Висаджування -> рекомендації, досвід, коментарі...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем guculyanka, 4 Травень 2007.

1. veronka

veronka зла друзя

Відповідь: Висаджування -> рекомендації, досвід, коментарі...

а я спостерігаю-спостерігаю... але Маргошка просто відмовилася висаджуватися вже кілька місяців(( вчора, щоправда, після сну покакала в горщик)) а потім ще раз - на підлогу, поки я горщик мила))) сьогодні спробували знову - відмовилася(( бачу, коли вона пісяти зібралась, але.... зняла з неї трусики і поклала на килим, Маргонька ходила, бавилася, сіла і нацюняла на трусики, комедія:girl_smile: і скільки ще той бойкот триватиме??? з.і. живемо без використання підгузників)))

2. Margaryta

Margaryta Well-Known Member

В мене теж мала влаштовувала байкот, аж на мiсяцi я ii не заставляла тому, що чула про такий кризисний вiк висаджування не гощик, а потiм мала сама почала сама цiкавитись горщиком i робити своi справи, i тепер ми вже бiльше мiсяця часу ходимо без пiдгузникiв, а тепер вже тиждень як i вночi перестали використовувати. Мала як починае хнюкати i крутитись одразу саджу на горщик i все путьом.

3. Анута

Анута Well-Known Member

Вітусь, працює :) рада що і ти в цьому переконалась. Успіхів!

Марійко, я в темі про багаторазові підгузники писала свої роздуми. Можна при бажанні обійтись і без Дісани чи їй подібних.
    Особисто для мене Дісана була потрібна для того, щоб я чітко бачила коли дитина попісяла, ну і другий (прихований) фактор - стимулятор на то все не плюнути, бо мене б тоді жаба задусила за вартість Дісани )))
    Зараз бачу, що все можна зробити і простіше, головне сильне бажання і усвідомлення для чого та "забава".

4. Neverland

Neverland Well-Known Member

Я теж переконалась в тому що висаджування працює :) Ми повернулись з пологового, там користувались памперсами, а вдома я просто стелила пеленку і вдягала марлю. Спочатку малий пісяв просто під себе і какав зі звичним виразом обличчя а потім тішився і міг лежати в каках навіть півгодини поки я помічала. А зараз як хоче попісяти і покакати то починає або верещати, або червоніти або просто кублитися. І зазвичай коли годую чи зразу після. Мона дуже гарно ловити це, але я ще поки не оклигала морально до висажування, ще пару днів і почнем. Ще якось страшно брати в руки, голівку ж не тримає... А висадити тим більше боязко :)

5. Nastynya

Nastynya Well-Known Member

були на селі, намовила подругу на висаджування малого

6. Анута

Анута Well-Known Member

я теж боялась, тому попервах ми просто робили свої на пеленочку.

зате зараз висаджування це, можна сказати, миле діло.
    Найбільше виходить вночі:
    якщо ввечері ніби хоче спати але чогось капризує - висаджуємо (обов"язково щось зробить), тоді засинає вже спокійно (ніц не турбує). Протягом ночі тільки-но завошкався - висаджую, далі циця і спати.
    Іноді (рідко) не хоче одразу, тому коли годую беру марлечку поміж ноги. Коли попісяє просто викидаю її з ліжка.
    Найбільше мене тішить, що малеча собі файно спить і не запарюється в памперсі.
    Бувало коли я реанімаційна (тобто так сплю, що отямлююсь коли вже мокро), то можу натягнути памперс, але більше аніж один раз ми в нього пісяти не хочемо. Тому це "робота" на смітник. Та і в памперсі він спить дуже неспокійно (аж поки не зніму).
    Мокру пеленку під малим вночі змінюю так: суху змотую в рулон, малого "відкочую" на бік, мокру під ним скручую, розкручую суху, перекатую малого на сухе, забираю мокру і розпрямляю суху. Колись мені здавалось, що від зміни пеленки мав би будитись - спимо і тішимось що сухо.
    Вдень з висаджуваннями бувають проколи, бо бігаєш в справах та між дітьми :sad: Але після сну безпрограшний варіант. Ну а по ходу - стежитись коли стає марудити без видимої причини. Майже завжди точне попадання :)
    Та і тішить мене те, що зараз все дуже швидко сохне. Хоча мокрих пеленок зараз значно менше. Та і перу я їх - скоріше полочу. Ставлю в пральній машинці саму коротку програму і або мінімум засобу для прання, або взагалі не даю.

Кілька днів назад мали сім"єю кишковий грип, то Тарасик теж поносив. На такий випадок одягала памперс, оскільки тут жодних попереджень. Памперсів пішло штук 7 точно...

7. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

О! Я теж, як тільки малеча починає без причини вередувати чи плакати, несу її в туалет.
    Я навіть при поносі нічого на неї не вдіваю...Перу трусики, чистимо килим...Як підросте-купимо новий :)

8. Анута

Анута Well-Known Member

9. Adelaida

Adelaida Active Member

А в нас криза, здається, пройшла. :yahoo: Тривала більше 2х місяців. Висаджувались тільки після сну, і то коли доня пробуджувалась в гарному настрою.
    Тепер не завжди вдається, але в 90% випадків спрацьовує.

І ще. Якщо на ніч не висаджуємось або не пісяє сама, то вдягаю трусики з марлею. В мене сон до 3 ночі найміцніший, можу не прокинутись від вовтузання. Аж потім прокидаюсь, коли вже самій мокро стає :girl_crazy: Малеча в 7 місяців вже сама може у сні відповзти з пеленочки і попісятись собі :) В плані цього перші 3 місяці легші :) Добре, що є водонепроникна підкладка на весь матрац.

10. Lebidka

Lebidka Well-Known Member

Можна обрати позицію, коли голівка опирається на вашу грудну клітку при висажуванні, тобто опиняється між грудьми (так фіксується), однією рукою підтримуєте під грудками, іншою - ніжки і спокійненько висаджуєтеся над тазиком чи мисочкою:)

Це так гарно, коли дитинка, якій лише пару днів, розуміє, що від неї хочуть, коли її саджають над мисочкою :)

• Подобається Подобається x 1
  11. veronka

veronka зла друзя

ми потрохи теж поборюємо кризу - після сну цюняє))) а протягом дня підходить до горщика, вовтузить його, сідає поряд і цюняє)))

12. Neverland

Хотіла запитати таке. Ми чогось взяли собі за моду попісяти чи покакати коли спимо і в тому спати поки їсти не схочем. І не будимось. Я коли сплю поряд то як відчуваю що мені мокро то змінюю пеленки. А якісь знаки подаєм тільки коли не спимо: кряхтимо, плачем, вовтузимось. От не знаю як бути з отим пісянням і спанням в мокрому... Бо якось дивно що дитина не будиться від того що мокро. Хіба би через жару воно нагрівалось і було тепло-тепло)

13. veronka

veronka зла друзя

Neverland, то період такий - моя то спить в попісях "нє смущаясь і нє краснєя", то починає крізь сон бухтіти, або вовтузиться і відповзає в куток ліжка і там робить свої справи... зараз воно у вас так, потім буде інакше))) ніц страшного

14. Holly

Holly Moderator

Як то кажуть "первый блин - комом". Я розумію коли Оленка хоче пісяти/какати, але як тільки я її починаю тримати над горщиком, вона починає плакати. А як покладу, то відразу робить свої прави. А сьогодні спала в мокрому, і не збудилась.

15. Neverland

А я сюди за порадою. Пробую висаджувати... Реально можу зловити точно це какання - там не сплутати ні з чим, і іноді пісяння, коли малий тужиться як на какання :) Але встигаю зловити тільки вдень як він голопопить, бо коли в підгузку чи марлі не встигаю це з нього зняти, вже встигає своє діло зробити :sad: і вночі ми пісяємо дуууже часто, коли спимо теж, то я не знаю як в ночі з висаджуванням бути... Починаю ніч з пелюшок, а година 3-4 ночі коли вже вкурвлює їх змінювати щоразу вдягаю памперс і так спимо до ранку. Але дуже до памперса привчати не хочу. Як би ви порадили з нічними висаджуваннями і з тим що не встигаю зняти підгузок щоб висадити? А то зараз ще голопопити можна, а як буде холодно то і не поголопопиш особливо. І ще така штука: як бути зі слінгом? Бо ми тільки вкладемось, малий поцюняє і слінг звісно мокрий зразу, треба сушити. Може в слінг памперс одягати? Я думала може памперс одягнути, в нього запхати марлю і так вдягнути, щоб малий відчував що мокро і мені давав знати. Інакших ідей поки не маю. І на вулицю в такий вітер боюсь виходити в багаторазовому, бо пропісює наскрізь, а пісяє дуууже часто, щоб не застудити ще дитини.

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А він прокидається?
    Тут десь Galya раніше писала, що в неї доця теж їла, засинала, просиналась, пісяла і знову засинала. Як варіант, можна вкладати в слінг вже після попісу, щоб не вдівати памперсів.

17. Neverland

Проблема в тому, що він може попісяти кілька разів підряд з інтервалом в 1-2 хв, і до того ж навіть як засинає, то в поверхневому сні, пісяє, а коли сон поверхневий то я не можу вловити :sad: Може заснути, а за хвилин 10 здригнутися - зразу попісяти і знову заснути:girl_impossible: От і не знаю що робити з тим.
    Та і вкласти в слінг сонного неможливо, він якщо спить і його підняти - прокинеться і треба грудьми присипляти, а після цього 100 % попісяє, тільки невідомо коли...

18. Neverland

В нас з"явились перші успіхи у висаджуванні:girl_tender: Вчора нам виключили воду і на вечір лишились тільки: 1 памперс, 1 пеленка і 1 дісанівський підгузок... В мене був вибір або малого маринувати в пропісяному памперсі, або швиденько вчитися висаджувати по-людськи над тазиком, хоч ще не тримає голову. То я вибрала висаджувати :) І ми цілу ніч висаджувались, зловила дууууже багато попісів і все покаки:girl_tender: Правда ціною свого невисипання. Але малий вже розуміє що від нього хочуть коли саджу над тазиком, і стараєтьс краще сигналізувати коли хоче зробити свої "справи". Звісно я не все ловлю, але радуюсь з того що хоч щось вдається виловити. Правда на гуляння спорядила малого в памперсі, бо мої дуже просили з ним пройтися в візку, а голого бояться везти.

• Подобається Подобається x 1
  19. Neverland

От коли я попіси не можу зловити - то після сну, тільки малий завошкається я його хапати - а він вже "зробив". Не знаю коли встигає, але встигає, іноді посеред сну десь мокріє ліжко, хоча дитина спить, аж посопує... Впринципі є моменти сну коли крутиться, але я рухати сонну не хочу, бо потім крику буде і злості що підняла. Мені б якось оті попіси після сну ловити змогти, бо вони якраз і винуватці вічнозапісяного нашого слінга:girl_sad:

20. Олюська

Олюська Well-Known Member

А ми цілий день без памперсів. З перемінними успіхами пісяємо/какаємо на мидничку. На ліжко стелю одноразову пеленку+махрові багаторазові підгузки. От тільки вночі мені бракує сили волі, щоб висаджувати