з часом приходить, треба просто багато шити :)
    Криза, вона у всіх буває. Можна вибрати наступну роботу, купити до неї нитки, скласти в органайзер, але не приступати, доки не дошються хвости. На мене цей спосіб дуже дієвий! А ще люблю в "Вишиваємо разом" шити. Тоді колеги не дають розслабитись :)
    Адріася, Тобі мабуть краще до лікаря звернутися і підібрати окуляри або лінзи, бо лупа твоєї проблеми не вирішить.

• Подобається Подобається x 8
  4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Дуже дякую за таке довге й змістовне повідомлення!!!
    А в мене вже нарешті є 762! Роман ходив у магазин і купив! Буду докінчувати раму на вікні нині...
    Цікаво, якими будуть хрестики після прання... Ви мене переконали, почекаю поки дошию, а вже тоді придиратимусь, аби лиш випрати правильно.

• Подобається Подобається x 6
  5. Ума

Ума Super Moderator

а я собі оці слова на вус намотала!

• Подобається Подобається x 2
  6. Liliyah Romanova

Ура! Сиджу вишиваю віконечко 762им номером... таке відчуття кайфове... :shy:

• Подобається Подобається x 9
  7. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Молодець, Лілю,так тримати,такий настрій мені вже більше подобається ;)

• Подобається Подобається x 3
  8. Liliyah Romanova

Дякую, мені також! :shy:

9. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Не знала куди написати, буду жалітися тут :girl_cray::girl_cray::girl_cray: У мене біда :girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray: я так тупо помилилась на конкурсній роботі........ тепер треба половину вишитого випороти - ще такої помилки не мала..... пропустила цілу вертикаль .... і навіть не помітила. Вишивала фрагменти одним кольором, то з одного боку, то з другого, а коли дішла до середини.... НЕ СТИКОВКА :girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray::girl_cray:

10. Liliyah Romanova

Яка шкода. Навіть не знаю, що казати. Хіба разом з вами поплачу... :sad::sad::sad:
    А ніяк не врятувати? Може, трошки підпороти по краях і стикувати десь? Пороти - то така депресивна справа...
    Я в суботу теж порола. Помітила, що коли помилишся, то чомусь так файно йде. Так мені гірко через те було. То така прикрість... :sad::sad::sad:

11. Ума

Ума Super Moderator

Хельго, якщо то якісь квіти чи пейзаж, то можна десь ту вертикаль приховати, щоб помітно не було... певно на портреті того тільки не зробиш. А ви з набору шили? тепер може ниток не вистарчити, бо на таке тотальне порення то не розраховано!

я вам дуже співчуваю!!! тримайтеся і не загубіть натхнення!

• Подобається Подобається x 4
  12. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

то тільки випороти можна бо пропустила не просто одну полосочку, а при розграфленні цілий блок, одну десятку випустила по вертикалі. купувала готовий набір, але ниток в залишку ще багато, якщо не вистачить докуплю. Випороти треба фон, там відтінки великої ролі не грають, якщо не знайду потрібного тону. Мені шкода витраченого часу, бо вишивання з дитиною і так іде поволі, а тут...
    Дякую за підтримку, дівчатка!

13. Анута

Анута Well-Known Member

тримайся! бо пороти це напевно сама прикра справа :sad: співчуваю

14. lapocka

lapocka Well-Known Member

я застрягла над скатертиною, вишила так як говорила(з одного боку бантики з квітками і писанки а на другій діагоналі тільки квітки) і щось воно мені зовсім не альо:girl_sad: біднувато виглядає......треба подумати, або взагалі їх випороти або вишивати такий самий взір з всіх 4х сторін:girl_in_dreams:але на то треба купу часу а я вже не на сільському курорті:girl_haha:

• Подобається Подобається x 5
  15. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Відповідь: Спільний процес - закладинка в улюблену книгу

Лілю, зараз маю трішки неприємності, а через декілька днів зможемо продовжити

16. Liliyah Romanova

Ой, сподіваюся, що все гаразд! У нас теж трохи прикрість сталася. Ми свій фотоапарат загубили. Ніяк знайти не можемо... І грошей на новий ма... :sad::sad::sad:
    Бажаю, аби ваші неприємності швидко вирішилися!!! :girl_in_love:

Я до вас матиму питання, але напишу його в темі "поради вишивальницям".

17. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

комп"ютер ламається, сьогодні цілий день відмовлявся включатися, аж на вечір вдалося запустити, голки ламаються (цими голками вишивала 2 роки, а за останній місяць зламала 5 штук, а решта погубила дитина) і вишивка не йде. В коробці 6 початих робіт, а в планах почати ще дві (як мінімум)
    вибачайте за оффтоп

18. Liliyah Romanova

Останніми днями в мене була страшна вишивальна криза. Якось не вишивалося взагалі. Зате є й плюс у неї. Роман ніяк не нахвалиться, як я хату вилизала. :xaxa: І ниточки трохи на бобінки понамотувала...
    Ех, треба за вікно братися, а там так зле видно контури...
    Цікаво, чи реально мою схему в РМ перенабрати, бо реально очі вилазять, а крім вечора більше нема коли вишивати... :sad:

19. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

А що робити коли вишивальна криза надто затяжна і вже триває кілька років?

вже десь писала що не вишиваю після того, як не встигла вчасно завершити вишивання свого весільного рушника :girl_sad:

вже тривалий час "підглядаю" в розділі Вернісаж, навіть кілька схем захом'ячила, маю велике бажання вишивати, але ніяк не можу розпочати нову роботу, не завершивши весільний рушник (так у всьому - ніколи не берусь за нову справу не завершивши стару), а до його вишивання ну ніяк не можу повернутись, бо, по-перше, якось руки не піднімаються, по-друге, соромно, і також не можу зрозуміти навіщо він мені тепер без практичного призначення. Найбільше таки сили волі мені бракує...

що б ви порадили? чи були у вас такі затяжні кризові періоди?

20. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

Фіяно! Так рушник можна і десь постелити! в нас у вітальні наприклад, багато вишиваного на меблях є!