Вишиваємо великодні серветки, рушнички!

Тема у розділі 'Вишивальні процеси', створена користувачем Бурулька, 19 Квітень 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Вишиваємо великодні серветки, рушнички!

Ірусько, дуже гарний рушничок буде!!! :girl_claping:
    Мене, до речі, саме твій процес змусив витягнути серветку й полотно шукати. )))

От лиш ніяк не придумаю, на чому шити: на аїді чи на рівномірці. Аїда 14-ка, то трохи мені важко пристосуватися до таких великих хрестиків, відвикла вже. ))) А з іншого боку, можна буде розграфити, й вишивати тоді легше й швидше.
    На рівномірці знову ж буде складно вирізати. Наразі думаю. Може, хтось щось порадить, скаже свою думку? :shy:

Останнє редагування: 2 Березень 2010
  2. La esposa

La esposa Moderator

Ліль, а в вас там не продається рушникове полотно? Принаймні, я на ньому шию (лишилося з весільного), то зручно. З Аїдою ради би не дала собі - підігнути, різати, рахувати... Але то я просто лінива :girl_flirt:

3. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

А на Аіді рушничок не буде досить штивним (ну таким твердуватим), ця ж тканинка тада трішки дубова, а рушничок має бути мягенький, щоб гарненько спадати по кошику?

4. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Дівчатка. підкажіть чи можна реанімувати тканинку яка трошки пожовтіла від лежання? Маю залишки рушниової тканини, яку б могла використати для великоднього рушника

5. La esposa

La esposa Moderator

в мене така є - я вирішила, що як не відперу, то затоную чаєм, і випрала в доместосі. Мало що помогло, хіба стало нефайно пахнути. Ваніш теж мало що дав :girl_sad:

6. Liliyah Romanova

У нашому селі з вибором проблеми. А ще більша проблема із цінами. :xaxa: Полотно на рушники маю, але великі, двометрові, шкода різати.
    Я маю нештивну аїду, тобто це зовсім не аїда, але назву забула. Вона менше штивна, хоча теж трохи є тої штивності. Ех, мабуть таки рівномірку доведеться брати...

7. LudmilaP

Лілю, рушничок, який ви виставляли виглядає гарно і на Аїді, я також подумую вишивати на Аїді.

8. Liliyah Romanova

Справа в тому, що мій відріз аїди коротший за той рушничок, що я маю. Тому не впевнена, що робити. З іншого боку, той позичений рушничок на кошик не піде, бо задовгий, хіба якийсь кошик мусить бути дуже довгий і вузький. Цей господиня тримала на покутті, як прикрасу, а на кошик мала інший.

9. La esposa

La esposa Moderator

То заміряй свій кошик, і ту тканину, що ти маєш - зрештою, як буде закоротке, завжди можна подовжити мереживом чи торочками...

10. Liliyah Romanova

Ні, той відріз, що маю, буде якраз. Кошик у нас невеликий, бо я великих не люблю. Просто тоді крайній взір буде близько до писанок. Я саме за це переживаю.
    Цікава річ, до речі. На позиченій узір перероблений трохи і мені та перероблена версія більше подобається. :)

11. Liliyah Romanova

Знайшла я в своїх хом'ячих запасах дуже класну заготовку на серветку, що ідеально пасує за розміром на мій кошик. Буду вишивати серединку - тобто писанки, а вже потому подумаю, що по краях робити, коли буду бачити, скільки місця лишилося. :)

12. octavia

octavia Well-Known Member

Відповідь: Завершені вишиті роботи

Перед великоднем вирішила показати пасхальні рушнички .
    Хоча вони троха давні вишиті на панамі акрилом та нові незнаю коли вишию.
    Це на великий кошик
    Аце синулі на маленький кошик
    Узори комбінувала з різних журналів .

13. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Дівчатка, я теж хтіла рушник, але не знайшла СВОГО
    тому рушник буде вже наступного року

але хотіла сказати ось що:
    одного разу на Петрівці підслухала я розмову двох бабульок-вишивальниць, що торочки краще робити вже після того, як виперете рушничок (якщо є бажання, то вже й після крохмалення), тоді вони будуть рівнесенькі, одна в одну, бо якщо перед тим, як будете прати-полоскати-вони покрутяться і вже важко їх буде до пуття довести

14. Liliyah Romanova

А в мене торочки вже зроблені. Мені тільки вишити треба й усе. ))) Варіянт для лінивих. :xaxa:

15. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Відповідь: Завершені вишиті роботи

і я вишила великодню серветочку племіннику на кошичок, правда схемки не маю, маю фото на комп"ютері, то збільшувала і з лупою відшивала:girl_flirt:

16. LudmilaP

Я почала вишивати рушичок схему якого недавно викладала у відповідній гілці. Так от, схма в РМ не співпадає з схемоюю в графіці:girl_sad: І те як я підібрала нитки також не до вподоби.

17. cuxivchanka

cuxivchanka Well-Known Member

Я теж вишиваю рушнички на паску,в пн. або у вт. покажу що в мене получилось.Може хтось похвалить:o

18. Liliyah Romanova

То котра саме?
    І покажіть нам нитки, може, щось порадимо.

19. окса

окса Member

Я маю кілька вишитих серветок на Великдень.Виставити сюди чи в готові роботи?

20. LudmilaP

Вишиваю ту що з писанками, таку ж як і ви:girl_wink:. Підбирала нитки коли було вже темно, вишила частину, а наступого дня подивилася і розчарувалася результатом. Не подобається меі зелений і жовтий кольори
    [​IMG][​IMG][​IMG]